Προπαγάνδα και αλήθειες !

Το τελευταίο διάστημα, ακούγονται από δω κι από κει, διάφορες αιτιάσεις ότι η χώρα μας βρίσκεται υπό κηδεμονία ή ακόμα και υπό κατοχή !
Είναι βέβαιο ότι μετά τις γιορτές αυτές οι «φωνές» και θα πολλαπλασιαστούν και θα ενταθούν !
Φορτισμένες εκφράσεις (κηδεμονία και κατοχή) που έχουν δύο σκοπούς.

Ο πρώτος είναι να πειστεί ένας ολόκληρος λαός, ότι τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος του, δεν οφείλονται στην καημένη την κυβέρνηση και τους υποστηριχτές της ή την ντόπια μεγαλοαστική τάξη, την πλουτοκρατία, αλλά στους «κηδεμόνες» μας, στο ΔΝΤ, στην ΕΕ, στην τρόικα !
Λες και όλοι αυτοί από μόνοι τους ήρθαν και μας … κατσικώθηκαν!
Δεν τους «φώναξε» η ελληνική ολιγαρχία , για να δικαιολογήσει τα μέτρα που θα συμπληρώσουν τη χασούρα τους από την καταστροφή μέρους του συσσωρευμένου κεφαλαίου της – όχι φυσικά εξ αιτίας της … κρίσης, αλλά ακριβώς λόγω της συσσώρευσης που δεν βρίσκει διέξοδο κερδοφόρας επανεπένδυσης.

Ο δεύτερος σκοπός, είναι να ξαναζεσταθεί για άλλη μία φορά το … παραζεσταμένο φαί της ενότητας !Και, αυτό το κάνουν κυρίως, οι κατ΄ εξοχή και κατ΄ εξακολούθηση διασπαστές του λαϊκού κινήματος διαχρονικά αλλά και πρόσφατα.
Μιλούν για ενότητα, αυτοί που στο όνομα δήθεν της υπερεπαναστατικότητάς τους (ΝΑΡ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ο μοναδικός εχθρός τους είναι το … ΚΚΕ !
Μιλούν για ενότητα αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και … διαλέγουν τον καλό ιμπεριαλιστή από τον … κακό !
Μάλιστα, κάποιοι δεν διστάζουν κόντρα σε κάθε λογική ή και παραχάραξη της Ιστορίας, να μιλούν και για ένα … Νέο ΕΑΜ !
Θεωρούν ότι η χώρας μας βρίσκεται υπό κατοχή (αλήθεια η … κατοχική μπότα τίνος είναι δεν μας λένε), άρα αφήνουμε στην άκρη τις διαφωνίες μας ή τις προοπτικές μας, δημιουργούμε το νέο ΕΑΜ, προχωράμε σε νέους … Γοργοπόταμους, διώχνουμε τους νέους … καταχτητές !
Ωραία λόγια, μεγαλοστομίες, που κρύβουν όμως την πραγματικότητα.
Μήπως όλοι αυτοί που τα λένε αυτά, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, έχουν και ένα νέο Λίβανο, ή μια νέα Καζέρτα ή μια καινούργια … Βάρκιζα ;
Λέω, εγώ, τώρα !
Μήπως θέλουν να σύρουν και πάλι το λαϊκό κίνημα, τους αγωνιστές, τους κομμουνιστές, σε μια μάχη που τελικό αποτέλεσμα θα είναι να διαλέξουμε και πάλι … ιμπεριαλιστή που θα κάνει κουμάντο στη χώρα μας ;

Όποιο στόχο κι αν έχουν όλοι αυτοί που μιλάνε για κηδεμονίες και κατοχές, ένα σκοπό υπηρετούν.
Τη διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος, την διαιώνιση της κυριαρχίας του κεφαλαίου !
Σε κάθε περίπτωση δεν έχουν ως προοπτική τη ρήξη με τα μονοπώλια και την εξουσία τους.
Ο λαός μας, η εργατική τάξη και η σύμμαχοί της, οφείλει να ξεμπερδεύει με τις αυταπάτες.
Να οργανωθεί, να αντεπιτεθεί, μαζί με το ΚΚΕ, να καταργήσει την εξουσία των μονοπωλίων πάνω στα μέσα παραγωγής του πλούτου, να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του.
Με άλλα λόγια, να πάρει την εξουσία !

 

24 Responses to Προπαγάνδα και αλήθειες !

 1. Ο/Η neotera λέει:

  Τα ίδια έλεγαν και κάποιοι τροτσκιστές στην κατοχή, ότι δεν είναι κατοχή κι ότι φταίει ο καπιταλισμός, οπότε όλοι μαζύ με τους …γερμανούς προλετάριους θα αγωνιστούμε…
  Το να αρνείσαι το οφθαλμοφανές, την κατοχή και την κατάργηση στην ουσία της εθνικής κυριαρχίας που λέει κι η Κανέλλη βγάζει απ’ τα νερά… Ενώ οι πραγματικοί κομμουνιστές πρέπει να είναι μέσα στο λαό «σαν το ψάρι στο νερό», έλεγε ο Μάο μεταξύ άλλων. Τι μου θυμίζεις τώρα σύντροφε !
  Και κατι μεταξυ μας. Αμα είχαμε πραγματικό κινημα δε θα τολμούσε να πατήσει εδώ καμμία τρόϊκα… Χρόνια Πολλά Ας φουντώσει το 11 η Αντίσταση που δεν φούντωσε το 10.

 2. Ο/Η faros λέει:

  neotera: Μιλάς σαν παλιός επισκέφτης !
  Εγώ, όμως, σε βλέπω πρώτη φορά !

  Τι ακριβώς συμβαίνει ;

  Επί της ουσίας:
  Σοβαρά συγκρίνεις την εποχή του 41 με τη σημερινή ;;;;;;;;;;;;
  Πιστεύεις στ΄αλήθεια ότι για όλα φταίει η Μέρκελ ;;;;;;;;;;;;;;;;
  Ξαναδες το θέμα. Δεν είναι έτσι. Αυτή είναι η προπαγάνδα της άρχουσαν τάξης για να μην βλέπουμε τους πραγματικούς αίτιους. Που είναι η ολιγαρχία του τόπου μας με τα κόμματά της (ή και τα … αποκόμματά της) !

  Μεταξύ μας (το λοιπόν), Κίνημα θα είχαμε και μάλιστα Ισχυρό, αν δεν φρόντιζαν αρκετοί «αριστερούληδες» και «υπερεπαναστάτες» να το ευνουχίσουν με «εξεγέρσεις» τύπου Δεκέμβρη του 2008 ή με συμμετοχές στα ΚΕΑ, ή ψάχνοντας να βρουν … καλό ιμπεριαλιστή !

  Να φουντώσει η Αντίσταση, σύντροφε, να φουντώσει και να γίνει η φωτιά που θα κάψει …
  Τι προτείνεις, σύντροφε, να κάψει ;
  Γιατί εγώ προτείνω να κάψει τον Καπιταλισμό – Ιμπεριαλισμό και στη θέση του να Οικοδομηθεί ο Σοσιαλισμός – Κομμουνισμός !

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !

 3. Ο/Η blackbedlam λέει:

  Καλή σου μέρα Φάρε μου.Στο τέλος θα με κάνεται να πώ
  Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.
  Και όχι τίποτε άλλο αλλά δεν γνωριζόμαστε κιόλας.(με τον παντοδύναμο εννοώ).
  Όπότε δεν πρόκειται να με ακούσει κιόλας.
  Καλέ τι έχουμε πάθει;

 4. Ο/Η ποιώ-ελένη λέει:

  Φίλε Φάρε χρόνια πολλά
  σε σένα και τους αγαπημένους σου
  Σε φιλώ

 5. Ο/Η faros λέει:

  blackbedlam: Κοίτα, αν ντε και καλά θέλεις … γνωριμίες, ξέρεις, εγώ σαν παιδί των κατηχητικών, έχω τα … μέσα !

  Τώρα, δεν το κατάλαβα που θέλεις να … βάλει το χέρι του ο θεός !!!!!!!!!
  Για … ξαναμάζεψτα και … ξαναρίχτα !!!

  Καλησπέρα σου !

 6. Ο/Η faros λέει:

  ποιώ-ελένη: Καλησπέρα καλή !

  Φχαριστώ πολύ, να είσαι καλά εσύ και οι δικοί σου !

 7. Ο/Η ΤRASH λέει:

  Αρχικά την καλησπέρα μου σε όλους.
  Βλέπω πως πολύ σωστά ο σύντροφος φάρος δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω, και παρά την σχετική χαλάρωση των ημερών. Το θέμα που πιάνεται παρότι επιφανιακά απλό (όντως έχουν εκχωρηθεί κυριαρχικά δικαιώματα), στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκο ιδεολογικά, λόγω των πιθανών του προεκτάσεων.
  Εξηγούμαι:
  Εάν ο αγώνας που γίνεται αυτήν την στιγμή έχει εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα, τότε μια συμμαχία με την «εθνική αστική τάξη» είναι όχι μόνο θεμιτή ιδεολογικά αλλά και επιθυμητή πρακτικά. Αυτή ακριβώς είναι και η παγίδα του οπορτουνισμού, να σύρουν δηλαδή το κίνημα σε συμμαχία με κομμάτια της αστικής τάξης, που στον κατάλληλο χρόνο θα παρουσιαστούν ως «εθνικά» και «πατριωτικά», λες και υπήρχε ποτέ «εθνική αστική τάξη» σε αυτήν τη χώρα. Και να μην ξεχνάμε πόσο ακριβά πλήρωσε το κανονικό (και όχι κανένα «νέο»)ΕΑΜ αυτήν τη λογική.
  Ας είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι:
  Η λαϊκή εξουσία είναι ακριβώς η βασική προϋπόθεση της εθνικής ανεξαρτησίας. Οποιος ισχυρίζεται πως μπορούμε σήμερα να μιλάμε για το αντίστροφο είναι ή αφελής ή απατεώνας. Από την στιγμή που στο ξεπούλημα της χώρας πρωτοστατεί η ντόπια αστική τάξη και τα τσιράκια της, νομίζω πως είναι αυτονόητο πως ακόμη και οι όποιες «εθνικοαπελευθερωτικές» αντιλήψεις, αυτούς πρέπει να θέσουν σαν πρώτο και κύριο στόχο.
  Υ.Γ. Το σχόλιο μου δεν αποτελεί απάντηση σε κάποιο άλλο, απλά βάζει κάποιες σκέψεις για κουβέντα)

 8. Ο/Η faros λέει:

  TRASH: Γεια χαρά !

  Υπάρχει ήδη αρκετή εμπειρία που μας κάνει όλους σοφότερους, τουλάχιστον να μην «την πατάμε» εύκολα !

  Ένα παλιό βασικό πρόβλημα ήταν ότι δεν έμπαινε ανοιχτά θέμα εξουσίας !
  Σήμερα το λέμε ξεκάθαρα:
  Μικρά ή μεγάλα, αλλά εξ ίσου σημαντικά βήματα, έχοντας ΠΑΝΤΑ στο νου μας τον Μεγάλο Βασικό Στόχο, την Λαϊκή Εξουσία που κυρίως θα ανατρέψει τον ιδιοχτήτη των βασικών μέσων παραγωγής ώστε όσο το δυνατό πιο γρήγορα (αυτήν την μεγάλη περίοδο του Σοσσιαλισμού στον προηγούμενο αιώνα, δεν θα την επανάβουμε) να καταχτηθεί ο Κομμουνισμός !

  Πραγματικά μεγάλο θέμα, θα το ξανασυζητήσουμε μετά τις γιορτές πιο αναλυτικά, απλά τώρα είπα να γίνει μια αρχή !

 9. Ο/Η philemon λέει:

  Χρόνια Πολλά Φάρε!

  Το neotera δεν έχει πρόβλημα για τα κόμματα ή τα αποκόμματα της
  της ολιγαρχίας, κόμματα της δεξιάς ή της αριστεράς ή…..ή ….. που θα κάνουν την «κάθαρση»–«αρκεί να κάνουν τη δουλειά», όπως την εννοεί το συγκεκριμένο μπλογκ.

 10. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Θερμή Καλημέρα !

  Ευχαριστώ πολύ.

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε σένα και σε όλους τους δικούς σου !

  Αυτό κατάλαβα κι εγώ !

 11. Ο/Η philemon λέει:

  Επιπλέον: Ναι, υπάρχει κατάλυση εθνικής κυριαρχίας (όσης είχε απομείνει….). Τα αποτελέσματα φαίνονται και στο Αιγαίο…. και στους όρους του Μνημονίου (ενυπόθηκο δάνειο!!!!!!)

  Ωστόσο, όπως ομολογείται σε κυβερνητική εφημερίδα («ΕΘΝΟΣ» -20/09/2010), ο πολύς Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, ότι δ η Κομισιόν, η κυβέρνηση ΓΑΠ και το ΔΝΤ επέβαλαν το περιβόητο Μνημόνιο με πρόσχημα (για τον εκφοβισμό του πληθυσμού) το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Ήθελαν ωστόσο να πετύχουν άλλους στόχους, τους οποίους βέβαια δεν μπορούσαν τολμούσαν να αποκαλύψουν δημόσια….

  «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος», δήλωσε ευθέως ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ, που προ΄ί΄σταται της ομάδας των οικονομικών επικυρίαρχων, «αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας»……

  Δηλαδή πάλι δικαιώνονται οι απόψεις σου –και μάλιστα με …..επισημότητα!

 12. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Να πούμε μερικές αλήθειες.

  1. Κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας, έχουμε ήδη από τότε που η Ελλάδα μπήκε στο ΝΑΤΟ !
  2. Φυσικά κατάλυση της εδαφικής, πολιτικής, κοινωνικής ακόμα και πολιτιστικής κυριαρχίας είχαμε από την είσοδό μας στην τότε ΕΟΚ που ολοκληρώθηκε από τον πολύ Σημίτη με τη είσοδό μας στην ΕΕ του Μάαστριχτ.
  3. Συνυπεύθυνα δεν είναι μόνο τα αστικά κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), αλλά και κάποια κόμματα – ορντινάτσες «κεντροαριστερά» ή και … «αριστερά» που βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση !
  4. Όλα αυτά έγιναν με την θέληση των κυβερνήσεων που (φυσικά) υπάκουαν στις επιταγές της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, του μεγάλου κεφαλαίου.
  5. Πολύ σοβαρή ευθύνη έχει κι ο λαός μας, που τόσα χρόνια, ενώ συμβαίνει αυτό, στηρίζουν με την ψήφο τους (σε εθνικές εκλογές ή συνδικαλιστικές κλπ.) τις δυνάμεις εκείνες που υπηρετούν αυτή την πολιτική.
  6. Αυτά όλα, δεν είναι ελληνική … πατέντα, συμβαίνουν σχεδόν σε όλα τα κράτη του πλανήτη μας.
  7. Όπως ανάφερε ο Ήρωας Δημοσθένης Λιγδόπουλος (ο πρώτος νεκρός του Κομμουνιστικού Κινήματος) στην ομιλία του στο Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΕΚΕ το Νοέμβρη του 1918, αναφερόμενος στην τότε ΚτΕ (μετέπειτα ΟΗΕ) «Μαζεύτηκαν τρεις αυτοκράτορες και μερικοί βασιλιάδες και συννενοήθηκαν πως να κυβερνούν τους λαούς» !

  Με … απλά λόγια:
  Όσο υπάρχει καπιταλισμός, ζητήματα εθνικής κυριαρχίας μόνο ως … ανέκδοτο μπορούν να αναφέρονται !

 13. Ο/Η blackbedlam λέει:

  Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα και σε σένα Φάρε.

  Λες να γίνω ποιο σαφής να ξεκαθαρίσω τα πράγματα.
  Λοιπόν τα γραπτά μας κείμενα, μιλούν για αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες, για το καπιταλιστικό σύστημα που από την φύση του και από τις ενδογενής του συγκρούσεις, τις εσωτερικές του αντιθέσεις, θα οδηγηθεί στο αδιέξοδο του, μετά από συνεχόμενες κρίσεις που το ακολουθούν από την στιγμή της ύπαρξής του.
  Μιλούν για τις υποκειμενικές συνθήκες, που θα πρέπει να είναι και αυτές ώριμες, για να παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο, της ανατροπής του σάπιου ήδη συστήματος.
  Μιλούν για τον αναγκαία ύπαρξη ενός πολιτικού φορέα της εργατικής τάξης, στον οποίο θα συσπειρώνεται η πρωτοπορία της εργατικής τάξης και που ευθύνη του είναι, η υπεράσπιση των συμφερόντων της και η καθοριστική συμβολή του στην μετουσίωση του εργατικού ένστικτου, σε ταξική συνείδηση.
  Ευθύνη του, είναι η συσπείρωση των εργαζομένων και η ετοιμότητα τους.
  Ιστορικό χρέος του πολιτικού φορέα είναι η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, όταν οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες.

  Ο καπιταλισμός όπως καταλαβαίνεις δεν θα βαρεθεί να φύγει από μόνος του.

  Είναι πάρα πολλά τα οποία θα μπορούσαμε να λέμε για το ρόλο και τις ευθύνες του πολιτικού φορέα της εργατικής τάξης.
  Έχω γράψει αρκετά κείμενα για αυτά τα θέματα, χωρίς να διεκδικώ την απόλυτη κατανόησή τους, άλλα για την ορθότητά τους ή όχι δεν έχω καμία ευθύνη .Τα γραπτά μας κείμενα και οι «κλασσικοί», έχουν την ευθύνη, εγώ αυτούς διαβάζω, αυτούς μελετώ, αυτά γράφω.

  Εύλογα λοιπόν μπορεί να προκύψει το ερώτημα, αφού οι αντικειμενικές συνθήκες είναι ώριμες, αλλά όχι και οι υποκειμενικές, κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και αφού ο ρόλος αυτός ανήκει στον πολιτικό φορέα εγώ ποιον να χρεώσω;
  Τον συνασπισμό, το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, τον οποιοδήποτε άλλον πολιτικό φορέα, που δεν πίστεψα ποτέ ότι εκπροσωπεί την εργατική τάξη;
  Ποτέ δεν πίστεψα ότι αυτοί που εξέφραζαν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο την διαιώνιση του συστήματος,θα μπορούσαν και να τον ανατρέψουν.

  Έτσι τις ευθύνες τις έχουμε «όλοι»(;) εμείς που είμαστε ο «πολιτικός» φορέας της εργατικής τάξης.
  Αλλά ξέρεις πολιτικός φορέας δεν είναι ο Γιώργος η Μαρία,ο Φώτης….που αποφάσησαν να είναι ενταγμένοι στο κόμμα.
  Είναι οι συλλογικές αποφάσεις του.
  Τώρα μην με κάνεις να αρχίσω να μιλώ για τις συλλογικές αποφάσεις και για τον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και την εφαρμογή του.
  Και μην αρχίσουμε να λέμε για τις επιθέσεις και για τους μηχανισμούς που διαθέτει ο καπιταλισμός, που όλοι πέφτουν με τα μούτρα πάνω στο κόμμα που, που, που…..
  Αυτούς τους μηχανισμούς τους διαθέτει η εξουσία και θα τους διαθέτει και θα τους εκσυγχρονίζει, όσο είναι στην εξουσία.
  Τι θα γίνει λοιπόν διαρκώς θα καταλήγουμε να διαπιστώνουμε την ύπαρξη των μηχανισμών και θα ρίχνουμε την ευθύνη στο σύστημα και στις επιθέσεις που δεχόμαστε για να ερμηνεύσουμε την καθυστέρηση ανάπτυξης του ΜΛΚ.
  Διαρκώς θα φταίνε κάποιοι άλλοι για την αδυναμία να ανταποκριθούμε στις ιστορικές μας ευθύνες;
  Αφού λοιπόν δεν μπορώ να ζητήσω ευθύνες από τους πολιτικούς φορείς που στηρίζουν την εξουσία του συστήματος,αφού ο πολιτικός φορέας «λέμε» ότι καλά προχωράει, καλώς καμωμένα όλα και ουδεμία ευθύνη φέρει για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης,
  και αφού ανατρέπονται όλα όσα έχουν διατυπωθεί στα έργα των κλασικών μας,αφού η κρίση είναι ΕΔΩ αλλά εμείς δεν την αντιμετωπίζουμε,
  τότε δεν έχω παρά να απευθυνθώ στον ΘΕΟ!

 14. Ο/Η philemon λέει:

  Γι αυτό διευκρίνισα : Όσης εθνικής κυριαρχίας είχε απομείνει, μιλώντας με αστικούς όρους…..
  Το «ζουμί» όμως βρίσκεται εδώ: «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος, αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας»……
  Δλδ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

 15. Ο/Η faros λέει:

  blackbedlam: Σπεύδω να αναφωνήσω: Συμφωνώ απόλυτα και όπως τα λες και όπως τα σκέφτεσαι και όπως τα γράφεις !

  Μου επιτρέπεις μια μικρή παρατήρηση ;
  Φυσικά και οι ευθύνες είναι πρωτίστως συλλογικές, αλλά ας μην αποσείουμε και τις ατομικές μας !
  Εγώ, τουλάχιστον, τις αναλμβάνω εξ ολοκλήρου !
  Α, ναι, γι΄αυτές τις ρημάδες τις υποκειμενικές, πασχίζουμε χρόνια τώρα !
  Αλλά, επίτρεψέ μου αυτό το αλλά, αν δεν θέλει ο άλλος να πειστεί, δεν πα να χτυπιόμαστε εμείς σαν χταπόδι ;;;
  Δεν θα πειστεί !
  Δες π.χ. τα σχόλια του φίλου μου του άστυ ! 😀
  Άσε τα άπειρα παραδείγματα που έχω από την πρώην δουλειά μου …
  Να βλέπουν ολοκάθαρα την αλήθεια και να μην την παραδέχονται !
  Τι να πεις …

  υ.γ. αν τελικά απευθυνθείς στο … θεό, πάρε και μικρό … καλάθι !!! 😆
  (ελπίζω να αποδέχεσαι τα αστειάκια)

 16. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Και το είδα και το κατάλαβα ! 😀
  Αλλά είπα να το … προεκτείνω ! 😀

  Για μένα, το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι η χώρα μας είναι μια καπιταλιστική χώρα !
  Φυσικά, αυτοί που θέλουν το λαό στη γωνία, βρίσκουν χίλιες δικαιολογίες …

  Όπως λες το εργασιακό – ασφαλιστικό είναι το κύριο για δαύτους !

 17. Ο/Η blackbedlam λέει:

  Είσαι με τα καλά σου Φάρε έτσι και αποφασίσω να πάω θα φάω πόρτα.
  Αν πάντως επιμένεις στην άποψη ότι «άμα δεν θέλει ο άλλος»
  Τότε καταλήγουμε στο δεν θέλουν, δεν γίνεται τίποτα.
  «Αυτό» δεν έχει θέλουν, δεν θέλουν.
  Αυτό θα γίνει, θέλουν δεν θέλουν.
  Το μόνο είναι,το ποιος θα είναι ο φορέας εκείνος που θα συμβάλει αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.
  Αυτό είναι το θέμα.
  Όχι τι χαρακτηριστικά θα έχει ο φορέας.Αυτά δεν μπορεί παρά να είναι τα χαρακτηριστικά που διατυπώνει για το κόμμα νέου τύπου ο Λένιν.
  Ξεκόλλα λιγάκι και σκέψου.Εμάς τι μας νοιάζει:
  Η συνεπής εφαρμογή και σύμφωνα με τις ανάγκες του κινήματος, αρχές του Μαρξισμού Λενινισμού.
  Και προς αυτήν την κατεύθυνση παλεύουμε.
  Συγνώμη για το ξεκόλλα αφορά όλους μας που μερικές φορές κολλάμε παίρνοντας σαν δεδομένα κάποια πράγματα.
  Τίποτα δεν είναι δεδομένο και μέχρι το 90-91 δεδομένα ήταν κάποια πράγματα και δεν ήταν.Ήταν;
  Τα μόνα δεδομένα είναι οι αρχές μας η επιστημονική μας θεωρία η ιδεολογία μας.

 18. Ο/Η faros λέει:

  blackbedlam: Μην το λες ! 😀 Μην το λες ! 😀
  Έχω βάσιμες πληροφορίες (δεν λέω από που, δεν … καίω τις πηγές μου) ότι είναι … κρυφοκομμουνιστής ! 😀

  Όχι δεν επιμένω στην άποψη «άμα δεν θέλει ο άλλος» !
  Απλά καταγράφω μια πραγματικότητα !
  Που, φυσικά, πασχίζω να την αλλάξω !

  Για μένα ο Φορέας είναι ένας !
  Δεν ψάχνω ούτε να τον … βρω, ούτε να τον … ανακαλύψω !
  Φυσικά, να είσαι σίγουρη, αντιλαμβάνομαι πλήρως το σκεπτικό σου.
  Και δεν διαφωνώ.
  Ίσα ίσα !
  Απλά …
  Έτσι, είμαι, εγώ !

 19. Ο/Η philemon λέει:

  Γράφει κάποιος στον παπα-Ηλία τον λεβέντη:
  «Η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή!»
  Και να τί απαντάει αυτός:
  «Η κατοχή γίνεται πραγματικότητα απ’ τη στιγμή, που σταματάμε ν’ αγωνιζόμαστε …..»

 20. Ο/Η Πέτρος λέει:

  Στο 15ο (1996) και το 16ο συνέδριο (2000), το ΚΚΕ έθεσε ως στόχο τη συγκρότηση του “Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου”. Αυτή η πολιτική εγκρίθηκε και στα επόμενα συνέδρια.
  Στην απόφαση του, το ΚΚΕ αντιτάχτηκε ριζικά με την οπορτουνιστική αντίληψη ότι το “Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο” πρέπει να έχει ως όρο συγκρότησης του, τη βάση της συμφωνίας όσων συμμετέχουν στο ΑΑΔΜ για το σοσιαλισμό.
  Προέβαλλε κι απέδειξε σωστά την αντίστροφη θέση, πως το μέτωπο των εργατών, των προλεταρίων, των αυτοαπασχολούμενων, της αγροτιάς είναι κοινωνικο-πολιτική συμμαχία και μόνο έτσι θα αναπτυχθεί το ΑΑΔΜ και δεν θα έχει ως όρο συμμετοχής σε αυτό, τη συμφωνία για το σοσιαλισμό.
  Στο βαθμό που το ίδιο το ΚΚΕ σήμερα έχει ως πολιτική προτεραιότητα τη συγκρότηση του Μετώπου πρέπει να προωθηθεί η θέση του και η συμφωνία πάνω στη θέση του 15ου Συνεδρίου για το ΑΑΔΜ.
  Η θέση του 15ου Συνεδρίου πως “η επικείμενη επανάσταση στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική” αν τεθεί σαν προαπαιτούμενο για συμφωνία της κοινωνικο-πολιτικής συμμαχίας του ΑΑΔΜ, εκτός από μία εμφανή σεχταριστική ανάλυση που υιοθετεί ανάλογες θέσεις του χρεοκοπημένου αριστερού οπορτουνισμού, είναι πρώτα από όλα παραβίαση των ίδιων των αποφάσεων και των θέσεων του ΚΚΕ.
  Το ΚΚΕ προβάλλει τη θέση για το σοσιαλισμό και τη λαϊκή εξουσία. Το ΚΚΕ έχει ταυτόχρονα κατηγορηματικά απορρίψει πως η θέση του για το σοσιαλισμό είναι προαπαιτούμενο για συμφωνία και συμμετοχή του λαού στη συγκρότηση του Μετώπου και του ΑΑΔΜ. Η θέση αυτή μάλιστα είναι θεωρητικά άρτια επεξεργασμένη και ιστορικά θεμελιωμένη, καθώς υπάρχει και η άσχημη εμπειρία του παρελθόντος, όταν παραβιάστηκε αυτή η λενινιστική τακτική από το ΚΚΕ.

 21. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Ξέρεις από πότε έχω να φιλήσω χέρι παπά ;;;
  (Μην απορείς με το ερώτημα, είμαι από τη γενιά που μεγαλώσαμε μέσα στα κατηχητικά και τις εκκλησίες – αρκετά χρόνια γινόμουν … παπαδάκι)

  Ας ΜΗΝ το πούμε καλύτερα …

  Ομως, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ φίλαγα το χέρι του Παπά Ηλία του λεβέντη !
  Πολύ θα ήθελα να τον γνώριζα !

 22. Ο/Η faros λέει:

  Πέτρος: Και ισχύει ακόμα !
  Τα επί μέρους μέτωπα (π.χ. ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ) αυτό το σκοπό υπηρετούν !

  Φυσικά και μπορούν να συμμετάσχουν στα Μέτωπα αυτά και άνθρωποι που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας για τον Σοσιαλισμό.
  Μάλιστα έχουν γίνει αναλύσεις ότι στην πορεία προς τον Σοσιαλισμό θα υπάρξουν, ίσως, προβλήματα (να το πω έτσι).

  Να ξεκαθαρίσουμε κάτι.
  Για να έρθει κανείς μαζί μας, είτε στους καθημερινούς αγώνες, είτε στην προοπτική μας για το Σοσιαλισμό, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί μαζί μας – ως εκ τούτου και το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ από την προοπτική του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού !
  Έχουν οι άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις τις απόψεις τους, αλλά διατηρεί και το ΚΚΕ τις δικές του.

  Νομίζω πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να τα κάνει.

  Με μια διαφορά :
  Οι δυνάμεις, οι σύμμαχες δυνάμεις, που θα παλέψουμε μαζί ΠΡΕΠΕΙ να έχουν ως στόχο αυτό που λένε και οι λέξεις του Μετώπου.
  Αντιιμπεριαλιστική, Αντιμονοπωλιακή, Δημοκρατική προοπτική !

  υ.γ. Πέτρο, πολύ σημαντικός ο λόγος σου, τέλειος θα έλεγα, μου δίνει και μένα την αφορμή να εκφράσω καλύτερα τις σκέψεις μου – τουλάχιστον έτσι νομίζω !

 23. Ο/Η ΤΙΜΟΣ λέει:

  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΘΕΛΩ ΕΓΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΜΩΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ?ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ? ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ?ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ,ΑΣΧΕΤΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ?ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ ΣΥΝΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ? ΣΕ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.Η ΝΤΟΠΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ.ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΗΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΕΡΩΤΗΜΑ .ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ?ΑΠΑΝΤΗΣΗ .ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΙΡΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΩΝ ΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΤΛ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΕ ΑΙΜΑ?ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ .ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ ?ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ .ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ,ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΚΥΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ?.ΜΑΚΡΥΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 24. Ο/Η faros λέει:

  ΤΙΜΟΣ : Γεια σου σύντροφε, Χρόνια καλά και σε σένα και τους δικούς σου !

  Με δυο λόγια, από τη στιγμή που έχουμε καπιταλισμό στην ουσία όλη η κυριαρχία (εννοώ σε όλους τους τομείς) ανήκει σε δυο τρεις οικογένειες – την πλουτοκρατία.
  Και αυτοί, δεν έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό να την εκχωρήσουν όπου τους προσφερθεί μεγαλύτερη πιθανότητα κερδών.

  Εμείς, ο λαός, πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό και να αντιδράσουμε !
  Όχι σπασμωδικά ή με … «εξεγέρσεις» τύπου Αθήνα-Δεκέμβρης 2008, αλλά με την Λαϊκή Επανάσταση που θα ανατρέψει το ισχύον σύστημα και θα εγκαθιδρύσει τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: