Επιτέλους ! Θερμά συγχαρητήρια !

Πριν από αρκετούς μήνες, συγκεκριμένα στις 26 του Φλεβάρη του 2009, έγραφα για την απαίτηση φορέων της πόλης της Φλώρινας, για την ανέγερση ΜΝΗΜΕΙΟΥ στον τόπο θυσίας πάνω από 800 μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ.

Έγραφα για τα προβλήματα που υπήρχαν να γίνει αυτό !

Σήμερα όμως, μετά την ιστορική απόφαση του ΚΚΕ, να αγοραστεί ο χώρος στον οποίο βρίσκεται ο κοινός τάφος των πεσόντων του ΔΣΕ στη μάχη της Φλώρινας το 1949, η απαίτηση πλέον βρίσκει την δικαίωσή της !

Όπως αναφέρει το Κόμμα, » με την αγορά από το ΚΚΕ της συγκεκριμένης έκτασης έγινε δυνατό να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που εμπόδιζαν τη διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση μνημείου αντάξιου της μεγάλης αυτής θυσίας.
Έγινε το πρώτο βήμα για να ανταποκριθούμε στο ιστορικό χρέος μας και να αναδείξουμε την αιματοποτισμένη προσφορά του ηρωϊκού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Καλούμε πρώτα από όλα τους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αλλά και όλους τους συνεπείς αγωνιστές να συμβάλουν στη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, ώστε η διαμόρφωση του χώρου και η ανέγερση του Ιστορικού Μνημείου να γίνει πραγματικότητα».

Μπράβο σύντροφοι του ΚΚΕ !

Θερμά συγχαρητήρια !

One Response to Επιτέλους ! Θερμά συγχαρητήρια !

  1. […] Πριν από αρκετούς μήνες, συγκεκριμένα στις 26 του Φλεβάρη του 2009, έγραφα για την απαίτηση φορέων της πόλης της Φλώρινας, για την ανέγερση ΜΝΗΜΕΙΟΥ στον τόπο θυσίας πάνω από 800 μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ. Έγραφα για τα προβλήματα που υπήρχαν να γίνει αυτό ! Σήμερα όμως, μετά την ιστορική απόφαση του ΚΚΕ, να αγοραστεί ο χώρος στον οποίο βρίσκεται ο κοινός τάφος των πεσόντων του ΔΣΕ στη μάχη της Φλώρινας το 1949, η απαίτηση πλέον βρίσκει την δικαίωσή της ! Όπως αναφέρει το Κόμμα, ”… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (181 λέξεις)] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: