ΕΣΣΔ και … ξερό ψωμί!

Ένα εντυπωσιακό 66% Ρώσων πολιτών που νοσταλγούν την ΕΣΣΔ και μετανοιώνουν για την διάλυσή της, κατέγραψε η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας Λεβάντα, η οποία πραγματοποιεί σχετικές δημοσκοπήσεις από το 1992 – λίγο μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ από τη Ρωσσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία χωρίς να ρωτηθεί καμία άλλη Σοσιαλιστική Δημοκρατία του τότε.

Η δημοσκόπηση αφορά το 2018, σημειώνοντας ρεκόρ 15 ετών, 8 μονάδες πάνω από την περσυνή.
Ενδεικτικό εύρημα είναι επίσης ότι ενώ συνήθως υπέρ της ΕΣΣΔ εκφραζόταν οι ηλικίες πάνω από 55 ετών, τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα πάντα με την Λεβάντα, την ίδια άποψη εκφράζουν και οι ηλικίες από 18 έως 24 ετών.

Βέβαια η μεγαλύτερη θετική καταγραφή, έγινε το 2000 με 75% υπέρ της ΕΣΣΔ, χρονιά που ανέλαβε ο Βλ. Πούτιν, ώστε να «μαλακώσει» ο κόσμος και να αποδεχτεί τον καπιταλισμό! Άνθρωπος του σκληρού πυρήνα της Ηγεσίας της ΕΣΣΔ, γνώριζε πως να ελιχθεί, μέχρι και σε εγκαίνια αγάλματος του Σταχάνοφ παραυρέθηκε παλιά, μπόρεσε να πάρει με το μέρος του πολλούς Ρώσους πολίτες. Βέβαια βοήθησε σε αυτό και οι παλινωδίες του ΚΚΡΟ του Ζουγκάνοφ!

Παρ΄όλα αυτά, φαίνεται ότι σιγά σιγά, ο ρούσικος λαός, ξυπνάει και δείχνει ότι η ΕΣΣΔ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά του!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: