Ο νέος ΓΓ του ΑΚΕΛ (3)

Για την εκλογή του νέου ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, το κόμμα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

akel-12

 

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρία της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ κατά την οποία έγινε η εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.
Η εκλογή έγινε με μυστική ψηφοφορία. Ο Αριστοφάνης Γεωργίου, Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου του Κόμματος ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είπε τα εξής:

Η διαδικασία εκλογής του νέου Γενικού Γραμματέα έχει ολοκληρωθεί.


Υπήρξαν σύμφωνα και με τις διαδικασίες και τα προβλεπόμενα από το καταστατικό δυο υποψηφιότητες.

Αυτή του συν. Άντρου Κυπριανού και του συν. Νίκου Κατσουρίδη.
Έχουν προσέλθει και έχουν ψηφίσει το σύνολο των μελών της Κ.Ε. 105 μέλη.

Έχει εκλεγεί ως νέος Γ.Γ. ο συν. Άντρος Κυπριανού αφού πήρε 57 ψήφους (ποσοστό 54,29%).

Ο συν. Νίκος Κατσουρίδης έχει πάρει 48 ψήφους (ποσοστό 45,71%). Θέλω να συγχαρώ τον συν. Άντρο Κυπριανού και να τον διαβεβαιώσω ότι όλοι θα εργαστούμε μαζί του.

Ευχαριστούμε τον συν. Δημήτρη Χριστόφια τον οποίο δεν συνταξιοδοτούμε, παραμένει μέλος της Κ.Ε. Θα στηρίξουμε τον νέο Γ.Γ., το Κόμμα και την προσφορά του Κόμματος προς το λαό μας.

Ακολουθεί το βιογραφικό του νέου ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ

andros-kyprianou-1

Βιογραφικό σημείωμα

Άντρου Κυπριανού

___________________

 

Γεννήθηκε στο Στρόβολο στις 26 Οκτωβρίου 1955. Ο μικρότερος από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Έχει ένα αδελφό και δύο αδελφές. Νυμφευμένος με τη Σοφία Ποδινά. Έχουν δύο παιδιά˙ την Εύη και τον Δημήτρη.

Φοίτησε σε δημοτικά σχολεία στο Στρόβολο. Αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Λευκωσίας το 1973. Στη συνέχεια αποφοίτησε από τον Κλάδο Πολιτικής Μηχανικής του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου το 1976.

Από την ηλικία των 12 μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών του εργαζόταν κάθε καλοκαίρι στις οικοδομές.

Το 1978 εργοδοτήθηκε στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο όπου εργάστηκε μέχρι το 1988. Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του παρακολούθησε μαθήματα Παιδαγωγικών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και έτυχε μετεκπαίδευσης στο Ρίμινι Ιταλίας (1984-85).

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε έντονα με τον αθλητισμό. Υπήρξε ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ποδοσφαιρικής Ομάδας του Σωματείου ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ Στροβόλου. Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος του τμήματος Μπάτμιντον του Σωματείου. Στο σχολείο ασχολήθηκε με το στίβο και συμμετείχε σε παγκύπριους αγώνες.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου των Αποφοίτων του ΑΤΙ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΤΙ. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΠΟΕΛ και αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μπάτμιντον. Ασχολήθηκε με σειρά αθλημάτων και υπήρξε κατ’ επανάληψη πρωταθλητής Κύπρου στο Μπάτμιντον. Το 1986 ανακηρύχθηκε αθλητής χρονιάς στο Μπάτμιντον από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου.

Στο ΑΚΕΛ έγινε μέλος το 1974, ενώ προηγουμένως είχε γίνει μέλος στην ΕΔΟΝ. Στην ΕΔΟΝ ήταν μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου Λευκωσίας και μέλος του Αθλητικού Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου και τακτικός συνεργάτης της «Νεολαίας».

Διετέλεσε μέλος της Συμπλεγματικής Επιτροπής ΑΚΕΛ Στροβόλου και μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λευκωσίας.

Το 1988 εργοδοτήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, ενώ το 1990 εκλέγηκε μέλος της Κ.Ε. Το 1995 επανεκλέγηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) και εκλέγηκε μέλος στο Πολιτικό Γραφείο (Π.Γ.) του Κόμματος. Το 2000 επανεκλέγηκε μέλος του Π.Γ. και εκλέγηκε μέλος στη Γραμματεία της Κ.Ε. Το 2005 επανεκλέγηκε σ’ όλα τα Σώματα του Κόμματος.

Διετέλεσε επικεφαλής του Αθλητικού Γραφείου, του Γραφείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Γραφείου Περιβάλλοντος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ.

Σήμερα είναι γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για τις Διεθνείς Σχέσεις και επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Από το 2003 είναι Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.

Από το 1996-2001 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου.

Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το Α.Κ.Ε.Λ. – Αριστερά-Νέες Δυνάμεις στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001 και επανεξελέγη στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2006.

Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Επιλογής, καθώς και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Επιλογής, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών.

Είναι επίσης αρχηγός της αντιπροσωπείας της Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τον Απρίλιο του 2008 εξελέγη ομόφωνα ένας εκ των αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το έτος 2008.

Είναι επίσης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου από τον Φλεβάρη του 2008.

2 Responses to Ο νέος ΓΓ του ΑΚΕΛ (3)

  1. Ο/Η Кроткая λέει:

    ε,μα κοίτα τώρα, τι παθαίνω!
    ήρθα με σκοπό να σχολιάσω και πεφτω πάνω στο ΑΚΕΛ! 🙂
    Καλησπέρες λοιπόν!

  2. Ο/Η faros λέει:

    Кроткая: Καλώς μας ήρθες !

    Τούτο το μπλογκ δείχνει την ευαισθησία του για τα Κυπριακά Θέματα εδώ και ένα χρόνο, πόσο μάλλον που η αλλαγή της ηγεσίας στο ΑΚΕΛ είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός από μόνο του και δεν θα μπορούσα να μην το προβάλλω.

    Καλησπέρα και σε σένα.

Σχολιάστε