This entry was posted on Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 at 12:29 μμ and is filed under ΔΙΕΘΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
faros στη Άϊ παρατάτε μας, πια … | |
Ευρυτάνας ιχνηλάτης στη Άϊ παρατάτε μας, πια … | |
faros στη Λόγια απλά, ξεκάθαρα, στα… | |
Ευρυτάνας ιχνηλάτης στη Λόγια απλά, ξεκάθαρα, στα… | |
faros στη Εντυπωσιακοί … καυγατζήδ… | |
Ευρυτάνας ιχνηλάτης στη Εντυπωσιακοί … καυγατζήδ… | |
Ευρυτάνας ιχνηλάτης στη Θα μας πει κανείς … | |
faros στη Θα μας πει κανείς … |
«..Πινοσέτ έχουμε πολλούς, Αγιέντε βρήκαμε;
08-09-2018
http://www.katiousa.gr/epikairotita/pinoset-echoume-pollous-agiente-vrikame/
Η κυβέρνηση βολεύεται με το ρόλο του Αγιέντε, που ταιριάζει γάντι στον Αλέξη, γιατί κι αυτός είναι Σωτήρας (Σαλβαδόρ). Ο ένας αντιστάθηκε με το όπλο στο χέρι, ο άλλος με τον έρπη στα χείλη.
Ότι οι δεξιοί δουλεύουν για τον Τσίπρα και δε θέλουν να έρθει ο Κούλης είναι φως φανάρι. Κι ο Κατρούγκαλος είχε πει πως το μνημόνιο είναι η πολιτική του Πινοτσέτ στη Χιλή, εννοούσε όμως πως το εφάρμοζαν παρά τη θέλησή τους και τώρα μπορούν να πανηγυρίζουν πως μας έβγαλαν από αυτό. Ενώ ο Καραγκούνης ζηλεύει τη δόξα του ακροδεξιού Τσιάρτα και χρησιμοποιεί ανοιχτά ως πρότυπο το ασφαλιστικό σύστημα μιας στρατιωτικής χούντας και της πρώτης χώρας όπου παρενέβη το ΔΝΤ με τις θαυμαστές του συνταγές. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι πχ μια δήλωση πως θα κατεβάσουν τα τανκς στους δρόμους που παλιότερα εφαρμόστηκε και στη χώρα μας με επιτυχία, για να δει τι επικοινωνιακό αντίκτυπο θα έχει.
Η κυβέρνηση βολεύεται με το ρόλο του Αγιέντε, που ταιριάζει γάντι στον Αλέξη, γιατί κι αυτός είναι Σωτήρας (Σαλβαδόρ). Ο ένας αντιστάθηκε με το όπλο στο χέρι, ο άλλος με τον έρπη στα χείλη. Ο ένας μπήκε στο στόχαστρο της CIA, ο άλλος παίρνει πράκτορες του DIV στη φρουρά του. Ο ένας ήθελε να πάρει τον έλεγχο των επιχειρήσεων από τα χέρια των ΗΠΑ και των μονοπωλίων τους, ο άλλος τα περιμένει να έρθουν να επενδύσουν σε μια σημαιοστολισμένη πόλη με αστέρια, γη και ύδωρ. Ο ένας συνεργαζόταν με τους κομμουνιστές, ο άλλος με τους ΑΝΕΛ. Και ήταν στο ίδιο κόμμα με το Λαφαζάνη που έφτιαξε τη Λαϊκή Ενότητα αλλά δεν κατάλαβε τίποτα από την πικρή αλήθεια της Unidad Popular.
Πραγματικά σα δύο σταγόνες νερό που η μια είναι μολυσμένη. Άλλος κανείς για το ρόλο του Αγιέντε; ..»
Μεταξύ μας Φάρε, ο Αγιέντε προχωρήσε στην κρατικοποίηση των ορυχείων χαλκού που άνηκαν σε αμερικάνους επενδυτές αλλά ή εργατική τάξη δεν ήταν στην εξουσία. ήθελε διάλογο να είναι στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα. Αλλά ο Αγιέντε δεν ήταν Φιντέλ. Το παγκοσμιο καπιταλιστικό σύστημα του κόβει τις πιστώσεις. Η δεξιά κατεβάζει τους φορτηγατζήδες σε μία μεγάλη απεργία με αποτέλεσμα να παραλύσει η χώρα. Αρχίζουν οι δυσαρέσκιες και το έντμο σοσιαλιδημοκρατικό εκρεμμές του αγιέντε δεν κάθεται κάπου
Του κάνουν μία φορά πραξικόπημα αλλά οκ, για αγιέντε.
Συζητά με Πινοσέτ για το ποια είναι η θέση του στρατού. Και ο Πινοσέτ τον διαβέβαίωσε πως ο στρατός….υπακούει στο σύνταγμα και στην κυβέρνηση.
Αυτή είναι η πικρλή αλήθεια της Unidad Popular.
Αγιέντε δεν θέλουμε ούτε μας κάνει.
Κάτι σε ρόλο Λένιν, ή Φιντελ έχουμε;
Ούτε (φυσικά) κουλούρι Θεσσαλονίκης …
Αγιέντε λέμε τον Αλιέντε;
Το μάθημα με τον Αλιέντε και την ΧΙλή, είναι ότι ουσιαστικές αλλαγές, σοσιαλισμός, με … εκλογές ΔΕΝ γίνεται!
Αν επαναστατικά δεν πάρει την εξουσία ο λαός και περιμένει από ένα κόμμα ή ένα πρόσωπο επειδή θα τον ψηφίσει στις εκλογές να κάνει … δουλειά δεν είναι μόνο μια απλή αυταπάτη αλλά για μένα έγκλημα !
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ !
Το μάθημα με τον Αλιέντε και την ΧΙλή, είναι ότι ουσιαστικές αλλαγές, σοσιαλισμός, με … εκλογές ΔΕΝ γίνεται!
Αν επαναστατικά δεν πάρει την εξουσία ο λαός και περιμένει από ένα κόμμα ή ένα πρόσωπο επειδή θα τον ψηφίσει στις εκλογές να κάνει … δουλειά δεν είναι μόνο μια απλή αυταπάτη αλλά για μένα έγκλημα!
====================
Με λίγες λέξεις ειπώθηκαν ΟΛΑ.
Άλλωστε, αν οι εκλογές έφερναν την αλλαγή το ίδιο το σύστημα θα τις κήρυττε παράνομες.
ΥΓ. Δες εδώ
https://eyrytixn.blogspot.com/2018/09/blog-post_8.html
Έτσι είναι Ευρυτάνα μου, έτσι είναι – έρχομαι !
Το συμπερασμα είναι πως η σοσιαλδημοκρατία που ακόμα μπορεί να έχει και τις πιο έντιμες προθέσεις, δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τιποτα όταν ακολουθεί πολιτικές «ίσων αποστάσεων» καπιταλισμού – σοσιαλισμού.
Αντίθετα, πολλές φορές οι πολιτικές της «παίρνουν στο λαιμό τους» τα ΚΚ και όλο τον λαό (Γαλλία 1936-1938, Βενεζουέλα Τσάβες, Χιλή κ.α.)
Είναι προδοτική η σοσιαλδημοκρατία …
ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ !