Θετικότατο μεν, αλλά …

Ευχάριστη (για μένα τουλάχιστον) έκπληξη αποτέλεσε η άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συμμετάσχει στην φιλοναζιστική (κατά τη γνώμη μου) σύναξη των μελών της ΕΕ στην Εσθονία – με πρωτοβουλία της οποίας γίνεται άλλη μία προσπάθεια της ΕΕ να εξισώσει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό!

Έχοντας υπόψη τη στάση της σχετικά με την Ουκρανία ή τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσσίας και άλλα, το να κρατήσει απόλυτα σαφή αρνητική στάση (η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) απέναντι στην προωθούμενη άποψη περί … «εγκλημάτων του κομμουνισμού», θα το χαραχτήριζα θετικότατο!

Όμως, δυστυχώς υπάρχει και το … όμως, η δικαιολόγηση αυτής της θετικότατης στάσης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (άντε και των ΑΝΕΛ), σχεδόν την αμαυρώνει!

Η επίκληση του «Ευρωκομμουνισμού» ως … ιδεολογικού ρεύματος που προέκυψε από τον κομμουνισμό, που θα … μπόλιαζε τον σοσιαλισμό με την … δημοκρατία και την ελευθερία, θα έλεγα ότι ήταν τουλάχιστον ατυχής!

Δεν είναι στόχος του παρόντος άρθρου να ασχοληθεί με τον «ευρωκομμουνισμό» και πως αυτός αποτέλεσε το όχημα για την επικράτηση του οπορτουνισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά να αναδείξει την καταφανή … προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πατάει σε … δυο βάρκες!

Αυτό που λέμε «και με τον λαό και με τον χωροφύλακα»!!!

— Τρέχει μεν στις ΗΠΑ (για οδηγίες), αλλά θα κάνει και το … ταξιδάκι του στην … Κούβα!

— Τεμενάδες στην ΕΕ, αλλά μια … βόλτα σε Ρωσσία ή την Κίνα, πάει να … εξισορροπήσει τα πράγματα!

— Υποστηρίζει το δίκιο των Παλαιστινίων, αλλά οι συμφωνίες συμφωνίες με το … Ισραήλ!

Πολλά παραδείγματα παρόμοια υπάρχουν, ας μην τα απαριθμήσουμε όλα.

Θα ξανατονίσω βέβαια ως θετικότατο το γεγονός ότι αρνήθηκε να ταυτιστεί με την ψυχροπολεμική έως και φιλοναζιστική στάση της Εσθονίας – που μάλλον όμως υιοθετεί σχετικές πολιτικές πρακτικές των τελευταίων χρόνων της ίδιας της Ε.Ε.!

Ας ελπίσουμε να είναι αφορμή αυτό, για γενικότερες αλλαγές …

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.