Μια πολύ διδακτική κατάσταση

Τα τελευταία γεγονότα στο Καζακστάν, θα μπορούσαν (πολύ πιθανόν) κάλλιστα να λάβουν χώρα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

α. Η πολιτική κατάσταση μόνον ομαλή δεν είναι. «Σφάζονται» στην κυριολεξία, φιλορώσοι (σ.σ. καπιταλιστές) με φιλοδυτικούς (σ.σ. καπιταλιστές)!

β. Η οικονομική κατάσταση, κυρίως για τον εργαζόμενο λαό της χώρας, καζάνι που βράζει!

γ. Οι υπέρμετρες αυξήσεις στην ενέργεια, άναψαν το φυτίλι, για πραγματική λαϊκή εξέγερση. Το κατά πόσο αυτήν ήταν καλά και σωστά οργανωμένη, είναι ένα θέμα.

δ. Αυτές οι λαϊκές αντιδράσεις, χτυπήθηκαν απροκάλυπτα από τους μηχανισούς του διεφθαρμένου καπιταλιστικού κράτους και την κυβέρνηση του Καζακστάν.

ε. Σαν έτοιμες από καιρό, διάφορες «δυνάμεις» βρήκαν την αφορμή να καπελώσουν αυτές τις διαδηλώσεις του κόσμου, ως κοινοί προβοκάτορες εμφανίστηκαν να επιτίθενται στη «δημοκρατία», στην ουσία δούλευαν για διάφορες εσωτερικές ή και εξωτερικές φατρίες και συμφέροντα.

στ. Παρέμβαση των … συμμάχων του Καζακστάν, όχι μόνο ζητήθηκε, αλλά και επίσης φάνηκε έτοιμη από καιρό. Όχι μόνο έβαλε φρένο στους … «αντιφρονούντες», αλλά κυρίως λειτούργησε ως ανάχωμα και στο τέλος σταμάτημα της λαϊκής εξέγερσης, που πήγε να φανεί δειλά δειλά.

Συμπέρασμα: Οι εργάτες, εάν το αποφασίσουν, θα πρέπει να είναι ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, να γνωρίζουν επίσης ότι δεν θα αντιμετωπίσουν ΜΟΝΟ τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, αλλά και προβοκάτσιες, όπως και διεθνή … «συνδρομή» εναντίον τους!

4 Responses to Μια πολύ διδακτική κατάσταση

 1. Το ζητούμενο είναι να μην γίνει ο λαός του Καζακστάν και οι άλλοι λαοί, αλοιφή μέσα στο ανταγωνιστικό γεωπολιτικό σάντουιτς των μεγάλων ιμπεριαΛηστών – ανατολικών και δυτικών – που χαράζουν νέα σύνορα και ζώνες επιρροής με ανθρώπινο αίμα.

  Οι λαοί παλεύουν για επιβίωση, για ψωμί, για δουλειά, για ελευθερίες, γιατί αν δεν τα κατακτήσουν δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς.

  Γι αυτό βγαίνουν στους δρόμους και θυσιάζονται.

  Οι λαοί όλων των χωρών έχουν δικαίωμα να ορίζουν αυτοί τη μοίρα τους και τις κυβερνήσεις τους, μόνο αυτοί χωρίς έξωθεν επεμβάσεις τυράννων.

  Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να οργανωθούν και να παλέψουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ οι ίδιοι, χωρίς να δέχονται παρεμβάσεις από αλλότρια κέντρα.

  Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.

 2. ΥΓ.

  Αν θες έλα από τα βουνίσια λημέρια μας…

  https://eyrytixn.blogspot.com/2022/01/blog-post_10.html?m=1

 3. Ο/Η faros λέει:

  Με δυο λόγια Φίλε μου και σύντροφέ μου Ευρυτάνα ιχνηλάτη, εσύ πολύ σωστά βάζεις το θέμα φυσικά, μπορούμε να πούμε το εξής.

  — Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

 4. Ο/Η faros λέει:

  Έρχομαι …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: