Ιμπεριαλισμός

Κατ΄αρχάς να τονιστεί, ότι ΔΕΝ υπάρχουν δύο ή τρεις ή περισσότεροι … ιμπεριαλισμοί!
Με βάση το παραπάνω, ΔΕΝ υπάρχει αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, γερμανικός ιμπεριαλισμός, ιταλικός, ελληνικός ή ό,τι άλλο!
Οπότε, δεν μπορεί κανείς να … διαλέξει ανάμεσα στους ιμπεριαλισμούς – φυσικά, μπορεί να «διαλέξει» ανάμεσα σε … πάτρωνες, ανάμεσα σε καπιταλιστικά κράτη, αν θα είναι με τους αμερικάνους, ή τους γερμανούς κλπ..

Με πολύ απλά λόγια, ο ιμπεριαλισμός, ως συνέχεια του καπιταλισμού, καταδυναστεύει τους λαούς, προσφέροντας τα πάντα σε μια χούφτα πλουτοκράτες.
Αυτή δε η καταδυνάστευση, ίδια είναι, είτε πρόκειται για τις ΗΠΑ, είτε για τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ρωσσία και πάει λέγοντας.
Οπότε, τι να «διαλέξει» κανείς, ανάμεσα στον αμερικάνικο και τον γερμανικό ιμπεριαλισμό, κατά τη … θεωρία του Γιάνη Βαρουφάκη!
Εκτός αν θέλουμε να κοροϊδέψουμε τον εαυτό μας, ή όπως κάνει ο … Γιάνης, να κοροϊδέψουμε τον ελληνικό λαό!

Με δυο λόγια, όταν είσαι αντικαπιταλιστής, αντιϊμπεριαλιστής, δεν ξεχωρίζεις, δεν διαλέγεις, γιατί πολύ απλά «ένας είναι ο ιμπεριαλισμός»!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: