Πολιτικές διεργασίες, ή τα «πράγματα» σοβαρεύουν!

Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών, τόσο τα «πράγματα» θα σοβαρεύουν όλο και πιο πολύ.

Μια «νέα» προσπάθεια εξαπάτησης και εγκλωβισμού του ελληνικού λαού βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» των επιτελείων της αστικής τάξης της χώρας μας, αλλά και στα επιτελεία των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανώσεων.

Η κατάσταση στη χώρα μας, έχει διαμορφωθεί πάνω στους εξής δύο άξονες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, δεν «τραβάει» άλλο, έχει ήδη «καεί»!

Όμως, ούτε η ΝΔ, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνονται ικανοί να αντικαταστήσουν «επάξια» το «έργο», τη «δουλειά» του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα!

Έτσι, «αναγκαστικά» η αστική τάξη ψάχνει να βρει εναλλακτικές λύσεις.

Τώρα, αυτές θα είναι νέα κόμματα, ή ενίσχυση των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, μένει να το δούμε, γιατί και τα δύο σενάρια είναι … επιλέξιμα.

Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις, φαίνεται ότι θα «χαθούν», θα «εξαφανιστούν», θα πάνε … καλιά τους, οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

«Μέρος» των παραπάνω κομμάτων – που φτιάχτηκαν για να ξεγελάσουν τον λαό μας, κάτι που το πέτυχαν – θα οδεύσουν προς ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, και ό,τι μείνει, ίσως δημιουργηθούν νέα σχήματα.

Όμως, πιστεύων, ότι με την πείρα του πλέον ο λαός μας, δεν θα ξαναγελαστεί και θα δώσει την απάντηση που πρέπει, ενισχύοντας αποφασιστικά αυτή τη φορά το κόμμα του, το ΚΚΕ!

5 Responses to Πολιτικές διεργασίες, ή τα «πράγματα» σοβαρεύουν!

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Πέμπτη 27/09/2018 – 16:47
  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  Κάλεσαν εισαγγελείς και αστυνομία για το νόθο συνέδριο – ΠΑΜΕ: Η κατρακύλα δεν έχει πάτο

  https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/169614/kalesan-eisaggeleis-kai-astynomia-gia-notho-synedrio-pame-i-katrakyla

  «.. Στην αστυνομία και την εισαγγελία προσέφυγε η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και ζήτησε τη λήψη μέτρων για την «ανεμπόδιστη» διεξαγωγή ενός ακόμη νόθου Συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει 1 Οκτώβρη.

  Λίγες ώρες μετά, η αστυνομία κατόπιν εισαγγελικής εντολής κάλεσε την πρόεδρο και τη γραμματέα του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» να προσέλθουν για κατάθεση σχετικά με πρόσφατες ανακοινώσεις του Συνδικάτου με τις οποίες καλούν σε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο την ημέρα διεξαγωγής του Συνεδρίου.

  Την επιχείρηση τρομοκρατίας που στήνεται από την εργοδοτική πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης με τη συνδρομή της εισαγγελίας και της αστυνομίας καταγγέλλει το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η Πρωτοπορία» και καλεί όλους τους εργαζόμενους, το λαό της Πιερίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη στις 17.00, έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

  ΠΑΜΕ: Η κατρακύλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν έχει πάτο

  «Εισαγγελείς και αστυνομία δεν έχουν καμιά δουλειά στα συνέδρια και τις κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος» τονίζει το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

  «Αλήστου μνήμης εποχές ξύπνησαν στην Κατερίνη όπου με αφορμή τα έργα και τις ημέρες των εργατοπατέρων στο Εργατικό Κέντρο Πιερίας, άρχισαν από την αστυνομία να καλούνται στο τμήμα «δια υπόθεσίν τους» συνδικαλιστές που αντέδρασαν τις προηγούμενες μέρες για το συνέδριο παρωδία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

  Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί καλέστηκε η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η πρωτοπορία» στην αστυνομία να δώσει εξηγήσεις με βάση δημοσιεύματα και ανακοινώσεις του σωματείου της που έγραφαν ότι «οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν τη νοθεία»!

  Αποκαλύφθηκε ότι η γνωστή ομάδα εργατοπατέρων που εδώ και χρόνια με νοθείες, αποκλεισμούς, αμέριστη στήριξη των εργοδοτών και άλλες μεθόδους λυμαίνονται το Εργατικό Κέντρο, ζητήθηκε η «συνδρομή της εισαγγελίας» για να προστατεύσει το συνέδριο από τους 6 αντιπροσώπους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων!

  Έτσι το συνέδριο παρωδία όποτε γίνει, θα πραγματοποιηθεί με τον έλεγχο από την αστυνομία για το ποιοί θα πάρουν μέρος, με κλοιό αστυνομικών δυνάμεων που θα εμποδίζουν εργαζόμενους – μέλη να προσέλθουν στο χώρο ενός εργατικού σωματείου!

  Η κατρακύλα δεν έχει πάτο. Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Καμία ανοχή! Μαζικά και μαχητικά να ακυρωθούν! Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση χωρίς το χωροφύλακα και το συνδικαλιστικό της ασφάλειας κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενιών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών.

  Αυτοί, που υποτίθεται, οι εργαζόμενοι τους στηρίζουν με την ψήφο τους, τους εκλέγουν αντιπροσώπους τους για το Εργατικό Κέντρο με ευρεία πλειοψηφία, γιατί δεν καλούν τους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος και με τις αποφάσεις τους να υπερασπιστούν και να διαφυλάξουν τις διαδικασίες του συνεδρίου;

  Γιατί πολύ απλά όλα είναι ένα ψέμα, μια νοθεία, ένας μηχανισμός παραγωγής αντιπροσώπων με σκοπό τον έλεγχο των οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος, μία σφραγίδα.

  Είναι έτοιμοι να πάρουν όλα τα μέτρα καταστολής να διαφυλάξουν και να νομιμοποιήσουν την εκτεταμένη νοθεία για τη διαμόρφωση πλαστών συσχετισμών ενόψει του Συνεδρίου της ΓΣΣΕ όπου άρχισαν «να ξαναψηφίζουν τα δέντρα».

  Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο, ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξη του, για τη μαζικοποίησή του, δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων να παρέμβει το «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας, οι κατασταλτικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ.

  Όσοι κινούν τα νήματα πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει και η νοθεία θα αποκαλυφθεί και θα απομονωθεί. Οι εργαζόμενοι ξέρουν να θωρακίζουν τις διαδικασίες των οργάνων τους και δεν χρειάζονται κανενός είδους προστασία. Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και το «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας από τα σωματεία.

  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει». ..»

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: