158 … «προσωπικότητες»!

Και όμως, ναι!

158 (από τις δεκάδες χιλιάδες είναι η αλήθεια, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει) προσωπικότητες (όπως αυτάρεσκα … αυτοαποκαλούνται, του κινηματογράφου και γενικά των τεχνών υπογράφουν ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, κάνοντας βέβαια πως δεν καταλαβαίνουν ότι στην ουσία δηλώνουν την συμφωνία τους στην εγκληματική πολιτική του ΝΑΤΟ!

Τώρα, κάτι φήμες ότι πολλοί από δαύτους είναι της ΕΡΤ, ή πρόκειται να τους δούμε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι αυτό να αποδειχθεί το αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το σκεπτικό του κειμένου που υπογράφουν, δείχνει ότι είναι … συριζικότεροι του … Σύριζα!!!

Αν έχουνε το δικαίωμα της γνώμης τους;

Φυσικά και το έχουν. Όμως ας τους πει κάποιος ότι εμείς που αποστρεφόμαστε αυτής της συμφωνίας των Πρεσπών γιατί είναι καθαρά ΝΑΤΟϊκής έμπνευσης και καθοδήγησης, δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί ούτε κάτι άλλα καλλολογικά που αναφέρουν!

Εντάξει;

4 Responses to 158 … «προσωπικότητες»!

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Η τιτλοφορούμενη ως «Ολοκληρωμένη Έκθεση («Integrated Country Strategy») του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα» αποτελεί κείμενο το οποίο εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2018 από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αποδεσμεύτηκε προς δημοσιοποίηση από την αμερικανική πλευρά πριν μερικούς μήνες στην αγγλική γλώσσα.

  (Μεταφρασμένη στα Ελληνικά)
  https://www.imerodromos.gr/ekthesi-steit-dipartment-gia-tin-ellada-sok-aristeris-kataischynis-kai-amerikanofrosynis/

  Μέρος του άρθρου του «Ημερόδρομου»

  «(..) Ενδεικτικά, και μεταξύ άλλων, στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γίνεται λόγος

  για την «ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας στην ενίσχυση της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας για την προστασία της Αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της» (!)

  για την «Ελλάδα (που) είναι ένας αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδας…» (!)

  για την μετατροπή της ολόκληρης της χώρας (λιμάνια, Drones, ελικόπτερα) σε ΝΑΤΟική βάση δεδομένου ότι «η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας και το υπουργείο Άμυνας πρόσφερε πρόσθετες εγκαταστάσεις, εκτός του Κόλπου της Σούδας…»

  για την δέσμευση της κυβέρνησης «να επενδύσει στην αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 και να συνεχίσει να στηρίζει και να φιλοξενεί ασκήσεις του ΝΑΤΟ, έχοντας δαπανήσει πάνω από 2 δις δολάρια από το 2015…»

  για την πρόθεση της Ελλάδας «να γίνει περιφερειακό κέντρο για την επιχειρησιακή ικανότητα των ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ»,
  για την υπαγόρευση από την Αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα «να υποστηρίξει και να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ» ώστε να περιορίσει την «κακοήθη επιρροή της Ρωσίας και την οικονομική εισβολή της Κίνας»

  για την αποστολή της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα να «προτρέψει την Ελλάδα να εφαρμόσει τη συμφωνία για το θέμα της ονοματοδοσίας της Μακεδονίας»

  Στην απίθανη αυτή έκθεση γίνεται λόγος για την στόχευση της Πρεσβείας ακόμα και

  «να διαμορφωθεί μια νέα γενιά ηγετών φίλα προσκείμενη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις αξίες που οι τελευταίες πρεσβεύουν» (!)
  καθώς και για το πώς η πρεσβεία, πάντα σε συνεργασία με την κυβέρνηση, σκοπεύει για τις ΜΚΟ, τα ΜΜΕ αλλά και

  «τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα της Αποστολής για την Ελλάδα (να) στοχεύουν στη νεολαία, τα κορίτσια και τη νέα γενιά ηγετών στο επιχειρείν και στην κοινωνία των πολιτών, αποσκοπώντας να προωθήσουν μια θετική άποψη για τους δεσμούς ΗΠΑ – Ελλάδος…».

  Ο «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ», δεδομένης της σημασίας της Έκθεσης και του αποκαλυπτικού χαρακτήρα της τόσο για τις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας όσο και για το ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο βάθεμα αυτής της εγκληματικής σύμπραξης, πήρε την πρωτοβουλία και σήμερα παρουσιάζει σε μετάφραση ολόκληρο το κείμενο της «Ολοκληρωμένης Έκθεσης («Integrated Country Strategy») του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα»…»

  17-57

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Στελέχη και troll του ΣΥΡΙΖΑ πολλοί εκ των 158 καλλιτεχνών που στηρίζουν τις «Πρέσπες»

  https://www.tovima.gr/2019/01/24/politics/stelexi-kai-troll-tou-syriza-polloi-ek-ton-158-kallitexnon-pou-stirizoun-tis-prespes/

  » Σφοδρή αντιπαράθεση αλλά και πολλά ερωτήματα, εγείρει η λίστα με τα ονόματα 158 καλλιτεχνών οι οποίοι στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Κι αυτό γιατί πολλά από τα ονόματα αυτά συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

  Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Ν. Ρωμανός, κατήγγειλε ότι πολλοί από τους υπογράφοντες τη σχετική επιστολή στήριξης είναι troll του ΣΥΡΙΖΑ ή σύμβουλοι υπουργών.

  Μάλιστα, δημοσίευσε μία φωτογραφία με τη λίστα των υπογραφών υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και μία φωτογραφία στην οποία το ίδιο πρόσωπο που υπάρχει στη λίστα παρουσιάζεται ως συνεργάτης του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

  «Μία λίστα υπογραφών από ΣΥΡΙΖΟτρολ, υπεύθυνους των social media τους και συμβούλους υπουργών τους παρουσιάζεται ως «υπογραφές καλλιτεχνών υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών». Για να καταλάβετε ποιοι μας κυβερνούν και πόση γελοιότητα χωράει στην αριστερά του »ηθικού πλεονεκτήματος»», έγραψε ο Νίκος Ρωμανός στο Twitter.

  Βεβαίως υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν σχέση με το κυβερνών κόμμα αλλά υπάρχουν κι άλλοι που με διάφορους τρόπους συνδέονται με αυτό.

  Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι η Κωνσταντίνα Βούλγαρη, σκηνοθέτις, κόρη του γνωστού σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη και της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη. Η κυρία Βούλγαρη πάντως είναι διορισμένη, όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ, στο γραφείο του Χριστόφορου Βερναρδάκη ως μετακλητή υπάλληλος.

  Υπογράφει ακόμα ο Τάσος Κουράκης, ως πανεπιστημιακός, που είναι όμως ταυτόχρονα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.

  Ο Νίκος Μωραΐτης δηλώνει στιχουργός. Η δράση του στα social media είναι συνεχής, με σχόλια όπως αυτό: «Διαπολιτισμικό σχολείο είπε τα Κάλαντα στον πρωθυπουργό, κάτι φουστανέλες στον Μητσοτάκη. Αυτή είναι η διαφορά που με κάνει υπερήφανο».

  Η Μαρία Κανελλοπούλου δηλώνει ηθοποιός, αλλά είναι ταυτόχρονα και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης, που επίσης υπογράφει το κείμενο, δηλώνει μουσικός και σεναριογράφος. Εξαιρετικά δραστήριος στο Τwitter, υπήρξε αρθογράφος στο «Αλ Τσαντίρι» και μετά στο «Κουτί της Πανδώρας»…

  Η Ρηνιώ Δραγασάκη δηλώνει σκηνοθέτις και είναι κόρη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

  Υπογράφει και ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ως ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, αλλά ξεχνά να διευκρινίσει ότι είναι το ίδιο πρόσωπο με τον βουλευτή και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.Η Άννα Χατζησοφιά είναι συγγραφέας και ηθοποιός. Υπήρξε υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πήρε τη θέση του Παπαδημούλη όταν εκείνος έφυγε για την Ευρωβουλή και τώρα είναι μέλος του συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό.

  Ο Όμηρος Πουλάκης είναι ηθοποιός και είναι γιος του Κώστα Πουλάκη, του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών.

  Η Βασιλική Κατριβάνου γράφει κάτω από την υπογραφή της στο κείμενο για τις Πρέσπες ψυχοθεραπεύτρια, και είναι η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η Αυγή Προγκίδη είναι χορογράφος και μέλος γραμματείας τέχνης και πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο Ρήγας Αξελός είναι ηθοποιός, μέλος του συντονιστικού του τμήματος πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη υπήρξε συνεργάτης του Στέλιου Κούλογλου και μετά διορίστηκε δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, υπεύθυνη για το «παρατηρητήριο σεξισμού».

  Ο Ματθαίος Τσιμιτάκης δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά είναι διορισμένος στο γραφείο Τύπου του Μαξίμου.

  Η Μάγκυ Δούση γράφει κάτω από την υπογραφή της στο κείμενο των 158 σύμβουλος πολιτισμού και επικοινωνίας. Επίσης, είναι διορισμένη στο γραφείο του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

  Η Όλγα Αθανίτη δηλώνει ηθοποιός και μεταφράστρια. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος των «53» του Τσακαλώτου και υπήρξε υποψήφια βουλευτής.

  Η επιστολή των καλλιτεχνών
  Είμαστε κι εμείς εδώ. Όχι στην Ελλάδα του μίσους και του σκοταδισμού», επισημαίνεται εισαγωγικά σε κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών από ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού.

  Ειδικότερα, «στην κοινωνία μας σήμερα διεξάγεται μια σύγκρουση που υπερβαίνει το στενό πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, υπερβαίνει το τοπίο των πληγωμένων κοινωνικών σχέσεων και ακουμπάει το ουσιαστικό πεδίο των πολιτισμικών σχέσεων. Παρατηρούμε ότι κάποιοι θέλουν λυσσασμένα να γυρίσει η Ελλάδα 100 χρόνια πίσω.

  Ενα φοβικό, βαθιά οπισθοδρομικό και αντιδραστικό αφήγημα έχει βγει από τα σκοτεινά ντουλάπια της ιστορίας, με αφορμή την «Συμφωνία των Πρεσπών». Με αυτό το σκεπτικό εμείς που καθημερινά βρισκόμαστε σ’ έναν διάλογο με την κοινωνία, μέσα από τη τέχνη, απ’ τα τραγούδια, τη μουσική, τους στίχους, μέσα απ’ το θέατρο, τον χορό, το γράψιμο, την σκέψη, τον κινηματογράφο, μέσα από κάθε ανθρώπινη έκφραση κι ανησυχία, δεν μπορούμε να μην επικοινωνήσουμε και σήμερα με τον λαό που δοκιμάζεται από διχαστικές κραυγές, με την κοινωνία που πληγώνει και πληγώνεται.

  Θα ήταν υποκριτικό κι ανάξιο του πολιτισμού μας αν παριστάναμε τους ανήξερους, τους ανέγγιχτους και τελικά τους αδιάφορους, πάνω σε ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρη την Ελλάδα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των γειτόνων μας που απομονώνουν τους εθνικιστές και τη ρητορική μίσους και στέλνουν μηνύματα φιλίας και αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό γυρίζοντας την πλάτη στην πατριδοκαπηλία, το τσίρκο με τους Βουκεφάλες και την ακροδεξιά. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατομμύρια των πολιτών του κόσμου που είναι έτοιμοι και έτοιμες να υπερασπιστούν την ελευθερία, τη φιλία, τη δημοκρατία και τις ανθρωπιστικές άξιες από άκρη σε άκρη του πλανήτη. Στηρίζουμε την συμφωνία των Πρεσπών, σεβόμενοι την ανεξαρτησία και τα δικαιώματα των λαών. Στηρίζουμε τη συμφωνία γιατί δεν μας αρκεί να αναφερόμαστε μόνο στον ελληνικό πολιτισμό, αλλά να τον προστατεύουμε, να τον προάγουμε και να εκφραζόμαστε μέσα από τις βασικές του αρχές.

  Θέλουμε μια Ελλάδα δημοκρατίας και διαλόγου, αντιθέσεων και συνθέσεων. Είμαστε πολλοί και πολλές αυτοί που θα αγωνιστούν, θα διεκδικήσουν, θα παλέψουν για να μην γυρίσουμε πίσω. Στο σκοτάδι, στην ξενοφοβία, στον εθνικισμό, στην καταστολή, στον ολοκληρωτισμό. Η «Συμφωνία των Πρεσπών» τερματίζει μια πολύχρονη διαμάχη μεταξύ δύο χωρών, προσφέροντας στην συνεργασία και στην αλληλεγγύη των λαών μας. Έχουμε την ευκαιρία αντί να επικρατήσει ο σκοταδισμός να επικρατήσουν η δημιουργικότητα, η ανεκτικότητα, η αλληλεγγύη. Δεν θέλουμε να παλεύουμε απλά για να διατηρήσουμε τις όποιες ελευθερίες μας, αλλά για να τις διευρύνουμε. Να χτίσουμε μια πιο ανοιχτή και δίκαιη κοινωνία για όλους μας. Πρωτοβουλία ανθρώπων της Τέχνης & του Πολιτισμού … »

  Ποιο κάτω στο άρθρο ακολουθεί το κείμενο και η λίστα με τους «158 των Πρεσπών»

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Λάθος μόνο η Λίστα

 4. Ο/Η faros λέει:

  Ένας κι ένας οι … προσωπικότητες!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: