Ψεύτες, πιο ψεύτες, πιο …

Κυβέρνηση, κυβερνητικοί βουλευτές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τη μία.

Από την άλλη, εγκάθετοι, καλοπληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι – παπαγαλίσκοι.

Φυσικά και … κοινωνικοί εταίροι!

Όλοι μαζί – όλα τα μωρά στην πίστα – παραμυθιάζουν τον κόσμο για δήθεν αύξηση του κατώτατου μισθού που έφερε (δήθεν πάλι) η κυβέρνηση στη Βουλή με … τροπολογία!

Πιο ψέμα … πεθαίνεις – όπως λέμε.

Καμμία τροπολογία με αυτό το θέμα δεν ήρθε στη Βουλή!

Η μόνη τροπολογία που ήρθε, είναι η ενεργοποίηση του νόμου Βρούτση, που στην ουσία καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ όσον αφορά τις δήθεν αυξήσεις, το μόνο που είναι σχετικό είναι ότι ο κατώτας μισθός θα καθορίζεται έπειτα από διαπραγματεύσεις και εφόσον τα δημοσιονομικά του κράτος το επιτρέπουν μετά από υπουργική απόφαση!

Διαπραγματεύσεις που θα κάνει η ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ και άλλοι … «κοινωνικοί φορείς» – ξέρουμε από τέτοια τερτίπια!

Και στο τέλος ίσως έχουμε αύξηση του κατώτατου μισθού, ίσως και μείωση – η τροπολογία ΔΕΝ το διευκρινίζει!

Η μόνη τροπολογιά που αφορά πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι αυτή που έφερε και ψήφισε το ΚΚΕ – και κανένας άλλος, για να μην ξεχνούμε και τον ρόλο των άλλων αστικών κομμάτων!

Φυσικά, αυτό που αναπαράγεται ότι δήθεν το ΚΚΕ δεν ψήφισε την αύξηση του κατώτατου μισθού είναι κάτι σαν το παλιό «το ΚΚΕ δεν ψήφισε την απλή αναλογική», τερατώδη ψέματα, που όμως γίνονται πιστευτά όπως το προέβλεπε ο … Γκαίμπελς!

«Όσο πιο μεγάλα είναι τα ψέματα, τόσο πιο πιστευτά θα γίνονται», είχε πει.

64 Responses to Ψεύτες, πιο ψεύτες, πιο …

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ
  Το ΚΚΕ καταψήφισε την κυβερνητική τροπολογία που ενεργοποίησε το μνημονιακό «νόμο Βρούτση» (AUDIO)

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  https://www.902.gr/eidisi/politiki/168906/i-tropologia-toy-kke-apotelei-ti-lysi-pros-ofelos-ton-ergazomenon-video

  «.. Η τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, με κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων, αποτελεί τη λύση σε όφελος των εργαζομένων, σημείωσε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Σεπτέμβρη στην Ολομέλεια της Βουλής.

  Κάλεσε τους εργαζόμενους σε οργάνωση της πάλης, μέσα από την ανασύνταξη του κινήματος, για καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας και σε αγώνες για την ανατροπή της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής και τη δημιουργία προϋποθέσεων για άλλη πορεία.

  Ο ομιλητής σημείωσε ότι η τροπολογία Αχτσιόγλου είναι ο νόμος Βρούτση, καλώντας την υπουργό να σταματήσει να παραπλανά, καθώς με το άρθρο 103 δεν θα υπάρχουν ελεύθερες διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ, αλλά θα αποφασίζει ο υπουργός, με βάση την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία, την ανεργία. Όλα αυτά, δηλαδή, τα βαθιά αντιδραστικά επιχειρήματα που λένε ότι φταίνε οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων για την κρίση, τα οποία υιοθετεί και η σημερινή κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας το κεφάλαιο ότι δεν θα πάμε πίσω στις παθογένειες, όπως ονομάζουν τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κομμουνιστής βουλευτής.

  Στη συνέχεια ο Χρήστος Κατσώτης, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα της θωράκισης και ενίσχυσης του αντεργατικού, αντιλαϊκού και ανταπεργιακού οπλοστασίου που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, εναντίον κλάδων εργαζομένων που παλεύουν για ΣΣΕ με αυξήσεις και δικαιώματα, αναφέρθηκε στον πρόσφατο αγώνα των εργαζομένων στο Λιμάνι όπου με 6 αποφάσεις της δικαιοσύνης κρίθηκαν παράνομες οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

  Έδωσε επίσης τα παραδείγματα του Τουρισμού, όπου μόνο στο 10% των εργαζομένων του κλάδου εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και των οικοδόμων που δίνουν τη μάχη στα εργοτάξια για υπογραφή ΣΣΕ, κόντρα στο κλίμα που ευνοεί το κεφάλαιο από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

  Καταλήγοντας, ο Χρήστος Κατσώτης σημείωσε: «Ιδού η Ρόδος. Αποδεχτείτε την τροπολογία του ΚΚΕ που την έχουν καταθέσει 530 οργανώσεις των εργαζομένων». ..»

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  https://www.902.gr/eidisi/politiki/168901/katiggeile-tin-exapatisi-toy-laoy-apo-tin-kyvernisi-syriza-anel-video

  «.. Την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους στο θέμα του κατώτερου μισθού αποκάλυψε στην ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

  Επικαλούμενος τα πρακτικά της Βουλής, υπενθύμισε τις τοποθετήσεις τότε στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα υπουργών και του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της ψήφισης του «νόμου Βρούτση» από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που κατηγορούσαν τον νόμο ως «αντιδημοκρατικό και αυταρχικό» που δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.

  «Αυτόν τον νόμο, θέτει σήμερα σε ισχύ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης τονίζοντας ότι πλέον θα λέγεται «νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου».

  Κατήγγειλε την κυβέρνηση που ενώ κοροϊδεύει τον λαό για τον κατώτατο μισθό στους κεφαλαιοκράτες υπόσχεται ότι θα εφαρμοστούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.

  Όσον αφορά το επιχείρημα της κυβέρνησης πως δεν αντέχει η οικονομία για αυξήσεις στους μισθούς, αναρωτήθηκε πώς η ίδια οικονομία αντέχει να μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργοδότες, να δίνει 2% του ΑΕΠ σε ΝΑΤΟικές δαπάνες, πώς αντέχει να πληρώνει τη συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις ΝΑΤΟικές αποστολές αλλά και την υποστήριξη του κεφαλαίου για να προβούν σε επενδύσεις;

  Ο λογαριασμός θα σας έρθει σύντομα υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Παφίλης καλώντας την κυβέρνηση εάν έχει την πολιτική βούληση να εγκρίνει την τροπολογία του ΚΚΕ για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πλήρη αποκατάσταση του απεργιακού δικαιώματος, πλήρη απαγόρευση κάθε μορφής ανταπεργίας. …»

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Στην ουσία είπαν να ψηφίσει ή να δεχθεί ο λαός ένα μέρος του μνημονίου με «τυράκι» μία αύξηση του κατώτατου μισθού ανάλογα βέβαια με τα κέφια του εκάστοτε υπουργού χωρίς βέβαια ελεύθερες διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ. Αυτός είναι ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου . Σαν να λένε «αρκέσου στα ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι» ανάλογα με τις «αντοχές» της «οικονομίας»(των καπιταλιστών) (όταν όποτε και αν)

  Με το άρθρο 103 δεν θα υπάρχουν ελεύθερες διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ, αλλά θα αποφασίζει ο υπουργός, με βάση την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία, την ανεργία

  Παλιά οι Συριζαίοι έλεγαν τον Νόμο Βρόυτση «νόμο Καρμανιόλα» «αντιδημοκρατικό και αυταρχικό». Τώρα τον εφαρμόζουν. «Το (αστικό)κράτος έχει συνέχεια» όπως έλεγε ο Αλέξης. Ο νόμος ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου άλλη μία επιβεβαίωση του

  Αν ήθελαν ας ψήφιζαν τον νόμο για τα 751 χωρίς ηλικιακή διάκριση, Πλήρη επαναφορά ΣΣΕ που κατάθεσε το ΚΚΕ μετά από υπογραφές 500 και συνδικάτων και τον χαρακτήρισαν «αντισυνταγματικό»

  Η ομιλία του Παφίλη στη Βουλή «ξεγύμνωσε» όλα τα «επιχειρήματα» τους

  17-57

  Υ.Γ.
  «..Ο κύριος Πάιατ συμφωνεί με το Νομοσχέδιο; Ρωτήστε τον, Πήρατε άδεια μήπως διαφωνεί; ..»

  Χα-χα! Παφίλης στο 12ο λεπτό (Σεπτεμβρίου 21, 2018 στο 11:02 πμ ) για Σύριζα

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Διόρθωση στο (Σεπτεμβρίου 21, 2018 στο 11:17 πμ ):

  «Στην ουσία είπαν να δεχθεί ο λαός ένα μέρος του μνημονίου..» αντί του
  «Στην ουσία είπαν να ψηφίσει ή να δεχθεί ο λαός ένα μέρος του μνημονίου..»

  Το μέτρο» ‘ήταν ΄’ηδη ψηφισμένο από την εποχή Βρούτση, απλά το ενεργοποίησε η σημερινη υπ.Εργασίας Αχτσιόγλου

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το ΚΚΕ καταψήφισε τον νόμο Βρούτση(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που ενεργοποιεί η σημερινή κυβέρνηση

  17-57

 11. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Το ΚΚΕ ψήφισε την ΔΙΚΗ ΤΟΥ τροπολογία που κατέθεσε παράλληλα στη Βουλή.

  Δεν ασχολήθηκε καν με την (ν)τροπολογία Τσίπρα!

  Προφανώς και ΤΟΤΕ, είχε καταψηφίσει το νόμο Βρούτση!

 12. Ο/Η faros λέει:

  Να δούμε αν θα πανηγυρίζουν όταν αυτός εφαρμοστεί …

  Τότε θα πέσει κλάμα, αλλά θα είναι αργά !

 13. Ο/Η faros λέει:

  Καλά ο Παφίλης απλά ΔΕΝ παίζεται …

 14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ναι το ξέρω Φάρε. Απλά κάποιοι πάνε να μας φέρουν ως νέο τον παλιό νόμο Βρούτση και απλά το τονίζω

  Την πρόταση των 500+ συνδικάτων για 751 κατώτατο, πλήρη επαναφορα των ΣΣΕ κατάργιση ανιαπεεργαικών νόμων έφερε προς ψήφιση για 2η φορά γιατί την πρώτη φορά, πριν περίπου 2 – 3 μήνες ο Σύριζα την βρήκε αντι-Συνταγματική

  Και ω τι έκπληξη: Τότε κανένα κανάλι δεν είπε κουβέντα

  17-57

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας (Σύριζα) με συνέχεια από το Παρελθόν(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) με αναφορά στο άρθρο 103 Νόμου 4172/2013(νόμος Βρούτση)

  Click to access 10832976.pdf

 19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «..Το ΚΚΕ καταψήφισε την κυβερνητική τροπολογία, με την οποία ενεργοποιείται απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση)..».

  «..Καμία κυβερνητική τροπολογία δεν ήρθε στη βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος άλλωστε θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπει ο παραπάνω νόμος..»,

  «..Η μόνη τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν αυτή που κατέθεσε το ΚΚΕ, για την επαναφορά στα 751 ευρώ και η οποία απορρίφθηκε απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ..»

 20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το καλύτερο

  Ο Βρούτσης τώρα δικαιώνεται

 22. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Στην ουσία από τον Σύριζα κατατέθηκε τροπολογία για εφαρμογή του Νόμου Βρούτση

  Υπερ τάχθηκαν Σύριζα, Ανέλ, Ένωση Κεντρώων, Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής.
  Παρών χ.α. και Ποτάμι

  17-57

 23. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 24. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Παλαιότερο

 25. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ή μάλλον παλαιότερο tweet;
  αλλά έχουν πει και γράψει τόσα για τον κατώτατο μισθό οι Συριζαίοι που δεν θα μου έκανε εντύπωση αν όντως ο Ζαχαριάδης το ανάρτησε στο τουίτ παλαιότερα

 26. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 27. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 28. Ο/Η faros λέει:

  Έχεις δίκιο.
  Απλά να ξέρεις, ότι πολλές φορές στις απαντήσεις μου, θέλω να πα κι άλλα … πέρα από το θέμα που θίγεται … έτσι για τους άλλους αναγνώστες που πιθανά διαβάσουν την απάντησή μου.

 29. Ο/Η faros λέει:

  Το ΄χουμε, το ΄χουμε !

 30. Ο/Η faros λέει:

  Και τη σύμφωνη γνώμη ΣΕΒ και λοιπών.

 31. Ο/Η faros λέει:

  Παράξενο που είναι ………….

 32. Ο/Η faros λέει:

  Για όποιον θέλει πραγματικά να μάθει τι φέρανε στη Βουλή.

 33. Ο/Η faros λέει:

  Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι!

 34. Ο/Η faros λέει:

  100% οι επικεφαλίδες είναι φέϊκ νιους !

 35. Ο/Η faros λέει:

  Ε, να … δικαιώνεται και ο Βρούτσης ποιος το περίμενε …

 36. Ο/Η faros λέει:

  17-57: ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ !

  Όλοι τους σε ένα τσουβάλι !

  Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε!

 37. Ο/Η faros λέει:

  Καλά το επισημαίνει η Πόποβα !

 38. Ο/Η faros λέει:

  Ο Ζαχαριάδης, έχει βάλει εδώ και χρόνια υποψηφιότητα (πολύ ισχυρή μάλιστα) για Μις … Ψεύτης !

 39. Ο/Η faros λέει:

  Τίποτα δεν αποκλείεται …

 40. Ο/Η faros λέει:

  Μην το γελάτε …

 41. Ο/Η faros λέει:

  Μπα ούτε ο ίδιος πλέον λέει τέτοιες παρλαπίπες …

 42. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΚΚΕ!!

  ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΥΜΑΤΕΥΤΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΥ ΕΤΑΙΡΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ ΜΟΥ;

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ.

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 43. Ο/Η faros λέει:

  Θα πεις ότι είσαι της … ΓΣΕΕ !!!

 44. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ε αφού «οι απεργίες τελείωσαν τα ψωμιά τους» όπως θα έλεγαν οι στελεχάρες της ΓΣΕΕ λίγο πριν κηρύξουν νέα απεργία κάτω από την πίεση του ΠΑΜΕ

  17-57

 45. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 46. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 47. Ο/Η faros λέει:

  Μου κάνει εντύπωση που ακόμα κάποιοι φοβούνται τις απεργίες …

 48. Ο/Η faros λέει:

  Έτσι είναι Ανθή.

  Θα βρεις όμως μπόλικη … ΓΣΕΕ και μπόλικο … ΣΕΒ !

 49. Ο/Η faros λέει:

  «Φυσικά» πράγματα …

 50. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Μου κάνει εντύπωση που ακόμα κάποιοι φοβούνται τις απεργίες …»

  «Παλαιολιθικά» πραγματα Φάρε οι απεργίες . Τωρα υπάρχουν νέα πράγματα οι συμφωνίες «κοινωνικών εταίρων» λογικής εποχής Μπερστάιν(προ Λένιν) και βάλε

  Το αστείο είναι πως ναι το είπαν και μετά κήρυξαν (κάτω από πίεση του ΠΑΜΕ ) απεργία

  Πως το είχε γραψει ο «λαΙκός στρώμας»; Κόβεται το καραγκιοζιλίκι; όχι. Το συριζιλίκι; ούτε.

  17-57

 51. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  » Και μη μας ξεφευγει, μιλα για ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ και ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ,που σημαινει οτι μετα τις διαβουλευσεις μπορει να υπαρξη και μειωση «

 52. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 53. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 54. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 55. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 56. Ο/Η faros λέει:

  17-57: Όπως φυσικά και το … αυριανισμιλίκι !

 57. Ο/Η faros λέει:

  Εδώ έχουν κοτζάμ Γσεε …

 58. Ο/Η faros λέει:

  Έχει ακόμα κόσμο στα … σύννεφα!!!

 59. Ο/Η faros λέει:

  Κι αυτή θα γίνει …

 60. Ο/Η faros λέει:

  Και μερικά δήθεν μη μνημονιακά την απέρριψαν επίσης.

 61. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Για την «αύξηση κατωτατου»
  Πάει και εδώ

  Μπαλού στο Attica Τv

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: