Μια πρώτη ματιά …

Όχι, δεν θα κάνω ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της 7ης του Ιούλη, όπως λέω και στον τίτλο του ποστ, θα ρίξω μια πρώτη ματιά σε αυτό.

Κατά τη γνώμη μου, στα αξιοσημείωτα αυτών των εκλογών, σε σχέση με τις εκλογές της 20 του Σεπτέμβρη του 3015, είναι τα εξής:

α. Είχαμε αύξηση των ψηφισάντων κατά περίπου 130.000. (Από 5.566.295 που ψήφισαν το 2015 – τον Σεπτέμβρη -, τώρα ψήφισαν 5.694.332).

β. Οι απώλειες της χ.α., ανήλθαν στους 214.013. (379.722 ήταν το 2015, ενώ τώρα πήρε 165.79 ψήφους).

γ. Ο Βελόπουλος πήρε 208.805 ψήφους!

δ. Η ΛΑ.Ε. (Λαφαζάνης) έχασε περί τους 140.000 ψήφους. (Από 155.320 που πήρε το 205, το 2019 έφτασε μόλις τις 15.930 ψήφους).

ε. Ο Βαρουφάκης πήρε 194.232 ψήφους!

στ. Πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου, είναι το γεγονός, ότι 4 κόμματα (ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΚΟΝΩΝΙΑ, Κοινωνία Αξιών) που τον Σεπτέμβρη του 2015 είχαν πάρει αθροιστικά 473.380 ψήφους (αντίστοιχα, 222.166, 200.423, 35.534, 15.257), ή το 8,71% σε ποσοστό, στις εκλογές της 7ης του Ιούλη, ΔΕΝ «κατέβηκαν», ΔΕΝ συμμετείχαν καν!

ζ. Οι απώλειες κατά περίπου 200.000 ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, απλά αποτελούν το … κερασάκι της εκλογικής … τούρτας!

Με μια γρήγορη ματιά στα παραπάνω αναφερθέντα, αντιλαμβάνεται κανείς την … κινούμενη άμμο, τα … συγκοινωνούντα δοχεία που είναι τελικά τα κόμματα του συστήματος, γιατί αυτά «στήνονται¨κάθε φορά, τι εξυπηρετούν οι … «μεταγραφές», οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων (ας είναι καλά και η χειραγώγηση των συστημικών εφημερίδων, ραδιοφώνων και τηλεοράσεων).

Όποιος φίλος νομίζει ότι ο Βελόπουλος ή ο Βαρουφάκης, θα ασκήσουν την όποια αντιπολίτευση στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ας ρίξει μια ματιά στα πεπραγμένα της χ.α., του Ποταμιού, των ΑΕΝΛ, της Ένωσης Κεντρώων και θα καταλάβει.
Προφανώς και φυσικά, δεν πρόκειται να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Το μοναδικό κόμμα που θα κάνει σοβαρή και χρήσιμη αντιπολίτευση, για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, είναι το ΚΚΕ – όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια από την μεταπολίτευση και μετά τουλάχιστον.
Ας σημειώσουμε εδώ, ότι η διατήρηση των περίπου 300.000 ψήφων που πήρε (είχε μια μικρή απώλεια περί τις 3.000 ψήφους που δικαιολογούνται από το γεγονός ότι πολύς κόσμος του κόμματος βρίσκεται στο εξωτερικό) είναι μια «καλή μαγιά» για τους Αγώνες που έρχονται!

Ας είναι σίγουροι εκεί στην Ν.Δ., ότι θα μας βρουν στους δρόμους …

23 Responses to Μια πρώτη ματιά …

 1. Ο/Η trash200 λέει:

  Από σήμερα κιόλας, αυτό το εκλογικά ταπεινό 5,35% θα πρωτοστατήσει και πάλι στην οργάνωση των αγώνων ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του λαού, κ όχι μόνο όσων το ψήφισαν.
  Ραντεβού στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς!

 2. Ο/Η faros λέει:

  trash200: Κατ΄αρχάς, να εκφράσω μια απέραντη χαρά που ένιωσα βλέποντας την «επίσκεψή» σου και το σχόλιό σου!

  Χρόνια έχουμε να τα πούμε …

  Φυσικά, γίνεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποδεκτό το … αίτημά σου για το … ραντεβού!

  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

 3. Ο/Η trash200 λέει:

  Πάντα σε παρακολουθώ, απλά δεν σχολιάζω συχνά να ξέρεις…

 4. Ο/Η faros λέει:

  trash200: Σε ευχαριστώ πολύ … Να είσαι καλά, για πολλούς πολλούς αγώνες!

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Χάρηκα και εγώ trash. Το Blog σου είναι από τα πολύ καλά και από το οποίο αναδημοσιεύω κάποιες αναρτήσεις

  Υπάρχει και Gsee tours Νο3 σε λίγο καιρό(1-2). Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν προσπαθήσουν να το κάνουν 15Αυγουστο

  17-57

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Σς 1-2 μήνες ήθελα να γράψω. 17-57

 7. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Ναι; Δεν το ήξερα …

  Θα δούμε …

 8. Ο/Η Μάγια Ιωάννου λέει:

  Το συμπέρασμα είναι πως το ΚΚΕ από την πτώση της ΛΑΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως δεν πήρε ούτε ψήφο. Ούτε αυτούς που του έφυγαν το 2012 και το 2015.

  Μου είναι αδιάφορες οι διεθνείς συνθήκες, Ο δικομματισμός και η πόλωση, τα αναχώματα, ο αντικομμουνισμός των ΜΜΕ κλπ. Αυτά και χειρότερα ακόμη πάντοτε υπήρχαν.

  Το αποτέλεσμα μετράει όχι μόνο στις εκλογές αλλά και στους αγώνες στις απεργίες στους ξεσηκωμούς από το πρώτο μνημόνιο και μετά.

  Το μόνο γνήσιο αντιμνημονιακό κομμουνιστικό μαρξιστικό λενινιστικό κόμμα, το ΚΚΕ δεν μπορεί να αφήσει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

  Μόνο ένας Πελετίδης μας κράτησε ψυχολογικά όρθιους. Το αποτέλεσμα

  Απογοήτευση.

  Φάρε μου σε παρακαλώ δες το δεν μπορεί να είναι πάντα στραβός ο γιαλός αλλά αν συμβαίνει αυτό που δεν το αποκλείω βλέποντας τις απόψεις των συμπολιτών μου, τότε είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα γιατί δεν σωζόμαστε με τίποτα

 9. Ο/Η faros λέει:

  Καμμία απογοήτευση λοιπόν!

 10. Ο/Η faros λέει:

  Μάγια Ιωάννου: Το ΚΚΕ πήρε ψήφους και από την ΛΑΕ, και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και από αλλού!

  Απλά είναι δύσκολο να ξέρεις πόσους …

 11. Ο/Η faros λέει:

  Μάγια Ιωάννου: Αν θέλει κανείς να βρει ή να αποδώσει ευθύνες για το «κακό» αποτέλεσμα, καλό είναι πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του …

  Μετά, βεβαίως, μπορεί να πει ότι θέλει …

  Σε κάθε περίπτωση, η «μαγιά» των 300.000 ψήφων, μπορεί να ξεσηκώσει από τους καναπέδες και τις τηλεοράσεις, αρκετό κόσμος και να τον βγάλει στους δρόμους!

 12. Ο/Η trash200 λέει:

  @ Μάγια Ιωάννου:
  Δεν θα ήταν παράλογο, όταν η κοινωνία κινείται προς τα δεξιά το ΚΚΕ να αυξάνει κιόλας τα εκλογικά ποσοστά του;

 13. Ο/Η faros λέει:

  Κατά τη γνώμη μου έπαιξε σημαντικό ρόλο, η κατασυκοφάντηση των αξιών της Αριστεράς, του ΚΚΕ, πρώτα από το ΠΑΣΟΚ και τελικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τα λεγόμενα ανεκδιήγητων τύπων όπως ο Κατρούγκαλος ή ο Πολάκης.

 14. Ο/Η Μάγια Ιωάννου λέει:

  Συγνώμη αν φάνηκε ότι αναφέρθηκα μόνο στις εκλογές της 7ης Ιούλη. Η απορία μου ξεκινά από τις αναμετρήσεις του 2012 την περίοδο έντονων ζυμώσεων στην Ελληνική κοινωνία. Κερδισμένοι σε αυτές βρέθηκαν ο συριζα και η δημαρ. Το ΚΚΕ τον Μάη πήρε ένα υψηλό ποσοστό 8,5% αν και όλοι περιμέναμε παραπάνω. Θυμάμαι ότι λέγαμε μεταξύ μας ακόμα και για 12 ή 13%. Προφανώς αν παίρναμε αυτό το ποσοστό ο συριζα θα ήταν ίσως και πιο κάτω από εμάς.

  Φάρε έχεις δίκιο Το ΚΚΕ πήρε ψήφους και από την ΛΑΕ, και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και από αλλού αλλά για να βρίσκεται με ίδιες ψήφους έχασε και προς αλλού. Για να μην παρεξηγηθώ προσπαθώ να καταλάβω που κάνω και εγώ λάθος δεν κατηγορώ το ΚΚΕ

  Αυτή η προεκλογική μας εκστρατεία μαζί με αυτή των ευρωπαϊκών εκλογών ήταν ίσως οι καλύτερες από ποτέ. Είχαμε μαζί μας πλήθος επωνύμων αλλά και πολιτευτών από άλλα κόμματα που ήρθαν σε εμάς.

  Σε όλη αυτή την εξίσωση κάτι δεν υπολογίζουμε σωστά. Η άνοδος στην Αττική είναι εξαιρετικά θετική. Φταίνε λοιπόν οι ετεροδήμοτες που λόγω οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσαν να πάνε να ψηφίσουν στην επαρχία;

  Επίσης δεν μου κολλάει που χάσαμε την πρωτιά στην Ικαρία και γενικά σε Ιόνια νησιά , Βόρειο Αιγαίο από το 12 και μετά χάνουμε δυνάμεις σε κάστρα μας.

  Trash200 αυτό που λες είναι λογικό. Επομένως μπορεί να ισχύει πως ο γιαλός είναι στραβός. Μην ξεχνάμε ότι και μετά την οπορτουνιστική στροφή των Πορτογάλων και Τσέχων κομμουνιστών είμαστε το πιο ισχυρό Ευρωπαϊκό Κομμουνιστικό Κόμμα.

  Φοβάμαι πως το έδαφος πλέον δεν είναι τόσο γόνιμο για την σπορά μας. Και να τελειώσω με αυτό. Δεν έχω φεισμπουκ τουιτερ και τα άλλα τα θεωρώ χάσιμο χρόνου. Ναι διαβάζω μπλογκς και 902 και κατιούσα αλλά όχι κάθε μέρα. Μήπως φταίει ότι πολλοί σύντροφοί αποπροσανατολίζονται από την πραγματικότητα και ζουν στην εικονική πραγματικότητα; Δηλαδή καλή η τεχνολογία αλλά αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν φτιαχτεί από καπιταλιστές για να μας αποβλακώνουν. Με διάφορα τερτίπια προσπαθούν να μας αποσπάσουν ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μας.

  Και λέω πάλι καλή η τεχνολογία αλλά αν υπήρχε ακόμα η Σοβιετική Ένωση πιστεύετε πως δεν θα χρησιμοποιούσε διαφορετικά το διαδίκτυο;

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  @Μάγια Ιωάννου
  Ο Σύριζα πήρε ψήφος ανοχής στην αντιπολίτευση.
  Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
  Αν συγκρίνω το κλίμα με κάποια χρόνια πριν, το καλό (τέλος πάντων καλό) της υπόθεσης, είναι πως κανένας μα κανένας που ψηφίζει Σύριζα δεν βάζει μεταφορικά «το χέρι του στην φωτιά» για τον Τζίφρα. Σε μεγάλη αντίθεση με το 2015

  Επιπλέον το αντιΚΚΕ κλίμα έχει πέσει σημαντικά στην κοινωνία σε σχέση με έως το 2016 με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να βγαίνουν οι ίδιοι οι Συριζαίοι να μιλάνε ενάντια στο ΚΚΕ και όχι δια αντιπροσώπων troll «ανεξάρτητων», «αναρχικών» κλπ κλπ

  Η έξοδος της χ.α. από την Βουλή οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ΚΚΕ. Μόλις το ΚΚΕ κέρδιζε «πόντους» από τον αντιφασιστικό αγώνα η χ.α. μπήκε προσωρινά στον «πάγο».

  Σε 13% ΚΚΕ δεν υπήρχε περίπτωση να περαστεί μνημόνιο. Γι αυτό σπρώχνουν οι αστοί Τσίπρα με τα μπούνια(Βήμα – παραπολιτικά 11/12/2012). Θυμίζει Aνδρέα του 77 ο Αλέξης τίτλος από άρθρο Πορτοσάλτε ΣΚΑΙ(4/5/2012) που «εξαφανίστηκε» αλλά υπάρχει ακόμα σε μερικές κόπιες σε Blog.

  Όταν το ΚΚΕ ήταν σε διψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις «εμφανίστηκαν» οι αγανακτισμένοι. Και όταν υπήρχε ένα μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων της ΝΔ, κυρίως εργατών, που σκέφτονταν να ψηφίσουν ΚΚΕ , «εμφανίστηκε» το κόμμα φούσκα του Καμμένου, του οποίου μία μαγιά υπήρχε ΉΔΗ στις πλατείες

  η δημαρ όπως αποδείχθηκε ήταν ας πούμε κόμμα-σφραγίδα. Δεν σου έκανε εντύπωση πως όταν ο Σύριζα και καλά πήγαινε για την κυβέρνηση το 2012 (δεν πήγαινε και το παραδέχθηκαν έμμεσα και οι ίδιοι αργότερα) δεν μετακινήθηκε ούτε μία ψήφος από την συγγενική Δημάρ προς τον Σύριζα και έμεινε ακριβώς στα ίδια ποσοστά;

  Το ΚΚΕ το 2019 κράτησε δυνάμεις στην ουσία σε διπλές εκλογές όταν πήγε να επαναληφθεί ένα δεύτερο 2012 σε πιο ήπιους ρυθμούς.
  Το 2012 το 8,5% έγινε 4,5% σε ενάμισι μήνα γιατί δεν υπήρχε 1) στοιχειώδη ιδεολογική κατάρτιση και 2) στοιχειώδη επαφή τα ιδεολογικά έντυπα όπως τον Ριζοσπάστη ή με τις ΚΟΒ ή με το κίνημα
  από όσους ψήφιζαν ΚΚΕ από παράδοση ή γιατί απλά το θεωρούν είναι έντιμο και σοβαρό Κόμμα ή γιατί ο παππούς τους ήταν στο βουνό.
  Εκεί κατά τη γνώμη μου χρειάζεται να ριχθεί βάρος όπως στην προσπάθεια ιστορικής «αποκατάστασης» στα μάτια του όχι και τόσο πολιτικοποιημένου κόσμου της ουσίας της ΕΣΣΔ και του Στάλιν.

  @faros
  Δεν ξέρω Φάρε αν θα γίνει σε 1-2 μήνες η νέα κρουαζιέρα της ΓΣΕΕ tours αλλά όταν βγήκε η προσωρινή διοίκηση από τα δικαστήρια, τότε κάτι ακούστηκε πως θα γίνει σύντομα σε λίγους μήνες.

  17-57

 16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  » Επίσης δεν μου κολλάει που χάσαμε την πρωτιά στην Ικαρία και γενικά σε Ιόνια νησιά , Βόρειο Αιγαίο από το 12 και μετά χάνουμε δυνάμεις σε κάστρα μας.»

  200-300 ευρώ για ένα Σ/Κ για μετακίνηση ψήφο δεν τα έχουν όλοι Μάγια.
  Για του λόγου το αληθές, αν παρατηρήσεις το ΚΚΕ ήταν τρίτο κόμμα σε όλη την Αττική είχε αύξηση, με ποσοστό που πλησίασε το ποσοστό που πήρε ο Πρωτούλης στην Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής

  17-57

 17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «»Μάγια Ιωάννου: Το ΚΚΕ πήρε ψήφους και από την ΛΑΕ, και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και από αλλού!
  Απλά είναι δύσκολο να ξέρεις πόσους …»

  Δική μου αίσθηση, ούτε καν εκτίμηση:

  Πήρε αλλά όχι πολλούς. Οι περισσότεροι πήγαν προς Τσίπρα-Βαρουφάκη Φάρε. Για αυτό ποσοστικά «εξαϋλώθηκαν» . Έφυγαν από Βαρουφάκη πήγαν στον Σύριζα και ο Γιανης με ένα ν ξαναγέμισε από Ποτάμι τους ελάχιστους της ΛΑΕ και μέρος από ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  Το μότο αρκετών της εξωκοινοβουλευτικής θα ήταν «Φέρτε μου τον οποιωνδήποτε αρκεί να μην αναγκαστώ να ψηφίσω ΚΚΕ «. Και τσουπ έφυγαν από ΛΑΕ και πήγαν προς στο αριστερό του Ποτάμι + Μίχα του Γιανη με ένα ν

  17-57

 18. Ο/Η faros λέει:

  Μάγια Ιωάννου: Καταλαβαίνω απολύτως τους προβληματισμούς σου …
  Πολλοί από μας, έχουμε τους ίδιους …

  Σίγουρα όμως, τόσο σοβαρά ζητήματα, είναι σχεδόν αδύνατο να εξαντληθούν ή και να απαντηθούν (δεν είναι και πολύ σωστός ο όρος που χρησιμοποιώ) στα πλαίσια ενός διαδικτυακού διαλόγου.

  Απόψεις ανταλλάσουμε, τίποτα άλλο.

  Για το τι θα γινόταν εάν υπήρχε ακόμα η Σ.Ε., μάλλον εγώ τουλάχιστον αδυνατώ να το απαντήσω.
  Μόνο εικασίες μπορώ να κάνω …

  Τέλος να πω κάτι που το έχω γράψει πολλές φορές – και μάλλον δεν γίνεται και αποδεκτό, αλλά …

  Το λοιπόν, κατ΄αρχάς το ΚΚΕ, είναι ένα μεγάλο λαϊκό Πανεπιστήμιο (με πάρα πολλά επιστημονικά πεδία). Εκτός από την προσπάθεια που κάνει να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους (να τους … ξεκολλήσει από τους καναπέδες), πράγμα εξ ίσου δύσκολο ή και αδύνατο έτσι όπως έχει μάθει ο κόσμος, ΔΕΝ γίνεται και ΠΟΛΥ κατανοητός ο λόγος του!
  (πολλοί μπαίνουν στα πανεπιστήμια, όμως το τι είδους επιστήμονες γίνονται, αυτό «παίζει»)
  Επίσης, πολλοί, δεν αποδέχονται την θέση του ΚΚΕ, για την άμεση συμμετοχή τους στην προσπάθεια να αλλάξει ο κόσμος.
  Να το πω και πολύ πολύ απλά:
  — Πόσοι από μας όλους, είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε στην κατάληψη π.χ. ενός σούπερ μάρκετ, ώστε να περιφρουρηθεί, να μείνει ανοικτό, να τεθεί στην υπηρεσία του λαού;

 19. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Είμαστε σε αναμονή σχετικά με την ΓΣΕΕ.

  Σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες, να πω τούτο ΜΟΝΟ: – Αν οι εκλογές μπορούσαν να ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ καταλυτικά το λαϊκό κίνημα, το ταξικό κίνημα, το ΚΚΕ, να είστε όλοι σίγουροι ότι η αστική τάξη ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ!

 20. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Λοιπόν, να γράψω το εξής: — Εμένα προσωπικά με εξέπληξε αυτό το 5,3, οι 300.000 σχεδόν ψήφοι … Ναι, περίμενα πολύ πιο κάτω … Μην ρωτήσει κανείς το γιατί, δεν θα το πω!

  Όμως, πήγαμε τελικά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΑΛΑ – και ελπίζω να μην το διαβάσουν πολλοί αυτό το σχόλιο …

 21. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Σύμφωνα με την «πρώτη ματιά μου», ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε από ΑΝΕΛ, από χ.α., από Ποτάμι, από Ένωση Κεντρώων!

  Το ΚΚΕ, έχασε πολλούς ψήφους από κόσμο που για διάφορους λόγους ΔΕΝ ψήφισε …

 22. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  1) Συμφωνούμε. Το πήγαιναν διπλές εκλογές 2012 σε πιο χαλαρή μορφή Φάρε. Αυτό κατάλαβα.

  Απλά λόγω πως το πάθημα έγινε μάθημα σε απλό κόσμο, νομίζω πως κίνησε και μη μέλη του ΚΚΕ και πως ο Σύριζα δεν πείθει ως αριστερός, δεν επαναλήφθηκε το σενάριο άλλα διπλών εκλογών του 2012.

  Μέχρι και ο Φίλης του Σύριζα παραδέχθηκε στην εκλογική βραδιά πως το ΚΚΕ τα πήγε καλούτσικα

  Τα έξοδα μετακίνησης, η εργασία ξενοδοχουπαλλήλων και άλλων κλάδων μακριά σε τουριστικά μέρη στους οποίους το ΠΑΜΕ έχει μία κάποια δύναμη(σύριζα-ΜΕΤΑ σχεδόν δεν υπάρχει σε αυτά τα επαγγέλματα) σίγουρα ήταν κάποιοι από τους ανασταλτικούς παράγοντες

  Με ευχαρίστησε που το ΚΚΕ ήταν τρίτο κόμμα σε όλη την Αττική πλησιάζοντας τα ποσοστά Πρωτούλη.- Λαϊκής Συσπείρωσης. Εκεί που δεν υπήρχαν έξοδα μετακίνησης. Μην νομίζουμε πως είναι εύκολο ένα δεύτερο 300αρι σε δεύτερο συνεχόμενο μήνα για μετακίνηση σε εκλογές

  2) » Αν οι εκλογές μπορούσαν να ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ καταλυτικά το λαϊκό κίνημα, το ταξικό κίνημα, το ΚΚΕ, να είστε όλοι σίγουροι ότι η αστική τάξη ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ!»

  Για αρχή θα ξαναέβγαζαν «αγανακτισμένους» σε πιο δυναμική μορφή και με κεντρικό σύνθημα «έξω το Ένα Κόμμα».

  17-57

 23. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Με δυο λόγια, έτσι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: