Με το τάξιμο …

Έτσι λέει ο λαός μας …
Κι έχει δίκιο φυσικά.

«Με το τάξιμο, δεν παθαίνεις τίποτα, με το δόσιμο χαλάει το πράμα»!

Επίσης, θα βρει εφαρμογή τις επόμενες μέρες το διαχρονικό, «φταίω εγώ που μίλησαν … δεύτερος»!

Το τι μπαρούφα θα ακούσουμε από τον μίστερ Αλέξη Τσίπρα και τον μεσιέ Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, δεν λέγεται!

Βλέπεις, γνωρίζουν πολύ καλά και οι δύο, ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να πιστέψει λέξη από ό,τι πουν!

Οπότε, μπορούν άνετα να πουν ό,τι θέλουν – ο λόγος είναι οι … τηλεοπτικές εκπομπές!

Τίποτα άλλο!

52 Responses to Με το τάξιμο …

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 4. Ο/Η faros λέει:

  Όμορφος κόσμος … κλπ. ….

 5. Ο/Η faros λέει:

  Και έχουν το θράσος να βγαίνουν στα κανάλια και να μιλάνε για κυβέρνηση της … αριστεράς !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ξεφτίλες του κερατά !

 6. Ο/Η faros λέει:

  Έχουν τα … προβλήματά τους οι δικαστές !

  Τι να πουν …

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 8. Ο/Η faros λέει:

  Στους καταπέλτες πεθαίνει ο καπιταλισμός …

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Στους καταπέλτες πεθαίνει ο καπιταλισμός …»

 12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Πήρα την αφορμη με τους καταπέλτες που έγραψες και θυμήθηκα το video που έχει τους Τούσα με το πλοίο εν πλω, τον Παπαρήγα, τον Μαρίνο
  Είναι παλιο του 2002 με τον Αγούδημο πρωταγωνιστή από την άλλη πλευρά.
  Της Ελλάδας του Ευρώ με Σημιταρά.Πρωθυπουργο

 13. Ο/Η faros λέει:

  Πολλές «μικρές» συγκρούσεις, ταξικές συγκρούσεις, λίγο πριν την τελική αναμέτρηση !

 14. Ο/Η faros λέει:

  Το σύστημα είναι δυνατό και ξέρει τι να κάνει …

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 16. Ο/Η faros λέει:

  Έτσι είναι …

  Καιρός να πάρουμε μέτρα …

 17. Ο/Η faros λέει:

  Πολύ χρήσιμο το βίντεο.

  Για να καταλάβουμε τι γίνεται στις μέρες μας που δεν είναι και πολύ διαφορετικές από τότε.

 18. Ο/Η faros λέει:

  Πότε προλαβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις βγάζει παράνομες …

  Και μετά κάποιοι λένε ότι δεν είναι ικανοί …

  Μια χαρά ικανοί είναι να εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο – και να το υπηρετούν βεβαίως βεβαίως !

 19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Πολύ χρήσιμο το βίντεο.»
  Το ίδιο το Εφοπλιστικό Κεφάλαιο δια ενός εκπροσώπου του έδινε τις οδηγίες στους ΟΥΚαδες

 21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 22. Ο/Η faros λέει:

  Πράγματι, καιρός να σοβαρευτούμε όλοι μας .

 23. Ο/Η faros λέει:

  Το σύστημα έχει τους μηχανισμούς του.

  Κεφάλαιο και κατασταλτικοί θεσμοί ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ.

 24. Ο/Η faros λέει:

  Θα μας πάνε ακόμα πιο χαμηλά αν δεν αντιδράσουμε …

 25. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  https://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=7/9/2018&id=17286&columnId=161

  «…Ολοι στο συλλαλητήριο με το ΠΑΜΕ!

  Βουίζει ο τόπος αυτές τις μέρες για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με τους χιλιάδες αστυνομικούς και πράκτορες, Ελληνες και Αμερικανούς, που έχουν ακροβολιστεί σε όλη τη Θεσσαλονίκη και έχουν αναλάβει τη φύλαξη της ΔΕΘ. Οπως δεν λείπουν και δημοσιεύματα που προειδοποιούν για προβοκάτσιες τη μέρα των συλλαλητηρίων αλλά και καλέσματα από ακροδεξιές ομάδες, που εκφράζονται μέσα από τους διοργανωτές ή συμμετέχουν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη συμφωνία των Πρεσπών.

  Και σαν «στεφάνι» πάνω απ’ όλα αυτά, ένα από τα πλοία του αμερικάνικου 6ου Στόλου θα αγκυροβολήσει στον Θερμαϊκό, «τιμής ένεκεν», σύμφωνα με τους Αμερικανούς, αλλά στην πραγματικότητα για να υπενθυμίζει κάθε στιγμή την παρουσία τους στην πόλη και τα συμφέροντά τους στην περιοχή, εκπέμποντας και τα ανάλογα «μηνύματα» προς όποιον τα αμφισβητεί. Είναι φανερό ότι το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται, «συντονισμένα» από κυβέρνηση, ΜΜΕ, διάφορους εθνικιστικούς κύκλους, έχει πολλές στοχεύσεις, όλες σε βάρος του λαού.
  Είναι κι αυτός ένας επιπλέον λόγος για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης και της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αύριο Σάββατο, στην πλατεία Αριστοτέλους.
  Να ακουστούν δυνατά το μήνυμα της κινητοποίησης και τα αντιιμπεριαλιστικά της συνθήματα και προς τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός θα αναλύει το «αναπτυξιακό» του όραμα στο κεφάλαιο, «πασπαλισμένο» με μπόλικη κοροϊδία στο λαό, αλλά και προς τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους της κυβέρνησης, που θέλουν τη Β. Ελλάδα προγεφύρωμα για νέες στρατιωτικές επεμβάσεις και αποστολές….»

 26. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 27. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Η Απεργία στην Cosco

 28. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Από τις 12:00 το βράδυ είναι οι εργάτες κάτω στο λιμάνι

 29. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  άλλη μια φορά

 30. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 31. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 32. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 33. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 34. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 35. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 36. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  και συνέχεια…

 37. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 38. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9986820

  «… Οι «μαύρες λίστες» και οι «ανήξεροι»

  Σύμφωνα με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες, ομάδες εργοδοτών στη Βόρεια Ελλάδα έχουν δημιουργήσει κλειστές ομάδες σε μέσα «κοινωνικής δικτύωσης» στο διαδίκτυο, στις οποίες αναρτούν «μαύρες λίστες» προκειμένου να μην μπορούν να βρίσκουν στο εξής δουλειά πουθενά εργαζόμενοι που έχουν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας ή στα δικαστήρια διεκδικώντας εργασιακά τους δικαιώματα.

  Πρόκειται βέβαια για ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, η απογείωση της οποίας πατάει πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο που διευρύνει συνεχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας το «έργο» των προκατόχων της. Χαρακτηριστική πλευρά μάλιστα, που δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να εντείνει τους εκβιασμούς, τις απειλές και τις διώξεις σε βάρος των εργαζομένων, είναι το συνεχώς διευρυνόμενο αντεργατικό πλαίσιο, που της επιτρέπει αν θέλει να αλλάζει εργαζόμενους σαν τα πουκάμισα, με τη «δοκιμαστική περίοδο» για τους νεοπροσλαμβανόμενους, που πήγε από τους 2 στους 12 μήνες, με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, με τη δουλειά με ημερομηνία λήξης κ.ο.κ.
  ***

  Κι όμως, τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν να καμώνονται τους… «ανήξερους»! Δεν πάει πολύς καιρός, μέσα Ιούλη ήταν, όταν η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, απαντώντας στις καταγγελίες του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή πως κανένα μέτρο δεν παίρνει η κυβέρνηση για να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι που προσφεύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν θα καταλήγουν σε «μαύρες λίστες» των εργοδοτών, είχε καταφύγει στην προβοκάτσια, ισχυριζόμενη ότι… το ΚΚΕ «καλεί τους εργαζόμενους να μην κάνουν καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, λέγοντας ότι όποιος καταγγέλλει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, την άλλη μέρα δεν βρίσκει δουλειά»!

  Σαν άλλη… Μαρία Αντουανέτα, η υπουργός «απορούσε» τάχα για τις καταγγελίες του ΚΚΕ, λες και δεν γνωρίζει την τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία μέσα στους χώρους δουλειάς, λες και δεν γνωρίζει τις μάχες που δίνουν οι κομμουνιστές και άλλοι πρωτοπόροι εργαζόμενοι απέναντι τόσο στην εργοδοτική ασυδοσία όσο και στην πολιτική της κυβέρνησης που την διευκολύνει, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και με την επιβολή πρόσθετων εμποδίων στην κήρυξη απεργίας ακριβώς εκεί που εντείνονται οι απειλές και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας, δηλαδή στο επίπεδο της επιχείρησης.
  ***

  Το ίδιο… «ανήξερος» για την εργοδοτική τρομοκρατία εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες και ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Ηλιόπουλος. Σε συνέντευξή του για την περιβόητη «επέκταση» ορισμένων κλαδικών ΣΣΕ, ισχυρίστηκε ότι πλέον «οποιοσδήποτε που δουλεύει σε κλάδο με εν ισχύ κλαδική σύμβαση και αμείβεται με χειρότερους όρους, έχει αυτομάτως το δικαίωμα να απευθυνθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας» και τότε «με έναν έλεγχο, η Επιθεώρηση Εργασίας θα επιβάλει τη νομιμότητα, ώστε να πληρώνεται με τον νόμιμο μισθό».

  Η «επέκταση» για την οποία μιλά η κυβέρνηση, όμως, ακόμα και σε αυτούς τους λίγους κλάδους στους οποίους υπάρχει κλαδική σύμβαση και «επεκτείνεται», στην πραγματικότητα αφήνει εκτός το πολύ μεγάλο και συνεχώς διευρυνόμενο τμήμα εργαζομένων που δουλεύουν σε καθεστώς «ευελιξίας», αφήνει δηλαδή εκτός ακριβώς εκείνους τους εργαζόμενους που είναι ακόμα πιο «ξεκρέμαστοι» απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.

  Πολύ περισσότερο, δεν μας λένε τα κυβερνητικά στελέχη που εμφανίζονται «ανήξερα» για τις «μαύρες λίστες», τι μέτρα παίρνει η κυβέρνησή τους για τον έλεγχο της εφαρμογής των ΣΣΕ χωρίς να χρειάζεται η καταγγελία εργαζόμενου; Γιατί για παράδειγμα δεν μπορεί να υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος των αναλυτικών δηλώσεων των εργοδοτών και να φαίνεται αυτόματα ποιος εργαζόμενος πληρώνεται με λιγότερα από τη σύμβαση του κλάδου του; Τις δυνατότητες αυτές ξέρουν να τις χρησιμοποιούν μόνο για τις χιλιάδες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών λαϊκών νοικοκυριών, ακόμα και για οφειλές λίγων ευρώ; Είναι κι αυτή μια πλευρά της υποκρισίας και της ταξικής στράτευσης της κυβέρνησης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου…

  Και απάντηση τόσο στην υποκρισία αυτή όσο και στην εργοδοτική τρομοκρατία και την πολιτική που την στηρίζει μπορεί να δώσει μόνο η πάλη των εργαζομένων! Η άνοδος της οργάνωσής τους, η ενίσχυση της ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, η αλλαγή συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα, η συντονισμένη πάλη ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και τις δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντά του. …»

 39. Ο/Η faros λέει:

  Κάθε μέρα, αποδεικνύεται και πιο πολύ, αυτό που λέγαμε εδώ και χρόνια.

  Πιο αμερικανόφιλοι από τους συριζαίους … πεθαίνουν !

 40. Ο/Η faros λέει:

  Είπαμε: – Η βλακεία δεν έχει πέρας …

 41. Ο/Η faros λέει:

  Αγώνας διαρκείας χρειάζεται …

 42. Ο/Η faros λέει:

  Οικοδόμοι και λιμενεργάτες πάντα στην πρωτοπορία.

 43. Ο/Η faros λέει:

  Εντάξει …

 44. Ο/Η faros λέει:

  Άντε πάλι με τα άγνωστα πρόσωπα …

  Ποιος είναι πάλι αυτός ο … Πανούτσος;;;;;;;;;;;;

 45. Ο/Η faros λέει:

  Κατά τα άλλα έχουμε … δημοκρατία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 46. Ο/Η faros λέει:

  Καπιταλισμό το λένε … ή και … ελεύθερη αγορά !

 47. Ο/Η faros λέει:

  Να μην σηκώσουν κεφάλι οι εργάτες φοβούνται …

  Τίποτα άλλο !

 48. Ο/Η faros λέει:

  Ή και πιο πριν …

  Από το ’56 !

 49. Ο/Η faros λέει:

  Μπα ;

  Τι «παίζει» με τη Χαρούλα;

 50. Ο/Η faros λέει:

  Σιγά μην ακούσουμε την τύπισσα βρε παιδιά …

 51. Ο/Η faros λέει:

  Τι θα δούμε ακόμα …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: