Περί αστικής δημοκρατίας

Με αφορμή από ένα ομότιτλο άρθρο του «Ρ».

Πολύς λόγος γίνεται για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες, ακόμα και σε επίπεδο κυβέρνησης στη χώρα μας.
Έχουμε την πλειοψηφία του λαού λένε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, είστε μειοψηφία και έχετε την κυβέρνηση ελέω εκλογικού νόμου, ανταπαντούν οι … αντιπολιτεύσεις!
Ποιοί έχουν δίκιο και ποιοί άδικο; Μα και οι μεν και οι δε. Απλά οι νόμοι που καθορίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία στη χώρα μας, είναι κομμένοι και ραμμένοι στην εξυπηρέτηση της αστικής τάξης της χώρας.
Έτσι, η αστική τάξη για να μένει αλώβητη, χρησιμοποιεί, τροφοδοτεί μια αντάξιά της κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να εναλλάσονται στην εξουσία χωρίς να «τρέχει τίποτα».
Αυτό το ρόλο τον παίζουν, επάξια είναι η αλήθεια, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, χρειάζονται και μια … αριστερή αντιπολίτευση, μια αριστερά του … γλυκού νερού, να διαμαρτύρεται, να υψώνει την φωνούλα της που και που, χωρίς σε καμμία περίπτωση να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα, τα ιερά και τα όσια της αστικής τάξης. Ώστε, αν τυχόν υπάρξει κορεσμός ή η διαφθορά μεγεθυνθεί επικίνδυνα, να υπάρχει έτοιμη η εναλλακτική λύση.
Αυτός ο ρόλος έχει ανατεθεί στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Και ομολογουμένως, πέτυχε (η αστική τάξη) διάνα!

Όλα αυτά είναι φανερά και αυταπόδεικτα. Δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει κανείς παρά να παρακολουθήσει αυτά που μας σερβίρουν καθημερινά τα ΜΜΕ, που φυσικά είναι ένα ακόμα όπλο στο οπλοστάσιο της αστικής τάξης.
Στο σημείο αυτό θέλω να βάλω την δική μου άποψη για όλα αυτά.
Μα, ποια είναι τέλος πάντων αυτή η αστική τάξη και είναι τόσο δυνατή που τους κάνει όλους ότι θέλει!
Η άποψή μου είναι ότι και η αστική, αλλά και η μικροαστική τάξη, η λεγόμενη εργατική αριστοκρατία, οι λεγόμενοι «βολεμένοι», οι μεγαλοαγρότες, οι μεγαλοκαταστηματάρχες, οι μεγαλοεπιστήμονες κλπ. κλπ., δεν είναι όλοι τους παρά το μεγάλο θύμα, οι μαριονέτες, στα χέρια μιας χούφτας ανθρώπων, της λεγόμενης πλουτοκρατίας – των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των κεφαλαιοκρατών. Πέντε έξη (σχεδόν) άνθρωποι και οι βοηθοί τους που έχουν στα χέρια τους τα βασικά μέσα παραγωγής – τις μεγάλες εκτάσεις γης, το χρήμα και που διαφεντεύουν την εργασία – κινούν τα νήματα.
Κατά τη γνώμη μου το 4% των Ελλήνων κάνουν κουμάντο στο 96%!
Και επειδή είναι τόσο λόγοι, κρύβονται καλά και δεν τους βλέπει ο κόσμος. Κρύβονται όμως πίσω από έναν μπερντέ που, πού θα πάει, θα πέσει κάποια στιγμή και θα φανεί το τοπίο πεντακάθαρα, θα λάμψει ήλιος λαμπερός, θα βγει στο προσκήνιο ο λαός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: