Με αφορμή μια πολιτική συγνώμη

Όπως διαβάζω, στην χθεσινή δήλωσή του, ο Γιάννης Αρζουμανίδης, πρώην στέλεχος της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα συστρατευμένος με την Λαϊκή Σεισπείρωση και το ΚΚΕ, μεταξύ άλλων είπε.

«Ως συνεργαζόμενος λοιπόν με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπόσχομαι εδώ μπροστά σας ότι θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου εν είδει πολιτικής συγνώμης, σε μια συμφωνία αν θέλετε με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ένα είδος που για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί έξω από αυτό το χώρο παρεξηγήσιμο.»

Θέλω λοιπόν να εκφράσω μια προσωπική άποψη για αυτήν ή άλλες, πολιτικές συγνώμες.

Σύντροφε Γιάννης Αρζουμανίδη, αντιλαμβάνομαι απολύτως την εσωτερική ανάγκη που νιώθεις, μιας και που κάποια στιγμή της ζωής σου, δεν άντεξες τις σειρήνες και έφυγες από την αγκαλιά του ΚΚΕ, να απολογηθείς.
Όμως, το ΚΚΕ, οι Κομμουνιστές, το ξέρεις πολύ καλά αυτό, έχουν μεγάλη καρδιά και ανοιχτή την αγκαλιά τους πάντα, για να δεχτούν όσους φτάνει η ώρα να δουν προς τα που πρεπει να δώσουν τον εαυτό τους.
Ξέρεις, το ΚΚΕ, οι Κομμουνιστές, δεν είμαστε … παπάδες για να … μοιράζουμε συγνώμες και … συγχωρωχάρτια!
Απλά θέλουμε όποιον αποφασίσει να συστρατευτεί μαζί μας, αυτό να το κάνει γιατί έτσι πρέπει, ανιδιοτελώς, χωρίς ας το πούμε ανταλλάγματα ή καρέκλες, στρατιώτης μεταξύ στρατιωτών για την μεγάλη υπόθεση της αλλαγής τάξης στην εξουσία.

Έτσι, σύντροφε Γιάννη, καθώς και κάθε άλλος που θα πάρει ή έχει ήδη πάρει την απόφαση να βρεθεί κοντά μας, δεν έχουμε να συγχωρέσουμε τίποτα και σε κανέναν.

Ούτε πολιτικά ούτε … αλλιώς!

Όμως, απαιτούμε, η συστράτευσή σας, να είναι αληθινή, αγνή, συντροφική!

Τίποτα άλλο!

Τα «άλλα» θα έρθουν, θα φανούν στην πορεία!

υ.γ.: Η υπογράμμιση στη δήλωση, δική μου.

6 Responses to Με αφορμή μια πολιτική συγνώμη

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Καλά με «συντροφισες και σύντροφοι» άρχιζε η ομιλία του Μάνου στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη στα 2000-2001. Η έννοια έχει γίνει λάστιχο σαν την έννοια της «αριστεράς»

  Δεν ξέρω τον κύριο ούτε θα ασχοληθώ μαζί του.

  Αλλά θα κάνω ένα γενικό σχόλιο για τα στελέχη του Σύριζα που «μετανοούν»
  .
  Θα προτιμούσα από όσο στελέχη του Σύριζα «ανακάλυψαν» το ΚΚΕ μία αποκήρυξη -κατά προτίμηση έγγραφη- της περιόδου του Σύριζα καλού-κακού.
  Έτσι όταν τους μπουν(ή μάλλον για μένα στους περισσότερους να ξαναφανερωθούν) τα οπορτουνιστικά τους παλιά-νέα «δαιμόνια» να έχουμε κάτι για να τους το «κολλάμε» . Γιατί ο λύκος και αν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του, ούτε την γνώμη άλλαξε από την κεφαλή του.

  Χρειάζεται μία αυτοκριτική εκ μέρους τους γιατί τότε έμειναν στο πολιτικό τσίρκο του Σύριζα όταν ο ίδιος τους ο αρχηγός είχε πει πως εκ βάθους καρδίας ανήκουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ
  Κατά περίεργο εμφανίζονται σήμερα στην Λ.Σ. όταν τα εθνίκια τους «τρέχουν», ξεφτιλίστηκαν πολιτικά ως μνημονιούληδες και έγιναν ΝΑΤΟϊκότεροι του ΝΑΤΟ. Και το έργο του Σύριζα για την αστική τάξη τελείωσε.

  Οι συμμαχίες του ΚΚΕ, όπως π.χ.της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ όπως ήταν ο Σύριζα για τους ΠΑΣΟΚους. Χρειάζεται ειλικρινή δημόσια μεταμέλεια και αυτοκριτική. Διαφορετικά δεν κάνουν κάτι διαφορετικό από τον Μηλιό που δεν λέει κουβέντα για τα πεπραγμένα της δικής του Περιόδου ως βασικός Οικονομολόγος του Σύριζα.

  Και ποιος μου λέει εμένα πως δεν μπαίνουν στην Λαϊκή Συσπείρωση κατόπιν σχεδίου για να ξαναβρούν οι οπορτουνιστές πολιτικό «ζωτικό» χώρο; Γιατί ως πολιτικοί εκπρόσωποι του Οπορτουνισμού έχουν απαξιωθεί στην συνείδηση του Λαού και το ξέρουν

  Και μην ξαναπείς το γνωστό Φάρε, «θα φανεί στην πορεία» γιατί 1) Υπάρχει αρνητική πείρα από τέτοια «πειράματα» , και άρα διάολε θα υπάρχει εμπειρία. 2) Αν δεν κάνουν αυτοί τις αυτοκριτικές τους αργά η γρήγορα θα αναγκαστεί το ΚΚΕ να ξανακάνει δική του καινούργια.

  Δεν θα απολογούμαστε για κάθε τυχάρπαστο που πέρασε μερικά φεγγάρια από μία συμμαχία με το ΚΚΕ και στην πρώτη ευκαιρία ή δυσκολία «την έκανε» για αλλού. Τα παραδείγματα πολλά. Η Κανέλλη είναι η εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα. Και ήταν παλαιότερα δεξιά όχι οπορτουνίστρια

  17-57

 2. Ο/Η faros λέει:

  Τα ξαναείπαμε Φίλε μου αυτά. Δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Το τι λέει το Κόμμα, το καταγράφω απόλυτα στο άρθρο μου και όποιος θέλει να καταλάβει, ας το καταλάβει, οι υπόλοιποι μπορείτε να έχετε τις επιφυλάξεις σας. Προφανώς και το μέλλον θα δικαιώσει είτε εμάς είτε εσάς!
  Θέλω να ελπίζω και να προσδοκώ ότι θα δικαιωθούμε εμείς και τα «ανοίγματά» μας!

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ναι Φάρε αλλά ειλικρινά θα ήθελα να βγουν σωστές οι προβλέψεις σου επί του θέματος.

  Δυστυχώς το παρελθόν αρκετών δείχνει ακριβώς το αντίθετο.Όπως η ταναπού δεν κόβει το μαμήσι, ο καραγκιόζης το καραγκιοζιλίκι έτσι και ο συνειδητός οπορτουνιστής

  Και επειδή είμαι πρακτικό μυαλό που σκέφτεται το μέλλον για μεγαλομεσαία στελέχη του Σύριζα μία δημόσια αυτοκριτική θα ήταν μία αρχή.

  Προς το παρόν ας έχουμε το νου μας

  17-57

 4. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Δεν θα πω μεγάλες κουβέντες … αλλά αρκετοί από αυτούς που πλησιάζουν το Κόμμα, έχουν ήδη κάνει την αυτοκριτική τους.

  Επίσης να σου πω ότι δεν μιλάμε για κάποιους που ξαφνικά … είδαν φως και μπήκαν.

  Οι διεργασίες για να πλησιάσουν το Κόμμα, έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2015, δεν είναι δηλαδή χθεσινές περιπτώσεις!

  Όλα αυτά τα χρόνια, να είσαι σίγουρος ότι δοκιμάστηκαν από το Κόμμα.

  Τέλος, να πω ότι όσοι από αυτούς το κάνουν έχοντας στην σκέψη τους κάποια στιγμή να ξαναφύγουν, να επιστρέψουν δηλαδή στον οπορτουνισμό, αυτό δεν θα είναι προς ζημία του ΚΚΕ, αλλά του ίδιου του εαυτού τους!

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  To 2015 μετά το ΝΑι ΣΤΟ Μνημόνιο Τσίπρα είχε ακούστει πως κάποιοι γυροφέρνανε

  Η αυτοκριτική λέει κάποια πράγματα για αρχή. Θα προτιμούσα για τα μεγαλομεσαία στελέχη του Σύριζα να ήταν δημόσια αυτοκριτική – δήλωση αποκήρυξης του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλδημοκρατίας από όπου και αν προέρχεται για να μην» τα αλλάξουν» μετά όταν τα πράγματα μαθηματικά θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα. Και να μην τα αλλάξουν όλα. Η δήλωση στήριξης της Λ.Σ. δεν είναι ταυτόχρονα και αποκήρυξης των όσων εκείνοι έπραξαν

  Πόσες περιπτώσεις με Ζουράρηδες(ευτυχώς πέρασε για πολύ λίγο σαν συνεργαζόμενος αν θυμάμαι καλά) Μίκηδες είδαμε;

  Δυστυχώς στην προπαγάνδα που «πιάνει» σε αρκετό κόσμο ισχύει το αξίωμα πως μία φορά στο ΚΚΕ πάντα στο ΚΚΕ.
  Άλλες φορές(τις περισσότερες) χρησιμοποιείται για «αρνητικά» για το πρόσωπο (π.χ Καμμένος για ΝΔκράτη που πολύ παλιά ήταν Κνίτης) άλλες φορές «αρνητικά» για το Κόμμα (Να οι πρώην «δικοί σας» τα λένε για το «κακό» ΚΚΕ)

  Για μένα σημαντικό είναι ΚΑΙ η ποιότητα του ανθρώπου. Αν τα αλλάζουν τόσο εύκολα σε απλές προς μέτριες δυσκολίες που περνάμε τι θα κάνουν στις μεγάλες και στις πιο μεγάλες που έρχονται; Οι περισσότεροι ήξεραν πως ο Σύριζα «δούλευε» τον κόσμο και όμως εξακολουθούσαν να είναι εκεί. Και το χειρότερο «αλλοίωναν» Μαρξ – Λένιν για να τους φέρουν στα μέτρα του Αλέξη

  Η συνείδηση σπάνια αλλάζει και αυτό όταν γίνουν πολύ μεγάλα γεγονότα. Και αυτό είναι αμφίβολο. Δεν συμμερίζομαι την υπεραισιοδοξία σου. Λυπάμαι αλλά λίγοι θα αλλάξουν. Οι περισσότεροι θα εξακολουθήσουν να κάνουν τα ίδια. Στην αρχή θα είναι φρόνιμοι, αργότερα αν βρουν γόνιμο έδαφος για να οπορτουνίζουν σιγά΄- σιγά μέσα στην Λ..Σ.

  17-57

 6. Ο/Η faros λέει:

  Φίλε μου 17-57, το ΚΚΕ, είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ πανεπιστήμιο.
  Συγχρόνως βέβαια και ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ!

  Έτσι, πολλοί θα ήθελαν να μπούνε, με … εξετάσεις ή … άνευ, όμως πολλοί λίγοι καταφέρνουν να … αποφοιτήσουν!

  «Ο ήλιος για να γυρίσει, θέλει δουλειά πολύ» !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: