Το μόνο που δεν είπαν …

Με αφορμή (το τονίζω αυτό, ήταν δηλαδή η ευκαιρία που έψαχναν χρόνια τώρα) τα εγκαίνια της ΔΕΘ, καθώς και το ότι φέτος «τιμώμενη χώρα» ήταν οι ΗΠΑ, στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην κυριολεξία … ξεσάλωσαν!

Οι γνωστές ευχαριστίες Σημίτη, μοιάζουν … παρανυχίδα!

Τι τις … πατροπαράδοτες καλές σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ θυμήθηκαν, τι το … Σχέδιο Μάρσαλ, τη … συμμαχία στους δύο παγκόσμιους πολέμους!!!

Καλά, το … γλύψιμο στο πρόσωπο του Πρέσβη, έβγαλε τόσο … σάλιο, που πέρασε και τον … Ατλαντικό!

Το μόνο που δεν είπαν, ίσως το … άφησαν για τους … άλλους (ξέρετε, κάτι Γεωργιάδηδες και κάτι Βορίδηδες κλπ.) είναι το γνωστό «μας σώσατε από τους … κομμουνιστές» – που θα ήταν και η μοναδική αλήθεια!

Βέβαια, έχουν ακόμα … χρόνο!
Μπορεί να το ακούσουμε και … αργότερα!

43 Responses to Το μόνο που δεν είπαν …

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Άλλοι λένε άλλα

  Ζαραλίκος στο Φεστιβάλ ΚΝΕ

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Μετά από Ζαραλίκο και λίγο Κανέλλη (για τις συντάξεις)

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «… Εγγονή “εθνικού ήρωα” εκθέτει το ναζί παππού της και προκαλεί σάλο στη Λιθουανία
  11-09-2018

  http://www.katiousa.gr/politika/diethni/engoni-ethnikou-iroa-ekthetei-nazi-pappou-tis-kai-prokalei-salo-sti-lithouania/

  Η έρευνα της Φότι επισφράγισε με αδιάψευστα ντοκουμέντα πως ο παππούς της ήταν διοικητής του Μετώπου Ακτιβιστών Λιθουανίας, μιας αντισημιτικής ομάδας που αντιστάθηκε στην προσάρτηση της χώρας στην ΕΣΣΔ και χαιρέτισε ως απελευθερωτές τους Ναζί κατά την εισβολή του 1941.

  Η τιμή που αποδίδεται σε φασίστες στη Λιθουανία και σε άλλες βαλτικές χώρες δεν είναι φυσικά κάτι καινούριο, αλλά αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής μετά τις ανατροπές του 89′-91′. Η αποθέωση δοσιλόγων και δολοφόνων συνοδεύεται συνήθως από μια μεγάλη επιχείρηση κουκουλώματος της πραγματικής δράσης των αντικομμουνιστικών ινδαλμάτων, που παρουσιάζονται ως αθώα θύματα των Σοβιετικών.

  Μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη του χωριού Σουκιονιάι στη δυτική Λιθουανία, όπου το σχολείο φέρει το όνομα του Στρατηγού Σταρκ, που εκτελέστηκε από τη σοβιετική μυστική αστυνομία το 1947, ενώ υπάρχει και μνημείο, αφιερωμένο σε εκείνον δίπλα στο αγρόκτημα που γεννήθηκε.

  Οι φήμες για το βίο και την πολιτεία του Γιόνας Νορέικα, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες μεταξύ των κατοίκων αλλά και ευρύτερα στη χώρα, ως τώρα όμως κάθε ανοιχτή κατηγορία κατά του Νορέικα αντιμετωπιζόταν ως προπαγάνδα της Μόσχας, τακτική εξάλλου που ακολουθεί και η ίδια η λιθουανική κυβέρνηση και φορείς της, απέναντι στις αιτιάσεις για Συγκάλυψη του ρόλου της χώρας στο Ολοκαύτωμα.

  Ώσπου βρέθηκε ένα άτομο υπεράνω πάσης φιλορωσικής υποψίας και επιβεβαιώνει αυτό που είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Το άτομο αυτό δεν είναι άλλο από την εγγονή του Νορέικα, Σίλβια Φότι, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο, αλλά πέρασε 18 χρόνια ερευνώντας τη ζωή του παππού της για να ικανοποιήσει την επιθυμία της νεκρής μητέρας της, παρότι η γιαγιά της -γνωρίζοντας προφανώς όλη την αλήθεια- προσπάθησε να την αποτρέψει.

  Η έρευνα της Φότι επισφράγισε με αδιάψευστα ντοκουμέντα πως ο παππούς της ήταν διοικητής του Μετώπου Ακτιβιστών Λιθουανίας, μιας αντισημιτικής ομάδας που αντιστάθηκε στην προσάρτηση της χώρας στην ΕΣΣΔ και χαιρέτισε ως απελευθερωτές τους Ναζί κατά την εισβολή του 1941.

  Μάλιστα, πριν ακόμα οι Ναζί καταλάβουν τη Λιθουανία, ο Νορέικα ήταν ιθύνων νους πίσω από τις εκτελέσεις 180 Εβραίων στην πόλη Plunge, όπου μάλιστα η οικογένειά του κατέλαβε ένα από τα σπίτια των εκτελεσμένων. Επίσης, ως διοικητής της επαρχίας επέβλεψε χιλιάδες εκτελέσεις Εβραίων και στην πόλη Σιαουλάι. Μετά τον πόλεμο, ο Νορέικα συνέχισε τις αντισοβιετικές του δραστηριότητες και καταδικάστηκε ως δοσίλογος. Μετά το 91′ η καταδίκη του αναιρέθηκε κι ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας.

  Ήδη από το 2015 μια σειρά δημόσιων προσώπων ζήτησαν την αφαίρεση αναμνηστικής πλάκας του Νορέικα στη Βιβλιοθήκη του Βίλνιους. Το Κέντρο Ερευνών Γενοκτονίας “Αντίστασης” (όπου ως “γενοκτονία” νοείται η μεταφορά 200.000 Λιθουανών στη Σιβηρία και το Καζακστάν μετά τον πόλεμο και ως αντίσταση, κάθε αντισοβιετική δράση, περιλαμβανομένου του δοσιλογισμού), απάντησε πως “η εχθρότητα που επιδεικνύεται σε Λιθουανούς πατριώτες οργανώνεται από τους ανατολικούς γείτονες”.

  Μετά τη δημοσίευση της έρευνας της Φότι, ο δήμαρχος του Βίλνιους ζήτησε από το κέντρο να επανεξετάσει το ρόλο του Νορέικα, κάτι το οποίο όμως δε διαφαίνεται άμεσα στον ορίζοντα. Όσο για τους συγχωριανούς της Νορέικα, είναι κι αυτοί σοκαρισμένοι, όχι φυσικά από τις κάθε άλλο παρά κρυφές πτυχές που αποκαλύπτονται, αλλά από το γεγονός πως ένα μέλος της οικογένειας έβγαλε τα άπλυτα του “εθνικού ήρωα” στη φόρα, “ντροπιάζοντας” τη χώρα.

  Όπως λέει η δασκάλα και βιβλιοθηκάριος του σχολείου που φέρει το όνομα του ναζί: “όλοι έχουμε ακούσει πράγματα για όσα έκανε στον πόλεμο ο Νορέικα. Προφανώς πήρε λάθος δρόμο, αλλά η εγγονή του έπρεπε να σιωπήσει. Κάθε οικογένεια έχει τα άσχημά της, αλλά δε μιλάνε γι’ αυτά. Καλύτερα να σωπαίνεις”… ..»

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Nazi Collaborator or National Hero? A Test for Lithuania

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  » Κοινές αξίες »

  Φωτογραφία: 1973 ταράτσα απέναντι από Προεδρικο Μέγαρο της Χιλής στο Πραξικόπημα Πινοέτ κατά Αγιέντε

  Κατά τα άλλα ο Σύριζα και με Αλιέντε (ή Αγιέντε) και «Κοινές Αξίες» με ΗΠΑ π.χ. Πινοσέτ που επέστρεψε τα ορυχεία χαλκού στους «νόμιμους» αμερικανούς «ιδιοκτήτες»

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το «μοντέλο» Χιλής

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Από την χθεσινη ομιλία του Κουτσούμπα

 17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  Τετάρτη 12/09/2018 – 21:21 – Ενημέρωση: Τετάρτη 12/09/2018 – 23:08
  Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση συκοφάντησής του με δημοσιεύματα για τα δάνεια των κομμάτων

  https://www.902.gr/eidisi/politiki/168213/kke-kataggellei-tin-epiheirisi-sykofantisis-toy-me-dimosieymata-gia-ta-daneia

  «.. Σε ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα για τα δάνεια των κομμάτων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

  «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση συκοφάντησής του από γνωστά ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, που σε διατεταγμένη υπηρεσία στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και που στόχο έχει να τσουβαλιαστεί το ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα δάνειά τους.

  Αυτή η επιχείρηση δεν πραγματοποιείται τυχαία τώρα, που αποκαλύπτεται στο λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άξιος συνεχιστής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, γνήσιος υπερασπιστής του κεφαλαίου, σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

  Είναι γνωστό ότι το KKE δεν έχει καμία σχέση με υπέρογκα και “επισφαλή” δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τράπεζες. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι τα κατά καιρούς δάνειά του, για να καλυφθούν ανάγκες του Κόμματος, έχουν γίνει με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όχι με ειδικούς και ευνοϊκούς όρους, αλλά σύμφωνα με τους όρους που δανείζονται όλοι οι Έλληνες.

  Μάλιστα, για τα δάνεια αυτά, το ΚΚΕ έχει δώσει επαρκέστατες εγγυήσεις με ακίνητά του.

  Η πληρωμή των δανείων αυτών γίνεται μέχρι και σήμερα κανονικότατα και δεν υπάρχει ληξιπρόθεσμη δόση, χάρη και στην αμέριστη στήριξη από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, τον εργαζόμενο λαό». ..»

 19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 22. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 23. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 24. το γνωστό «μας σώσατε από τους … κομμουνιστές» – που θα ήταν και η μοναδική αλήθεια!
  Βέβαια, έχουν ακόμα … χρόνο!
  Μπορεί να το ακούσουμε και … αργότερα!

  ==========

  Αυτό λοιπόν «γι’ αργότερα», όταν γίνει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ προς…. όφελος του Έθνους!

 25. Ο/Η faros λέει:

  Μπορεί …

 26. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 27. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 28. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ανάλογα με την διαφορά.

  Η αίσθηση μου είναι πως αν προβλέψουν πως θα χάσει με πάνω από 10 μονάδες από ΝΔ και δεν πέφτει, ο «ηγέτης» θα δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής σε ένα «πρόθυμο» να αναλάβει την πολιτική ήττα και θα την κάνει κοπάνα μήπως και ξαναεπιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο σε καμία 10αρια χρόνια. Δεν τον πήραν και τα χρόνια

  17-57

 29. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 30. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 31. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 32. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 33. Ο/Η faros λέει:

  Ας το καταλάβουμε.

  Κεντροδεξιοί, δεξιοί, ακροδεξιοί, φασίστες … ένα πράμα είναι όλοι, τον καπιταλισμό υπηρετούν !

 34. Ο/Η faros λέει:

  Δεν θα υπάρχει τέτοια διαφορά …

 35. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Κεντροδεξιοί, δεξιοί, ακροδεξιοί, φασίστες … ένα πράμα είναι όλοι, τον καπιταλισμό υπηρετούν !»

  Θα πρόσθετα πως στο ίδιο Μπλοκ ανήκουν και αρκετοί «αυτοπροσδιοριζόμενοι» «αριστεροί» ή «αναρχικοί»

 36. Ο/Η faros λέει:

  Θα συμφωνήσω !

 37. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 38. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 39. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΒΟΛΟΣ
  Μαζικές διώξεις για τις αντιδράσεις στους πλειστηριασμούς
  https://www.902.gr/eidisi/politiki/168239/mazikes-dioxeis-gia-tis-antidraseis-stoys-pleistiriasmoys

  «.. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και κομμουνιστές εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση περιλαμβάνονται στη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε με το «ιδιώνυμο» των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

  Με την επανεκκίνηση, αυτές τις μέρες, των πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής κατοικίας, ξαναμπαίνει σε εφαρμογή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η αντιλαϊκή νομοθεσία που ψήφισε το Δεκέμβρη του 2017, με την οποία οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας καθίστανται «ιδιώνυμο» αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

  Αυτήν τη φορά η δίωξη αφορά στις λαϊκές κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στις 10, 17 και 24 Γενάρη 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών. Πρόκειται για το δεύτερο «κρούσμα» σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς είχε προηγηθεί αυτό στη Λάρισα το Μάρτη του 2018 με κατηγορούμενους τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ, και άλλα 6 άτομα.

  Κλήση προκειμένου να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις έλαβαν 20 Βολιώτες. Ανάμεσά τους στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος (Κ. Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Βλαχούτσος, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θ. Βογιατζής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών – ΠΟΕΣΥ), της Τοπικής Διοίκησης (Απ. Νάνος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου), καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων της πόλης.

  Η σχετική δικογραφία, με την κατηγορία της «παραβίασης οικιακής ειρήνης», σχηματίστηκε μετά από καταθέσεις αστυνομικών και συμβολαιογράφων στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, που ενήργησε σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, η οποία διέταξε προκαταρκτική έρευνα και έχει, ήδη, υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για τα περαιτέρω.

  Το πού στοχεύει και ποιον εξυπηρετεί αυτό το «ιδιώνυμο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται και από την αιτιολογική έκθεση της επίμαχης τροπολογίας του περασμένου Δεκέμβρη, που αναφέρει: «Οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών»… ..»

 40. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 41. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 42. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «..Την επίθεση που δέχτηκε μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα φασιστών στο Πέραμα καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ στην οποία σημειώνει:

  https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/168500/katadikazei-tin-epithesi-fasiston-se-melos-tis-neolaias-syriza

  «Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα φασιστών χτες στο Πέραμα. Καλούμε τη νεολαία να καταδικάσει τη ναζιστική εγκληματική δράση. Απομονώνουμε τις φασιστικές συμμορίες και τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή. Παλεύουμε για την ανατροπή του συστήματος που γεννά το φασισμό!

  Καλούμε τους νέους και τις νέες της Αθήνας και του Πειραιά να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση Εργατικών Σωματείων και Συνδικάτων, Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στις 18.30, στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα» ..»

 43. Ο/Η faros λέει:

  Όχι μόνο οι νέοι, αλλά και οι μεγάλοι που έχουν ζήσει στο πετσί τους το φασισμό …

  Όλοι καταδικάζουμε …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: