Λιβύη

Να πούμε εξ αρχής, ότι έχουμε να κάνουμε, με έναν εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη, ο οποίος ξεκίνησε μετά την … ειρηνευτική δολοφονία του Μ. Καντάφι, από συνεργασία ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.!

Στην ουσία, στην χώρα αυτή, υπάρχουν δύο εξουσίες.

α. Αυτήν του Φαγιέζ αλ Σάρρατζ, με έδρα την Τρίπολη, η οποία και έχει αναγνωριστεί κυρίως από τις χώρες που πήραν μέρος στην εξόντωση του Καντάφι.

β. Αυτήν του στρατηγού Χαλίφα Χατάρ, επικεφαλή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, με το εκλεγμένο Κοινοβούλιο, στα Ανατολικά της χώρας.

Υποτίθεται ότι οι δύο πλευρές, θέλησαν την κατάπαυση του πυρός, έγινε και μια διεθνή προσπάθεια για κάτι τέτοιο στο Βερολίνο, όμως την ουσία ποτέ δεν έγινε αυτή η κατάπαυση, όχι μόνο γιατί δεν παρέστησαν ποτέ οι δύο αρχηγοί, αλλά και γιατί κατηγορούν ο ένας τον άλλον για παραβίαση της (δήθεν) εκεχειρίας.

Από ότι φαίνεται, στην ουσία, αν οι δύο πλευρές, ο ίδιος ο Λιβυκός λαός, δεν πάρει την απόφαση να απεγκλωβιστεί από τις δήθεν ειρηνικές προσπάθειες των καπιταλιστικών χωρών, ο εμφύλιος θα μαίνεται. Προς χάριν μόνο των βιομηχανιών όπλων και όσων έχουν ως πολιτική τους το «διαίρε και βασίλευε»!

υ.γ.: Τις δύο πλευρές, τις υποστηρίζουν όλοι! Γιατί πουλάνε όπλα! Κανένας δεν είναι μόνο με τον έναν, αφήνοντας τον άλλον!

Σχολιάστε