Ε, ναι!

29 Ιουνίου, 2024

Μπράβο ωρέ δάσκαλοι!

Πρώτη δύναμη η ΑΣΕ στην ΔΟΕ!

Ζήτωωω …


«Εθνικά συμφέροντα»

29 Ιουνίου, 2024

Διαχρονικά τα … βαφτήσια του τίτλου, για κάθε είδους βάρβαρης πολιτικής των διάφορων κυβερνήσεων στη χώρα μας.
Τα βαφτίζουν «εθνικά συμφέροντα», ή «εθνικά συμφέρουσα» για όποια εγκληματική πολεμική αποστολή για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών αμερικάνων ή του ΝΑΤΟ.

Για παράδειγμα, το μακρυνό 1950, η κυβέρνηση του Σοφοκλή Βενιζέλου (άλλο ένα … όνομα που έχει καταταλαιπωρήσει τη χώρα και το λαός μας με διάφορα εγκλήματα), για το … «εθνικό συμφέρον» έστειλε στην Κορέα Έλληνες στρατιώτες, για να σκοτωθούν (186 οι επίσημες απώλειες) δίπλα στα αμερικανάκια που κι αυτά για το συμφέρον των ΗΠΑ εξαπέλυσαν έναν ακόμη εγκληματικό πόλεμο εναντίον του Κορεάτικου λαού – άλλο θέμα αν δεν «τους βγήκε» και οι κομμουνιστές Κορεάτες τους κατανίκησαν και δημιούργησαν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Έτσι και τώρα, κρύβουν ότι στέλνουν ναυτικές μονάδες στην Κόκκινη Θάλασσα για να προασπίσουν τους δικούς μας και τους ξένους εφοπλιστές, ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ για το δήθεν … «εθνικό συμφέρον».

Προφανώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τον μίστερ Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους … άλλους, Ανδρουλάκη, Τσίπρα, Κασσελάκη, Βελόπουλο κλπ., οι εφοπλιστές και τα συμφέροντά τους, ταυτίζονται με αυτά του … κράτους τους.

Όμως είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ με τα συμφέροντα του λαού μας, των εργαζομένων.