Άλλαξαν … φύλο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν ξέρω …
Αλλά αυτά που διαβάζω …
Αν είναι αληθινά …
Παρών … Παρούσα …

Διαβάζω, ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το Σάββατο 9 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί, για άλλη μια χρονιά, το Athens Pride. Και αυτή τη φορά δηλώνει «παρούσα». Παρούσα στη ζωή, στον δρόμο, στη δουλειά, στη διεκδίκηση. Παρούσα για όσα έχουν γίνει, παρούσα και σε αυτά που έπονται, μέχρι τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία…

Το ίδιο δηλώνει και ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ… «Παρούσα» σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε αγώνα για την οριστική άρση των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η συμμετοχή μας στο Athens Pride είναι, ασφαλώς, δεδομένη».

Και γιατί … κυρίες του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, μένετε μόνο στις διαπιστώσεις;
Κυβέρνηση δεν είστε;
Κάντε κάτι …
Έμπρακτο!
(πέρα φυσικά από … τηλεοπτικές σειρές)

υ.γ.: Με την ευκαιρία … Θέλω να τονίσω, να υπογραμμίσω, ότι η θέση η δική μου, πέρα από τον αυτονόητο σεβασμό μου για όσους έχουν άλλες προτιμήσεις από μένα ή από το σύνολο της κοινωνίας, είμαι απολύτως αντίθετος στην υιοθεσία που το παιδί δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει διακριτά ποιος είναι ο πατέρας και ποια η μητέρα.
Για το ίδιο το παιδί.
Για να μεγαλώσει με συμμετρία και αγάπη.

12 Responses to Άλλαξαν … φύλο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ;

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως ίσως να συμμετέχει και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστοφάγος – γκουρμεδολόγος κ.Γκλέτσος που ξέρει να «ψήνει το ψάρι και απο τις δύο πλευρές»

  Το κάνει με παραστατική κίνηση προς εμπέδωση στην εκπομπή του γνωστού ξεφλαχεφτή του Ελληνικού Πληθυσμού

  Από το 22ο λεπτό και μετά

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Από τα λίγα του Πανούση

  Κανένα σχόλιο π.χ. για σεξισμό κλπ θα γίνει για το video από Συριζαίους ή το «καταπίνουν» λόγω αντιΚΚΕ τοποθετήσεων του συγχωρεμένου;

 3. Ο/Η faros λέει:

  Δεν τον γουστάρω με τίποτα τον τύπο !

 4. Ο/Η faros λέει:

  Ξέρεις καθόλου δεν με νοιάζει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του …

  Αρκεί, αυτό, το κρεβάτι του δηλαδή, να … παραμένει στο σπίτι του και όχι να περιφέρεται στους δρόμους …

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το θέμα Φάρε είναι πως στον Σύριζα προβάλουν ως «δήθεν» «προοδευτικό» το τι γίνεται στο κρεβάτι. . Κοινώς «έμπλεξαν τα μπούτια τους».

  Μάλλον δεν ξέρουν πως από τους πρώτους που μίλησε για τα δικαιώματα «συμπεριφορών» και «ιδιατεροτήτων» ήταν ο Φρίντμαν, ο πατέρας του Νεο-Φιλελευθερισμού

  Μάλλον δεν ξέρουν πως γενικά στα περί «δικαιωμάτων» στηρίζονται διάφορα «περίεργα» κινήματα τα οποία συμπτωματικά προβάλλονται ΄πάρα πολύ από την Δύση σε χώρες που δεν έχουν και καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και γενικά την Δύση.

  Μάλλον δεν ξέρουν πως σε μία εκπομπή στο «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» του δικού τους σήμερα ευρωβουλευτή Κούλογλου υπήρχε Ρεπορτάζ για γερμανούς ναζί με «ιδιαιτερότητες» [ ναζι-αρ(ι)ες(;) ] ντυμένοι με τα δερμάτινα τους.

  Μάλλον δεν ξέρουν πως ο Ερνστ Ρεμ «που κουνούσε την αχλαδιά» ως αρχηγός των φαιοχιτώνων S.A. του Χίτλερ σκότωνε κομμουνιστές, έκανε πογκρομ σε εβραίους κ.α..

  Επίσης, όταν οι Συριζαίοι κάνουν επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ για το σύμφωνο συμβίωσης κ.α. μάλλον δεν ξέρουν πως κάποιοι καλλιτέχνες(ο ένας μάλιστα πέθανε πρόσφατα και ήταν αντίθετος στα Πράιντ) με δηλωμένες τις «προτιμήσεις» τους, ανοιχτά δηλώνουν πως ψηφίζουν ΚΚΕ

 6. Ο/Η faros λέει:

  Πολύ σημαντικές οι παρατηρήσεις σου – έχουν ιστορικό υπόβαθρο.

  Σίγουρα οι βουλευτές, οι βουλευτίνες και οι … βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ιδέα από αυτά που αναφέρεις!

  Την τσέπη του κοιτάνε μόνο … α, … και τα ψηφαλάκια!

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ξέρουν, δεν είναι χαζοί.
  Αλλά είναι ενταγμένοι στο να παραπλανούν – αποπροσανατολίζουν κόσμο και κοσμάκη πως δήθεν αυτοί είναι οι αγώνες της «νέας» -(παλιάς στην ουσία) εποχής.

 8. Ο/Η faros λέει:

  Διάβασα, ότι η ΝΔ θα στείλει … αντιπροσωπεία !!!
  Για τα ψηφαλάκια φυσικά …

  Βέβαια, το άρθρο έγινε για την λέξη … παρούσα, αντί για παρών που χρησιμοποιεί η ανακοίνωση!!!

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 10. Ο/Η faros λέει:

  Καθόλου περίεργα …
  Εντελώς φυσιολογικά …

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παιδί για όλες τις δουλειές

  https://www.protothema.gr/politics/article/590355/-o-suriza-einai-to-paidi-gia-oles-tis-douleies-/

  – Ενα πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Γιατί το ΚΚΕ δεν ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης; Εμένα προσωπικά με ενόχλησε αυτό.

  «Το τι κάνει κάποιος στο σπίτι του είναι δικαίωμά του. Είναι αντιδραστική και ρατσιστική άποψη να επεμβαίνεις στις προσωπικές επιλογές του άλλου και γι’ αυτό πρέπει να είναι και αυστηρός ο νόμος για όσους προσβάλλουν τη σεξουαλική επιλογή κάθε ατόμου».

  – Η διαφωνία ποια είναι;

  «Το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, της υιοθεσίας παιδιών, από ομόφυλα ζευγάρια. Αυτή την επιφύλαξη είχαμε εμείς. Και αυτό προειδοποιούσαμε και στον πρώτο νόμο. Και τώρα θα ανοίξει κι άλλο ζήτημα, θα φέρουν νόμο για το κοινωνικό φύλο, τέτοιος προσδιορισμός».

  – Τι είναι αυτό;

  «Οτι δεν πρέπει να προσδιορίζεται το μωρό τη στιγμή της γέννησης με τα βιολογικά χαρακτηριστικά. Συνήθως όταν γεννιέται ένα παιδί, βλέπεις αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Και λένε αυτοί ότι στα 18 να διαλέγεις το φύλο που θέλεις να είσαι! Να αυτοπροσδιορίζεσαι σεξουαλικά».

  – Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Γεννάει η μάνα ένα αγοράκι…

  «Ναι. Δίπλα δεν θα γράφει “άρρεν”, αλλά θα λέει “παιδί” γενικά, ουδέτερο πράγμα. Ο προσδιορισμός θα γίνεται στην αρχή της ενηλικίωσης και θα λέει “είμαι άντρας ή είμαι γυναίκα”. Σε άλλες χώρες έχει γίνει. Στις ΗΠΑ και δεν θυμάμαι πού αλλού. Είναι η θεωρία του κοινωνικού φύλου, με την οποία είμαστε αντίθετοι».

  – Στο ΚΚΕ δεν έχετε αποκλεισμούς στους ομοφυλόφιλους;

  «Οχι, βέβαια, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Απλώς για ανήλικους πρέπει να δεις και το ζήτημα της διαπαιδαγώγησης. Ο ενήλικος έχει δικαίωμα να επιλέξει, αλλά να μην προκαλεί.
  Προκλητικότητα είναι, για παράδειγμα, να είσαι παντρεμένος, να κοιμάσαι με μία ή και δύο γκόμενες και να κυκλοφορείς σαν γύφτικο σκερπάνι. Το ίδιο και για μια γυναίκα. Να έχει τον έναν, τον άντρα, τον γκόμενο και να είναι, ας πούμε… Εντάξει, ρε φίλε, άμα δεν γουστάρεις, χώρισε, αν θέλεις να κάνεις κάτι, κάν’ το, αλλά μην προκαλείς και κοκορεύεσαι. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Γιατί και το ήθος έχει κι αυτό την κοινωνική του διάσταση. Εξάλλου είναι και το ατομικό, το τι νιώθω εγώ, ζούμε σε μια κοινωνία με ανθρώπους δίπλα μας, έχουμε παιδιά».

 12. Ο/Η faros λέει:

  Είμαι σύμφωνος με όλα τα παραπάνω …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: