Που ζει ο Παπαδημούλης;

Βέβαια, το … καλυτερότερο ερώτημα θα ήταν: — Τι παίρνει ο Παπαδημούλης – και δεν μας δίνει κι μας να … ξεχαστούμε!

Φέρεται, να είπε: —  Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να συμβάλει στην ανάσχεση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. –

(σ.σ.: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Το λέει αυτό ένας πολιτικό που το κόμμα του συνεργάζεται εδώ και 4 χρόνια σε κυβερνητικό επίπεδο με ακροδεξιό κόμμα, που λίγε μέρες πριν, έκανε υπουργό ακροδεξιά πολιτικό – που την έδιωξε μέχρι και η … Δεξιά, και την «μάζεψε» ο αρχηγός του Παπαδημούλη, ο Αλέξης Τσίπρας!

66 Responses to Που ζει ο Παπαδημούλης;

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Σε ανακοινωσεις τους για τα ψηφοδέλτια τους, το 2012 και μόλις για μία ημέρα είχαν συμπεριλάβει ένα κύριο που δήλωνε «επιθετικός λενινιστής»(ό,τι δηλώσεις είσαι) για να αποκαλυφθεί την επόμενη πως από το προηγούμενο του κόμμα είχε διαγραφεί ως ακροδεξιών πολιτικών πεποιθήσεων

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Που ζει ο Παπαδημούλης;»

  «..ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  Δευτέρα 03/09/2018 – 07:39 – Ενημέρωση: Δευτέρα 03/09/2018 – 08:57
  ΛΑΡΙΣΑ
  Κινητοποίηση στις 8.30 π.μ. κατά της προσαγωγής μελών του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

  https://www.902.gr/eidisi/politiki/167295/kinitopoiisi-stis-0830-mm-kata-tis-prosagogis-melon-toy-kke-foto

  Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσαγωγή, σύλληψη και ολονυχτια κράτηση 4 στελεχών του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και αναγραφή συνθημάτων ενόψει του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ- 50 χρόνια ΚΝΕ. Καλεί σε κινητοποίηση σήμερα, Δευτέρα, στις 8.30 το πρωί, πίσω από τα Δικαστήρια.

  Στην καταγγελία της αναφέρει:

  «Πρόκειται για ενέργεια επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα με τους κομμουνιστές μπροστά, που αποδεικνύει τον αυταρχισμό και την κατρακύλα της κυβέρνησης. Ο λαός της πόλης μας πρέπει να καταδικάσει στην συνείδηση του την προκλητική και ακραία αυτή πολιτική ενέργεια.

  Καλούμε σε κινητοποίηση στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας 3 Σεπτέμβρη, πίσω από τα Δικαστήρια (Παπακυριαζή και Παπαναστασίου)». …»

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «..ΛΑΡΙΣΑ

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  Δευτέρα 03/09/2018 – 08:56 – Ενημέρωση: Δευτέρα 03/09/2018 – 09:42

  Σε εξέλιξη κινητοποίηση κατά της προσαγωγής μελών του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)

  https://www.902.gr/eidisi/politiki/167303/se-exelixi-kinitopoiisi-kata-tis-prosagogis-melon-toy-kke-foto

  Με συνθήματα, όπως: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και «κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές», μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα πραγματοποιούν συγκέντρωση στα δικαστήρια, κατά της προσαγωγής μελών του ΚΚΕ που έγινε το βράδυ.

  Καταγγέλλουν την προσαγωγή, σύλληψη και ολονύχτια κράτηση των 4 στελεχών του ΚΚΕ, που αποδεικνύει τον αυταρχισμό και την κατρακύλα της κυβέρνησης.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 4 κομμουνιστές, έφτασαν στα δικαστήρια με χειροπέδες, σαν κοινοί εγκληματίες, γεγονός που προκάλεσε την κατακραυγή των συγκεντρωμένων….»

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΓΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Χρόνια Πολλά για τις 3 του Σεπτέμβρη

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 15. Ο/Η faros λέει:

  Το όνομα … Το όνομα …

 16. Ο/Η faros λέει:

  Προσαγωγές μελών του ΚΚΕ !

  Πρωτοφανές …

 17. Ο/Η faros λέει:

  Επί ΣΥΡΙΖΑ;;;;
  Συλλήψεις μελών του ΚΚΕ επί … αριστερού ΣΥΡΙΖΑ;;;;;;

  Πω πω …

 18. Ο/Η faros λέει:

  Αν αυτοί (ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι αριστεροί, εγώ είμαι … Αρειανός !!!

 19. Ο/Η faros λέει:

  Μη διαθέσιμο βίντεο γράφει …

 20. Ο/Η faros λέει:

  Πράγματι εξ αρχής έδειξαν το … άρωμά τους !

  Βρωμοκοπάει φασιστίλα !

 21. Ο/Η faros λέει:

  Μπράβο τους !

 22. Ο/Η faros λέει:

  Μια αηδία την νιώθεις …

 23. Ο/Η faros λέει:

  Γιατί άραγε το θέμα δεν «περνάει» στα κανάλια ;;;;;

  Μήπως τελικά, ο κάθε κομμουνιστής που θα βγαίνει στα κανάλια, να λέει αυτά ακριβώς άσχετα με την ερώτηση του δημοσιογράφου;
  Ε ;;;

  Ακόμα, στην περίπτωση που διαμαρτυρηθεί ο παρουσιαστής το στέλεχος του ΚΚΕ, να του πετάει κατάμουτρα ότι το κάνει αυτό γιατί το κολοκάναλό του στις ειδήσεις αυτά τα κρύβει !

 24. Ο/Η faros λέει:

  Γελοιότητες …

 25. Ο/Η faros λέει:

  Με την ευκαιρία, να πούμε ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ … ξέφυγε από τον όρο του οπορτουνισμού και έγινε πλέον ένα καθαρά αστικό κόμμα!

 26. Ο/Η faros λέει:

  Και … φαίνεται !
  Φαίνεται … πολύ !

  (το … κατούρημα εννοώ)

 27. Ο/Η faros λέει:

  Και με … γυναίκες υπουργίνες …
  (αρμόδιες)

 28. Ο/Η faros λέει:

  Χα χα, ναι !

 29. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Με την ευκαιρία, να πούμε ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ … ξέφυγε από τον όρο του οπορτουνισμού και έγινε πλέον ένα καθαρά αστικό κόμμα!»

  Ο Σύριζα ήταν αστικό κόμμα από τα 2012 με τις «διαβεβαιώσεις» για μη κατάργιση επαναδιαπραγμάτευση και ότι άλλο έχει πλούσιο η ελληνική γλώσσα για μνημόνια δανειακή σύμβαση, τις «θερμές» επισκέψεις σε φορουμ καπιταλιστών και τα ταξιδάκια στο εξωτερικό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού

  Τώρα είναι μια απλή δεξιά σοσιαλδημοκρατία που «μούχλιασε»

 30. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 31. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 32. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 33. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 34. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «.. Ελένη Γερασιμίδου

  http://www.katiousa.gr/apopseis/eksaplosi-tou-kitrinismou/

  Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι που π ρ ά τ τ ο υ ν στη ζωή τους, οι ουσιαστικοί που τιμούν την υπόστασή τους απ’ όποιο μετερίζι, δεν έχουν ανάγκη από λόγια επαινετικά.

  Ξέρουν να αποστομώνουν με τα έργα τους τούς μηχανοράφους, τους δολοπλόκους, τους εθισμένους στη διαπλοκή των παρατάξεών τους – που τις συρράπτουν με το ίδιο πατρόν (ραπτικός προσδιορισμός).

  Αλλά Πατρών (γεωγραφικός προσδιορισμός) είναι και ο Πελετίδης, ο κυριολεκτών Δήμαρχος της αχαϊκής πρωτεύουσας. Ο χωρίς τσιριντσάντζουλες πόντιος που αριστοφανικά αποδίδει με μια λέξη, τα χαρακτηριστικά των «κίτρινων» συκοφαντών του.

  «Τσουτσουνοπαίχτης» είναι για τους πατρινούς ο μινάρας και για όλους εμάς αυτός που μη έχοντας τι να κάνει επιδίδεται στο προσφιλές άθλημα.

  Τελειώνοντας ένα -ως εκ περισσού- ποντιακό μήνυμα στον Δήμαρχο.

  Εσύ ποίσον τη δουλειαν ντ εξερς κι άλλο καλλίον…»

 35. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 36. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 37. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «…

  https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/167389/me-megali-symmetohi-se-ola-ta-limania-synehizetai-i-apergia-ton

  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
  Τρίτη 04/09/2018 – 07:28 – Ενημέρωση: Τρίτη 04/09/2018 – 10:04
  Με μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια συνεχίζεται η απεργία των ναυτεργατών

  Με μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα λιμάνια συνεχίζεται ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με επίκεντρο την πάλη για υπογραφή ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις.

  Ιδιαίτερα σημαντικό ότι και σήμερα συνεχίζεται η έμπρακτη αλληλεγγύη εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων στον δίκαιο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, γεγονός που αποτελεί ασπίδα ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου, που επιδίωξαν για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού. Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του εκφράζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ – Τραπεζών.

  Μέσα στην ημέρα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η ΠΝΟ για να αποφασίσει την εξέλιξη του αγώνα.

  Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ διεκδικούν:

  Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις
  Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του κατώτερου μισθού στα 751€, κλαδικών ΣΣΕ για όλους.
  Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.
  Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

  ..|

 38. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 39. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 40. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 41. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 42. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «.. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
  «Νέα περίοδος» στην κοροϊδία και την αντιλαϊκή κλιμάκωση

  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9980201

  Την απάτη περί «νέας περιόδου» που φέρνει τάχα στους εργαζόμενους η «έξοδος από τα μνημόνια» επιχειρεί να συντηρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαφημίζοντας ορισμένες επιμέρους και αποσπασματικές παρεμβάσεις στα Εργασιακά, οι οποίες στην πραγματικότητα αποτελούν κενό γράμμα, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους, από την στιγμή που διατηρείται άθικτο και εφαρμόζεται όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις προς όφελος του κεφαλαίου.

  Σε αυτήν την κατεύθυνση, η κυβέρνηση αξιοποιεί την υπογραφή χτες από την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου της «επέκτασης» 4 κλαδικών Συμβάσεων που είναι σε ισχύ (τραπεζών, γραφείων ταξιδίων, ναυτιλιακών επιχειρήσεων και πρακτορειακών επιχειρήσεων – μελών της ΔΝΕ), με την ηγεσία του υπουργείου να ισχυρίζεται ψευδεπίγραφα ότι η εν λόγω εξέλιξη σηματοδοτεί την «ουσιαστική μετάβαση σε μια νέα περίοδο ανάκτησης δικαιωμάτων για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία»…

  Τον τόνο της απατηλής κυβερνητικής προπαγάνδας έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είχαμε την πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια. Η υπουργός Εργασίας υπέγραψε για τις πρώτες 4 κλαδικές συμβάσεις εργασίας, που αφορούν περίπου 75.000 εργαζόμενους, οι οποίοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους. Η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βήμα το βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας, με όρους αξιοπρέπειας».
  Αποτύπωση της κλιμάκωσης της αντεργατικής επίθεσης και στις ΣΣΕ

  Το τι εννοεί βέβαια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως «ενίσχυση των εργαζομένων» το έχει δείξει πολύ καλά η κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης στα 3,5 χρόνια της διακυβέρνησής της, τα αντιλαϊκά μέτρα που πρόσθεσε στο «έργο» των προκατόχων της, ενισχύοντας το οπλοστάσιο της μεγαλοεργοδοσίας για την διατήρηση και το βάθεμα του εργασιακού μεσαίωνα. Αυτό ακριβώς το αντεργατικό οπλοστάσιο διατηρείται στο ακέραιο και στην περιβόητη «μεταμνημονιακή εποχή».

  Αυτή η μονιμοποίηση και επέκταση της αντεργατικής επίθεσης αποτυπώνεται και στο θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων, σε πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα περί «επαναφοράς των ΣΣΕ»:

  1. Με το νέο δώρο που έδωσε πρόσφατα στο κεφάλαιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, οι εργοδοτικές οργανώσεις απέκτησαν τη δυνατότητα – αν το επιθυμούν – να μπλοκάρουν αμετάκλητα την επέκταση μιας κλαδικής ΣΣΕ στο σύνολο του κλάδου, απλά με το να μην καταθέτουν το μητρώο μελών τους για να διαπιστωθεί αν απασχολούν το 50%+1 των εργαζομένων του κλάδου.

  2. Οπως επιβεβαιώνουν οι 4 συμβάσεις που προαναφέρθηκαν, η «επέκταση ΣΣΕ» για την οποία μιλάει η κυβέρνηση είναι μόνο στα χαρτιά, δηλαδή δεν πρόκειται για επέκταση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στο σύνολο των εργαζομένων στον εκάστοτε κλάδο, αφού εξακολουθούν να μένουν εκτός οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονται σε καθεστώς «ευελιξίας» (ενοικιαζόμενοι, εργολαβικοί, εργαζόμενοι σε διάφορες θυγατρικές κ.ο.κ.), ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς, στο έδαφος του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου που έχουν διασφαλίσει οι κυβερνήσεις στο κεφάλαιο για την ένταση της εκμετάλλευσης.

  3. Αντίστοιχα, σε πλήρη αντίθεση με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για «μετάβαση σε μια νέα περίοδο ανάκτησης δικαιωμάτων», είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμβάσεις που «επεκτείνονται» περιλαμβάνουν μεγάλες μειώσεις μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων.

  4. Η κυβέρνηση μιλάει για «επέκταση» των συμβάσεων που ισχύουν σήμερα και αυτών που θα υπογραφούν από εδώ και πέρα. Μόνο που οι κλαδικές Συμβάσεις που ισχύουν σήμερα καλύπτουν έναν μικρό τμήμα των εργαζομένων, που σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν ξεπερνά το 10% των μισθωτών, ενώ δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός, καμία πρόβλεψη που να υποχρεώνει τους εργοδότες να προσέρχονται για να υπογράψουν ΣΣΕ, όταν είναι γνωστή η τακτική των εργοδοτικών οργανώσεων είτε να μην προσέρχονται καν σε διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, είτε να προτείνουν τους όρους της ΕΓΣΣΕ, δηλαδή το αίσχος των 586 ευρώ μεικτά.

  «Επέκταση»… που καλύπτει μόνο όσους ήδη καλύπτονταν!

  Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι η «επέκταση των ΣΣΕ» για την οποία θριαμβολογεί η κυβέρνηση είναι ένα «πουκάμισο αδειανό», αφού ούτε πρόκειται για πραγματική επέκταση, ούτε μπορεί να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για τους εργαζόμενους από τη στιγμή που διατηρείται όλο το αντεργατικό πλαίσιο που επιτρέπει στην εργοδοσία να παρακάμπτει Συμβάσεις, να εντείνει την εκμετάλλευση, διατηρώντας εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων ακόμα και μέσα στην ίδια επιχείρηση.

  Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των τεσσάρων Συμβάσεων την «επέκταση» των οποίων διαφημίζει η κυβέρνηση. Για παράδειγμα στις τράπεζες, από την «επέκταση» της Σύμβασης… δεν προκύπτει κάλυψη άλλων εργαζομένων πέραν όσων μέχρι σήμερα καλύπτονται, την ίδια ώρα που χιλιάδες εργολαβικοί ή εργαζόμενοι μέσω θυγατρικών που δουλεύουν για τις τράπεζες παραμένουν αποκλεισμένοι από την κλαδική Σύμβαση, όπως ακριβώς γινόταν και πριν την υπογραφή της «επέκτασης». Δηλαδή, δεν προκύπτει καμία αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων στις τράπεζες, ούτε γι’ αυτούς που μέχρι τώρα καλύπτονται, ούτε εννοείται για τους υπόλοιπους, που είναι μερικές χιλιάδες και θα συνεχίζουν να λαμβάνουν τους ίδιους μίζερους μισθούς. Ανάλογη είναι η εικόνα και για τις υπόλοιπες Συμβάσεις.

  Επομένως, δεν προκύπτει από πουθενά η αύξηση στους μισθούς 75.000 εργαζομένων την οποία «ανακάλυψε» το υπουργείο Εργασίας και επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του…
  Με το νόμο Σαμαρά – Βρούτση για το μόνιμο χτύπημα του κατώτατου μισθού

  Η κυβερνητική υποκρισία βρίσκει την απόλυτη ενσάρκωσή της στην περίπτωση του κατώτερου μισθού: Στην πραγματικότητα, αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση, με πρόσχημα κάποια ψίχουλα λίγων ευρώ, τα οποία μάλιστα θα «σαρωθούν» από την αύξηση του αφορολόγητου, είναι η εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4172/2013 (νόμος Σαμαρά – Βρούτση), με τον οποίο καταργούνται μόνιμα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ, ενώ ο καθορισμός του κατώτερου μισθού, όπως και των τριετιών, των επιδομάτων κ.λπ., θα γίνεται μόνιμα πλέον με κυβερνητική απόφαση και με θεσμοθετημένο βασικό κριτήριο τη διασφάλιση της «ανταγωνιστικότητας».

  Την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό και συνολικά για την ΕΓΣΣΕ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χωρίς ντροπή την ονομάζει… «ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων» (!), όταν στην πράξη μονιμοποιεί τη μεγάλη μνημονιακή ανατροπή που έγινε με την περιβόητη Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 2012! …»

 43. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «…Δεν έδωσες δακτυλικό αποτύπωμα στο αφεντικό; Απολύεσαι!
  03-09-2018

  http://www.katiousa.gr/politika/ergatiki-taksi/den-edoses-daktyliko-apotypoma-sto-afentiko-apolyesai/

  Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση μέλους του από τη SELLER Hellas, επειδή αρνήθηκε να δώσει το δακτυλικό του αποτύπωμα στην επιχείρηση.

  Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρήσεις καταπατούν βάναυσα τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων τους, ενώ πριν λίγους μήνες έγινε γνωστό πως η εταιρεία “Ελλάκτωρ” δίνει ακόμα και οδηγίες για συμπεριφορά των υπαλλήλων κατά τις νυχτερινές τους εξόδους. Ο “Μεγάλος αδελφός” εξακολουθεί καθώς φαίνεται να εμπνέει μεγάλα τμήματα της εργοδοσίας, που αποθρασυμένη από την ανοχή ή και την αβάντα του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και της -επιεικώς- πλημμελέστατης λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών, φτάνοντας τον έλεγχο των εργαζομένων σε νέα ύψη και τρομοκρατώντας όσους αντιστέκονται.

  Έτσι λοιπόν, όπως καταγγέλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, την περασμένη Παρασκευή απολύθηκε τεχνικός, μέλος του σωματείου από την εταιρεία SELLER Hellas. Είχε προηγηθεί κάποιες βδομάδες πριν παρέμβαση του σωματείου απέναντι σε μέτρα κατάφωρης παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, ώστε να λειτουργούν πλήρως ως “ρομποτάκια”.

  Πιο συγκεκριμένα, η εργοδοσία σχεδιάζει τη δημιουργία βάσης δεδομένων με δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα βιομετρικά στοιχεία, για “φέις κοντρόλ” στην είσοδο, αλλά και καταμέτρηση του τελευταίου νανοδευτερολέπτου εργασίας. Επιπλέον, σκοπεύει να εγκαταστήσει παντού κάμερες ώστε κατά δήλωση εκπροσώπου της εργοδοσίας “να διαπιστώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πόσο παραγωγικό χρόνο χάνουν στη διάρκεια του ωραρίου τους”»!

  Στους εργαζόμενους διανεμήθηκε “έντυπο συγκατάθεσης”, ώστε να εκχωρήσουν “οικειοθελώς” τα προσωπικά τους δεδομένα, με την προειδοποίηση πως τυχόν άρνηση θα επέφερε κυρώσεις. Αρχικά, η αντίδραση σωματείου και εργαζομένων εξανάγκασε σε υπαναχώρηση τον εργοδότη, που δήλωσε πως τελικά δε θα υλοποιήσει τις σχετικές αποφάσεις. Λίγο καιρό μετά όμως, απέλυσε εκδικητικά και παραδειγματικά έναν από τους πιο δραστήριους στη σχετική κινητοποίηση εργαζόμενο και συνδικαλιστή, προφασιζόμενος μάλιστα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης και πως δήθεν υπήρξε ο τελευταίος προσληφθείς, κάτι που το σωματείο καταγγέλλει ως ψευδές.

  Η απάντηση του σωματείου σε αυτή την προφανή απόπειρα τρομοκράτησης των υπόλοιπων εργαζομένων, ώστε να σκύψουν το κεφάλι στη βιομετρική γαλέρα που τους επιβάλλεται έρχεται με κινητοποιήση του ΣΜΤ αύριο Τρίτη και ώρα 6.45 π.μ έξω από την επιχείρηση SELLER HELLAS. …»

 44. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 45. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «… Την απάντησή του στα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης γύρω από την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και τις αυξήσεις στους κλαδικούς μισθούς δίνει το ΠΑΜΕ με ένα βίντεο που έχει χιουμοριστικό τόνο.

  «Τέρμα τα ψέματα, τέρμα οι απάτες» τονίζει το ΠΑΜΕ και απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλ. Αριστοτέλους.

  Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

  «Η κυβέρνηση τάζει φύκια και μεταξωτές κορδέλες. Η πραγματικότητα βρίσκεται στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, με την πανσπερμία εργασιακών σχέσεων, με τους χιλιάδες ενοικιαζόμενους εργάτες, τους χιλιάδες εργαζόμενους που πληρώνονται με τους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης, με τα στοιχεία που αναφέρουν πως ο μισθός για 3 στους 10 εργαζόμενους βρίσκεται κάτω από 400 ευρώ μεικτά.

  Η κυβέρνηση παρά τους πανηγυρισμούς για τις συμβάσεις, κάνει χρήση του μνημονιακού νόμου 4172/2013 (νόμος Σαμαρά – Βρούτση), με τον οποίο καταργούνται μόνιμα οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ, ενώ ο καθορισμός του κατώτερου μισθού, όπως και των τριετιών, των επιδομάτων κ.λπ., θα γίνεται μόνιμα πλέον με κυβερνητική απόφαση και με θεσμοθετημένο βασικό κριτήριο τη διασφάλιση της “ανταγωνιστικότητας” και της παραγωγικότητας. Δεν υπάρχει καμία ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση όταν τις αυξήσεις στους κλάδους, τις υπογράφει η υπουργός!

  Πίσω από τις κορόνες της επέκτασης των συμβάσεων και των αυξήσεων, κρύβεται το γεγονός πως οι εργοδοτικές οργανώσεις απέκτησαν από την κυβέρνηση τη δυνατότητα να μπλοκάρουν αμετάκλητα την επέκταση μιας κλαδικής ΣΣΕ στο σύνολο του κλάδου, εφόσον δεν καταθέτουν το μητρώο μελών τους για να διαπιστωθεί αν απασχολούν το 50%+1 των εργαζομένων του κλάδου. Ακόμη, τα δουλεμπορικά γραφεία θα γιγαντωθούν.

  Την ίδια στιγμή σε κάθε κλάδο εξακολουθούν να μένουν εκτός των κλαδικών συμβάσεων οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονται σε καθεστώς “ευελιξίας” (ενοικιαζόμενοι, εργολαβικοί, εργαζόμενοι σε διάφορες θυγατρικές κ.ο.κ.), ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς, στο έδαφος του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου που έχουν διασφαλίσει οι κυβερνήσεις στο κεφάλαιο για την ένταση της εκμετάλλευσης.

  Κρύβουν το γεγονός πως οι συμβάσεις που τάχα “επεκτείνονται” πέρα από το μικρό εύρος που δεδομένα καλύπτουν, περιλαμβάνουν όλες τις μεγάλες μειώσεις μισθών και της αφαίρεσης δικαιωμάτων, των προηγούμενων ετών. Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν προκύπτει από πουθενά πως οι τάχα αυξήσεις στους κλαδικούς μισθούς, αφορούν 75.000 εργαζομένους, που αναφέρει συνεχώς η κυβέρνηση και τα επιτελεία της». …»

 46. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
  Τρίτη 04/09/2018 – 13:24 – Ενημέρωση: Τρίτη 04/09/2018 – 14:28
  ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ
  Να συνεχιστεί ο αγώνας για ικανοποιητικές αυξήσεις στις ΣΣΕ
  Αύξηση 2% συμφώνησε η πλειοψηφία της ΠΝΟ με τους εφοπλιστές

  https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/167448/na-synehistei-o-agonas-gia-ikanopoiitikes-ayxiseis-stis-sse

  «…. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

  «Ενώ με την καθολική συμμετοχή τους οι ναυτεργάτες στην απεργία έστειλαν μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της επιθετικότητας των εφοπλιστών, για άλλη μια φορά τη βρώμικη δουλειά σε βάρος των ναυτεργατών ανέλαβε η σαπίλα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, αποφασίζοντας να σταματήσει άμεσα η απεργία των ναυτεργατών, εκτελώντας τις εντολές των εφοπλιστών, της κυβέρνησης.

  Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, εκφράζοντας την αγωνιστική θέληση των ναυτεργατών όλων των κλάδων μέσα από τα καράβια, απέρριψαν και καταψήφισαν την επαίσχυντη συμφωνία εφοπλιστών – ΠΝΟ για αύξηση 2% το 2018, προτείνοντας τη συνέχιση του αγώνα με νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ναυτεργατών.

  Πριν και κατά τη διάρκεια της απεργίας ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός με επικεφαλής τους Γ. Χαλά γγ της ΠΝΟ, τον Ε. Τσικαλάκη πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ και Α. Νταλακογεώργο πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ, σε συναντήσεις με τους εφοπλιστές και ΥΕΝ, υπονόμευσαν την απεργία.

  Οι ναυτεργάτες έχουν μνήμη και κρίση, διακρίνουν τις σχέσεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού με τους εφοπλιστές – ΥΕΝ.

  Η πείρα και τα συμπεράσματα από τους πολύχρονους αγώνες των ναυτεργατών με τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της ενίσχυσης σε όλους τους κλάδους των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

  Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στην προετοιμασία των συλλαλητηρίων των δυνάμεων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, με κεντρικό σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες»». …»

 47. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 48. Ο/Η faros λέει:

  Από ό,τι φαίνεται, τελικά το σύστημα, θα τους πετάξει σαν στυμμένη λεμονόκουπα !

 49. Ο/Η faros λέει:

  Χα χα, καλό !

 50. Ο/Η faros λέει:

  Πράγματι, έτσι είναι, όπως τα λέει ο momous.

 51. Ο/Η faros λέει:

  Βρήκαν και παίζουν οι εφοπλιστάδες …

 52. Ο/Η faros λέει:

  Και λίγο είναι …

 53. Ο/Η faros λέει:

  Καλή η Ελένη, η τελευταία φράση όλα τα λεφτά !

 54. Ο/Η faros λέει:

  Για ποιο Θάνο μιλάει ;

 55. Ο/Η faros λέει:

  Τα ίδια … σκ@@@ είναι !

 56. Ο/Η faros λέει:

  Ξεσάλωσαν οι εφοπλιστάδες …

 57. Ο/Η faros λέει:

  Ρε που μπλέξαμε …

 58. Ο/Η faros λέει:

  Ωχούούού, με αυτόν τον … Θάνο ασχολείστε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 59. Ο/Η faros λέει:

  Ναι, οι ξεφτίλες …

 60. Ο/Η faros λέει:

  Βλέπεις, έχουν τα κολοκάναλα με το μέρος τους …

  Γι αυτό και συνεχίζουν τα αισχρά ψέματά τους …

 61. Ο/Η faros λέει:

  Με τα … τσιπάκια να δείτε τι θα γίνει !

 62. Ο/Η faros λέει:

  Δεν μου άρεσε …

  Στην ταινία, ο Παπαμιχαήλ τα έδινε τα λεφτά …

  Ο Τσίπρας θα δώσει τα … ας μην πω τι!

 63. Ο/Η faros λέει:

  Ασταμάτητος Αγώνας …

 64. Ο/Η faros λέει:

  Ωωω, πολύ καλό αυτό !

  Τρομερή ατάκα !

 65. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ένας είναι ο Θάνος ο Γίγαντας ο Τζήμερος

 66. Ο/Η faros λέει:

  Έ, όχι και γίγαντος ο νάνος …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: