Εργατική αριστοκρατία

Για όσους είχαν ερωτηματικά ή αμφιβολίες για το ποιοι αποτελούν την λεγόμενη «εργατική αριστοκρατία», βασικό στοιχείο στον δρόμο του οπορτουνισμού και της αντεπανάστασης, μπόρεσαν να πάρουν τις απαντήσεις που ήθελαν, με όσα τραγελαφικά συνέβησαν αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα.

Όπου, κατέφθασαν «εργάτες» με … μερσεντές, ενώ άλλοι … τάραξαν τον αστακό και τα χαβιάρια με το απαραίτητο … «εργατικό ουζάκι»!

Κάτι σαν το … ουίσκι του λαού του Αντρέα Παπαντρέου!!!

28 Responses to Εργατική αριστοκρατία

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Για την εργατική αριστοκρατία έγραφε ο Λένιν στον «Ιμπεριαλισμό» πριν 100 χρόνια

  Στα της εποχής μας

  Ο μίστερ 8.000 της ΓΣΕΕ,
  ο άλλος ο εργοδότης «συνδικαλιστής» της ΓΣΕΕ με εταιρίες ή ως μέτοχος( μητρώο στο ΓΕΜΗ ) ή ως CEO,
  τα διευθυντικά στελέχη σούπερ μάρκετ σαν την κυρία «χαμογέλα ρε για τα 300 ευρώ το μήνα που παίρνεις τι σου ζητάνε;» που φαίνεται να ψήφισε ως εργαζόμενος κλπ κλπ

  17-57

 2. Ο/Η faros λέει:

  Διαχρονική είναι η εργατική αριστοκρατία …

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ανακοίνωση για τον διευθυντικό μηχανισμό των super market (ΦΩΤΟ)

  https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/185618/anakoinosi-gia-ton-dieythyntiko-mihanismo-ton-super-market-foto

  «(..)Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

  «Η συνδικαλιστική μαφία σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ, αντί να λουφάξει και να κλείσει το στόμα της, προκαλεί παραπέρα, ζητά και τα ρέστα. Η ομάδα Βασιλόπουλου, η κυβερνητική παράταξη στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια έχει μετατρέψει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε όχημα για την ανέλιξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι αυτή που εκλέγεται σχεδόν αποκλειστικά από την εργοδοσία των super market.

  Με ένα πλήθος διευθυντικών στελεχών (άνω των 400), σε καθοριστικές θέσεις των επιχειρήσεων, έχουν φτιάξει από κοινού με την εργοδοσία ένα ισχυρό εργοδοτικό μπλοκ μέσα στα σωματεία που πάει όλο στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η περιφερειακή διευθύντρια των «Μy Market» δε βρέθηκε στο κλαδικό «σωματείο» των super market τυχαία! Είναι μια από τους εκατοντάδες διευθυντές που οργανώνουν τις εκλογές, συμμετέχουν με φυσική παρουσία, ψηφίζουν και ψηφίζονται στα σωματεία των super market, για να εκλέγονται οι αντιπρόσωποι της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ!

  Θυμίζουμε πως μετά τη δημοσίευση της άθλιας επιστολής των χαμόγελων των 300 ευρώ από τη συγκεκριμένη περιφερειακή διευθύντρια, δε βγήκε μια ανακοίνωση-καταγγελία (ούτε καν για τα μάτια του κόσμου), από το περίφημο «σωματείο» των supermarket που η ίδια οργάνωνε και προφανώς με τον ίδιο ζήλο θα εκβίαζε για τις εκλογές!

  Οι «αντιπρόσωποι» συνολικά των σωματείων-μηχανισμών των super market πάνε κατευθείαν στην αγκαλιά της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό άλλωστε και η εφημερίδα Αυγή έχει πάρει εργολαβία να τους δικαιολογεί.

  Όλα τα παραπάνω στοιχειοθετούνται με τα αποκαλυπτικά εσωτερικά σημειώματα που έστελναν συνολικά οι διευθυντές στα καταστήματα «My Market», και στα οποία αποτυπώνεται η σύνδεση εργοδοσίας και παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου! Στα εσωτερικά σημειώματα που έστελναν οι διευθυντές των «Μy Market», ανάμεσα τους και όσοι εμφανίζονται να ψηφίζουν και να εκλέγονται από αυτά τα «σωματεία», φαίνονται ξεκάθαρα οι πιέσεις για να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε «εκλογές», ώστε να διαμορφώνουν τους συσχετισμούς υπέρ της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ.

  Στη Θεσσαλονίκη, στο χαρτί-ενημέρωσης που δινόταν στους εργαζόμενους από τους διευθυντές στα καταστήματα «Μy Market», είναι πολύ συγκεκριμένη η αναφορά πως οι εργαζόμενοι θα λάβουν οδηγίες από τον κ. Κυριακούλια, ο οποίος είναι γγ της ΟΙΥΕ και στην παράταξη του Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικός επίσης, ο επίλογος που αναφέρει πως «σε περίπτωση κωλύματος, ενημερώστε». Ο έλεγχος ήταν ασφυχτικός! Για όλα αυτά, ο ίδιος κάνει πως δεν ξέρει τίποτα και έχει το θράσος να μιλά για προβοκάτσια. (Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία)

  Στην Αθήνα, η αθλιότητα προχώρησε παραπέρα! Μέσω των διευθυντικών γραφείων του «My Market», πίεζαν και εκβίαζαν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή και μάλιστα με απόλυτο έλεγχο καθώς όσοι προσέρχονταν στις εκλογές θα έπρεπε να «ενημερώσουν». Όσοι είχαν πρόβλημα μετακίνησης, επίσης! Οι αναφορές σε δύο τουλάχιστον σημεία προς τους εργαζόμενους των «ΜyMarket», ότι «ψηφίζετε ελεύθερα εκτός από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ» είναι ενδεικτική για την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στα σωματεία. Το 2ο ψηφοδέλτιο που καλεί η εργοδοσία σε στήριξη, είναι το ψηφοδέλτιο της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. (Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία)

  Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπερασπιστής των παραπάνω άθλιων εργοδοτικών παρεμβάσεων και της ωμής παρέμβασης με φυσική παρουσία της εργοδοσίας είναι με δήλωση του, ο γνωστός πλέον εργοδότης-συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος στην ΟΙΥΕ και υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ, με τις 4 επιχειρήσεις που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα όλη αυτήν την περίοδο (Fortuna gaming SA, Φουρτούνα εκπαιδευτική ΙΚΕ, Goodmorning IKE, Lokats Investments LTD).

  Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης και τους δημοσιογράφους που θέλουν να αναδειχτεί η αλήθεια, να κάνουν ρεπορτάζ. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα στοιχεία κάθε είδους που αποτυπώνουν την εργοδοτική παρέμβαση, κραυγαλέες περιπτώσεις συμμετοχής της εργοδοσίας με φυσική παρουσία μέσα στα σωματεία. Ήδη αρκετά από αυτά τα στοιχεία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έχουν κατατεθεί στα συνδικαλιστικά όργανα αλλά και με εξώδικα.

  Έξω από τα Σωματεία η εργοδοσία! Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών!».»

  Χαμογέλα για 300 ευρώ το μήνα, τι σου ζητάνε;

  17-57

 5. Ο/Η faros λέει:

  Αποκαλυπτική η Ανθή!

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Για να διορθώσω λίγο τον Praxis, νομίζω πως η συγκεκριμένη διευθύντρια δεν συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της συνδικαλιστικής παράταξης Σύριζα.

  Οι καταγγελίες του ΠΑΜΕ αφορούν ολόκληρο μηχανισμό στο super market στα οποία είναι και αυτή διευθυντικό στέλεχος του. Ο οποίος μηχανισμός βάση των καταγγελιών του ΠΑΜΕ «έστελνε» – «συμβούλευε» εργαζόμενους να πηγαίνουν σε συνδικαλιστή-ές του Σύριζα.

  https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/185618/anakoinosi-gia-ton-dieythyntiko-mihanismo-ton-super-market-foto

  17-57

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Και η συνέχεια των καταγγελιών από το ΠΑΜΕ

 12. Ο/Η faros λέει:

  Καλομελέτα κι … έρχεται!

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Κόλαφος του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει και τα ρέστα για την τέως διευθύντρια των My Market
  24-03-2019

  http://www.katiousa.gr/politika/ergatiki-taksi/kolafos-tou-pame-sto-syndikalisti-tou-syriza-pou-zitaei-kai-ta-resta-gia-tin-teos-diefthyntria-ton-my-market/

  » Το ΠΑΜΕ ξεσκεπάζει το ρόλο του συριζαίου αρχισυνδικαλιστή Παναγιώτη Κυριακούλια, που απέδωσε σε “προβοκάτσια του ΠΑΜΕ” την είδηση για το στενό δεσμό της περιφερειακής διευθύντριας των My Market με τη συνδικαλιστική παράταξη του Σύριζα στα σούπερ μάρκετ

  Τη δική του απάντηση δίνει το ΠΑΜΕ στον επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης του Σύριζα Π. Κυριακούλα, που έκανε λόγο για προβοκάτσια του ΠΑΜΕ, σχετικά το θέμα των σχέσεων της απολυθείσας διευθύντριας των My Market με το συνδικαλιστικό μηχανισμό του Σύριζα. Με στοιχεία που παραθέτει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, δεν επιβεβαιώνεται απλά ο οργανικός δεσμός της τέως διευθύντριας με το συνδικαλιστικό τσιφλίκι που επί χρόνια στήνει η κυβερνητική παράταξη στο χώρο των super market, αλλά και ο ρόλος προσωπικά του “τιμητή” Κυριακούλα σε άθλιες μεθοδεύσεις της ΟΙΥΕ στο παρελθόν. Κυριολετικά πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος…

  Η συνδικαλιστική μαφία σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ, αντί να λουφάξει και να κλείσει το στόμα της, προκαλεί παραπέρα, ζητά και τα ρέστα. Η ομάδα Βασιλόπουλου, η κυβερνητική παράταξη στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ, που όλα αυτά τα χρόνια έχει μετατρέψει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας σε όχημα για την ανέλιξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι αυτή που εκλέγεται σχεδόν αποκλειστικά από την εργοδοσία των super market.

  Με ένα πλήθος διευθυντικών στελεχών (άνω των 400), σε καθοριστικές θέσεις των επιχειρήσεων, έχουν φτιάξει από κοινού με την εργοδοσία ένα ισχυρό εργοδοτικό μπλοκ μέσα στα σωματεία που πάει όλο στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η περιφερειακή διευθύντρια των Μy Market δε βρέθηκε στο κλαδικό «σωματείο» των super market τυχαία! Είναι μια από τους εκατοντάδες διευθυντές που ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ τις εκλογές, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ με ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ψηφίζουν και ψηφίζονται στα σωματεία των super market, για να εκλέγονται οι αντιπρόσωποι της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, σε ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ!

  Θυμίζουμε πως μετά τη δημοσίευση της άθλιας επιστολής των χαμόγελων των 300€ από τη συγκεκριμένη περιφερειακή διευθύντρια δε βγήκε μια ανακοίνωση-καταγγελία (ούτε καν για τα μάτια του κόσμου), από το περίφημο «σωματείο» των super market που η ίδια οργάνωνε και προφανώς με τον ίδιο ζήλο θα εκβίαζε για τις εκλογές!

  Οι «αντιπρόσωποι» συνολικά των σωματείων-μηχανισμών των super market πάνε κατευθείαν στην αγκαλιά της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό άλλωστε και η εφημερίδα Αυγή έχει πάρει εργολαβία να τους δικαιολογεί.

  Όλα τα παραπάνω στοιχειοθετούνται με τα αποκαλυπτικά εσωτερικά σημειώματα που έστελναν συνολικά οι διευθυντές στα καταστήματα My Market και στα οποία αποτυπώνεται η σύνδεση εργοδοσίας και παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ/ομάδα Βασιλόπουλου! Στα εσωτερικά σημειώματα που έστελναν οι διευθυντές των Μy Market ανάμεσα τους και όσοι εμφανίζονται να ψηφίζουν και να εκλέγονται από αυτά τα «σωματεία», φαίνονται ξεκάθαρα οι πιέσεις για να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε «εκλογές», ώστε να διαμορφώνουν τους συσχετισμούς υπέρ της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ.

  Στη Θεσσαλονίκη το παρακάτω χαρτί-ενημέρωσης δινόταν στους εργαζόμενους από τους διευθυντές στα καταστήματα Μy Market. Είναι πολύ συγκεκριμένη η αναφορά πως οι εργαζόμενοι θα λάβουν οδηγίες από τον κ. Κυριακούλια, ο οποίος είναι γγ της ΟΙΥΕ και στην παράταξη του Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικός επίσης ο επίλογος που αναφέρει πως «σε περίπτωση κωλύματος, ενημερώστε». Ο έλεγχος ήταν ασφυχτικός! Για όλα αυτά ο ίδιος κάνει πως δεν ξέρει τίποτα και έχει το θράσος να μιλά για προβοκάτσια.

  Στην Αθήνα η αθλιότητα προχώρησε παραπέρα! Μέσω των διευθυντικών γραφείων του My Market, πίεζαν και εκβίαζαν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή και μάλιστα με απόλυτο έλεγχο καθώς όσοι προσέρχονταν στις εκλογές θα έπρεπε να «ενημερώσουν». Όσοι είχαν πρόβλημα μετακίνησης, επίσης! Οι αναφορές σε δύο τουλάχιστον σημεία προς τους εργαζόμενους των Μy Market ότι «ψηφίζετε ελεύθερα εκτός από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ» είναι ενδεικτική για την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στα σωματεία. Το 2ο ψηφοδέλτιο που καλεί η εργοδοσία σε στήριξη είναι το ψηφοδέλτιο της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

  Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπερασπιστής των παραπάνω άθλιων εργοδοτικών παρεμβάσεων και της ωμής παρέμβασης με φυσική παρουσία της εργοδοσίας είναι με δήλωση του ο γνωστός πλέον εργοδότης-συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος στην ΟΙΥΕ και υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ, με τις 4 επιχειρήσεις που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα όλη αυτήν την περίοδο (Fortuna gaming SA, Φουρτούνα εκπαιδευτική ΙΚΕ, Goodmorning IKE, Lokats Investments LTD).

  Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης και τους δημοσιογράφους που θέλουν να αναδειχτεί η αλήθεια, να κάνουν ρεπορτάζ. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα στοιχεία κάθε είδους που αποτυπώνουν την εργοδοτική παρέμβαση, κραυγαλέες περιπτώσεις συμμετοχής της εργοδοσίας με φυσική παρουσία μέσα στα σωματεία. Ήδη αρκετά από αυτά τα στοιχεία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έχουν κατατεθεί στα συνδικαλιστικά όργανα αλλά και με εξώδικα.

  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

  Σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών! «

 14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Συνέδριο ΓΣΕΕ – MasterChef στην εργοδοτική παρέμβαση και νοθεία

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Δες το όλο Φάρε. Από το Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Η Κυβερνησάρα πετά και Ψίχουλα αλλά για 751 γιοκ

  Θαναι σαν να παίρνεις αύξηση
  Θαναι κρέας στην Κατάψυξη!

  17-57

 19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Αν πας ποτέ στην Φαρδακόνα
  Να εύχεσαι να είναι πολλές οι ψήφοι των Συνδικαλιστών ΕργατοΠατέρων

  https://pbs.twimg.com/media/D2k8w5hXQAAzmfH.jpg:large

  Πάντως στην ΓΣΕΕ νομίζω πως έχουν Οικολογική Συνείδηση:

  Ψηφίζουν και τα δέντρα !

  17-57

 20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 21. Ο/Η faros λέει:

  Έχει κι αλλού … Φαρκαδόνες!!! Π.χ. στο … Διδυμότειχο!!! Μην απορείτε … Θα δούμε κι άλλα απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα τσιράκια του μεγάλου κεφαλαίου!

 22. Ο/Η faros λέει:

  Μαζί με τα … σ@@@ά!

 23. Ο/Η faros λέει:

  Χα χα …

 24. Ο/Η faros λέει:

  Όχι σαν τη σουπιά, αλλά ως φασίστας που είναι …

 25. Ο/Η faros λέει:

  Τώρα, να ασχολείται κανείς με τον Παναγόπουλο …
  Και την ΓΣΕΕ φυσικά …

 26. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 27. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 28. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: