Η αναδιάρθρωση.

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον (από κει που υπάρχει δηλαδή, από την πλουτοκρατία και τα τσιράκια της) η συζήτηση «για το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους».
Και  όχι τίποτα άλλο, αλλά, να, γίνεται με έναν τέτοιο τρόπο που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει και πάλι το λαό μας, να μπερδέψει τους εργαζόνους, να δώσει άλλοθι και στους … αριστερούληδες να σπεκουλάρουν με το θέμα!

Ας δούμε δυο απλά πραγματάκια:

1. Όταν μιλάμε για το «ελληνικό χρέος», ο λαός πρέπει να καταλαβαίνει ότι μιλάμε για τα ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΊΑΣ!
Τα δάνεια δηλαδή, που πήραν κατά καιρούς οι ελληνικές κυβερνήσεις για να επενδύσουν οι κεφαλαιοκράτες, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι διάφορες τράπεζες, οι διάφοροι επιχειρηματίες ή βιομήχανοι, οι εφοπλιστάδες !
Από αυτά τα δάνεια, στο λαό, στους εργαζόμενους, ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΔΡΑΧΜΗ !

2. Η έκφραση «αναδριάρθρωση» δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά, διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Δανειστικούς Οίκους (άλα τις έκφραση, ε;) ώστε:
2.α.: Να μη χάσουν οι δανειστές μας τα χρήματά τους
2.β.: Να μπορεί η πλουτοκρατία μας να παίρνει κι άλλα δανεικά κι … αγύριστα
2.γ.: Να «σβηστεί» ένα μέρος του χρέους, ένα ποσό δηλαδή, που ούτως ή άλλως είναι ήδη χαμένο!
Παλιά, αυτό γινόταν με τις λεγόμενες υποτιμήσεις !
Σήμερα, με το ευρώ, αυτή η «δυνατότητα» είναι λίγο πιο περίπλοκη. Πρέπει να γίνει συνολικά, δηλαδή για περισσότερες της μιας χώρας.

3. Φυσικά, για όλα τα παραπάνω, ο τελικός λογαριασμός θα σταλεί στον Λαό !
Τον δικό μας και των άλλων χωρών !
Γι΄αυτό και ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τρόπους να κοροϊδέψουν τον κόσμο, ώστε να φτάσει στο σημείο να πιστέψει ότι όλα αυτά γίνονται για το … καλό του !!!
Κανένα απολύτως … καλό για τους εργαζόμενους, το μόνο καλό έχει σχέση με την ολιγαρχία του πλούτου !
Ο λαός, απλά, θα πληρώσει.
Εχτός, εχτός κι αν ξυπνήσει !

22 Responses to Η αναδιάρθρωση.

 1. Ο/Η Philemon λέει:

  Καλησπέρα Φάρε!
  Και καλά, ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται.
  Αυτοί οι άθλιοι αριστερούληδες που ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΡΟΥΝ δεν έχουν ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ;;;;;

 2. Όπως ακριβώς τα γράφεις, σύντροφε. Μας μέλλει εμάς τους εργαζόμενους αν θα γίνει ή όχι αναδιάρθρωση του χρέους; Η προπαγάνδα των πλουτοκρατών θέλει να μας κάνει ν’ αγωνιούμε αν θα κάνουν οι δανειστές μας δεκτό το αίτημά μας για αναδιάρθρωση του χρέους, επιμήκυνση κ.λπ. Κι αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, εμείς, παραπλανημένοι, να βγάλουμε αναστεναγμό ανακούφισης! Η αναδιάρθρωση του χρέους αφορά πρωτίστως τους δανειστές μας. Εμάς μας αφορά μονάχα κατά τούτο: τι νέα βάρη θα μας φορτώσει! Δηλαδή για μας δεν είναι θετική αλλά αρνητική εξέλιξη. Θετική εξέλιξη είναι να φορτώσουμε το χρέος σ’ αυτούς που το δημιούργησαν και να τους βάλουμε αυτούς να το πληρώσουν! Π.χ. να φορολογηθούν οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο! Κι αν δεν το πληρώσουν, να ξεκουμπιστούν απ’ τον σβέρκο μας. (Αυτό ας γίνει και στην περίπτωση που το πληρώσουν! Χα, χα!)
  Καλή σου μέρα!

 3. Ο/Η crousma λέει:

  Φίλε Φάρο γεια σου,

  «Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού είναι το δημόσιο χρέος του». (Κ. Μαρξ) Το πρώτο που έμαθαν και μαθαίνουν οι σπουδαστές της λογιστικής είναι ότι όταν χρεώνετε ένας λογαριασμός, ταυτόχρονα πιστώνετε ο αντίστοιχός του λογαριασμός. Που σημαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Το ότι δεν μένει απολύτως τίποτα στις τσέπες των εργαζομένων, είναι γιατί, αντίστοιχα γεμίζουν οι τσέπες των εκμεταλλευτών, δηλαδή τα ταμεία των τραπεζοβιομηχάνων. Ο λαός μας πρέπει να κατανοήσει ότι ο κρατικός δανεισμός, σε τελευταία ανάλυση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προκαταβολική δέσμευση παράδοσης στους δανειστές του καλύτερου μέρους, του αφρού, της μελλοντικής κοινωνικής παραγωγής του. Του ιδρώτα του, του μόχθου του. Να κατανοήσει, προ πάντων, ότι ο καπιταλισμός, δεν πείθεται, δεν εξανθρωπίζεται, παρά μόνο ανατρέπεται με ένταση της ταξικής πάλης, σε συστράτευση με το αγωνιστικό κίνημα και τους κομμουνιστές με στρατηγική ρήξης και ανατροπής ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Κι αυτό όσο είναι καιρός.

 4. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Καλησπέρα !

  Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες … «αριστερούληδων» !
  1. Αυτοί που ξέρουν και κοροϊδεύουν …
  2. Αυτοί που ΔΕΝ ξέρουν και … κοροϊδεύονται !!!

  Και για τις δυο (κατηγορίες) η έκφραση δεν έχουν ΙΧΝΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ πάει … γάντι !

 5. Ο/Η faros λέει:

  Λευτέρης-Δικαίος: Τι νέα βάρη θα μας φορτώσει.
  Πολύ σωστά το επισημαίνεςι !

  Χε χε, πράγματι, είτε έτσι είτε … αλλέως, να μας αδειάζουν τη γωνία !
  Την θέλουμε για μας ! 😀

 6. Ο/Η faros λέει:

  crousma: Καλησπέρα Φίλε και σύντροφε !

  Ο Καρλ Μαρξ, επισημαίνει το απλό. Ότι η πλουτοκρατία, το μεγάλο κεφάλαιο (που είναι δεν είναι μια χούφτα άνθρωποι), καταφέρνει και πείθει τον λαό, ότι το χρέος είναι «δικό μας και δικό τους» !
  Το θέμα είναι να αντιληφθούμε εμείς (ο λαός δηλαδή) ότι δεν είναι έτσι !
  Ότι, το χρέος είναι ΜΟΝΟ δικό τους !

  Έτσι, απλά, είναι τα πράγματα.
  Όταν αδειάζουν οι δικές μας τσέπες, γεμίζουν οι δικές τους.
  Και αντίστροφα !
  Τόσο απλό που είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να γίνει αντιληφτό !
  Που θα πάει όμως …

 7. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Η αναδιάρθρωση του χρέους, είναι κάτι το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί να το αποφύγει.
  Είναι τόσο τεράστιο και το χρέος αλλά και ο ρυθμός αύξησής του, ώστε είναι αδύνατον να αποπληρωθεί ως έχει. Αντικειμενικά, απαιτείται αναδιάρθρωση!
  Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι ενώ ουσιαστικά πρόκειται για χρέος της Ελληνικής αστικής τάξης προς το διεθνές κεφάλαιο, μεθοδεύτηκε απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το μνημόνιο, αυτό το χρέος να μετατραπεί σε χρέος ολόκληρης της χώρας δηλαδή και του λαού, πρός το διεθνές κεφάλαιο. Και στη μεθόδευσή της αυτή, δυστυχώς είχε επιτυχία.
  Το πρόβλημα λοιπόν είναι ποιός διαπραγματεύεται την αναδιάρθρωση του χρέους, ποιά κυβέρνηση, αλλά και τι είδους ανάπτυξη ακολουθεί μετά.

  Ας θεωρήσουμε ότι έχουμε εμείς προσωπικά ενα τεράστιο χρέος και πρέπει να διαπραγματευτούμε την αναδιάρθρωσή του. Τη δουλειά θα την αναθέταμε σε κάποιον δικηγόρο.
  Το πρώτο εχέγγυο αυτού του δικηγόρου, θα ήταν να είναι απόλυτα ταγμένος με τα δικά μας συμφέροντα και να μη μας πουλήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Φυσικά, δικηγόροι οφθαλμοφανώς ταγμένοι στην υπηρεσία των πιστωτών μας, αποκλείονται από χέρι. Αποκλείονται επίσης από χέρι και δικηγόροι που στο παρελθόν είχαν πουλήσει εμάς ή αλλους πελάτες τους.
  Το ίδιο ισχύει και στο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας.
  Εάν την αναλάβει κάποια κυβέρνηση που είναι εκπρόσωπος του κεφαλαίου το αποτέλεσμα θα είναι εφιαλτικό για γενιές του λαού ολόκληρες. Το ίδιο θα συμβεί αν την αναδιάρθρωση την αναλάβει μια κυβέρνηση πολιτικών δυνάμεων που «τα βρίσκουν με το κεφάλαιο».
  Ο λαός πρέπει να αντιληφθεί και εμείς να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε να αντιληφθεί, ότι η μοναδική συμφέρουσα γι αυτόν λύση μπορεί να δωθεί μόνο από μιά πραγματικά φιλολαϊκή κυβέρνηση και ότι σε αυτή τη φάση της ιστορίας μας, η όποια λάθος επιλογή θα είναι και μοιραία.
  Το καθεστώς ανάπτυξης της χώρας μετά την αναδιάρθρωση είναι εξ ίσου σημαντικό ωστε οι θυσίες για την αποπληρωμή του αναδιαρθρωμένου χρέους, να μην πάνε χαμένες.

 8. Ο/Η blackbedlam λέει:

  Φάρε καλησπέρα σου.
  Δεν υπάρχει περίπτωση, να έχουν κάποιες προτάσεις ή αποφάσεις, που στόχο τους να έχουν την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.
  Υπερασπίζονται με όλα τα μέσα την τάξη τους, υπερασπίζονται την ύπαρξή τους.Δεν χρειάζεται να έχουμε αυταπάτες ως προς αυτό.
  Ακόμη και αν χρειαστεί να πάρουν κάποια, φαινομενικά, μέτρα που θα ελαφρύνουν τα βάρη που έχουν ρίξει στους ώμους των εργαζομένων, θα είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να αποφύγουν μια «κοινωνική αναταραχή» όπως την ονομάζουν.
  Θα είναι για να ακολουθήσουν ακόμη ποιο σκληρά μέτρα.
  Φυσικά. στην προσπάθεια αυτή. έχουν εντάξει και όλους εκείνους τους πολιτικούς φορείς,που με όλες τις μεθόδους επιχειρούν και αποπροσανατολίζουν έναν κόσμο, που εμάς αυτός ο κόσμος, μας χρειάζεται γιατί είναι η τάξη μας, είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι και πρέπει να τους κερδίσουμε.
  Εκείνοι έχουν το χρέος που λες και εμείς έχουμε αυτό το χρέος

 9. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Μια ακόμα επισήμανση. Όποιος ανοίγει το θέμα της αναδιάρθρωσης, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός γιατι ακούσια (η εκούσια) μπορεί να γίνει συνεργός των σημερινών δωσιλόγων.
  Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να ανοίγουμε αυτό το θέμα , αν δεν εξασφαλίζουμε ότι η πρότασή μας θα μεταφέρεται καθε φορά ολόκληρη στο λαό και όχι μόνο το μέρος αυτής που αφορά στην αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης – όπως συμφέρει το ΠΑΣΟΚ, αποσιωπώντας την προϋποθεση της υλοποίησής της μόνο από φιλολαϊκή κυβέρνηση.
  Όποιος κάνει εισηγήσεις αναδιάρθρωσης του χρέους, πρέπει να γνωρίζει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και ολόκληρη η αστική τάξη της χώρας, αντιμετωπίζουν το δύσκολο πρόβλημα του πως θα θέσουν στο λαό το θέμα της αναδιάρθρωσης αλλά και το θέμα μιάς ενδεχόμενης χρεωκοπίας και θα αναζητήσουν ή θα μεθοδεύσουν τη δημιουργία συμμάχων, ιδιαίτερα από την αριστερά. Στις μεθοδεύσεις τους αυτές, θα χρησιμοποιήσουν όλους του μηχανισμούς προπαγάνδας και διαστρεβλωσης που έχουν και τους παρέχει η αστική τάξη.

 10. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης: Καλημέρα, επίτρεψέ μου μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις:

  1. Όχι η Ελλάδα, η αστική κυβέρνηση της Ελλάδας ! Ο Λαός της, μπορεί και παραμπορεί !

  2. Δεν χρειάζεται καν να αποπληρωθεί. Όχι από μας ! Γιατί οι «έχοντες και κατέχοντες», αν τους υποχρεώσεις, μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος μέσα σε … μια βδομάδα !

  3. Είχε επιτυχία, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, γιατί βρέθηκαν όλα τα γνωστά παπαγαλάκια («δημοσιογράφοι», «αναλυτές», κλπ.) που «στρατεύτηκαν» γι΄αυτόν τον σκοπό. Φυσικά έχουν κι άλλοι ευθύνες. π.χ. εγώ ο ίδιος που δεν μπορώ να πείσω ούτε καν τον φίλο μας τον … αστυάνακτα (που χου) και εξακολουθεί ένας ολόκληρος κόσμος να … στραβά αρμενίζει !

  4. Βρήκαν κάποιες λέξεις, που τελικά, έχουν καταφέρει, μέσω αυτών να κοροϊδεύουν το λαό μας. Όπως τη λέξη «επιμήκυνση» αντά παράταση εξόφλησης, τη λέξη «αναδιάρθρωση» αντί του ορθού νέα δάνεια με νέους όρους αποπληρωμής τους και νέα μέτρα σε βάρος του λαού μας και πάει λέγοντας !

  5. Εκείνο που, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να στοχοποιήσουμε πιο δυναμικά, είναι να πείσουμε τον κόσμο ότι:
  α. Δεν ευθύνεται αυτός για το … «χρέος»
  β. Δεν πρέπει να το πληρώσει αυτός
  γ. Αυτό που προωθείται από την ξεπουλημένη κυβέρνησή μας, είναι βέβαιο ότι όχι μόνο δεν θα αποπληρώσει το χρέος αλλά θα το μεγαλώσει.
  δ. Ότι όλη αυτή η ιστορία χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να παίρνονται όλο και πιο αντιλαϊκά μέτρα.
  ε. Ότι ακόμα κι αν βρίσκονταν με έναν μαγικό τρόπο τα λεφτά να πληρώσουμε το χρέος μας, θα βρίσκαν άλλους λόγους για να πάρουν τα μέτρα που παίρνουν π.χ. θα λέγαν ότι το κάνουν για την ανάπτυξη της χώρας … Τρίχες δηλαδή .., Αλλά θα το κάναν !
  στ. Ότι δηλαδή, οι θυσίες που κάνει δεν είναι για … ιερό σκοπό ! Αυτά είναι ψέματα ολκής ! Απλά αυτά συμφωνήθηκαν το 1992 στο Μάαστριχτ (που ψήφισαν όλοι μαζί εχτός ΚΚΕ), αυτά βρήκαν την ευκαιρία τώρα να εφαρμόσουν. Τόσο απλά, τόσο καθαρά !

  Βρήκα την ευκαιρία … 😀

 11. Ο/Η faros λέει:

  blackbedlam: Καλημέρα !

  Έτσι κάνουν και απ΄τη μεριά τους έχουν και δίκιο !!!
  Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς όλοι οι άλλοι που είμαστε από την εδώ μεριά !

  Το χρέος το δικό μας είναι να ξεσηκώσουμε τον κόσμο !
  Και αυτό προσπαθούμε …

 12. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης: Κατά τη γνώμη μου πέραν του προσεχτικός, πρέπει να βλέπουμε (αυτόν που ανοίγει τέτοιο θέμα) τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

  Και είναι σίγουρο ότι, κυρίως τα παπαγαλάκια, οι υπηρέτες του καπιταλιστικού συστήματος, θα προσπαθήσουν να «περάσουν» τις απόψεις των τοκογλύφων που θέλουν στην κυριολεξία να πιουν το αίμα του λαού μας !
  Αν θέλεις, κι η έκφραση «δωσίλογοι» μόνο … κακούς συνειρμούς φέρνει … τίποτα άλλο !
  Το σωστό, κατά τη γνώμη μου, είναι να λέμε απλά την αλήθεια: Ότι δηλαδή έχουμε να κάνουμε με πιστούς υπηρέτες του καπιταλισμού, του μεγάλου κεφαλαίου.

  Εμείς, ΔΕΝ λέμε καν τη λέξη «αναδιάρθρωση» !
  Εμείς, λέμε, ΔΙΑΓΡΑΦΗ του χρέους !
  Ξεκάθαρα πράγματα !

  Ή, στην καλύτερη περίπτωση, ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ !

  Γνωρίζοντας, ότι αυτές οι προτάσεις, θέλουν την πλήρη υποστήριξη του Λαού μας.
  Γνωρίζοντας, ότι μόνο με παρόμοιες λύσεις, οι όποιες θυσίες του λαού μας, θα πιάσουν τόπο.
  Γνωρίζοντας, ότι τελικά, μιλάμε για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ανάπτυξη από το λαό για το λαό, για άλλο πολιτικοκοινωνικό και οικονομικό σύστημα !

  Όποιες άλλες λύσεις δεν θα είναι στην πραγματικότητα λύσεις προς όφελος του λαού μας, αλλά αυτών που έφεραν τη χώρα μας στο χείλος του γκρεμού !

 13. Ο/Η Philemon λέει:

  Καλημέρα Φάρε!

  Μέσα σε όλα αυτά, αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο της παραίτησης βουλευτών, ώστε να μη νομιμοποιούν (αν υποθέσουμε ότι νομιμοποιούν) με την παρουσία τους όλες αυτές τις διαδικασίες. Από τη στιγμή που οι καλοί κύριοι έχουν αναστείλει –αλά καρτ–τη λειτουργία του Συντάγματος που οι ίδιοι ψήφισαν…..

 14. Ο/Η Philemon λέει:

  Υπόψιν ότι τα δεδομένα δεν είναι εκείνα του πρώτου καιρού μετά το πραξικόπημα του τρομακτικού γεγονότος του ΕΝΥΠΟΘΗΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ…. Τότε ο κόσμος δεν καταλάβαινε και πολλά. Τώρα ξέρει πολλά περισσότερα για το τι συμβαίνει.
  Ο Θεοδωράκης –να μια από τις ελάχιστες φορές που θα συμφωνήσω μαζί του τις τελευταίες δεκαετίες (!)– μιλάει για χούντα. Η Αλέκα για καπιταλιστική δικτατορία, προφανώς διαχωρίζοντάς την από την αστική, καπιταλιστική δικτατορία.
  Απαιτείται μεγάλη περίσκεψη –και εξέταση και του ενδεχομένου της παραίτησης…

 15. Ο/Η Philemon λέει:

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Εννοώ «διαχωρίζοντάς την από την ΑΣΤΙΚΗ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

 16. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Καλησπέρα !

  Παραίτηση, όχι, αν και δεν κατάλαβα συγκεκριμένα τίνος κόμματος τους βουλευτές λες, όμως μια Πανελλαδική εξόρμηση των βουλευτών του ΚΚΕ, εγώ θα την ήθελα – φυσικά καθόλου δεν θα με πείραζε να μην ξαναπατήσουν στη Βουλή !

 17. Ο/Η Philemon λέει:

  Τους βουλευτές του ΚΚΕ εννοώ.

 18. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Σωστή η πρώτη παράγραφος ! Συμφωνώ απόλυτα !

  Για την δεύτερη, τώρα, σε παρακαλώ να μου επιτρέψεις την παρακάτω γνώμη μου.
  Αν ένα πράγμα έμαθα από την σ. Αλέκα Παπαργήγα, είναι να χρησιμοποιώ (ξέρεις, όταν μιλάμε σοβαρά) εκφράσεις που είναι απόλυτα αληθινές και σωστές.
  Έτσι, άλλο πράγμα είναι η καπιταλιστική δικτατορία (δηλαδή η εξουσία που βασίζεται στην ατομική ιδιοχτησία κυρίως των μέσω παραγωγής), άλλο πράγμα η χούντα !
  Χούντα είναι μια στρατιωτική εξουσία !
  Και, τέτοια εξουσία, στην Ελλάδα, σήμερα, ΔΕΝ έχουμε !
  Άλλωστε, δεν χρειάζεται, μια χαρά τα … καταφέρνει κι η … «σοσιαλιστική» (πασοκικής βερσιόν) που έχουμε !!!

  Δες, παραίτηση, ειδικά των κομμουνιστών βουλευτών, πολλοί θα την ήθελαν … κανέναν δεν θα πείραζε …

 19. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Να το πω κι εδώ. Μια παραίτηση βουλευτών του ΚΚΕ, θα ήταν βούτηρο στο ψωμί τους !
  Αυτή είναι η δική μου άποψη, φυσικά ακούω κάθε αντίλογο !

 20. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Το κατάλαβα ! 😀

 21. Ο/Η Philemon λέει:

  Όπως θα κατάλαβες, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτά που γράφω, τα οποία είναι εντελώς ανεπεξέργαστα στο μυαλό μου. Πάντως δεν εννοώ κλασσική χούντα, αλλά μια κατάσταση πολύ χειρότερη από τη χούντα που γνωρίσαμε…. Και η οποία υπάρχει το ενδεχόμενο να διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαό.
  Δεν έχω ξεκαθαρη άποψη, επαναλαμβάνω.

 22. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Λέμε καμμιά φορά «οικονομική χούντα», κατά τη γνώμη μου ούτε αυτό είναι σωστό !

  Έτσι λέω εγώ !
  Πιθανά να κάνω και λάθος !

  Απλά, λέω, ότι υπάρχουν ορισμοί για να καταδείξουμε την πραγματικότητα, αλλά φυσικά, κάποιοι άλλοι όροι, δίνουν περισσότερο την έμφαση που θέλουμε να εκφράσουμε !
  Νομίζω, ότι όλα λέγονται …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: