Τι να πιστέψει κανείς …

… και τι όχι !

Ένας χαμός γίνεται τις τελευταίες μέρες …

Για μια υπόθεση (μιλάω για την εκλογή Προέδρου ης Ελληνικής Δημοκρατίας), που θα έπρεπε να αποτελεί Γιορτή της Δημοκρατίας !

Και όμως …

Κάθε άλλο, παρά αυτό συμβαίνει !

Πολλοί (πολιτικοί, κόμματα και λοιποί) μιλάνε για «ατέλειωτη δυσοσμία».

Άλλοι, μιλάνε για «εκβιασμούς, μεθοδεύσεις και πολιτικά αλισβερίσια».

Μέχρι παρεμβάσεις (απαράδεκτες και εν πολλοίς και ύποπες για τα κίνητρά τους) έχουμε, για την κατάρτιση των ψηφοδελίων των κομμάτων εν όψει εκλογών !!!

Ό,τι κι αν συμβαίνει, μια … «μπόχα» πολιτική, την βλέπουμε !

6 Responses to Τι να πιστέψει κανείς …

 1. Ο/Η Σεχτάρ ο Τρομερός λέει:

  Βάρδα μόνο, να μην είναι απλά σύμπτωμα της γενικευμένης σαπίλας, αλλά νάχει και σκοπό όλη αυτή η μπόχα: Κάτι φήμες σέρνονται σε οικονομικούς κύκλους για χρεοκοπία.
  Κατά τη γνώμη μου η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη. Απλά χρειάζεται μεθόδευση για να μας την μπουμπουνίσουνε αιφνιδιαστικά, ώστε νάναι (γι αυτούς) αποδοτική.
  Ρε, μήπως η «μπόχα» έχει και το στοιχείο της απόσπασης της προσοχής (και) για ένα τέτοιον αιφνιδιασμό;

 2. Ο/Η faros λέει:

  Σεχτάρ ο Τρομερός: Κατά τη γνώμη μου, αυτό που λένε χρεωκοπία, ή στα πιο … ελληνικά «πιστωτικό γεγονός» έχει επέλθει από ο 2012 …

  Κυρίως για τα λαϊκά νοικοκυριά, είναι παρά πάνω από σίγουρο ότι χρεωκοπήσαμε !

  Τώρα, πάλι κατά τη γνώμη μου, είναι ότι η όλη μπόχα «ψήνει» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ !
  (με παρακλάδια όπως … ποτάμια … τελείες … κλπ. κλπ.)

 3. Ο/Η Σεχτάρ ο Τρομερός λέει:

  Φάρε, κάποιος λαός ήταν χρεοκοπημένος και πριν το 2009, πολύν περισσότερον τον χρεοκοπήσανε την πενταετία, αλλά αυτά ήταν μάλλον ροδοπέταλα. Δες τι έγινε προχτές στην Κύπρο…
  Δεν τάχουμε δεί όλα.
  Οι πλειστηριασμοί δεν αρχίσανε ακόμη, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κλειστά διαμερίσματα, άπειρα κλειστά εξοχικά, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι γύρω στα 170 δις, οι καφετέριες φίσκα νεολαία, η Αράχοβα ξανά σε πληρότητα και οι δρόμοι ξανά μποτιλιάρουνε.
  Οσο ο τσοπάνος ελέγχει το κοπάδι και το πάει κατά κεί, που θέλει, να περιμένουμε τα χειρότερα, που όπως φαίνεται δυσκολευόμαστε και να τα φανταστούμε…

 4. Ο/Η Σεχτάρ ο Τρομερός λέει:

  Η ανάκαμψη των κεφαλαιοκρατών, προϋποθέτει την ολοκληρωτική χρεοκόπηση όλου του λαού, μαζί και των αλαζονικών μεσαίων στρωμάτων. Και επειδή ούτε και έτσι είναι σίγουρη, στο βάθος πόλεμος.
  Τόσο σκατά τάχουν κάνει οι κεφαλαιοκράτες.

 5. Ο/Η faros λέει:

  Σεχτάρ ο Τρομερός: Θέλω να μου επιτρέψεις να παραθέσω τις παρακάτω σκέψεις, χωρίς απαραίτητα να τις θεωρήσεις ως απάντηση στο σχόλιό σου …

  1. Τα παιγχνιδάκια των καναλιών (όρα κεφαλαιοκράτες), δεν πρέπει να τα παίρνουμε τοις μετρητοίς. Ούτε φυσικά αυτά των πολιτικάνηδων – υπηρετών του καπιταλιστικού συστηματος.
  2. Η έκφραση «χρεοκοπία» δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα παιγχνιδάκι σα χέρια αυτών που μέσω του χρήματος (παλιά το κάναν με τα όπλα) επιβάλλουν σε ολόκληρα Κράτη, να δουλεύουν για πάρτι τους.
  3. Τα περισσότερα κράτη στον κόσμο, φέρονται ως χρεωμένα και μάλισα με χρέη πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας. Κι αυτό, δεν είναι τωρινό, ισχύει από τον καιρό του … Νώε !
  4. Η Κύπρος πληρώνει κι αυτή την έναξή της στην ΕΕ. Εμείς, εγώ, από τούτο το μπλογκ, προειδοποιούσαμε, για όλα αυτά που γίνονται και ακόμα χειρότερα (που θα δούμε στο μέλλον) εδώ και πολλά χρόνια. Και, το στηρίζαμε αυτό, από την μελέτη της Συνθήκης του Μάαστριχτ που υπογράφτηκε (από την Ελλάδα, από τον Σαμαρά, να μην το ξεχνάμε αυτό) και των λεγόμενων Λευκής Βίβλου και Πράσινης Βίβλου !
  5. Μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, έχουν ήδη παρθεί στην Γερμανία π.χ. εδώ και μια δεκαετία !
  6. Στόχος είναι ΟΧΙ τα σπίτια του κοσμάκη ή α άλλα που λες, αλλά ο φυσικός πλούτος της χώρας. Η τρομοκρατία που έχει εξαπολυθεί – και με … κολπάκια, του τύπου «λέγατε ότι οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια, αλλά σας τα παίρνουν οι τράπεζες» – είναι να εκφοβίσουν τον κόσμο, ώστε όταν η κυβέρνηση (είτε αυτή του Σαμαρά είτε αυτή του Τσίπρα) αρχίζει να ξεπουλάει τον εθνικό φυσικό μας πλούτο, ο κόσμος να το αποδεχτεί – έ, προκειμένου να μου πάρουν εμένα το σπίτι, ας πάρουν τα πετρέλαιά μας … θα σου πει ο άλλος !
  6. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΟ ΚΚΕ !
  7. Αν όχι, έ, τότε, ναι θα γίνουν όσα λες …

 6. Ο/Η faros λέει:

  Σεχτάρ ο Τρομερός: Παντού. Σε όλον τον κόσμο …

  Παγκοσμιοποίηση γαρ …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: