Κάποια ζητήματα …

α. Όταν μια αρρώστεια, ή ένας ιός, ενσκήψει σε μία (αριθ. 1) χώρα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε μεγάλη ομάδα των κατοίκων της, αυτό ονομάζεται επιδημία.
Εάν η αρρώστεια ή ο ιός, «περάσει» και σε άλλες χώρες, μολύνοντας και άλλους ανθρώπους, ανεξάρτητα του αριθμού αυτών, λίγες δηλαδή δεκάδες ή λίγες χιλιάδες κλπ., αυτό ονομάζεται πανδημία!
Ηλίου λοιπόν φαεινότερον, ότι έχουμε ΠΑΝΔΗΜΙΑ!
Διάφορες … δοξασίες, μάλιστα και από επιστήμονες, ιατρούς και άλλους, προκαλούν τουλάχιστον εύλογα ερωτηματικά για τους λόγους …

β. Την μάσκα, σε κάθε περίπτωση ιώσεων, από απλή γρίπη, έως μολύνσεις του αναπνευστικού κλπ., την φοράνε αποκλειστικά και μόνο οι άρρωστοι, για να μην την μεταδώσουν και σε άλλους ανθρώπους. Οι υγιείς, ΔΕΝ φοράνε μάσκα. Αυτό είναι μια τεράστια αλήθεια.
Το θέμα είναι: — Ποιος είναι άρρωστος και ποιος υγιής σε περίπτωση κορονοϊών, όπως ήταν ο Η1Μ1, όπως είναι ο σημερινός SARS-CoV-2, είναι ένα μεγάλο, ένα τεράστιο θέμα.

γ. Ήταν ένα τεράστιο λάθος της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων, όλους τους προηγούμενους μήνες να λένε ότι κολλάνε μόνο οι μεγάλοι και όχι οι μικρές ηλικίες ή τα παιδιά.
Άντε να το «μαζέψουν» τώρα. Διότι η αλήθεια είναι ότι ΟΛΟΙ κολλάνε. Άλλο πράγμα ποιος μπορεί να ιαθεί – εύκολα ή δύσκολα.

δ. Χωρίς ακόμα να υπάρχει σιγουριά, ο κορονοϊός που ο ΠΟΥ ονόμασε COVID-19, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, όταν ο άρρωστος έρχεται σε στενή επαφή με τον υγιή, εννοείται πολύ κοντά, λιγότερο από ένα ή ενάμιση μέτρο.
Τέτοιες περιπτώσεις είναι:
1. Τα ταξίδια, ο τουρισμός.
2. Ο εκκλησιασμός.
3. Οι συνεστιάσεις, οι συγκεντρώσεις όπως τότε με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οπότε βρίσκεται ο ένας … πάνω στον άλλον.
4. Οι καφετέριες, τα μπαρ και άλλα παρόμοια «κέντρα».
5. Τα πλοία, τα αεροπλάνα, τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

ε. Δεν υπάρχει ακόμα κατασταλαγμένο φάρμακο, που να θεραπεύει τους συγκεκριμένους μολυθέντες.

στ. Εμβόλιο, πλην του Ρωσσικού, εμείς τουλάχιστον, στην Ελλάδα δηλαδή, θα δούμε μετά από πολλούς πολλούς μήνες ή και χρόνια!

ζ. Ο αριθμός των μολυθέντων, των κρουσμάτων, είναι ευθέως ανάλογος με τα τεστ που γίνονται στον πληθυσμό.
Ποιο πολλές μοριακές εξετάσεις, ποιο πολλά κρούσματα!

η. Μέτρα προστασίας μας.
1. Μάσκα όλοι όταν είμαστε πολλοί μαζί.
2. Κρατάμε τουλάχιστον 1 μέτρο απόσταση ο ένας από τον άλλον.
3. Αποφεύγουμε χειραψίες, αγκαλιές, φιλιά με τους πάντες, ακόμα κι αν είμαστε σίγουροι ότι το άλλο άτομο όπως και εμείς είμαστε υγιείς.
4. Αποφεύγουμε τα ταξίδια, εκτός από δικό μας μέσο, τον τουρισμό δηλαδή, τις θρησκευτικές τελετές, τις καφετέριες και τα άλλα μαγαζιά.
5. Συχνό πλύσιμο, αποσμητικά και άλλα παρόμοια.

η. Όχι, δεν προβλέπονται μέτρα από την Πολιτεία, από την κυβέρνηση, όπως προσλήψεις γιατρών και άλλου υγιειονομικού προσωπικού, εκπαιδευτικών, καθαριστριών κλπ.κλπ.!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: