Για να δείξω τι σημαίνει για μας αυτό το «από τα κάτω», παραθέτω παρακάτω ορισμένα σημεία από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ – για το τι είναι το ΠΑΜΕ:
Το Π.Α.ΜΕ. (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) είναι Συνδικαλιστικό Μέτωπο.
Είναι ανοιχτό, δημοκρατικό, ενωτικό και επιδιώκει να έχει στις γραμμές του τις πιο ζωντανές, αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Ιδρύθηκε στις 3 Απρίλη 1999, από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή 230 πρωτοβάθμιων Σωματείων, 18 κλαδικών και περιφερειακών οργανώσεων και 2.500 εκλεγμένων συνδικαλιστών.
Στο ΠΑΜΕ συμμετέχουν τα πιο δραστήρια Συνδικάτα της Ελλάδας. Είναι εκείνες οι οργανώσεις που ακολουθούν τον ταξικό αγώνα και αγωνίζονται για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Το ΠΑΜΕ, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, διαφύλαξε τον χαρακτήρα του σαν ένα ενιαίο, ταξικό συνδικαλιστικό μέτωπο, που συνενώνει αγωνιστές με διαφορετικές αφετηρίες, με διαφορετικές ιδεολογίες και πολιτικές διαδρομές.
Κοινή συμφωνία αυτών των δυνάμεων είναι να ακολουθούν τη γραμμή του Αγώνα, απέναντι στο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυβέρνηση. Να είναι αντίπαλοι στον Ιμπεριαλισμό και στους πολέμους του.
Στο ΠΑΜΕ συμμετέχουν κλαδικές Ομοσπονδίες εργατών, υπαλλήλων και συνταξιούχων, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια Σωματεία, εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη, Επιτροπές Αγώνα εργατοϋπαλλήλων και Συντονιστικές Επιτροπές.
Πολύ καλό Φάρε
ΑΝ δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ θα υπήρχαν δύο ΓΣΣΕ που θα διαχώριζαν τους εργάτες ανάλογα με το τι ψήφιζαν όπως ήταν το «όνειρο» των Συριζαίων μακριά από τον ταξικό χαρακτήρα και την ενότητα στην βάση ασχέτως το τι ψηφίζουν.
Όπως έκανε δηλαδή ο ΕυρωΚομμουνισμός στα συνδικάτα-σωματεία και στην Ιταλία-Γαλλία
17-57
17-57: Ναι, μπορεί να γινόταν κι έτσι !