Τσίπρας, όπως … Τζέϊμς Μποντ!

Καλά, αφού βάλαν στην ΕΡΤ, ακόμα και τον Τζέϊμς Μποντ, μάλλον πάμε να τα δούμε όλα!

Για όσους δεν γνωρίζουν, Τζέϊμς Μποντ, είναι ένας βρετανός μεγαλοπράκτορας, που νικάει πάντα όλους τους κακούς κομμουνιστές, σε κάθε γωνιά της γης (αφού βέβαια πρώτα πηδήξει και όλες τις ωραίες γκόμενες), μπορεί ακόμα να νικήσει και τον ίδιο τον … Θεό!

Μόνο ο … Γεωργαλάς ή ο … Μαστοράκης έμειναν να μπουν κι αυτοί στην ΕΡΤ, για να δημιουργηθεί η … «»»προοδευτική συμμαχία»»» του ΣΥΡΙΖΑ και του μίστερ Αλέξη Τσίπρα!

29 Responses to Τσίπρας, όπως … Τζέϊμς Μποντ!

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Απο ΕΡΤ προτιμώ το «έγκριτο» και «έγκυρο» ντοκυμαντέρ των πιθικων που είχε εκπαιδεύσει ο Στάλιν!

  17-57

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Πιθήκων στρατιωτών!!
  17-57

 3. Ο/Η faros λέει:

  Γίνε πιο … αναλυτικός!

  Ποιους θεωρείς πίθηκες;

 4. Ο/Η faros λέει:

  Μπα; Παίχτηκε και τέτοιο ντοκιμαντέρ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ναι. Μιλάμε ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ. ο στάλιν έκανε πειράματα για πιθήκους που θα γινόντουσαν για στρατιώτες. ΑΝ ΤΟ ΒΡΩ ΣΤΟ YOUTUBE θα στο ποστάρω

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  από το CAPITAL

  Σάββατο, 17-Δεκ-2011 00:04
  Τα πειράματα του δόκτορος Ιβάνοφ
  https://www.capital.gr/story/1345672/ta-peiramata-tou-doktoros-ibanof

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Και υποτίθεται πως το φιλελέ Capital είναι έγκυρο

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Σε ιδιωτικά έχει παιχθεί στα σίγουρα το ντοκυμαντέρ «πιθηκανθρωπων στρατιωτών». Σε κρατικό νομίζω στο τρίτο κανάλι αν και δεν είμαι σίγουρος.

  17-57

 9. Ο/Η faros λέει:

  Προσωπικά δεν το ξέρω …

 10. Ο/Η faros λέει:

  Δεν νομίζω …

 11. Ο/Η faros λέει:

  Δεν το θεωρώ αξιόπιστο …

 12. Ο/Η faros λέει:

  Για μένα, αυτά είναι παραμύθια της ΣΙΑ …

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Πουλάνε οτιδήποτε εναντίον του Στάλιν Φάρε

  Βρε γκά-γκα αν ο Στάλιν είχε τέτοια εξελιγμένη τεχνογνωσία σε βιολογικό τομέα που δεν υπάρχει τώρα, τότε οι ΗΠΑ που θα ήταν;

  17-57

 14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  γκά-γκα για τους γκα-γκάδες που τα πιστεύουν

 15. Ο/Η faros λέει:

  Έκανε ένα λάθος ο Στάλιν με τους πιθήκους …

  Τελικά, τους έκανε … οπορτουνιστές σαν τον Δραγασάκη ή την Δαμανάκη π.χ. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Ο/Η faros λέει:

  Όπως και να τους πεις, … μέσα θα είσαι!

 17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Κάτι καλύτερο

 18. Ο/Η faros λέει:

  Για μένα ο δημοσιογραφίσκος αυτός, είναι ένα από τα μεγαλύτερα παπαγαλάκια που πέρασαν από τις τιβές!

  Και συριζαίος – άσχετα αν αυτός κάηκε πιο γρήγορα από όλους!

 19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 20. Ο/Η faros λέει:

  Εδώ και χρόνια γίνονται αυτά τα … «καυγαδάκια»!

 21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ε εντάξει πως να μην καεί μετά την «έγκυρη» είδηση για τον κιμ που ήταν μέρος ταινίας που τυχαία μετέδωσε την ίδια ώρα και το Alpha

  Για Ελεγχόμενη δημοσιογραφία θα λένε κάποιοι «κολλημένοι» ΚΚΕ ή φιλοΚΚΕ που απλά αναρωτιούνται με βάση την λογική πως ακριβώς μία λανθασμένη είδηση να μεταδίδεται την ίδια ώρα από δύο διαφορετικά κανάλια;

  17-57

 22. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Και σε αυτά μέσα

 23. Ο/Η faros λέει:

  Καλά, αηδίες και ψέματα, λένε μέχρι σήμερα … Και θα λένε και αύριο.

 24. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ( Μαΐου 4, 2019 στο 10:27 μμ) «σεκιουριτάδες ενημέρωσης» σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σαν το FACEBOOK. Λαμπρά!

  https://atexnos.gr/το-facebook-ανέθεσε-ρόλο-λογοκριτή-στα-ellinika-hoaxes-και/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork

  «Γυρνώντας σε αλήστου μνήμης εποχές τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποκτήσαμε λογοκριτκή και η Ενώσεις Συντακτών «αγρόν αγοράζουν» (δεν εκπλήσσουν και τα δύο).

  Το facebook ανέθεσε στα Ellinika Hoaxes τον έλεγχο περιεχομένου όπως άρθρα, βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα του. Όταν ένας ισχυρισμός κριθεί ως «ψευδής» από τα Ellinika Hoaxes, το περιεχόμενο θα εμφανίζεται χαμηλότερα στις ενημερώσεις και θα συνοδεύεται από σχετική προειδοποίηση, με παραπομπή σε επεξηγηματικό άρθρο τους. Μας καθησυχάζουν ωστόσο (από τα Ellinika Hoaxes) πως «οι χρήστες σε καμία περίπτωση δεν θα παρεμποδίζονται να κοινοποιήσουν έναν ισχυρισμό».

  Υπενθυμίζουμε ότι τα Ellinika Hoaxes (τα οποία με πολλούς τρόπους έχουν στηριχτεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους ευρωβουλευτές του) έχουν κληθεί σε συνέδριο για την καταπολέμηση των fake news που διοργάνωσε το Ευρωκοινοβούλιο ενόψει των ευρωεκογών (Ήξεραν κάτι οι δημοσιογραφικές Ενώσεις; Με ποιανούν πρόταση – διαμεσολάβηση προσκλήθηκαν;)

  Τα δείγματα που έχουν δώσει μέχρι τώρα τα Ellinika Hoaxes (όπως και η Athens Voice με την οποία συνεργάζεται) αποτελούν παράδειγμα (προς αποφυγήν) δημοσιογραφικής και πολιτικής αντικειμενικότητας. Πολλές φορές κρίνουν ως Hoaxes την ερμηνεία της είδησης και όχι αν αυτή ανταποκρίνεται σε ένα γεγονός. Μια πλευρά αυτού είναι πως πίσω από το κυνήγι της «τοξικότητας» των ειδήσεων κρύβεται (ή μπορεί να κρυφτεί) το κυνήγι της ταξικής προσέγγισης των ειδήσεων.

  Ως Ατέχνως έχουμε ιδία εμπειρία από τους αυτόκλητους «σεκιουριτάδες» της ενημέρωσης, όταν προσπάθησαν να διαψεύσουν δημοσίευμά μας που αφορούσε νομοσχέδιο της ακροδεξιάς κυβέρνησης της Δανίας. Βέβαια έσπασαν τα μούτρα τους (Δείτε και ΕΔΩ).

  Σε μια γρήγορη και πρόχειρη έρευνα στις δημοσιεύσεις των αυτοαποκαλούμενων «Ελληνικά Hoaxes» διαπιστώσαμε μια συστηματική προσπάθεια αποενοχοποίησης και ξεπλύματος συγκεκριμένης πολιτικής και οργανισμών, ακόμη και διεθνών προβοκατσιών (π.χ. της αυτοαποκαλούμενης ΜΚΟ Λευκά Κράνη, κατασκεύασμα των μυστικών υπηρεσιών με ενεργό ρόλο στο αιματοκύλισμα στην ευρύτερη περιοχή), όπως επίσης έφτασαν στο σημείο να υιοθετήσουν χρυσαυγίτικα επιχειρήματα για τη μη ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο!!! Κάτι που αναγκάστηκαν να στρογγυλέψουν υιοθετώντας πάλι τη χρυσαυγίτικη λογική για μη ύπαρξη νεκρών εντός του Πολυτεχνείου.

  Σε ό,τι μας αφορά προ εξαμήνου απευθυνθήκαμε στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με υπόμνημα (12/10/2018) του διαχειριστή του Ατέχνως Ηρακλή Κακαβάνη (μέλος της ΕΣΗΕΑ), στο οποίο πέραν των επισημάνσεων θέταμε και συγκεκριμένα ερωτήματα. Η ΕΣΗΕΑ έπραξε το αναμενόμενο. Σιώπησε, αδιαφόρησε (πού να βρουν χρόνο στις τόσες δημοσιοσχετίστηκες ασχολίες τους για τα προβλήματα των δημοσιογράφων και της ενημέρωσης).

  Το υπόμνημα κατέληγε με τα ακόλουθα ερωτήματα τα οποία και θέτουμε εκ νέου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:

  Μπορεί να υπάρχει ένα ή περισσότερα σάιτ που αναλαμβάνουν να μοιράσουν πιστοποιητικά δημοσιογραφικής εγκυρότητας και η Ένωση να σιωπά; Μοιάζει απίθανο το εν λόγω site (Ελληνικά Hoaxes) να αναλάβει και επισήμως ρόλο σεκιουριτά στο χώρο της ενημέρωσης;

  Πάμε σε μια κατάσταση στο χώρο της ενημέρωσης όπου το συμπέρασμα (ως γενίκευση επιμέρους γεγονότων – ειδήσεων) «Το ΝΑΤΟ μακελεύει λαούς» και η «ΕΕ είναι εκκολαπτήριο του φασισμού και οργανισμός για την εντατικότερη εκμετάλλευση των εργαζομένων της Ευρώπης» θα χαρακτηρίζεται ως fake news και ενδεχομένως θα διώκεται; Η πρόσφατη ιστορία μας (ελληνική) έχει να μας διδάξει πολλά. Αφέλειες και ψευδαισθήσεις δε μας επιτρέπονται.

  «

 25. Ο/Η faros λέει:

  Τι θα δούμε ακόμα …..

 26. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Γενικά η νοοτροπία τους είναι πως αν ελέγχουν την είδηση ελέγχουν τα πάντα

 27. Ο/Η faros λέει:

  Δεν έχουν και πολύ άδικο …

 28. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Κατά γελοίο τρόπο το «1984» περιγράφει πτυχές από τον μελλοντικό ιμπεριαλισμό και τον έλεγχο των ειδήσεων του ( χαφιέ ) Όργουελ

 29. Ο/Η faros λέει:

  Μάλλον ξεπεράστηκε … προς το χειρότερο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: