Νέα Τάξη Πραγμάτων

Άρχισε να γίνεται πλέον ολοφάνερη, μια καινούργια γεωπολιτική συμμαχία, που σίγουρα θα φέρει ισχυρές αναταράξεις στην οικονομική ίσως και στρατιωτική ισορροπία στον κόσμο.

Ό,τι δεν κατάφερε τελικά να πετύχει η Σοβιετική Ένωση, μάλλον το πετυχαίνει η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν.

Η άκρως πετυχημένη πρόσφατη επίσκεψη του Πούτιν στο Πεκίνο, οι Κινέζοι επεφύλαξαν στον ηγέτη της Ρωσίας μια επιβλητική και φαντασμαγορική υποδοχή, τα σχετικά βίντεο που «κυκλοφορούν» στο Youtube είναι πολύ αποκαλυπτικά, οι συμφωνίες που υπογράτηκαν, τουλάχιστον με όσα ανακοινώθηκαν, δείχνει ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία που θα φέρει στην γωνία τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της (ΝΑΤΟ, ΕΕ, κλπ.) τουλάχιστον.

Μάλιστα, οι έντονες προετοιμασίες (?) για επίσκεψη του Πούτιν στην ΛΔ Κορέας, η συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, πάει στην κυριολεξία να διαμορφώσει μια Νέα Τάξη Πραγμάτων, με προς το παρόν άγνωστο μέλλον!

Ο απαράδεκτος πόλεμος του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας ενταντίον της Ρωσίας, η στήριξη ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ στο Ισραήλ που εξοντώνει χωρίς κανένα λόγο έναν ολόκληρο λαό, μετά από τις εγκληματικές επεμβάσεις στο Ιράκ, την Συρία, την Λιβύη και αλλού, προφανώς επιταχύνει τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον, κανείς δεν το ξέρει, εκτός κι αν οι λαοί επιτέλους αφυπνιστούν και πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους.

Σχολιάστε