Δύσκολοι καιροί για … αριστερούληδες!

Τέλειωσε και το 37ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Και, καμία απολύτως αναφορά, από την ίσκρα της ΛΑΕ!

Μάλλον φαίνεται γιατί ενώ το ΠΑΜΕ είχε άνοδο, ΜΕΤΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είδαν τις δυνάμεις τους να συρικνώνονται σημαντικά.

Είδαν μείωση των δυνάμεων τους κατά 50%!

Τελικά, δύσκολοι οι σημερινοί … καιροί για … αριστερούληδες!

Advertisement

28 Responses to Δύσκολοι καιροί για … αριστερούληδες!

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Κάλεσαν πανστρατιά στο ΣυριζοΠασοκ και κάθε κατεργάρης Πασοκος στον πάγκο του

  17-57

 2. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Ξανά;;;;;

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Κάθε μέρα και μία πανστρατιά. Ο mister TSIPRAS, the american boy, κάνει ανένδοτο (ή μάλλον ανέκδοτο) αγώνα κατά της Δεξιάς

  όπως έλεγαν και οι ψόφιοι κοριοί συριζοπασοκοι στην πορεία του Πολυτεχνείου στην πορεία «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»

  Τώρα θα μου πεις πως και ο Σύριζα δεξιά είναι (ή μάλλον ακροδεξιά) και άρα ο λαός ούτε τον Σύριζα ξεχνά

  17-57

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  » Ο Σύριζα δεν είναι, κόμμα των εργατών, είναι τα τσιράκια, των αφεντικών». Σύνθημα προς το τέλος του video(Δεκέμβριος 7, 2019 στο 8:21 μμ). Έγραψε

  17-57

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Αριστε – ρούληδες το σωστό αντί για αριστερούληδες

  17-57

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Δεκέμβριος 7, 2019 στο 8:05 μμ
  17-57: Ξανά;;;;;»

  Συγκοινωνούντα Δοχεία ειδικά η ΛΑΕ με το ΣυριζοΠασοκ. Μια ζωή συμμαχίες με το καλό ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο Λαφαζάνης.

  Τώρα επιστροφή μιας και τα δύο κόμματα ΣυριζοΠασοκ θα γίνουν ένα. Θα στείλουν την Φώφη ή για βρούβες ή για πρόεδρο της Δημοκρατίας για να επανενωθεί ξανά το ΠΑΣΟΚ που δεν τεμαχίζεται σε ένα και να είναι εδώ με τον Τσίπρα αρχηγό και την πλειοψηφία των Συριζαίων του 4% πεταμένο από καρέκλες.

  Οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Αυτό που μένει είναι το timing ΚΑΙ η αφορμή της «επανένωσης».

  17-57

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Όταν η ίδια η CIA αποδομεί τον μύθο των γκουλάγκ
  24-10-2019
  Άρα και το μύθο για τα «εκατομμύρια των εκκαθαρίσεων του Στάλιν».

  http://www.katiousa.gr/epikairotita/zitaei-kai-ta-resta-o-mpogdanos-eksodiko-stin-ellinofreneia-gia-to-charaktirismo-roufianos/

  «(..) Η CIA λοιπόν σ’ αυτά τα κείμενα:

  1.Δεν βρίσκει επαρκή στοιχεία για να αποδείξει τους συνήθης ισχυρισμούς για «στρατόπεδα συστηματικής εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων». Δε «βρέθηκαν» ούτε θάλαμοι αερίων, ούτε κρεματόρια για την «διαχείριση» των υποτιθέμενων εκατομμυρίων πτωμάτων, αλλά ούτε και ομαδικοί τάφοι. Αν είχε βρεθεί το παραμικρό, θα αναφερόταν οπωσδήποτε στις εκθέσεις αυτές και θα είχε γίνει σημαία τους.

  Δεν ήταν λοιπόν «στρατόπεδα θανάτου» τύπου Άουσβιτς. Ούτε στρατόπεδα σκλάβων για τις γειτονικές εταιρείες, όπως το Άουσβιτς για την Bayer ή οι σημερινές Αμερικάνικες φυλακές για τις γειτονικές τους βιομηχανίες.

  Θάνατοι στα γκουλάγκ φυσικά υπήρξαν. Αλλά σε κλίμακες που διαψεύδουν τη σύγχρονη προπαγάνδα. Οι περισσότεροι π.χ. από τους μισούς θανάτους στα γκουλάγκ την περίοδο 1934 – 53 σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου (1941-1945), κυρίως από υποσιτισμό. Το 1944, το ποσοστό θανάτων στα στρατόπεδο εργασίας ήταν 92 ανά 1000. Τότε όμως και ανάμεσα στον πληθυσμό της χώρας υπήρχε το ίδιο πρόβλημα. Μέχρι το 1953, με τη μεταπολεμική ανάκαμψη, οι θάνατοι στα στρατόπεδα είχαν μειωθεί σε 3 ανά 1000.

  2.Οι εκθέσεις της CIA προσγειώνουν τις παγκόσμιες αντικομουνιστικές τερατολογίες στο επίπεδο της περιγραφής του σωφρονιστικού συστήματος κάποιας οποιασδήποτε χώρας. Και προσγειώνουν επίσης τις υπερβολές για τη σκληρότητα των συνθηκών που επικρατούσαν στα γκουλάγκ, όπως π.χ. στο θέμα της … «λιμοκτονίας» των κρατουμένων.

  Φυσικά ήταν σκληρές συνθήκες, όπως είναι παντού οι φυλακές. Όμως ήταν πολύ καλύτερα από φυλακές άλλων χωρών, ειδικά εκείνες τις εποχές. Όπως λέει η CIA, οι κρατούμενοι τρέφονταν επαρκώς κι ανταμείβονταν με περισσότερο φαγητό ανάλογα με την παραγωγικότητά τους. Αργότερα από το 1954 έπαιρναν και μισθό. Δούλευαν ωράριο 10 ωρών. Και μετά το 1954, 8 ωρών, όπως όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΣΣΔ. Σε όποιον υπερκάλυπτε το πλάνο του έστω και κατά 5%, η μία μέρα κράτησης μετρούσε για δύο.

  Φυσικά η CIA δεν κάνει τη σύγκριση με το σωφρονιστικό σύστημα των ΗΠΑ, όπου ακόμα και σήμερα επιτρέπεται κι εφαρμόζεται κατά κόρον η δουλεία στις φυλακές.

  3.Η CIA στα έγγραφά της αυτά, προσγειώνει και τους αριθμούς, σε νούμερα και ποσοστά αντίστοιχα ή μικρότερα από τους αριθμούς των φυλακισμένων σε άλλες χώρες (π.χ. ΗΠΑ). Έτσι γκρεμίζει ουσιαστικά και τους μύθους για τα εκατομμύρια που δήθεν σκότωσε ο Στάλιν.

  Σύμφωνα με τη σελίδα 4 του ενός εγγράφου της CIA (1989) με τίτλο «Το Σοβιετικό Εργατικό Σύστημα: Μια Ενημέρωση», ο αριθμός των φυλακισμένων στα γκουλάγκ ήταν περίπου 2 εκατομμύρια τη δεκαετία του 1930 και κατά τη διάρκεια όλης της θητείας του Στάλιν. Αυτά τα αριθμητικά στοιχεία ταιριάζουν και με τις σοβιετικές στατιστικές, από αποχαρακτηρισμένα σοβιετικά έγγραφα. Ακόμα και με τα σοβιετικά αρχεία της εποχής του «αποσταλινοποιητή» Χρουστσόφ, που ήταν πιο «αντισταλινικός» κι από τη CIA.

  Σε σύγκριση με τον πληθυσμό της ΕΣΣΔ τότε, οι κρατούμενοι στα γκουλάγκ, ως ποσοστό επί τοις εκατό του πληθυσμού (που ήταν μάξιμουμ 2,4%) σε όλη την ιστορία της, ήταν χαμηλότερος από αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών από τότε μέχρι και σήμερα (μέσο όρο 2,8%).

  Π.χ. 5,5 εκατομμύρια κρατούμενοι, υπήρχαν στις ΗΠΑ το 1996. Ο αριθμός των καταδίκων στις ΗΠΑ σήμερα είναι 3 εκατομμύρια υψηλότερος από τον μέγιστο αριθμό που κρατήθηκε ποτέ στη Σοβιετική Ένωση.

  4.Η CIA κατατάσσει το σύστημα καταναγκαστικής εργασίας στην ΕΣΣΔ, περισσότερο στον τομέα της οικονομίας, των κατασκευών, της εκβιομηχάνισης, της γεωργίας, των πενταετών πλάνων, από ότι στο σωφρονιστικό σύστημα.

  Υπήρχαν λοιπόν γκουλάγκ κι ήταν στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, σαν ποινή κυρίως για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, μέρος του σωφρονιστικού συστήματος, με σημαντική προσφορά στην οικονομία και στις κατασκευές. Οι κρατούμενοι δούλευαν στα πλαίσια της ποινής τους.

  Τα έγγραφα της CIA αναφέρονται αναλυτικά στους οικονομικούς τομείς που βοηθιούνταν από την καταναγκαστική εργασία (κατασκευές, γεωργία, κλπ.). Καθώς και στο ότι τέτοια στρατόπεδα υπήρχαν εκεί όπου η ΕΣΣΔ σχεδίαζε την επέκταση της οικονομικής της δραστηριότητας.

  5.Η CIA ξεκρεμά από τα γκουλάγκ την ταμπέλα των στρατοπέδων πολιτικών κρατουμένων, όταν ομολογεί, με τα δικά της στοιχεία, ότι σχεδόν το 90% ήταν ποινικοί κρατούμενοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων κατηγορήθηκε για μη πολιτικά αδικήματα: δολοφονίες, επιθέσεις, κλοπές, ληστείες, λαθρεμπόριο, εξαπάτηση και άλλες παραβιάσεις που τιμωρούνται σε κάθε κοινωνία.

  Όσοι συνελήφθησαν για «αντεπαναστατικά αδικήματα» (πολιτικά δηλαδή εγκλήματα) αριθμούσαν από 12 έως 33 τοις εκατό του πληθυσμού των φυλακών.

  6.»Απαντά» επίσης η CIA με τα έγγραφά της στη φήμη ότι όποιος πήγαινε στα γκουλάγκ δεν γύριζε πίσω. Η μεγάλη πλειοψηφία των κρατουμένων στα γκουλάγκ επέζησε και τελικά επέστρεψε στην κοινωνία όταν τους χορηγήθηκε αμνηστία ή όταν τελείωσαν οι ποινές τους. Σε κάθε δεδομένο έτος, 20 έως 40 τοις εκατό των κρατουμένων απελευθερώθηκαν, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία. Το ένα έγγραφο της CIA αναφέρει επίσης ότι κάποια στιγμή που δόθηκε αμνηστία, απελευθερώθηκαν πολλοί ποινικοί. Κι ότι το 70% από αυτούς ξανασυνελήφθησαν για άλλα παρόμοια αδικήματα.

  Από αυτά τα στρατόπεδα επίσης, οι σοβιετικοί απελευθέρωσαν σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου για να πάνε στο στρατό.

  Η CIA λοιπόν δεν έχει καταφέρει να βρει στοιχεία για να αποδείξει τις τερατολογίες των σύγχρονων αντικομουνιστών. Το ομολογούν τα έγγραφά της. Δε βρήκε τους αριθμούς των «εκατομμυρίων θυμάτων του Στάλιν στα Gulag της εξόντωσης». Εσύ μπορείς να τα βρεις;»

  Δύσκολοι καιροί για αριστε-ρούληδες. Να βρουν νέα αντικομμουνιστικά παραμύθια για τον Στάλιν για να στέλνουν πακέτο απογοητευμένο κόσμο ξανά πίσω στο (Συριζο)Πασοκ

 8. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Είναι γεγονός ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ, άλωσε από τα μέσα το παλιό ΣΥΡΙΖΑ!

  Τώρα, γιατί έχουν ακόμα τον Τσίπρα αρχηγό;
  Μα, τον θέλουν οι αμερικάνοι …

 9. Ο/Η faros λέει:

  17-57: ρούληδες … χα χα !

 10. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Από ΠΑΝΤΑ ήταν!
  Τώρα δα που πασοκοποιήθηκε …

 11. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Να βλέπεις στα κανάλια να τον εκπροσωπεί ο … Παπαχριστόπουλος, όλα τα … λεφτά!!!!!!!!

 12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Λάθος link (Δεκέμβριος 7, 2019 στο 8:43 μμ). To σωστό

  https://www.katiousa.gr/apopseis/otan-i-idia-i-cia-apodomei-ton-mytho-ton-gkoulagk/

  17-57

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  και στη Γαλλία ΠΑΡΟΝ ΚΚΕ και ΚΝΕ

 17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΑΠΟ Κατιούσα 05-12-2019

  «Καταγγελία ΔΑΣ: ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ διέλυσαν το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ πριν τη διαδικασία της λήψης αποφάσεων

  Αυτοί που υπερασπίζονταν τη συνδικαλιστική μαφία και κλαίγονταν για την ακύρωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ είναι αυτοί που τώρα διαλύουν το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ! Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!

  Άθλιες μεθοδεύσεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚ στο 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ

  Διέλυσαν το συνέδριο πριν την διαδικασία λήψης αποφάσεων!!

  Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους για τις άθλιες μεθοδεύσεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΠ/ΠΑΣΚ στο 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

  Το βράδυ της δεύτερης μέρας των εργασιών του συνεδρίου οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΠ, αμέσως μετά την παραληρηματική τοποθέτηση του απερχόμενου προέδρου του Γ.Σ., αποχώρησαν από την αίθουσα χωρίς να ψηφιστεί καν ο διοικητικός απολογισμός του απερχόμενου Γ.Σ., χωρίς να συζητηθεί και να μπει σε ψηφοφορία το πρόγραμμα δράσης που είχε κατατεθεί κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

  Οι συγκεκριμένες δυνάμεις, μετά από δυο μέρες Συνεδρίου, ακύρωσαν κάθε δυνατότητα των 708 συνέδρων να αποφασίσουν για οποιαδήποτε ζήτημα. Διέλυσαν τις διαδικασίες του Συνεδρίου στην πιο κρίσιμη στιγμή. Έφτασαν στο σημείο να πάρουν τα πρακτικά του Συνεδρίου και να εξαφανιστούν άρον – άρον. Μιλάμε για προμελετημένο σχέδιο!

  Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού επιβεβαίωσαν το διαλυτικό ρόλο που παίζουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, το γεγονός ότι έχουν αναλάβει εργολαβία την στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής.

  Αυτοί που υπερασπίζονταν τη συνδικαλιστική μαφία και κλαίγονταν για την ακύρωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ είναι αυτοί που τώρα διαλύουν το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ!!

  Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!

  Χρειάζεται άμεσα οι εργαζόμενοι να ξεμπερδεύουμε με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, αποτελούν βαρίδια!»

  VIDEO

 21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ

  3 Δεκ 2019

  Σιώρας Καρδιολόγος Ευαγγελισμό ΠΑΜΕ.
  Δύναμη Φάρε

  3 εμφράγματα νοσοκομειακών σε λίγες εβδομάδες

  Ακούστε το

 22. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  άλλη μία φορά

 23. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 24. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 25. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 26. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 27. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 28. Ο/Η faros λέει:

  Πράγματι είναι πολύ δυνατός ο Σιώρας.

  Έχει ήδη πετύχει πράγματα …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: