Θράσος απύθμενο !

Το θράσος του πολιτικού υπηρετικού προσωπικού του μεγάλου κεφαλαίου (κυβέρνηση, αστικά κόμματα, παπαγαλάκια και λοιποί) ξεπέρασε και τον … πάτο !

– Τολμούν να μιλάνε για «μέτρα αναγκαία» υποτιμώντας και προσβάλλοντας την νοημοσύνη μας.
Τολμούν να λένε και, ότι … πονάνε !!!

– Την ώρα που ρίχνουν το λαό μας στην εξαθλίωση και την νεολαία μας στον Καιάδα, δεν διστάζουν να δηλώνουν ότι έτσι … «σώζουν» την χώρα !!!
«Σώζουν» τους μισθούς και τις συντάξεις, … καταργώντας τα !!!

– Αυτοί που χρόνια τώρα απομυζούν επιβάτες και κοινωνίες ολόκληρες στα νησιά μας, έχουν το θράσος να κατηγορούν ως υπονομευτές του τουρισμού τους αγωνιστές και τους πραγματικά υπερασπιστές των δίκαιων όλων !

– Φτάσαν στο σημείο όλοι αυτοί που δημιούργησαν την τεράστια ανεργία, να … κατηγορούν άλλους γι αυτό !!!
Εδώ πραγματικά έχουν δώσει … ρέστα !!!

– Νομοθετούν το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, το έγκλημα της υφαρπαγής των εισοδημάτων μας, νομοθετούν το έγκλημα της κλοπής των περιουσιών των ταμείων και αυτοί, οι κλέφτες, κατηγορούν τα θύματά τους γιατί αντιδρούν στην κλεψιά, αντιδρούν στους κλέφτες και στους εγκληματίες !!!

– Κατηγορούν … κατηγορούν … κατηγορούν, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, χωρίς καν να δίνουν – οι άθλιοι  – την  ευκαιρία και το δικαίωμα στους … «κατηγορούμενους» να τοποθετηθούν !

 Πραγματικά, το θράσος τους, είναι … απύθμενο !

16 Responses to Θράσος απύθμενο !

 1. […] «Σώζουν» τους μισθούς και τις συντάξεις, … καταργώντας τα !!! – Αυτοί… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (191 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η Philemon λέει:

  Πάντα τα κατοχικά ανδρείκελα έχουν απύθμενο θράσος όσο έχουν το πλάτες των «προστατών» («δεν θέλουμε χρήματα αλλά πολιτική στήριξη»). Κάποτε, όταν οι νταβατζήδες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να αλλάξουν ….προσωπικό, αφού τους έχουν στύψει σαν λεμονόκουπες, τους πετάνε με περιφρόνηση στον πλησιέστερο σκουπιδοτενεκέ. Και το μεν GAP θα πάει στην πατρίδα του. Οι περισσότεροι από τους άλλους όμως……

  Σου στέλνω λοιπόν αυτό, από …χριστιανικό ορθόδοξο ιστολόγιο:
  ————————————
  «Έξω από την παλαιά Βουλή, λίγο μετά τις 14.00, πολίτες «έλουσαν» τον διερχόμενο βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και παλιό συνδικαλιστή στο χώρο των Εφοριακών, Ανδρέα Μακρυπίδη.
  Στο συμβάν ήμασταν παρόντες μια παρέα ανθρώπων και το καταχαρήκαμε , συμβάλλοντας το κατά δύναμιν στην «μπουγάδα»
  Δημοσιεύτηκε: 29 Ιου 2010»

  http://www.filokalia.tk/

  🙂 🙂 🙂 🙂

 3. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Εγώ πάντως δεν το «έκοψα» και για πολύ … χριστιανικό το ιστολόγιο αυτό !!!!!!!!! 😛 😛 😛

  Και, θα μου επιτρέψεις, όσο κι αν όπως λέει ο λαός μας «έ, ένα «λούσιμο» τους χρειάζεται», να μην συμφωνώ με τέτοιες ενέργειες !

  Ξέρεις, με κάτι τέτοια, μερικοί «βλέπουν» το δέντρο και χάνουν το δάσος …

  Για τα λοιπά … έτσι όπως τα γράφεις είναι !

 4. Ο/Η ΑΝΏΝΥΜΗ λέει:

  Αρθρο 120 παρ 4
  Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων , που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

  Και αν μιλούν, και αν κατηγορούν, και αν κηρύττουν υπακοή στους νεόκοπους νόμους τους , και αν εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας , και αν μας κλέβουν το δικαίωμα στη δουλειά , στην ισότητα , στη δικαιοσύνη, στην παιδεία , στην υγεία και τί έγινε;
  Τη βία τους τη βλέπουμε, την καταστρατήγηση άρθρων του Συντάγματος- αστικού ίσως αλλά και του μοναδικού που έχουμε και γι αυτό πολύτιμου- τη βλέπουμε, βαθιά όμως ριγμένοι στην αγκαλιά της παρηγορητικής πολυθρόνας μας από το φόβο κυνηγημένοι και ελεεινά ήσυχοι, ξεχνάμε -όσοι ξεχνάμε και είμαστε οι περισσότεροι – ότι η σημαντικότερη λέξη στην προαναφερθείσα παράγραφο του Συντάγματος, που ξεκλειδώνει και ό,τι απέμεινε από το κακοποιημένο νόημα της Δημοκρατίας ,όπως προσπαθούσαν να μας το διδάξουν οι δάσκαλοί μας, που μας φωνάζει να είμαστε παρόντες και άγρυπνοι, είναι το «υποχρεούνται» και όχι το «δικαιούνται», και επειδή ξεχνάμε ή καλύτερα θέλουμε να ξεχάσουμε, δεν τους εμποδίζουμε. Συνεπώς και άλλα θα πούνε και άλλα τόσα θα κάνουν και μη νομίζετε, γύρω αν ρίξετε μια ματιά θα διαπιστώστε ότι πολύ λίγοι προσβάλλονται που υποτιμάται έτσι ξεδιάντροπα η νοημοσύνη τους.
  Και άλλα λοιπόν θα πουν, και άλλα τόσα θα κάνουν, και την αλήθεια τους θα φτιάξουν σε μέτρα που δε χωρούν την αξιοπρέπεια, και τις ζωές των παιδιών μας ενέχυρο θα ζητήσουν, και ποιοι και πόσοι από μας θα είμαστε εκεί να πούμε «όχι» και να αντιπαραβάλουμε το δίκιο στο ψέμα τους;;;;;
  Συνέλληνες , συνοδοιπόροι στις μέρες που οι λέξεις πια ίδιες δε μοιάζει να ΄ναι όπως τις μάθαμε και όπως τις καταλάβαμε , στις μέρες που το μέλλον περιφέρεται άσκοπα και γυρεύει να συναντήσει ένα όνειρο για ν’ ακουμπήσει Καληνύχτα σας.

 5. Ο/Η Philemon λέει:

  Καλημέρα και πάλι!

  Και βέβαια χάνουν το δάσος, αφού εκτονώνονται σε πρόσωπα και πάνε ήσυχοι στο σπίτι τους χωρίς να έχουν καταλάβει τίποτε για την ουσία τού πράγματος… Αλλά ότι ως εικόνα τη βρήκα διασκεδαστική, δεν το κρύβω –ιδίως καθώς φαντάστηκα τους «δράστες» τού …λουσίματος να είναι …καλόγεροι 🙂

 6. Ο/Η Philemon λέει:

  Χεχε, δες κι αυτό –το ήξερες ότι υπάρχει;;;;;;;

  http://www.youtube.com/user/knetube#p/u/1/tQB5d3Esyf4

 7. Ο/Η faros λέει:

  ΑΝΏΝΥΜΗ: Την περίοδο που γινόταν οι βομβαρδισμοί στην Γιουγκοσλαβία και περνούσαν τα αμερικανονατοϊκά στρατά … και οι σύντροφοι του Κόμματος ειδικά από την Θεσσαλονίκη σταματούσαν ακόμα και τα τραίνα μπαίνοντας μπροστά ως ανθρώπινες αλυσίδες, στην τότε εναντίον τους προπαγάνδα – αντίστοιχη με τη σημερινή για τα λιμάνια – ακριβώς αυτό το άρθρο του Συντάγματος προβάλλαμε !

  Αυτήν την ώρα (8 με 8.30) όλα τα κολοκάναλα έχουν από έναν «πράσινο» υπουγό να μας αραδιάζει του κόσμου τα ψέματα για να δικαιολογήσουν την επίθεση σε όλα τα δικαιώματα του λαού μας !
  Βέβαια, δεν θα τους περάσει και το ξέρουν …

  Καλημέρα και Καλό Μήνα !

 8. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Καλημέρα και Καλό Μήνα !

  Λες ;;;;;;;
  Μα κι οι καλόγεροι, δεν … θίγονται από τα μέτρα ;;;;;; 😛 😛 😛

 9. […] «Σώζουν» τους μισθούς και τις συντάξεις, … καταργώντας τα !!! – Αυτοί… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (191 λέξεις)] […]

 10. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Όχι ! Ωραίο είναι !

 11. Ο/Η μπουμπη λέει:

  Φαρε,καλησπερα και καλο μηνα!

  Δες και αυτο το βιντεο απο τη προχθεσινη απεργια.

 12. Ο/Η faros λέει:

  μπουμπη: Πολύ καλό, ευχαριστώ που μου το έστειλες !

  Ξέρεις, στο βίντεο (στην αρχή του περίπου), όπως και λίγο που έδειξαν τα κανάλια, είδα «κάτι» που πολύ … μα πάρα πολύ το χάρηκα ! 😀
  Δεν θα πω τι … μην τυχόν και με «διαβάζουν» και …

  Τελικά, μία είναι η διαπίστωση: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ !

 13. Ο/Η Philemon λέει:

  “Κατηγορούν … κατηγορούν … κατηγορούν… χωρίς καν να δίνουν – οι άθλιοι – την ευκαιρία και το δικαίωμα στους … «κατηγορούμενους» να τοποθετηθούν !”
  Αυτό ακριβώς έγινε για πολλοστή φορά σήμερα με τον Πεταλωτή στην «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» (λέμε τώρα) των Αρβανίτη – Μπιζόγλη στη ΝΕΤ!
  Όπου, αφού ο Π. είπε το ποίημα οι δύο δημοσιολογούντες πρόσθεσαν το «ηθικόν δίδαγμα» με τις απολύτως αυθόρμητες … ερωτήσεις τους. Και καλά, θα σκεφτεί κανείς, κάπως πρέπει κι αυτοί να ζήσουν κι αυτοί, δλδ τί θέλεις, να παραιτηθούν; Όχι, αλλά αναρωτιέμαι: Δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν στα πλαίσια μιας στοιχειώδους δεοντολογίας, χωρίς να θυμίζουν τους λυρο-οικονομισάριους ή την αλήστου μνήμης ΥΕΝΕΔ και τον Μαστοράκη; Το γράφω γιατί πραγματικά πονάω τη δημόσια ρ/τ την οποία όμως βλέπω, μ΄ αυτά και μ΄ εκείνα, και με τη δυσφορία που προκαλεί, να οδεύει προς την απόλυτη απαξίωση ή και προς λουκέτο. Και δεν θα βρεθεί κανείς να την κλάψει…

 14. Ο/Η ΑΝΏΝΥΜΗ λέει:

  Καλησπέρα και καλό μήνα.
  Ευτυχώς γλύτωσα από τους υπουργούς και τα πρωινά ψέματά τους – τα αράδιασαν σε εργάσιμη μέρα και ώρα- αλλά μάλλον δεν θα τους αποφύγω το βράδυ.
  Μακάρι να μην τους περάσει όπως ακριβώς το λέτε, αλλά δεν ξέρω , δεν ξέρω μακάρι να είχα τόσο ακλόνητη πίστη.
  Όσο για κάποιες σκέψεις μου που τις καταθέτω έτσι όπως τις νιώθω ,ελπίζω να μη σας προσβάλλω, δε διεκδικώ άλλωστε εύσημα πολιτικής σκέψης και πρωτοτυπίας και ξέρω ότι έχετε σκεφτεί και προβάλει πολλά από όσα λέμε και μεις πριν από μας και για μας αλλά πάντα ταιριάζει το συγκεκριμένο άρθρο με την ησυχία μας γιατι διεκδικεί την ανησυχία μας.
  Πού τους έστελναν τους νατοικούς δε στη Θεσσαλονίκη τα χρόνια των βομβαρδισμών το θυμάμαι και το ξέρω πολύ καλά. Και τότε κάπου εδώ κοντά ήμουν.
  Και πάλι καλησπέρα. Καλή υπομονή με τις ειδήσεις που έρχονται. Κατά τις επτά θα ενσκήψουν οι πρώτοι.

 15. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Ακριβώς, φίλε μου ! Ακριβώς !

  Μετά τις φασιστικές μέρες του 1985 με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Κώστα Σημίτη, ξαναζούμε και πάλι μέρεις ΥΕΝΕΔ και Μαστοράκη !

  Δυστυχώς …

 16. Ο/Η faros λέει:

  ΑΝΏΝΥΜΗ: Καλησπέρα και Καλό Μήνα και σε σένα !

  Εγώ, δυστυχώς, δεν τους απέφυγα … Βέβαια, τελικά, έκλεισα την τιβί !

  Θα την αποκτήσεις (την ακλόνητη πίστη) μετά την νέα απεργία του ΠΑΜΕ στο Λιμάνι την άλλη εβδομάδα !
  Να είσαι σίγουρη !

  Ξέρεις … Μόνο το … μουντιάλ τους σώζει !!!!!!! 😀 😀 😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: