Μια Πρόταση για Ενιαία Δράση

Αγαπητοί Φίλοι και Σύντροφοι,

Μέσα στη δύνη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και της κρίσης του αστικού πολιτικού συστήματος της χώρας μας, έχοντας πλήρη γνώση των μικρών δυνατοτήτων αυτού του μπλογκ, αποφάσισα μια παρέμβαση, μέσω του παρακάτω ας το πούμε ψηφίσματος, για ενεργότερη συμμετοχή και δράση όλων όσων θεωρούν τον εαυτό τους ενεργό σκεπτόμενο πολίτη.
Ζητάω, λοιπόν, από όσους συμφωνούν με το παρακάτω, την θετική τους ανταπόκριση, έχοντας υπόψη ότι θα πρέπει να κάνουμε και περαιτέρω βήματα συντονισμού και δράσης. 

Απαιτούμε :

1. Την αποδέσμευση της χώρας από τους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς – ΕΕ και ΝΑΤΟ.

2. Την άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών, την κατάργηση του οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας, την δημιουργία Κράτους για τους Παλαιστίνιους, την αποχώρηση όλων των στρατών κατοχής από την Κύπρο.

3. Να καταδικασθεί άμεσα και ξεκάθαρα  ο προωθούμενος χυδαίος αντικομμουνισμός, η ανιστόρητη ταύτιση κομμουνισμού – φασισμού.

4. Να πληρώσουν τα χρέη της χώρας, αυτοί που τα δημιούργησαν και που συνεχίζουν να τα αυξάνουν με νέες χαριστικές ρυθμίσεις.

5. Να περάσει ο πλούτος της χώρας στα χέρια του λαού.

6. Οι Υπηρεσίες της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, η προστασία της μητέρας και του παιδιού, η φροντίδα της τρίτης ηλικίας, η κατοχύρωση του δικαιώματος αξιοπρεπούς εργασίας για όλους, είναι ευθύνη του Κράτους και πρέπει να παρέχονται δωρεάν.

7. Την προώθηση Νέων Μορφών της λαϊκής δράσης. Να πάρουν καταιγιστική μορφή η ίδρυση σε όλη τη χώρα, σε κάθε πόλη και χωριό, στις γειτονιές, Λαϊκών Επιτροπών για την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Έχοντας ως στρατηγική επιλογή και τελική προοπτική την θεσμοθέτηση της Λαϊκής Εξουσίας.

8. Μια άλλη Μορφή Οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Την Λαϊκή Οικονομία. Μια οικονομία που θα λειτουργεί προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, που θα ικανοποιεί τις όλο και πιο διευρυνόμενες ανάγκες του.


υ.γ.: Δεχτές όλες οι τυχόν προτάσεις, διορθώσεις, παρατηρήσεις κλπ.. Δεν θα γίνουν δεχτές οι … κακίες !

   

31 Responses to Μια Πρόταση για Ενιαία Δράση

 1. Ο/Η ΤRASH λέει:

  Την καλημέρα μου σύντροφε.
  Λίγο μαξιμαλιστή σε βρίσκω 🙂 🙂 🙂 …
  -Στα σοβαρά τώρα, αν και δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με τίποτα από όσα γράφεις, τα προβλήματα τα ξέρεις και είναι γνωστά. Χωρίς να θέλω να μπω σε άλλες λεπτομέριες, μια χούφτα άνθρωποι τραβάνε το κουπί και οι υπόλοιποι, στην καλύτερη περίπτωση να τους χειροκροτήσουν.
  Ισως το πρόβλημα να είναι αντικειμενικό (η εξατομικοποίηση που οι κρατούντες έχουν περάσει σαν κοινωνική νωοτροποία), ίσως και να χειριζόμαστε και εμείς κάποια πράγματα λάθος.
  Πάντως οι κινήσεις στην κατεύθηνση που λες γίνονται.
  Το ζήτημα είναι πως εάν τις μετωπικές κινήσεις δεν τις πλαισιώσει και άλλος κόσμος πέρα από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, δύσκολα θα γίνουν αποτελεσματικότερες. Πάντως ακόμη και ένα κάλεσμα από ένα μπλογκ, όσο μικρή κίνηση και αν φαίνεται σίγουρα συμβάλει. Με πολλές μικρές τέτοιες ίσως και να βελτιώσουμε λίγο τα πράγματα. Θα επανέλθω αργότερα.

 2. Ο/Η ΤRASH λέει:

  Πάντως μία καλή αρχή από σήμερα-αύριο:
  http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6060279
  Ας πάμε…

 3. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Πολύ Καλημέρα !

  Κοίτα, εγώ θα με χαραχτήριζα ρεαλιστή ! 😀
  Και ξεκάθαρο ! 😀
  Και οραματιστή ! 😀

  Φυσικά δεν θα … απέρριπτα και το μαξιμαλιστής αν ήταν για … καλό ! 😀 😀 😀

  Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις, αυτός είναι και μένα ο σκοπός μου γι΄αυτήν την ανάρτηση.
  Η σ. Αλέκα είπε το εξής: – Να δημιουργήσουμε πολλά πολλά μικρά ρυάκια, που να οδηγούν τελικά στον μεγάλο ποταμό !
  Αυτό επιδιώκω !

 4. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Πολύ σωστά !
  Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη του, το άρθρο στην επόμενη σελίδα με τίτλο «ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ, Με ύπουλες μεθοδεύσεις υπονομεύει τους αγώνες», αυτό το ΚΑΛΕΣΜΑ είναι εκ των ουκ άνευ !

  Όχι μόνο ας πάμε …
  αλλά,
  ΑΣ ΤΡΕΞΟΥΜΕ !

 5. Ο/Η Philemon λέει:

  Αντιγράφω από ΤRASH: «ίσως και να χειριζόμαστε και εμείς κάποια πράγματα λάθος. (…)
  Το ζήτημα είναι πως εάν τις μετωπικές κινήσεις δεν τις πλαισιώσει και άλλος κόσμος πέρα από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, δύσκολα θα γίνουν αποτελεσματικότερες». ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!
  Για να γίνω κι εγώ λίγο …..ρεαλιστής τώρα, υπάρχει ένα ισχυρό αίτημα που απλώνεται πολύ πέρα από τα μέλη και τους φίλους. Το αίτημα αυτό είναι –πίστεψέ με—το εξής:
  Ο αγώνα για την εσωτερική κατάσταση να ανατεθεί στην Κανέλλη ή στο δίδυμο Κανέλλη-Παφίλης.
  Αυτό δεν απαξιώνει την ηγεσία με κανένα τρόπο –βάζει τα κατάλληλα πρόσωπα στους κατάλληλους ρόλους.

 6. Ο/Η Philemon λέει:

  ΥΓ. Μπορεί να θεωρήσεις ότι λέω ανοησίες. Πάντως το αίτημα σου το μεταφέρω πολύ πιστά!

 7. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Αυτό είναι σίγουρο !
  Το γεγονός ότι άρχισε να «ψάχνεται» ρίχνοντας ματιές και προς τα μας, έ, αυτό είναι πολύ θετικό !
  Και δεν έχει σημασία προς τα που βλέπει τις λύσεις …

  Τώρα, δες μια άλλη πλευρά.
  Στο ΚΚΕ, όσο κι αν πολλοί νομίζουν κάτι άλλο, δεν μπαίνει επ΄ουδενί θέμα προσώπων !
  Ούτε καν θέμα ηγεσίας.

  Κάτι, ακόμα.
  Ενός Κινήματος που θα δώσει τη διέξοδο στη σημερινή κατάσταση, μπορεί να ηγηθούν πολλοί.
  Αν θα είναι η Κανέλλη, ή θα είναι ο Παφίλης, ή ο Μπογιόπουλος, ή ο Μεντρέκας, ή η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, αυτό θα το αποφασίσει το ίδιο το Κίνημα.
  Το ζήτημα είναι να ξεκινήσει να φτιάχνεται αυτό το Κίνημα !

  Με άλλα λόγια, λέω εξής:
  Πάμε να φτιάξουμε το Κίνημα που θα σαρώσει το σημερινό γίγνεσθαι, κι όταν θα φτάσουμε στο σημείο που «θα τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι», εδώ είμαστε να βάλουμε και την Ηγεσία που θα ανταποκρίνεται στις συνθήκες.
  Όμως, ας ξεκινήσουμε …
  Αυτό προσπαθώ …

 8. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Προτάσεις που δίνουν διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα, προτάσεις που έχουν ως στόχο την αλλαγή της κατάστασης, προτάσεις που έχουν ως σκοπό να σαρωθεί το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να τις θεωρήσει ανοησίες !
  Μπορείς απλά να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις μ΄αυτές, κάνε τις δικές σου, αλλά ΑΚΟΥΣΕ ΤΕΣ !

  Αυτή είναι η δική μου άποψη και θέση !

 9. Ο/Η Philemon λέει:

  ΓΡΑΦΕΙΣ:
  «δεν μπαίνει επ΄ουδενί θέμα προσώπων !
  Ούτε καν θέμα ηγεσίας».
  Το ξέρω. Εγώ σου μιλάω «επικοινωνιακά». Αυτόν τον παράγοντα κανείς δεν μπορεί να τον αγνοήσει!
  Γι΄ αυτό χρησιμοποίησα το «να ανατεθεί» ειδικός ρόλος….

 10. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Κατάλαβα πως το βάζεις και είδες στην απάντησή μου, επί της ουσίας δεν διαφωνώ καθόλου !
  Απλά αφήνω τα πράγματα να εξελιχθούν μόνα τους …

  Στο κάτω κάτω, αυτό που προτείνω, είναι ένα μικρό μετερίζι αγώνα που μπορεί να αναδείξει και «επικοινωνιακά» ζητήματα …

  Όλα ανοιχτά, Φίλε μου, όλα ανοιχτά … 😀

 11. Καλησπέρα κι από μένα, Φάρε, και καλή βδομάδα.
  Γράφεις: «Η σ. Αλέκα είπε το εξής: «Να δημιουργήσουμε πολλά πολλά μικρά ρυάκια, που να οδηγούν τελικά στον μεγάλο ποταμό!»
  Αυτό επιδιώκω!». Η κίνησή σου λοιπόν είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το πνεύμα αυτής της προτροπής και, φυσικά, σωστή στο περιεχόμενό της. Σε συγχαίρω (δεν είναι τούτο κούφια λόγια κάποιας κοινωνικής συμβατικότητας) για τη μαχητικότητά σου. Δύο παρατηρήσεις στο κείμενό σου, που δεν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του:
  1) Η παράγραφος 7 αφορά στόχους ή απαιτήσεις που θέτουμε προς το κίνημα, όχι διεκδικητικούς στόχους απέναντι στην εξουσία. Άρα δεν μπορεί να μπει κάτω από το «Απαιτούμε» της, ας πούμε, επικεφαλίδας. Αυτό το «Απαιτούμε» απευθύνεται στους κυβερνώντες.
  2) Στην παράγραφο 6 «η κατοχύρωση του δικαιώματος αξιοπρεπούς εργασίας για όλους» ασφαλώς πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους, αλλά επειδή δεν τίθεται ζήτημα πληρωμής για ένα δικαίωμα (άλλο οι σχετιζόμενες με αυτό υπηρεσίες, ενδεχομένως), προτείνω να απαλειφθεί από την παράγραφο 6 και να αποτελέσει μόνο του ξεχωριστή παράγραφο-απαίτηση: «Η κατοχύρωση του δικαιώματος αξιοπρεπούς εργασίας για όλους να είναι ευθύνη του κράτους».

 12. Ο/Η faros λέει:

  Λευτέρης-Δικαίος: Καλησπέρα κι από μένα.

  Χίλια συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω :
  Ξέρεις για το 1). Το «απαιτούμε» το απευθύνω ΚΑΙ στο λαό μας !
  Δεν ξεχνάω τις ευθύνες του … Τις ευθύνες μας …
  Φυσικά το απευθύνω ΚΑΙ σε ΜΑΣ !

  Για το 2) ενώ δεν διαφωνώ επί της ουσίας, θεωρώ όμως ότι είναι σωστό όπως το έβαλα, διότι στη δική μου λογική, εργασία και πληρωμή είναι δυο ξεχωριστά πράγματα.
  Το ένα (η εργασία) είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση ζωής για τον καθένα μας, η δε πληρωμή έχει να κάνει με την αξιοπρεπή ικανοποίηση των αναγκών του εργαζόμενου.
  Γι΄αυτό το βάζω μαζί.

  Γρήγορες απαντήσεις, σε δυο πολύ σοβαρά ζητήματα που βάζεις, σίγουρα θα τα … ξανακλωθωγυρίσω στο μυαλό μου.
  Μην ξεχνάς ότι δεν διεκδικώ δάφνες παντογνωσίας … ίσα – ίσα …

  Σ΄ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου.

 13. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Λυπάμαι για την ανακοίνωσή σας….
  η οποία μοίαζει ΤΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ με εκείνη του Κουβέλη…ναι Φάρε εκεί καταλήξατε…

  Καλησπέρες

 14. Φάρε, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να διαχωρίσουμε πού απευθυνόμαστε και τι ζητάμε από αυτόν προς τον οποίο απευθυνόμαστε. Όλα, εκτός από την παρ. 7, αφορούν τους κυβερνώντες και απ’ αυτούς τα απαιτούμε. Στους εργαζόμενους απευθυνόμαστε και τους καλούμε να συστρατευθούν (π.χ.) στο αγώνα για την ανατροπή κ.λπ. κ.λπ. Αυτό πρέπει να αποτελεί ξεχωριστή ενότητα. Ας πούμε, ύστερα από τα «Απαιτούμε» (από τους κυβερνώντες), να γραφεί σε ξεχωριστή ενότητα, σαν κατακλείδα, κάτι σαν: «Εμείς οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες απέναντι στην κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι δεσμευόμαστε να προωθήσουμε νέες μορφές λαϊκής δράσης κ.λπ. κ.λπ. Καλούμε κ.λπ. κ.λπ.», με περιεχόμενο δηλαδή όπως στην παρ. 7 του κειμένου σου.
  Ως προς το άλλο σημείο που έγραψα, πάλι έχω τη γνώμη ότι πρέπει να γραφεί σε ξεχωριστή παράγραφο. Δεν πληρώνει κανείς για το δικαίωμα στη δουλειά. Είτε το έχει είτε δεν το έχει. Δεν πρόκειται να του ζητήσει κανείς να πληρώσει για να το έχει, ούτε του έχει ζητήσει βέβαια.

 15. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Συγνώμη φίλε μου, αλλά άρχισα να σε βαριέμαι μια ζωή να είσαι εκτός θέματος.

  Αν έχεις πρόβλημα με το ΚΚΕ, βγάλε τα απωθημένα σου αλλού !

  Τα λινκς θα τα σβήσω !
  Μπας και καταλάβεις, επιτέλους …

 16. Ο/Η Μπούμπη λέει:

  @ Αστυάνακτα,

  Εσείς καταλήξατε να συνεργάζεστε με τη ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ στην ικαρία και με κάθε αντιΚΚΕ δύναμη στο χώρο των συνδικάτων,όπως πρόσφατα στους μεταλλεργάτες.Οπότε ο ΠΡΩΤΟΣ που θα πρέπει να απολογηθεί είσαι εσύ……..

  Κατα άλλα το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των μεταναστών στην Νομική και απλά διαφώνησε στον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τρόπο διεκδίκησης.Όποιος έχει πάρει ρπέφα τί παίζει με το θέμα του ασύλου καταλαβαίνει………

 17. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Σβήσε ότι θες Φάρε….Εγώ εχω πρόβλημα με το ΚΚΕ ή εκείνο που κάθε δελτίο τυπου είναι ενάντια σε κινήματα που δεν ελέγχει….Φτώχεια και μόνο φτώχεια δείχνει δυστυχώς η πολιτική του ΚΚΕ…ξαφνικά ανακαλύψατε τα διόδια….και κάνετε συμβολικές κινήσεις όταν το κίνημα «δε πληρώνω-δε πληρώνω» εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει σηκώσει τον αγώνα…και τώρα αυτα τα δελτία τύπου για τους μετανάστες είναι για κλάματα…
  και τώρα ανακαλύψατε και την ενιαία δράση…μακάρι…ελπίζω όχι με τον εαυτό σας…γιατί σας έχω ικανούς

  ΥΓ: 1.Στο σοσιαλισμό δεν πλήρωναν εισητήριο οι εργάτες;
  2. Αν σου βαστάει βάλε τα λινκ για να δούνε οι σύντροφοί σας τη κατάντια σας….λυπάμαι στο ξαναλέω…ιδια ανακοίνωση με το Κουβέλη βγάλατε…

 18. Ο/Η faros λέει:

  Μπούμπη: Κάνε μου τη χάρη και μην πέφτεις στην παγίδα του αστυάνακτα.

  Ας μείνουμε στο θέμα του ποστ !

  Σε παρακαλώ, δηλαδή !

 19. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Σου άφησε κουσούρι η αδιαθεσία σου ;

  Νομίζεις, τώρα, ότι είσαι μέσα στο θέμα του ποστ ;;;;;;;;;;;

  Ξύπνα, αγαπητέ μου, ξύπνα, επιτέλους !

  Ειλικρινά, το επόμενο σχόλιό σου που θα είναι εχτός θέματος, θα διαγραφεί ολόκληρο !

  Νισάφι πια !

 20. Ο/Η blackbedlam λέει:

  Φάρε καλησπέρα.Διάβασα την πρότασή σου από νωρίς, αλλά ο χρόνος μου περιορισμένος και αυτή την στιγμή το έσκασα από τους φίλους που έχουν έρθει για «ολονυχτία»,γιατί δεν μπορούσα να αδιαφορήσω στην πρότασή σου.
  Θέλω να εστιάσω στην πρόταση 7.Είναι το κυρίαρχο ζητούμενο για να μην πω ότι αυτό είναι το ζητούμενο και πολλές φορές στις αναρτήσεις, αλλά και στα σχόλια που γράφω σε φίλους, προσπαθώ να καταδείξω την ανάγκη αυτής της ανάγκης, που τελικά αν κάτι είναι να προχωρήσει, μόνο με την προϋπόθεση της μαζικής συσπείρωσης, της συλλογικής και οργανωμένης δράσης, μπορεί να επιτευχθεί.Κατά την γνώμη μου εάν δεν προχωρήσει αυτό ακριβώς που γράφεις στην πρόταση 7, τίποτα δεν μπορούμε να προωθήσουμε.
  Η κρίση Φάρε μου μας βρήκε ανέτοιμους να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια λαίλαπα.Και αυτή την στιγμή, εκείνο που προέχει είναι να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος για την δημιουργία και την προώθηση νέων μορφών πάλης, που θα εξασφαλίσουν την όσον το δυνατότερο μεγαλύτερη συμμετοχή και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τη διαμόρφωση κινήματος αλληλεγγύης,με στόχο την ανατροπή και την Λαϊκή εξουσία.
  Αυτά είναι,θα ξέρεις ζητήματα και προτάσεις που έχουν μπει πολύ καιρό τώρα.Νομίζω ότι θα βρω τρόπο να επικοινωνήσουμε και να τα πούμε και πιο αναλυτικά.
  Πάνω στην ώρα μου φωνάζουν από κάτω.
  Καληνύχτα.

 21. Ο/Η faros λέει:

  blackbedlam: Καλημέρα καλή !

  Νομίζω ότι το άρθρο είναι μια αρχή. Από δω και πέρα μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα συνολικότερα, με προφανείς στόχους !
  Θα περιμένω να μπούμε σε πιο ουσιαστικά ζητήματα !

 22. Ο/Η ΤRASH λέει:

  Την καλημέρα μου, και δύο γρήγορα σχολιάκια σε σχέση με τα παραπάνω.
  1)Ο σ.Παφίλης είναι σίγουρα πιο επικοινωνιακός από την Αλέκα, αλλά να μην ξεχνάμε το τι έχει προσφέρει η τελευταία από καθοδηγητικά πόστα από τότε που έγινε Γ.Γ. και πόσα βήματα μπροστά έχει κάνει από τότε το κόμμα. Για την Κανέλη δεν νομίζω να μπαίνει θέμα κουβέντας, μια και δεν είναι καν μέλος του κόμματος από όσο γνωρίζω.
  2)Αστυάνακτα τρολλάρεις ασύστολα, αλλά και ψεύδεσαι. Το ΠΑΜΕ κινήσεις ανοίγματος διοδίων κάνει εδώ και δύο χρόνια, εποχή που με το θέμα δεν ασχολιώταν κανείς (βάλε διόδια στο ψαχτήρι του Ριζοσπάστη και θα βρεις καμπόσες κινήσεις τέτοιες). Από ότι φαίνεται αν και ροζ, στα θέμετα προπαγάνδας δεν διστάζετε να μαυρίζετε. Ελπίζω να είσαι καλύτερα στην υγεία σου.

 23. Ο/Η skotadi λέει:

  Αστύνακα
  Το ότι δεν γνωρίζεται την πολύχρονη δράση του ΚΚΕ για την κατάργηση των διοδίων, δεν μπορεί να μετατραπεί σε κοινωνικό γεγονός.

  …μεταβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα του Αρείου Πάγου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του μέλους του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου. Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, το στέλεχος του ΚΚΕ κατηγορείται για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση, που διοργάνωσε το ΚΚΕ, με αίτημα την κατάργηση των διοδίων, στις 4 Απρίλη του 2008.

  http://www.inews.gr/30/nea-politiki-dioxi-se-varos-voulefti-tou-kke.htm

 24. Ο/Η Elva λέει:

  Πολυ ενδιαφερουσα η κουβεντα που ομως χθες λογω ..φορτου, εχασα. Συμφωνω με τις προτασεις και θα ηθελα να υλοποιηθουν και πρακτικα νέες μορφες πάλης,οπως αναφερει και η ΒΒ, πιο πανω.

  Καλη σου μερα!

 25. Ο/Η γιαννης μ λέει:

  αστυ για λύπηση είσαι εσύ και γκρουμπούσκουλα σας…αφού σου αρέσουν τα λιγκάκια δεν θα σου είναι δύσκολο να κάνεις μια αναζήτηση στον Ριζοσπάστη για να δείς από πότε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ασχολούνται με τα διόδια και μετά τα ξαναλέμε…τώρα που το λέω παίζει να μην είχε ιδρυθεί το ΠΑΜΕ…αλλα έτσι είναι …αν βλέπεις μόνο τηλεόραση αυτά παθαίνεις…βλέπεις οράματα…δεν πειράζει,ούτε πρώτη φορά είναι ουτε τελευταία…ελπίζω να είσαστε πολύ χαρούμενοι με την πανέξυπνη μπαρούφα των νεολαίων σας (αν και τώρα βγάζουν την ουρίτσα απ έξω σαν κλασσικές κοκοκο)…ελπίζω να σας γίνει μαθημα ότι τα πυροτεχνήματα δεν είναι για πολιτική αλλα για γιορτές…στην πράξη πλέον δώσατε την αφορμή για την κατάργηση του όποιου ασύλου είχε απομείνει,στοχοποιήσατε όοοοοοολους του μετανάστες και δώσατε το δικαίωμα σε φασιστοειδή να ξεσαλώνουν..ερώτηση ρητορική,πόσο βοηθησε την υπόθεση των ανθρωπων αυτών το επικοινωνιακό ταρατατζούμ που στήσατε?….το σίγουρο είναι ότι μόλις τελειώσει το σκηνικό που στήσατε ,θα τους παρατήσετε στην τύχη τους (όπως έχετε κάνει πάμπολλες φορές), και θα μου αρχίσετε πάλι τα περι ριζοσπαστικής αριστεράς και τρίχες κατσαρές…και στην τελική,πάει πολύ να μιλάνε για καπέλωμα οι αρχηγοί του καπελώματος…

  υγ.α,κοίτα τώρα που μου ήρθε στο μυαλό τώρα και η ιστορία στην Μανωλάδα με τους μετανάστες κα ιτην στήριξή τους (στην πράξη) από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ…είδες μαλακία ρε άστυ και εκεί το ΚΚΕ πρώτο πήγε και η ελευθεροτυπία το ανακάλυψε ένα χρόνο μετά…

 26. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Γεια χαρά !

  Σωστός !

 27. Ο/Η faros λέει:

  skodadi: Όσα κι αν τους λες, αυτοί το … χαβά τους !!!

  Ο αντικομμουνισμός τους, το αντιΚΚΕ μένος τους έχει καταντήσει περίεργο !

 28. Ο/Η faros λέει:

  Elva: Οπότε, να πάμε παρακάτω ;
  Για την συνάντηση … μιλάω …

 29. Ο/Η faros λέει:

  γιαννης μ: Κοίτα, τα έσβησα τα λινκάκια του !!!
  Σιγά μην … γεμίζω το ποστ μου με … συνασπισμένες εξυπναδούλες !!!

  Δεν μπορούν μερικοί – μερικοί να … χωνέψουν ότι ό,τι κι αν κάνουν (σε … μικρογραφία) το έχει κάνει ήδη σε πολλαπλάσιο βαθμό το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ !

 30. Ο/Η thersitis λέει:

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΦΑΡΕ!!

  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΨΟΓΕΣ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΗΣ.

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΙ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

  Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΛΑΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ. Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ.
  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ;

  ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΤΥΝΗΣΙΑ ΑΛΓΕΡΙΑ ΚΙ ΥΕΜΕΝΗ

  ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 31. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Καλημέρα !

  Έχεις δίκιο.
  Πρέπει ο λαός μας (οι λαοί όλου του κόσμου) να αντιληφθεί την δύναμή του.
  Και, μόλις γίνει αυτό …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: