ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας): Οι αυταπάτες κι η κοροϊδία συνεχίζεται

Απτόητοι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ενθαρρυμένοι προφανώς από τις οδηγίες της ΕΕ, συνεχίζουν να εκθέτουν εαυτούς και συμπαθούντες τους, σπέρνοντας δεξιά κι αριστερά αυταπάτες.
Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους !

Για του λόγου μου το αληθές, παραθέτω παρακάτω, αυτούσιες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές δημοσιεύονται σήμερα στην «Αυγή».

– Καταγγελία δανειακής Σύμβασης και Μνημονίου
– Μορατόριουμ πληρωμών του δημόσιου χρέους
– Ανακατονομή πλούτου. Αντί για χαράτσια εισφορά 1% επί του τζίρου των μεγάλων επιχειρήσεων φορολογία στους εφοπλιστές εισφορά στην μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία
– Αντιμετώπιση της σπατάλης του κράτους
– Τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο. Κούρεμα στα στεγαστικά δάνεια και την αγροτική παραγωγή, μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες για τις ΑΠΕ
– Μέτρα για τη στήριξη των αδυνάμων και ιδιαίτερα των ανέργων

Λέω να παραβλέψουμε το γεγονός ότι:
1. Οι παραπάνω προτάσεις κινούνται απόλυτα στα καπιταλιστικά πλαίσια της χώρας, στα πλαίσια της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών χειραγωγών μας.
2. Δεν γίνεται καμία αναφορά στην καπιταλιστική κρίση.
3. Τις παραπάνω προτάσεις, κάλλιστα μπορούν να τις διατυπώσουν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
4. Δεν λαμβάνεται υπόψη ότι όσο η χώρα μας βρίσκεται στα πλοκάμια της αστικής εξουσίας, τα περιθώρια των όποιων ελιγμών είναι ανύπαρκτα.

Και να δώσω μερικές απαντήσεις, ανά πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

– Από τη στιγμή που κάποιος κινείται στα πλαίσια της ΕΕ και άρα και των Συμφωνιών με αυτήν (που από αυτήν προέρχεται και η σύνδεση της χώρας μας με την Τρόϊκα και το ΔΝΤ), πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν ρήτρες στα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις (πολλές είναι, κακώς χρησιμοποιείται ο ενικός), που απαγορεύουν τη μονομερή καταγγελία.
Μονομερή καταγγελία, μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ αν αποφασίσει ο λαός μας να απεγκλωβιστεί από τις δαγκάνες της ΕΕ και το ευρώ, να προχωρήσει στην αυτόνομη πορεία της χώρας μας.

– Το μορατόριουμ που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απλά αναβάλλει την εκτέλεση του λαού μας. Αφήστε που αναγνωρίζει ότι υπάρχει δημόσιο χρέος !
Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Το χρέος δεν είναι του λαού, είναι του μεγάλου κεφαλαίου, να το πληρώσουν αυτοί.
Για το λαό, η μοναδική απάντηση είναι η διαγραφή του. Η μονομερής διαγραφή του. Έχει γίνει παρόμοια κίνηση από δεκάδες χώρες στην Ιστορία της ανθρωπότητας.

– Ανακατανομή του πλούτου ! Αυτό κι αν είναι …
Όσοι θυμούνται, ήταν προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ του … Αντρέα !
Η παραπάνω πρόταση, από τη μία επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας κινούνται στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος, δεν βάζει σε καμία περίπτωση αλλαγή τάξης στην εξουσία, απ΄την άλλη φυσικά αποδέχεται ότι ο πλούτος της χώρας δεν ανήκει σ΄αυτούς που τον παράγουν (που είναι οι εργαζόμενοι), αλλά στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες.
Αφήστε ότι είναι τελείως εξωπραγματικό, στην φαντασία τους στην κυριολεξία, ότι θα δεχτεί η πλουτοκρατία της χώρας να δώσει έστω και ένα ευρώ από τα κέρδη της με … διαπραγματεύσεις !!!

– Για τη σπατάλη του κράτους ! Μάλιστα ! Πλήρη προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στα τερτίπια των αστικών κυβερνήσεων, που για να δικαιολογήσουν τα … αδικαιολόγητα μιλάνε για κρατικές σπατάλες …
Και, ξέρετε τι εννούν σπατάλες ;
Τα κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια κλπ. !
Τα λένε δε αυτά, για να κρύψουν τα τεράστια ποσά που καρπώνεται και ξοδεύει το μεγάλο κεφάλαιο, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες.

– Την επόμενη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ομολογώ ότι δεν την … κατάλαβα !
Τι εννοεί «τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο» ;
Υπό αστικό δημόσιο έλεγχο ;
Έτσι δεν ήταν πολλά χρόνια πριν ;
Είχε κανένα όφελος ο λαός ;
Αφήστε τα άλλα …
Ευχολόγια για … λαϊκή κατανάλωση.

– «Μέτρα για την στήριξη των αδυνάμων και των ανέργων»
Μάλιστα !
Όπως ;
Κανένα … επιδοματάκι ;
Κανένα … ελάχιστο εισόδημα ;
Κανένα επιδοτούμενο … σεμινάριο ;
Κανένα εργασιακό … 5μηνο κι αυτό ανασφάλιστο ;
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Τσίπρα.
Οι αδύναμοι και οι άνεργοι, γενικά ο εργαζόμενος λαός, δεν χρειάζονται ούτε ημίμετρα, ούτε ελεημοσύνες !
Εκείνο που τους ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ είναι να πάρουν στα χέρια τους ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πλούτο που παράγουν. Να είναι αφεντικά στον τόπο τους, στην εργασία τους.
Όπως έχει κοινωνικοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εργασία και η παραγωγή, έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ, μέσα από την κοινωνικοπίηση των Μέσων Παραγωγής, πρέπει και να αποδίδεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η παραγωγή, τα παραγόμενα αγαθά (υλικά και υπηρεσιών) στους πραγματικούς παραγωγούς.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κύριε Τσίπρα,
Σταματείστε να κοροϊδεύεται τον κόσμο, σταματείστε να πουλάτε … φύκια γα μεταξωτές κορδέλλες, όλα έχουν και ένα όριο !
Που το έχετε ξεπεράσει προ πολλού !

3 Responses to ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας): Οι αυταπάτες κι η κοροϊδία συνεχίζεται

  1. Ο/Η ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ λέει:

    Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  2. Ο/Η faros λέει:

    Ανώνυμος: Επειδή ΔΕΝ πρόκειται με καμία … κυβέρνηση να δω το λινκ που με παραπέμπεις, μήπως θέλεις να μου πεις κάτι με δικά σου λόγια ;

    Αν θέλεις …

Σχολιάστε