Για την μείωση της ανεργίας

Επειδή το θέμα – της μείωσης της ανεργίας κατά 7 περίπου ποσοστιαίων μονάδων, μεταξύ 2014 και 2018 – το έχουν σηκώσει πολύ ψηλά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν στα κανάλια, ας πούμε μια … μικρή αλήθεια που όλοι οι άλλοι αποφεύγουν να την πουν κατάμουτρα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

— Μείωση της ανεργίας έχουμε, διότι πρώτον εκατοντάδες χιλιάδες νέοι κυρίως έχουν καταφύγει στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά με αξιοπρέπεια.
Δεύτερον, διότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει αφήσει συριζαίο για συριζαίο που να μην τον έχει διορίσει στην Ελλάδα ή στις Βρυξέλες!

Και, για αυτό το τελευταίο, μην μου πει κάποιος για προσόντα, γιατί προσόντα δεν έχουν μόνο οι συριζαίοι (παιδιά βουλευτών π.χ.) έχουν και άλλα παιδιά που κάνουν το γκαρσόνι για να επιβιώσουν!

30 Responses to Για την μείωση της ανεργίας

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Όποιος έχει μία δουλειά δίνει την μισή σε αυτόν που δεν έχει
  Για να έγινε Πράξη μάλλον θα ήταν Δίκαιο

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  άλλες καταστάσεις που πουλάνε «τρελλίτσα»

  «,.. Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
  Σελίδα 6
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  Τρελίτσα ή ζαλάδα;

  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9975231

  ‘Η το έχουν ρίξει στην «τρελίτσα» εκεί στην «ΕΦΣΥΝ» ή είναι για τα καλά ζαλισμένοι από τα «ανοίγματα» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή τους να πείσουν (αλήθεια ποιους;) ότι «το ΚΚΕ δεν έχει μέτωπο στον αντικομμουνισμό»! Ποιο; Το ΚΚΕ που δέχεται τόνους λάσπης και επίθεσης ακριβώς για αυτόν το λόγο, επειδή υπερασπίζεται την Ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, για το γεγονός ότι δεν χειροκρότησε την αντεπανάσταση και την ανατροπή του σοσιαλισμού, όπως έκαναν τότε οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Φαίνεται μάλλον για την «ΕΦΣΥΝ» ότι αντιπαλεύει κανείς τον αντικομμουνισμό μόνο αν υπερασπίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, που δέχεται επίθεση από τη ΝΔ για το «κομμουνιστικό παρελθόν» στελεχών του. Που σημαίνει ότι η υπεράσπιση του κομμουνισμού περνάει μέσα από την υπεράσπιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του, δηλαδή βάζοντας πλάτη στην προσπάθεια που κάνουν ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ να στήσουν έναν κάλπικο καβγά, όπως δυο γάιδαροι που τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα.

  Και επειδή η «ΕΦΣΥΝ» κάνει ειδική αναφορά στα όσα είπε ο Αδωνης Γεωργιάδης για την «Ανοιξη της Πράγας», υποστηρίζοντας ότι έμειναν δήθεν αναπάντητα από το ΚΚΕ (άραγε σε τέτοιες απόψεις δεν απαντάνε το αφιέρωμα που είχε ο «Ριζοσπάστης» και το άρθρο στελέχους του Κόμματος, που φιλοξένησε η ίδια η «ΕΦΣΥΝ»;), ας μας εξηγήσουν: Πόσο μεγάλη είναι η απόσταση ανάμεσα στον ωμό, ανοιχτό αντικομμουνισμό, τύπου Γεωργιάδη, και στη ραφιναρισμένη εκδοχή του, που στο όνομα του «σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία» καταλήγει στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα με τον Γεωργιάδη και κάθε Γεωργιάδη; Γιατί στην κύρια αρθρογραφία που εκφράζει τη γνώμη των εφημερίδων, στην «ΕΦΣΥΝ» και στην «Αυγή», αυτά που είδαμε να αναμασιούνται είναι τα περί «Σοβιετικής εισβολής», περί «αντιδημοκρατικών καθεστώτων» και «καταπίεσης», ντυμένα με τα ψευδεπίγραφα περί «ανανέωσης του σοσιαλισμού», παρόλο που οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της «Ανοιξης» έχουν ομολογήσει ότι στόχος τους ήταν να φέρουν τον καπιταλισμό. Εφτασαν δε στο σημείο να συγκρίνουν την «Ανοιξη της Πράγας» με το Μάη του 1968 και τις κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ στις ΗΠΑ…

  Ο λαός μας λέει σοφά, «τα στερνά τιμούν τα πρώτα», πολύ περισσότερο αν έχεις ήδη αποκηρύξει τα «πρώτα»… Το παρελθόν τους οι «ανανήψαντες πρώην κομμουνιστές» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάψει να το υπερασπίζονται οι ίδιοι εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που στο όνομα της «ανανέωσης» αποκήρυξαν μετά βδελυγμίας το κομμουνιστικό κίνημα, τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος, την υπεράσπιση της ΕΣΣΔ και των άλλων σοσιαλιστικών κρατών. Το αποκήρυξαν πολλές φορές και ακόμα μια φορά όταν έγιναν κυβέρνηση για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αγαπημένο παιδί των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, όταν εισπράττουν τα συχαρίκια από την ΕΕ και αποφάσισαν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ… Η προσπάθειά τους να φορέσουν τη μάσκα του «αριστερού» προκαλεί ζημιά, λερώνει τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος, του κομμουνισμού, της αριστεράς και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όσοι άνθρωποι και αγωνιστές έχουν τέτοιες αναφορές και δεσμούς…»

 3. Ο/Η faros λέει:

  Δεν πρόκειται για τρελίτσες …

  Πληρωμένη δημοσιογραφία λέγεται !

 4. Ο/Η faros λέει:

  Το θέμα αυτό είναι πολύ μεγάλο …

  Η παραπάνω πρόταση, ίσως την δούμε και … επίσημα, απλά θα ανακυκλώσει το πρόβλημα !

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 6. Ο/Η faros λέει:

  Ο ένας είναι στο … στοιχείο του, ο άλλος δίνει εξετάσεις !

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  και

 11. Ο/Η faros λέει:

  Ναι …
  Μας … εξέπληξε !

 12. Ο/Η faros λέει:

  Φυσιολογικά πράγματα …

 13. Ο/Η faros λέει:

  Δεν θα το καταφέρουν !

 14. Ο/Η faros λέει:

  Αγώνας παντού !

 15. Ο/Η faros λέει:

  Μηλάκα ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Ναι ;;;;;;;;;;;;;;;

  Έτσι τον λένε ;

  Χα

 16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «…Προσπαθούν να υπονομεύσουν την απεργία ο ΓΓ της ΠΝΟ και ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ (AUDIO)

  https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/167189/prospatheia-yponomeysis-tis-apergias-apo-ton-gg-tis-pno-kai-ton-proedro

  Προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας από τον ΓΓ της ΠΝΟ και τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Θανάσης Ευαγγελάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο «24/7» για την απεργία των ναυτεργατών στις 3 Σεπτέμβρη.

  Όπως είπε παραμονή της απεργίας πήγαν να συναντηθούν με τους εφοπλιστές αντί να προετοιμάζουν τον αγώνα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «περισσότερο είναι στα τραπέζια με τους εφοπλιστές παρά στα καράβια με τους ναυτεργάτες». Ταυτόχρονα τους προειδοποίησε να μην κάνουν κωλοτούμπα την τελευταία στιγμή όπως έκαναν και σε άλλες περιπτώσεις διότι θα βρουν απέναντι τους ναυτεργάτες.

  Τόνισε ότι τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ δίνουν καθημερινά τη μάχη της οργάνωσης της απεργίας μαζί με τους ναυτεργάτες πάνω στα καράβια για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις.

  Σε ερώτηση για το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» που πήρε φωτιά ο Θ. Ευαγγελάκης σημείωσε ότι χειροτερεύει η κατάσταση συνολικά λόγω των μειωμένων συνθέσεων, τα εξοντωτικά ωράρια και την υποσυντήρηση των πλοίων, θυμίζοντας πως ήδη υπάρχουν δύο νεκροί ναυτεργάτες πάνω σε πλοία. …»

 17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 18. Ο/Η faros λέει:

  Δεν περνάει πλέον η … μπογιά του … κοινωνικού αυτοματισμού!

 19. Ο/Η faros λέει:

  Παλιά τους τέχνη κόσκινο !

 20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  http://www.kathimerini.gr/982372/article/epikairothta/politikh/koyvelhs-h-xwra-mpainei-se-mia-kainoyrgia-poreia-dikaihs-anapty3hs

  «… Ο απερχόμενος υπουργός, αφού έκανε απολογισμό του έργου του στο υπουργείο, ευχαρίστησε όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, τονίζοντας ότι αυτή κυβέρνηση συγκρούστηκε με μικρά, μεσαία και μεγάλα ζητήματα, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα και την αποφασιστικότητα που τη διακατέχει. «Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις γιατί υπηρετήσαμε με πίστη την πατρίδα και το συμφέρον του ελληνικού λαού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι «φορείς του ευρύτερου τομέα της ναυτιλίας τοποθετούνται με ικανοποιητικό τρόπο για την έως τώρα συνεργασία».

  Στη συνέχεια, προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να του αναθέσει ένα άλλο πόστο, αυτό του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος στη Βουλή, στην τελευταία περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας, όπου θα υπάρξουν πολύ μεγάλες αναμετρήσεις σε θέματα όπως το Σύνταγμα και το Μακεδονικό.

  Αναφερόμενος στη ρύπανση στο Σαρωνικό από το ναυάγιο του «Αγ. Ζώνη», είπε ότι έγινε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια με αξιοποίηση του δυναμικού της χώρας αλλά και του Λιμενικού Σώματος, και σε 2,5 μήνες καθαρίστηκε η θάλασσα και οι παραλίες από πετρελαιοειδή αλλά και από σκουπίδια, παλιά και καινούργια. «Οι παραλίες στον Αργοσαρωνικό είναι καλύτερες και καθαρότερες από κάθε άλλη φορά», τόνισε.

  Για το θέμα της αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει στήριξη από το ναυτικό κεφάλαιο που τροφοδοτείται από ένα τέλος που πληρώνουν οι εφοπλιστές. «Το τέλος αυτό έχει να αυξηθεί από το τέλος του 1979», τόνισε και ανέφερε ότι ήδη έχει συντάξει σχετική τροπολογία για αύξησή του, έστω και μετά από 40 χρόνια, την προώθηση της οποίας θα ζητήσει από τον νέο υπουργό, έπειτα από διάλογο που έχει συμφωνηθεί να γίνει από το υπουργείο και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

  Για την προαναγγελθείσα απεργία της ΠΝΟ της Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, είπε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ασκήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην ακτοπλοΐα. «Η ακτοπλοΐα έπειτα από 8 χρόνια στασιμότητας στους μισθούς των εργαζομένων της ναυτιλίας πρέπει να κατανοήσει ότι από το μερίδιο της αύξησης της τουριστικής κίνησης αλλά και του μεταφορικού ισοδύναμου πρέπει να δείξει κατανόηση στα ζητήματα της ΠΝΟ», τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι «πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί αυτή η απεργία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που η τουριστική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη».

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ …»

 21. Ο/Η faros λέει:

  Δεν θέλω να ασχοληθώ με το ανθρωπάκι αυτό …

 22. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ο Κουρουπλής δεν είναι τυχαίος. Ήταν με το πρωτο κύμα των ΠΑΣΟΚΩΝ που πήγε στον Σύριζα τέλη 2011 – αρχές 2012

 23. Ο/Η faros λέει:

  Αυτό δεν τον κάνει λιγότερο ανθρωπάκι !

 24. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 25. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  έχω μάθει να μην υποτιμώ τον ταξικό αντίπαλο.

 26. Ο/Η faros λέει:

  Α, κοίτα …

  Πιο πολύ να φοβόμαστε τα ανθρωπάκια …

  Είναι ικανοί ΓΙΑ ΟΛΑ !

 27. Ο/Η faros λέει:

  Καιρός να ξεσηκωθούν οι ναυτεργάτες, όλοι οι εργάτες !

 28. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  χα χα

 29. Ο/Η faros λέει:

  Α, μπα;

  Χε χε …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: