Ερωτήματα προς Αγανακτισμένους

Αγαπητοί Αγανακτισμένοι,
Όπως θα διαπιστώσατε και οι ίδιοι, 24 (παραπάνω;) μέρες κινητοποιήσεων σας, οι μούντζες σας και τα «κλέφτες – κλέφτες», δεν ήταν ικανά να κάνουν να … ιδρώσει το αφτί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ !

– Το μεν ΠΑΣΟΚ, σας «πέταξε» στα μούτρα έναν … ανασχηματισμό, που από τη πρώτη στιγμή δηλώνει πλήρη υποταγή στα Μνημόνια και τα … Μεσοπρόθεσμα, στην Τρόϊκα και το ΔΝΤ !
– Η δε ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ., αφού δηλώνουν την διαφωνία τους (που άραγε;), στηρίζουν με νύχια και με δόντια τις επιλογές της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, με ανοησίες του τύπου «αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου» και άλλα τέτοια χαζά, για … ιθαγενείς !
– Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστό «αριστερό» δεκανίκι τους καπιταλιστικού συστήματος, εξακολουθεί να σπέρνει αυταπάτες ότι η λύση θα δοθεί στα πλαίσια της ΕΕ, ότι υπάρχει καλό και … κακό χρέος, καλός και … κακός καπιταλισμός !

Και εσείς ;
Τι κάνετε εσείς ;
Λαϊκές συνελεύσεις διαβούλευσης, πολύ σωστά, προσκαλώντας όμως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή της … αριστεράς, που σήμερα (μέχρι χθες ήταν με τα μπούνια κολαούζοι των αστικών κομμάτων, της πλουτοκρατίας) παριστάνουν τους ακομμάτιστους ή τους … ανανήψαντες, τους κάθε είδους πολιτικούς σαλτιμπάγκους, ανθρώπους της λογικής «πάμε όπου φυσάει ο άνεμος», που μοναδικό στόχο έχουν είναι να σας ξεγελάσουν, να σας αποπροσανατολίσουν, να σας βάλουν στο χέρι και να μην δείτε τον πραγματικό εχθρό σας.

Ωραία, λοιπόν !
Έτσι, αποφασίσατε, έτσι κάνετε !
Γιατί, όμως, δεν κάνετε και το επόμενο βήμα ;
Γιατί, δεν καλείτε και ΟΛΑ τα κόμματα να τους βάλετε «ενώπιος ενωπίω» ;
Να δούμε ποιος θα έρθει απέναντί σας και ποιος όχι ;
Τι θα σας πουν ;
Και, τι θα τους πείτε και εσείς ;
Τι πραγματικά θέλετε, ποια λύση επιθυμείτε πέραν από τις άνευ ουσίας επιθέσεις στα … αυτοκίνητα, ή τα για μικρά παιδιά γιαουρτώματα ;
Φοβάστε, άραγε, τον ανοιχτό, δημόσιο, διάλογο ;
Δεν βαρεθήκατε να παίζετε το παιχνίδι κάποιων ;
Δεν βαρεθήκατε να ακολουθείτε αυτούς που εσκεμμένα σας χαϊδεύουν τα αφτιά ;
Ή, στην τελική, αυτό θέλατε και σεις ;
Απλά να εκτονωθεί η δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου ;
Άντε, γιατί, παρατράβηξε το αστείο !

10 Responses to Ερωτήματα προς Αγανακτισμένους

  1. Ο/Η Philemon λέει:

    Από το πολύ σοβαρό ιστολόγιο «Αριστερα και Πολιτική»:

    Πολύ περισσότερα εδώ:
    http://aristeripolitiki.blogspot.com/2011/06/blog-post_15.html

    Έρπων φασισμός (ΙΙ)
    …….

    Θα περίμενε κανείς μετά από το μπαράζ αρνητικών ως επιθετικών σχολίων η Συνέλευση της (κάτω) πλατείας του Συντάγματος θα απέσυρε το κατάπτυστο ψήφισμα της 13/6/2011 που έλεγε: «ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ».

    Όμως όσοι πίστεψαν ότι το ψήφισμα αυτό ήταν ένα στιγμιαίο λάθος, μια παραξενιά της στιγμής, μια παρόρμηση, μια αφέλεια, μια απόφαση που ελήφθη με ελαφρότητα, κάτι τέλος πάντων που «δεν ήταν αυτό που νομίζαμε» έκαναν λάθος.

    Η Συνέλευση με συντριπτική πλειοψηφία περί το 95%, κατά τη ψηφοφορία των ψηφισμάτων της 14/6/2011, όχι μόνο διατήρησε το ψήφισμα ατόφιο αλλά απέρριψε και την έστω διορθωτική πρόταση να επαναδιατυπωθεί το ψήφισμα ως: «Καλούμε τα κόμματα να λειτουργούν δημοκρατικά». Η αναφορά σε κόμματα προκαλούσε αλλεργία. Και αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς η αναφορά στα κόμματα της Αριστεράς.

    Η Συνέλευση πήρε την απόφαση αφού άκουσε πολλούς ομιλητές να καταγγέλλουν το ψήφισμα και να ζητούν την ακύρωσή του. Ορισμένοι ομιλητές μάλιστα το έλεγαν θέλοντας να προστατεύσουν τη πλατεία από τη δυσφήμιση με βαριές συνέπειες στο μέλλον της. Κάποιοι άλλοι τόνισαν ότι μόνο οι δικτατορίες καταργούν τα κόμματα και εμείς εδώ δεν πρέπει να φερόμαστε δικτατορικά. Άλλος ομιλητής ανέφερε τους αγώνες και το αίμα που έχυσαν οι Έλληνες για να κατοχυρώσουν τη δημοκρατία και βασικό στοιχείο της δημοκρατίας είναι τα κόμματα. Το αυτί τη Συνέλευσης δεν ίδρωνε!

    Όσοι μας λένε ότι οι αριστεροί πρέπει νε είναι εκεί για να διαμορφώνουν τη Συνέλευση, σήμερα ήταν εκεί και έκαναν πολλές παρεμβάσεις για να αποσυρθεί το κατάπτυστο ψήφισμα, κάνοντας παράλληλα και άλλες προτάσεις οργανωτικού και πολιτικού χαρακτήρα όπως η απόκτηση, επί τέλους, πολιτικής ταυτότητας της Συνέλευσης.

    ΟΛΕΣ ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΑΝ!

    Ένας ομιλητής βγήκε και είπε ότι στην Άμεση Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας δεν υπήρχαν(;) κόμματα υπονοώντας ότι και στην σημερινή Άμεση Δημοκρατία, τα κόμματα πρέπει να απαγορεύονται! Αυτός κέρδισε τη πλατεία!

    ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 30-40 ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ 800 (ΟΚΤΑΚΟΣΙΟΙ) ΚΑΤΑ!!!

    Αν κάποιος είχε έστω κάποιες αμφιβολίες για το πώς πάρθηκε η απόφαση σεις 13/6, θα είναι μάλλον αφελής να αμφισβητήσει την ενσυνείδητη και με απόλυτη ευθύνη επικύρωση της απόφασης για κατάργηση των κομμάτων στις 14/6.

  2. Ο/Η faros λέει:

    Philemon: Καλημέρα !
    Καλά έκανες και μου το έστειλες αυτό …

    Όμως, θα αμφισβητήσω κάτι και μάλιστα έντονα !
    Δεν πιστεύω λέξη για τα 800 άτομα !!! Σιγά ! Παραπάνω από 150 άτομα δεν ψηφίζουν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ !
    Και είναι γνωστά άτομα …
    Που σφετερίζονται τις αγωνίες του πολύ κόσμου !
    Που τελικά «δουλεύουν» για την κυβέρνηση, για το σύστημα …

  3. Ο/Η Philemon λέει:

    Ε… 150, 800, το ίδιο είναι — όσους θα μπορούσε, ίσως, να μαζέψει ο Κουβέλης.
    Γι΄ αυτούς δουλεύουν με τον Μπέη…. τον Μπαρουφάκη και τ΄ άλλα καλά παιδιά…
    Καλημέρα!

  4. Ο/Η γιαννης μ λέει:

    ντεμεκ απολιτίκ και πιασε το αυγό και κουρευτο..πηραν θέση πολιτική πολύ πριν το συγκεκριμένο «ψήφισμα»…στην απεργία της τετάρτης πήραν θέση ,μπαίνοντας μετα βαίων και επαίνων στην ομπρελίτσα αυτών που μουτζώναν ,κράζαν κτλ…στην ξεπουλημένη γσσε και αδεδυ…τέρμα λοιπόν το παραμυθάκι…ξεκάθαρη πολιτκη θέση πήραν και ας έρθει τώρα κάποιος να μου πει το αντίθετο…..και μία ρητορική ερώτηση..πώς ακριβώς συνδιάζεται η «αμεση δημοκρατία» και οι κλειστές συσκέψεις ολίγων εκλεκτών σε δωματιάκια (στη θεσ/νικη ας πούμε)???

  5. Ο/Η faros λέει:

    Philemon: Γεια σου Φίλε μου !

    Δυστυχώς πολύς κόσμος είναι τόσο καλόβουλος … που …

  6. Ο/Η faros λέει:

    γιαννης μ: Σήμερα, οφείλουν όλοι να πάρουν θέση … ΞΕΚΑΘΑΡΗ … Τα «μερεμέτια» τέλος …

    Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του …

  7. Ο/Η faros λέει:

    Philemon: Το πρωί ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ, το βράδυ … ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ …

    Ρε ουστ !!!
    Είπαμε… Αρκετά κράτησε το αστείο …

    Με τον κάθε Κασιμάτη, Μπέη, Θεοδωράκη … που στηρίζουν στην ουσία το καπιταλιστικό σύστημα !

  8. Ο/Η γιαννης μ λέει:

    πραγματικα εξαιρετικό το συγκεκριμενο κειμενο του φαντομ

  9. Ο/Η faros λέει:

    γιαννης μ: Συμφωνώ και επαυξάνω !

Σχολιάστε