Για δείτε αυτό …

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ως Κόμμα Νέου Τύπου, εμφορούμενο από την Κομμουνιστική Ιδεολογία, σύμφωνα με τις φιλοσοφικές, κοινωνικές και πολιτικές αναλύσεις της οικονομίας και της ζωής, από τους Μαρξ, Ένγκελς, καθώς και την προσπάθεια εφαρμογής μια άλλης κοινωνίας από τους Λένιν, Στάλιν, έχει ως κύριο, ως βασικό καθήκον την διαπαιδαγώγηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, με σκοπό την εκπλήρωση του ιστορικού της ρόλου, ως κυρίαρχης τάξης.

Με τελικό στόχο την αταξική κοινωνία, με πολύ σοβαρότητα, ευθύνη, καθημερινή δράση, τα στελέχη του ΚΚΕ, οργώνουν την χώρα μας από άκρου εις άκρο, προσπαθώντας να μπολιάσουν τον κόσμο της εργασίας με τις αξίες και τα οράματα μιας άλλης εξουσίας, μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας, ώστε ο Άνθρωπος πραγματικά να ζει όπως του αξίζει.

Η έκφραση που ακούγεται από όλο και πιο πολλούς ανθρώπους, ότι το ΚΚΕ είναι ένα μεγάλο σχολείο, ένα μεγάλο πανεπιστήμιο, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, ίσως και να είναι ακριβώς έτσι.

Στα πλαίσια αυτά, δεν υπάρχουν απαγορεύσεις ή ενδοιασμοί για το ποιοι θα το πλησιάσουν, ποιοι θα ενταχθούν σε αυτό (πέρα φυσικά από τα βασικά γνωρίσματα της εντιμότητας, της ηθικής, της αγωνιστικότητας).

Το ΚΚΕ, δεν προσπαθεί να πείσει, να φέρει κοντά του, τους «έτοιμους κομμουνιστές» μόνο, αλλά και όσους μέχρι χθες μπορεί να ήταν και απέναντί του – ίσως για αυτούς, να πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια.

Δεν είναι θέμα «μεγάλης αγκαλιάς του κόμματος», αυτό θα ήταν μια εύκολη διαπίστωση, όσο το ιστορικό γεγονός ότι το κόμμα οφείλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, να συμπαραταχθεί με τους κομμουνιστές.

Και αυτό, δεν θα γίνει ούτε με αποκλεισμούς, ούτε με μεμψιμοιρίες, ούτε με εύκολες και εκ του ασφαλούς αποδοχές για το κομμουνιστικό … αλάθητο.

Άλλωστε, εάν ο κόσμος δεν έρθει κοντά μας, κοντά στους κομμουνιστές, κοντά στο ΚΚΕ, πως θα αντιληφθεί τους στόχους μας, την ιδεολογία μας, τις προθέσεις μας τέλος πάντων.

Τέλος, να αναφερθεί ότι όπως συμβαίνει και με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, έτσι και στο Κόμμα, όποιος «μπαίνει» δεν σημαίνει αυτό ότι θα γίνει και επιστήμονας ή έστω σωστός και καλός άνθρωπος. Πολλά τα παραδείγματα για το ακριβώς αντίθετο.

Όμως, σε κάθε περίπτωση, αυτός που έρχεται με το Κόμμα, αναλαμβάνει και την ευθύνη να αποδείξει ότι αυτό θα έχει και την ανάλογη συνέχεια.

Έχουμε δει πολύ θετικά αποτελέσματα (όπως με την Λιάνα Κανέλλη), έχουμε δει και άκρως αρνητικά (θυμάται κανείς την Ζουράρη;).

Κρατώντας μόνο τις θετικές περιπτώσεις (χωρίς φυσικά να ξεχνάμε τις αρνητικές), συνεχίζουμε να έχουν τις πόρτες του Κόμματος ανοιχτές …

62 Responses to Για δείτε αυτό …

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Παλαιότερα κόσμος ψήφιζε π.χ. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα ήρθε κοντά στο ΚΚΕ στην εμπειρία του ως εργάτης διαπίστωσε πως μόνο το ΠΑΜΕ ήταν κοντά του όταν διεκδικούσε δεδουλευμένα Ή επαναπρόσληψη συναδέλφων

  Στα αρνητικά Νο1 ο Μίκης Θεωδωράκης. Ο ζουράρης ήταν απλά περαστικός δεν ήταν ποτέ μέλος του ΚΚΕ αλλά μέλος του κόμματος του Κύρκου (ΚΚ εσωτερικού)

  Από μικροαστούς πρώην οπορτουνιστές δεν περιμένω κάτι καλύτερο. Μία ζωή η πλειοψηφία τους είναι αντικομμουνιστές και αυτό το χούι δεν φεύγει. H Κανέλλη είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ίσως γιατί προ 30 ετών ήταν δεξιά και όχι οπορτουνίστρια

  17-57

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Παλαιότερα κόσμος που ψήφιζε» το ακριβές

  17-57

 3. Ο/Η faros λέει:

  Είναι πολλά τα θετικά αλλά και τα αρνητικά παραδείγματα.

  Αν θέλουμε να τα … αραδιάσουμε όλα, θα γράφουμε ονόματα μια … βδομάδα!

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Μόνο μία;
  Απλά Κριτήρια
  Ταξική θέση στην κοινωνία, τρόπος απόκτησης τα προς το ζην, Οικογενειακά και Προσωπικά πολιτικά βιώματα(το γράφω ευρύτερα) και χαρακτήρας.

  17-57

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΓΙΑ Δείτε και αυτό

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  για δείτε και αυτό

 8. Ο/Η faros λέει:

  Ναι, είναι πολύ καλό σποτ …

 9. Ο/Η faros λέει:

  Έχει πολύ δίκιο η Ανθή …

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Συνεχίζεται ο ανέκδοτος αγώνας κατά του φασισμού και της ακροδεξιάς με αμείωτη ένταση

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 22. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 23. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Φυλάκιση σε 80χρονο μέλος του ΚΚΕ για κινητοποιήσεις ενάντια στις εξορύξεις της Eldorado στις Σκουριές
  16-05-2019
  Αν και ο αγρότης είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τα ΜΑΤ, το δικαστήριο συμφώνησε με την εισαγγελική πρόταση που έκρινε “καθόλα νόμιμη” τη σύλληψή του για αντίσταση κατά της αρχής.

  http://www.katiousa.gr/epikairotita/fylakisi-se-80chrono-melos-tou-kke-gia-kinitopoiiseis-enantia-stis-eksorykseis-tis-eldorado-stis-skouries/

 24. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Κάμποσες Ανταρσύες, δύο -ή περισσότερες- πολιτικές
  16-05-2019
  Το διασπαστόμετρο φαίνεται να τερματίζει ενόψει δημοτικών και ευρωπαϊκών εκλογών ο χώρος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

  http://www.katiousa.gr/politika/kamposes-antarsyes-dyo-i-perissoteres-politikes/?fbclid=IwAR2Hq6-aDVtK5QToPaBr94zYoHJ2pgZTn5nC14qG9mlPgb-xLiY1i9mfSS0

 25. Ο/Η faros λέει:

  Μετά τα … κάστανα και τα … τερλίκια, επιτέλους βρήκαν τον … ένοχο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 26. Ο/Η faros λέει:

  Ποιος παραξενεύεται;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 27. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Μετά τα … κάστανα και τα … τερλίκια, επιτέλους βρήκαν τον … ένοχο »
  Η «πάταξη της ανομίας» όπως την επικαλούνται φαίνεται να αρχίζει από τα 80 και μετά

  17-57

 28. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 29. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΚΚΕ το κόμμα του Αχμέτ – Οι χρυσαυγίτες στοχοποιούν μετανάστη υποψήφιο του ΚΚΕ

  http://www.katiousa.gr/epikairotita/kke-to-komma-tou-achmet-oi-chrysavgites-stochopoioun-metanasti-ypopsifio-tou-kke/

  «Μπορεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να έχει ανακοινωθεί εδώ και αρκετές βδομάδες, αλλά οι φασίστες με αντανακλαστικά Ρανταπλάν, άργησαν να πάρουν χαμπάρι τη συμμετοχή του Μουσταφά Αχμέτ, μετανάστη β’ γενιάς και εμποροϋπάλληλο σε σούπερ-μάρκετ, με πολυετή δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το πήραν χαμπάρι μόλις πρόσφατα, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου κάποτε αλώνιζαν, σπέρνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

  Στο σύντομο σχόλιό τους -δεν πρόκειται να δώσουμε σύνδεσμο στη φασιστοσελίδα- αναρωτιούνται αν θα βρεθούν Έλληνες να ψηφίσουν το ίδιο κόμμα με τους διάφορους Αχμέτ. Ρητορικό το ερώτημα: ασφαλώς και θα το κάνουν, γιατί ψηφίζουν μαζί με τα ταξικά τους αδέλφια. Και βάζουν ως κυρίαρχο γνώρισμα κάθε ανθρώπου την ταξική του θέση στην κοινωνία, και όχι την εθνικότητά του. Έτσι λοιπόν, το πραγματικό ερώτημα είναι αν θα βρεθούν εργάτες να ψηφίσουν τα ίδια κόμματα με τα αφεντικά τους και τα μαντρόσκυλά τους, τους χρυσαυγίτες. Που ενοχλούνται γιατί ο Αχμέτ είναι εργάτης που παλεύει και διεκδικεί, μαζί με τους συναδέλφους του, αντί να σκύβει το κεφάλι και να κουνάει χαρούμενα την ουρά του στα αφεντικά, σαν καλό μαντρόσκυλο.

  Τους πιάνουμε όμως αδιάβαστους, για άλλη μια φορά. Δε φρόντισαν να ενημερωθούν “έγκυρα” από την ΕΦΣΥΝ και τον τροτσκιστή αρθρογράφο τους ότι ο Σοφιανός είναι… ρατσιστής και ζητά εκκένωση των καταλήψεων; Συντονιστείτε παιδιά, αφού τον ίδιο εχθρό έχετε, να λέτε τουλάχιστον τα ίδια…»

 30. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ο Σοφιανός έχει «πονέσει» πολύ τις ΜΚΟ

  Σοφιανός για Εφ.Συν: Όργιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ
  https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/sofianos-gia-ef-syn-orgio-diastrevlosis-ton-theseon-toy-kke/

  «Για «όργιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ» κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Νίκος Σοφιανός, με αφορμή το άρθρο του Θ. Μεγαλοοικονόμου στην Εφ.Συν σχετικά με δηλώσεις του κ. Σοφιανού σε πρόσφατη συγκέντρωση κατοίκων.

  «Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της Εφημερίδας των Συντακτών, κάνοντας προφανώς τον εκπρόσωπο του ενός από τους δύο συνδυασμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο της Αθήνας, προχωρά σ’ ένα όργιο διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ, που επανειλημμένα έχουν διατυπωθεί στο δημόσιο λόγο, προσθέτοντας και μπόλικο πρωτόγονο αντικομμουνισμό. Ο στόχος είναι να καλύψει τα αδιέξοδα που έχουν οι συνδυασμοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα.

  Η διαστρέβλωση αφορά τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για το οργανωμένο έγκλημα στην Αθήνα, την αντιμετώπιση οργανωμένων συμμοριών, ημεδαπών και αλλοδαπών, από την Αστυνομία, που είναι η δουλειά της» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

  Προσθέτει ότι «έχουμε επανειλημμένως καταγγείλει το καθεστώς κερδοσκόπων «αλληλέγγυων» και ΜΚΟ, με τις καταλήψεις κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας και στην Αχαρνών, που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, στοιβάζοντάς τους σε απάνθρωπες συνθήκες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ευθύνη της κυβέρνησης να στεγάσει και να στηρίξει με ανθρώπινους όρους αυτόν τον κόσμο».

  «Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, αναμασώντας τα γνωστά αντικομμουνιστικά στερεότυπα, που χρησιμοποιούν και οι χρυσαυγίτες, περί Στάλιν και σταλινοφασιστών, φέρνει στα μέτρα του τις θέσεις μας, πράγμα που δεν έκανε ούτε η υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιλώντας στην εκδήλωση μετά από εμένα» καταλήγει στη δήλωσή του ο Ν. Σοφιανός.»

  17-57

 31. Ο/Η faros λέει:

  Με δυο λόγια (στην κυριολεξία), μιλάμε για χυδαίο αντικομμουνισμό!
  Ένθεν κακείθεν …

 32. Ο/Η faros λέει:

  Ναι, μόνο όταν πρόκειται για κομμουνιστές ή αγωνιστές της ζωής …

 33. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Είναι πολλά τα λεφτά που διαχειρίζονται οι ΜΚΟ Άρη.

  17-57

 34. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 35. Ο/Η faros λέει:

  Έτσι ακριβώς είναι …

 36. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 37. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 38. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 39. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 40. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 41. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 42. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 43. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 44. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 45. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 46. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 47. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 48. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 49. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 50. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το σποτ του ΚΚΕ το ειδαν 120.000 σε τρεις μερες που ανέβηκε στο Youtube !!! Και 570.000 σε 8 μερες

  Περνάμε απέναντι! Σποτ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 2019
  Τώρα 650.000 προβολές

 51. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Απαγόρευση εισόδου στο ΚΚΕ και τη ΛΑΣΥ Κέρκυρας
  16-05-2019
  Τη μη ανάμειξη της εταιρείας στον προεκλογικό αγώνα επικαλέστηκε η Fraport για να παρεμποδίσει τη συζήτηση των κομμουνιστών με τους εργαζόμενους του αεροδρομίου.

  http://www.katiousa.gr/politika/apagorefsi-eisodou-sto-kke-kai-ti-lasy-kerkyras/

 52. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Game of Δημοτικές Εκλογές Πάτρα 2019

 53. Ο/Η faros λέει:

  EΧΕΙ ΗΔΗ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΆΣΕΙ ΤΙΣ 690.000 !

 54. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  764.000.
  17-57

 55. Ο/Η faros λέει:

  817.000 και …
  Πάμε για το … εκατομμύριο !!!

 56. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  884.000
  17-57

 57. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΔEΊΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΌ
  Το δεκάλεπτο των κομάτων – ΚΚΕ

  Πως σου φάνηκε Φάρε το video για τον Πελετίδη(Game of Δημοτικές Εκλογές Πάτρα 2019); Σε ρωτώ ως ροκά.

  17-57

 58. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 59. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  όταν μιλούμε για διεθνισμό

 60. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 61. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 62. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: