Σχετικά με τον ουκρανικό στρατό …

Για όσους ακούνε τις αηδίες των καναλιών «μας» περί … αδύναμου ουκρανικού στρατού που μάχεται εναντίον ενός παντοδύναμου ρωσικού!

Ένα μικρό τμήμα ρωσικού άρθρου στο ταςς.

«Σε μια νέα περικύκλωση (σ.σ. από τους Ρώσους), αυτή τη φορά γύρω από το Gorskoye (σ.σ. μια πόλη λίγο πάνω από 11 χιλιάδων κατοίκων βορειοανατολικά της πόλης Ντονέτσκ), τέσσερα τάγματα έχουν παγιδευτεί:

Το 3ο μηχανοποιημένο τάγμα (σ.σ. πόσα να υπάρχουν), της 24ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας (σ.σ. πόσες να υπάρχον).

Το 15ο τάγμα ορεινής επίθεσης (σ.σ. ποίος ο αριθμός τους;), της 128ης ορεινής ταξιαρχίας εφόδου (αλήθεια πόσες είναι οι σχετικές ταξιαρχίες;).

Ττο 42ο μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού (σ.σ. πόσα είναι;), της 7ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού (σ.σ. εκατοντάδες θα είναι!).

Το 70ο τάγμα (σ.σ. μόνο … εβδομηκοστό;;;), της 101ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας (σ.σ. εκατοντάδες τέτοιες ταξιαρχίες ή χιλιάδες;).

Επίσης, πέρα από αυτά του … κανονικού ουκρανικού στρατού, μια ομάδα πυροβολικού της 57ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, ένας ναζιστικός σχηματισμός του Δεξιού Τομέα – φανερό ότι κι αυτοί είναι πάρα πολλοί!

Αν τώρα συνυπολογίσουμε τους μισθοφόρους από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, την Πολωνία και άλλες … 55 χώρες, τα ποσά και το στρατιωτικό υλικό που στέλνουν εδώ και τέσσερεις μήνες το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, αντιλαμβανόμαστε πλήρως με ποιο στρατό πολεμάνε οι Ρώσοι!

6 Responses to Σχετικά με τον ουκρανικό στρατό …

 1. Ο/Η trash200 λέει:

  H Ουκρανία έχει 44.000.000 πληθυσμό και έχει κηρύξει γενική επιστράτευση (από 17 έως 57). Με δεδομένο πως εμείς που ούτε 10.000.000 δεν είμαστε καλά-καλά σε τέτοια περίπτωση μαζεύουμε γύρω στις 800.000, καταλαβαίνει κανείς πως όσο τεράστιο και αν είναι το ποσοστό ανυποταξίας στην Ουκρανία, ένα minimum από 1000.000 στρατό (+ τους μισθοφόρους) θα έπρεπε να το έχει μαζέψει. Επίσης στην επιχείρηση δεν έχεουν εμπλακεί πάνω από 140-150.000 Ρώσσοι στρατιώτες + 20.000 περίπου πολιτοφύλακες του Ντονμπάς + 3-4000 τσετσένους που ήρθαν αργότερα, και παρόλα αυτά προελαύνουν με σχετική ευκολία, και με την αναλογία κατά τους, τουλάχιστον 1/4. Μήπως τελικά απλά οι Ουκρανοί απλά δεν έχουν καμμία όρεξη να πεθάνουν για να υπερασπιστούν ένα ναζιστικό καθεστώς;

 2. Ο/Η faros λέει:

  Φίλε μου trash200, ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ κάθε σου λέξη!

  Απλά να συμπληρώσω και το ότι πάνω από 55 χώρες ενισχύουν με όπλα την ναζιστική Ουκρανάι, ενώ η Ρωσία είναι μόνη της στον τομέα αυτόν …

 3. Ο/Η trash200 λέει:

  Ναι, και τους ενισχύουν από το 2015, όχι από τον περασμένο Φλεβάρη. Αλλά όπως έλεγε κ ο Μπρεχτ, «και το πιο τέλειο τανκ έχει ένα μεγάλο ελάττωμα: χρειάζεται οδηγό….»

 4. Ο/Η faros λέει:

  Καίριες και οι δυο παρατηρήσεις σου Φίλε μου trash200.

  Το μεγάλο θέμα είναι, ότι η ενίσχυση αυτή, έχει ενταθεί τελευταία, μάλλον θα πάρει πολύ επικίνδυνες διαστάσεις πολύ σύντομα, εκτός αν αποφασίσει η Ρωσία να «το τελειώσει» σύντομα.

 5. Ο/Η trash200 λέει:

  Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό. Το ΝΑΤΟ φλερτάρει πολύ επικύνδινα με τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο….

 6. Ο/Η faros λέει:

  Έτσι …
  Αν και νομίζω ότι πάει παραπέρα από το … φλερτ!
  Να ελπίσουμε να μην «βγει» η πρόβλεψή μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: