Λάθος ;

Ήταν … λάθος τελικά;

Έτσι λέει το facebook!

«Απ΄ό,τι φαίνεται, κάναμε λάθος και αφαιρέσαμε κάτι που είχατε δημοσιεύει στο Facebook αν και δεν παραβίαζε τους Όρους της κοινότητάς μας. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη και να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε επαναφέρει το περιεχόμενό σας και έχουμε αναιρέσει τυχόν μπλοκαρίσματα που επιβλήθηκαν στο λογαριασμό σας εξαιτίας αυτού του λάθους.»

Το παραπάνω μήνυμα, «ήρθε» στον λογαριασμό του Νίκου Μπογιόπουλου, μετά τον σάλο που σηκώθηκε και με την παρέμβαση Κοντονή και με την παρέμβαση του ΚΚΕ στην Ε.Ε.!

Πριν από αυτές τις παρεμβάσεις, μια χαρά το Φατσοβιβλίο ΔΕΝ είχε αναγνωρίσει αυτό το … λάθος!

Ίσχυε το … λάθος!

Τέλος πάντων, … τέλος καλό, όλα καλά!

 

66 Responses to Λάθος ;

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ε αφού κάνει λάθος «κοτζάμ» Facebook, ας βάλω κατά λάθος κάτι άλλο

  Μικρές Νίκες.

  Ο νέος νόμος για τις απεργίες του Σύριζα στα 2017 πήγε εκεί που πήγαν και οι προηγούμενοι.
  Τίποτα δεν σταματά το δίκιο των εργαζομένων. Τα κατάφεραν στα Ναυπηγεία για ΣΣΕ Τώρα και στην Cosco για ΣΣΕ και ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ από την ερχόμενη Τρίτη με κύκλο διαπραγματεύσεων.

  Ότι θα πήγαινε καλά η απεργία, το κατάλαβα από το χθεσινό δελτίο του ΣΚΑΙ και την αστεία ανακοίνωση των εργοδοτών που πρόβαλε.

  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΗΣ «COSCO»
  Με τον αποφασιστικό απεργιακό τους αγώνα και την αλληλεγγύη πέτυχαν δεσμεύσεις για τα αιτήματά τους (ΦΩΤΟ)

  https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/160412/me-ton-apofasistiko-apergiako-toys-agona-kai-tin-allileggyi-petyhan

  «.. Ως ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, της αποφασιστικότητας, της ενότητάς τους και του κύματος αλληλεγγύης που ξεδιπλώθηκε υπέρ του αγώνα τους, χαρακτήρισαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco» τις απαντήσεις που έλαβαν από την πλευρά της εργοδοσίας της «Cosco» και των υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας κατά τη συνάντηση που έγινε το πρωί της Τετάρτης 6 Ιούνη στο ΥΕΝ, για έναρξη διαπραγματεύσεων προς υπογραφή ΣΣΕ και ένταξη των λιμενεργατών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

  Μετά την εξέλιξη αυτή ομόφωνα ανέστειλαν την απεργία τους, ενώ αποφασίστηκε και η αναβολή της προγραμματισμένης για το απόγευμα συγκέντρωσης αλληλεγγύης.

  Στη συνάντηση στο υπουργείο συμμετείχαν η εργοδοσία της «Cosco», εκπρόσωποι του ΥΕΝ και του υπουργείου Εργασίας και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

  Συγκεκριμένα η εργοδοσία της «Cosco» αποδέχτηκε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει υπογραφεί καθώς υπάρχουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας. Επίσης εργοδοσία και συναρμόδια υπουργεία δεσμεύτηκαν ότι θα επιλυθούν τα όποια τεχνικά ζητήματα για την αναγνώριση και ένταξη των λιμενεργατών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) .

  Σε αυτή την κατεύθυνση, η πρώτη διαπραγματευτική συνάντηση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιούνη, στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, των δύο συναρμόδιων υπουργείων και του Σωματείου Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ.

  Μετά από την ενημέρωση που ακολούθησε από τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ για τα αποτελέσματα της συνάντησης, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco» αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, τη συντεταγμένη επιστροφή στα πόστα τους, δηλώνοντας ωστόσο ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έλαβαν από την εργοδοσία και τα συναρμόδια υπουργεία.

  Ήδη προγραμματίστηκε το ΔΣ του Σωματείου τους (ΕΔΕΔΕΠ) να συνεδριάσει αμέσως μετά την 1η διαπραγματευτική συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης.

  Επίσης, μετά από τις σημερινές θετικές εξελίξεις, αποφασίστηκε η αναβολή της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη το απόγευμα στην πύλη της «Cosco». ..»

  Κατά τα άλλα, όπως είχε πει πάνω-κάτω και ο πρόεδρας της ΓΣΕΕ τελείωσαν τα «ψωμιά» της απεργίας.

  Οι λοιποί των 18 χωριά – χωριατών του αναρχο-αριστερο και λοιπών του ευρύτερου Πασοκοχώρου θα μας αναλύσουν ποια μέρα της 3ημερης απεργίας ήταν «εργοδοτική».
  Αν «τα παιδιά» γουστάρουν πιο «δυναμικές» τις απεργίες από τις οποίες απέχουν, υπάρχει ο «αντιμνημονιακός» πρώην Πρόεδρας του συνδικαλιστικού της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ . Αν βέβαια προηγουμένως ξεκαθαρίσει την κατάσταση με κάποιες δικαστικές τύπου «περιπέτειες» που κάποιες κακές γλώσσες έγραψαν ως «ΔΕΗ tours»

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  https://www.902.gr/eidisi/agrotes/160307/trampoykiki-stasi-toy-dimarhoy-ap-gkletsoy-apenanti-stoys-agrotes-kai-ta

  «.. Την απαράδεκτη τραμπούκικη στάση του δήμαρχου Στυλίδας Απ. Γκλέτσου απέναντι στους αγρότες και τα αιτήματά τους, που όχι μόνο τάχθηκε απέναντί τους, αλλά εκτόξευσε ύβρεις και απειλές και έφτασε σε σημείο να χειροδικήσει κατά του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Στυλίδας, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Στυλίδας και Πελασγίας.

  Όπως αναφέρουν, στο Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας «συζητήθηκε το ψήφισμα των Αγροτικών Συλλόγων Στυλίδας – Εχιναίων και Πελασγίας, στο οποίο εκτίθενται τα άμεσα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς της περιοχής, που απαιτούν και άμεσες λύσεις. Με την κατάθεση του ψηφίσματος, οι Αγροτικοί Σύλλογοι ζητούσαν από τη Δημοτική αρχή να πάρει θέση υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων τους και να προγραμματιστούν οι λύσεις που μπορούν να δοθούν από το δήμο».

  Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Γκλέτσος, «παρόλο που τον έχουμε «καμαρώσει» στο παρελθόν πάνω στα τρακτέρ να παρακινεί τους αγρότες και «δήθεν» να τους συμπαραστέκεται στον αγώνα τους, όχι μόνο δεν τάχτηκε υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών, όχι μόνο ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει το ψήφισμα (όπως και έγινε από την πλειοψηφία), όχι μόνο εκτόξευε ύβρεις εναντίον των εκπροσώπων μας με την ανοχή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με έναν άνευ προηγουμένου τραμπουκισμό προς τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Στυλίδας Κώστα Ζαρκαδούλα που παρουσίασε τα προβλήματα άρδευσης, εκτόξευσε απειλές εναντίον του και τελικά χειροδίκησε σε βάρος του».

  Με αυτή την πρακτική, αναφέρεται στην καταγγελία, «ο δήμαρχος και η σκυφτή πλειοψηφία του έδειξαν το μέτρο της σημασίας που δίνουν στους αγρότες και τους εκπροσώπους τους. Έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι είναι με το μέρος αυτών που θέλουν να μας πετάξουν από τα χωράφια και τα περιβόλια μας. Είναι με το μέρος αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που επιβάλουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για όλους τους αγρότες της χώρας. Η φορολογία, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, το ρεύμα, όλα αυτά συνιστούν το πλαίσιο που θέτει μετ’ επιτάσεως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, στην οποία έχουν ορκιστεί ο συγκεκριμένος δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου».

  Έδειξε, δηλαδή, τόσο ο δήμαρχος, όσο και η πλειοψηφία του «το πόσο τους ενδιαφέρει να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, που διεκδικούν τη λύση τους μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους. Δεν μπόρεσε αυτός και η πλειοψηφία του να αντέξει το διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο οι δύο Αγροτικοί Σύλλογοι έθεσαν με σαφήνεια στο υπόμνημά τους. Αυτό δείχνει τις ευθύνες του δημάρχου και της πλειοψηφίας που τον στηρίζει, για τα χρονίζοντα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν οι Ελαιοπαραγωγοί και οι αγρότες της περιοχής. Γιατί πολύ απλά, τα περισσότερα εξ αυτών απαιτούν από τον ίδιο το δήμο να διεκδικήσει επιπλέον κονδύλια από την κυβέρνηση. Αλλά μάλλον αυτή η λέξη τους φέρνει ανατριχίλα, ειδικά όταν αφορά δίκαιες λαϊκές ανάγκες».

  Υπογραμμίζουν, όμως, πως «η ικανοποίηση των «ταπεινών» αιτημάτων μας, δεν θα έλυνε το αγροτικό ζήτημα, όμως θα περιόριζε τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε και θα περιόριζε το κόστος παραγωγής που αυξάνεται με την εγκατάλειψη και απαξίωση των αγροτικών υποδομών στο Δήμο Στυλίδας.

  Πόσο δύσκολο είναι επισκευαστούν οι αγροτικοί δρόμοι, ειδικά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές;

  Πόσο δύσκολο είναι να μπορούν εύκολα, γρήγορα και με μικρό κόστος να ποτίζουν οι αγρότες της περιοχής τις ελιές τους;

  Πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν σημεία υδροληψίας σε όλα τα χωριά του δήμου;

  Πόσο δύσκολο είναι να ανοιχτούν γεωτρήσεις, ώστε να αρδεύονται όλα τα περιβόλια;

  Πόσο δύσκολο είναι να συμπαρασταθεί ο δήμος στο δίκαιο αίτημά μας να καταργηθεί το χαράτσι του 2% σε κάθε τιμολόγιο που εκδίδεται για τη δακοκτονία, όταν μάλιστα αυτή δεν εκτελείται ή εκτελείται πλημμελώς με ευθύνη της περιφέρειας Στ. Ελλάδας;».

  Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία και οι Αγροτικοί Σύλλογοι επισημαίνουν ότι ο δήμαρχος ξέρει «»να πουλάει τσαμπουκάδες» σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να δείξει ότι αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά όταν είναι να προασπίσει έμπρακτα εργαζόμενους, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται από τις πολιτικές αυτές, την ΕΕ και την ΚΑΠ, τότε δείχνει ποιος πραγματικά είναι. Είναι ένα πολιτικό «σκυλάκι του καναπέ», που τσαντίζεται όταν θες να το σηκώσεις από την άνεση που του προσφέρει. Είναι επίσης ένας πολιτικά «θρασύδειλος», που εμείς που αγωνιζόμαστε οργανωμένα μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία για την επιβίωσή μας, δεν θα του απαντήσουμε με μπουνιές, αλλά με κλιμάκωση του αγώνα μας». ..»

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Cosco-Ναυπηγοεπισκευαστική

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  https://spasmenoparathyro.me/cosco-niki/

  «… Τα “ανεδαφικά” αιτήματα (όπως χαρακτηρίζονταν σε επιστολή που διακινούνταν σε ΜΜΕ από χτες) των απεργών, αποδέχτηκαν εταιρεία και υπουργείο και η απεργία ανεστάλη, μόλις πριν λίγα λεπτά.

  Συγκεκριμένα η εργοδοσία της Cosco, αποδέχτηκε να ξεκινήσουν συζητήσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ενώ τα συναρμόδια υπουργεία, δεσμεύτηκαν ώστα να ενταχθούν οι λιμενεργάτες στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

  Μετά από τις δεσμεύσεις που απέσπασαν, οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco» αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και την επιστροφή τους στα πόστα εργασίας τους.

  Δεδομένων των εξελίξεων, αναβάλλεται και η σημερινή συγκέντρωση αλληλεγγύης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα.

  Οι δεσμεύσεις που δόθηκαν, ήρθαν σαν αποτέλεσμα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, αλλά και της αλληλεγγύης που εκφράστηκε για τον αγώνα τους.

  Παρόλα αυτά, εντύπωση προκαλεί η αποδοχή των αιτημάτων των απεργών, όταν πριν μερικές ώρες, σε επιστολή που διακινούνταν σε μεγάλα επιχειρηματικά ΜΜΕ, τα συγκεκριμένα αιτήματα χαρακτηρίζονταν ως “ανεδαφικά”, όμως τώρα φαίνεται πως έγιναν αποδεκτά.

  Μάλιστα οι εταιρείες που υπέγραφαν τη συγκεκριμένη επιστολή, ισχυρίζονταν πως στην απεργία συμμετείχε μόνο το 2% των εργαζομένων, δηλαδή 40 από τους 2000 εργάτες, οι οποίοι εμπόδιζαν τους υπόλοιπους από το να πάνε στη δουλειά τους. …»

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Λάθος;

 15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΤΗΣ «COSCO»
  Ο χαιρετισμός του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων

  https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/160361/o-hairetismos-toy-proedroy-toy-ergatikoy-kentroy-massalias-stin-geniki

  «.. Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της «Cosco» δεν είναι μόνοι τους, ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο Μαξίμ Πικάρντ, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας, ο οποίος χαιρέτισε στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco». Μαζί του ήταν και ο Εμάνουελ Ρους, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Μασσαλίας.

  Στο χαιρετισμό του σημείωσε:

  «Το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας σας χαιρετίζει και σας ευχαριστεί για την πρόσκλησή σας. Με την παρουσία μας σας μεταφέρουμε την αλληλεγγύη των 34.000 μελών και όλων των εργατών της Μασσαλίας στον αγώνα που δίνετε ενάντια στην αντεργατική επίθεση ΕΕ, κυβέρνησης Τσίπρα και «Cosco». Λιμενεργάτες, χαιρετίζουμε την αντίδρασή σας να συνεχίσετε όταν η «Cosco» θέλησε να σας σταματήσει την απεργία. Οι καπιταλιστές δεν θα σταματήσουν ποτέ, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Αυτοί έχουν την πολιτική εξουσία, το χρήμα, τα εργοδοτικά συνδικάτα και τη δικαιοσύνη μαζί τους. Είναι αυτή η ταξική δικαιοσύνη που προσπαθεί ακόμα μια φορά να σας εμποδίσει να κάνετε την απεργία και είναι οι οι ίδιοι που την ίδια στιγμή σας μιλάνε για κοινωνικό διάλογο, αλλά εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τα πλούτη με τον ιδρώτα μας. Όταν εμείς απεργούμε, τίποτα δεν βγαίνει, τίποτα δεν κουνιέται. Χωρίς εμάς δεν είναι τίποτα, είναι παράσιτα. Ο πλούτος που δημιουργούμε πρέπει να επιστρέφει σε εμάς γιατί μας ανήκει.

  Γι’ αυτό στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία και σε όλη τη ΕΕ θέλουν να πάρουν πίσω όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις που οι εργαζόμενοι κέρδισαν με αγώνες, για να μην κερδίσουμε και άλλες. Οι καπιταλιστές προσπαθούν να περιορίσουν το δικαίωμα στην απεργία, ακόμα και να την απαγορεύσουν για να συνεχίζουν να μαζεύουν ακόμα περισσότερα λεφτά.

  Η παρουσία μας εδώ δίπλα μας είναι κάτι φυσικό για εμάς. Γιατί η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι στο DNA του εργατικού κινήματος. Ήδη τον περασμένο Δεκέμβρη όταν το ΠΑΜΕ οργάνωνε την κεντρική απεργία ενάντια στην απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία, διοργανώσαμε παράσταση διαμαρτυρίας, στήριξής σας στη Μασσαλία. Επίσης στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης οργανώνουμε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στη Μασσαλία παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στον ερχομό του εγκληματία Νετανιάχου στη Γαλλία και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

  Πιστοί στις διεθνικές αξίες, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εργαζόμενοι όταν είμαστε ενωμένοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, στην Ελλάδα, στη Γαλλία, σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, όταν είμαστε ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο για το συντονισμό των σωματείων μας και το συντονισμό των αγώνων μας στην Ευρώπη.

  Γιατί στην Ελλάδα, όπως και στη Γαλλία, οι επιθέσεις των κυβερνήσεών μας και των αφεντικών μας είναι ίδιες. Περισσότερο από ποτέ αποφασισμένοι να πολεμήσουμε ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα και να κερδίσουμε την κοινωνική πρόοδο, οργανώσαμε τους περασμένους μήνες στη Μασσαλία 6 μέρες απεργίας από την αρχή της χρονιάς.
  Στις 21 Φλεβάρη 25.000 απεργοί, στις 22 Μάρτη 55.000 απεργοί, στις 14 Απρίλη 58.000 απεργοί, στις 19 Απρίλη 65.000 απεργοί, στις 22 Μάη 45.000 απεργοί και στις 26 Μάη 65.000 απεργοί.

  Ταυτόχρονα πολλοί κλαδικοί αγώνες αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία και στη Μασσαλία. Να σας δώσω δύο παραδείγματα. Οι σιδηροδρομικοί βρίσκονται σε απεργία ενάντια στη μεταρρύθμιση για τους σιδηροδρόμους και βρίσκονται στην 24η μέρα απεργίας και θα είναι ξανά σε απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στον κλάδο της Ενέργειας, οι συνάδελφοι είναι σε απεργία από τις 30 Απρίλη, διεκδικώντας προσλήψεις, 10% αύξηση στους μισθούς και επιστροφή του δημόσιου χαρακτήρα του κλάδου της Ενέργειας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν καταλάβει τουλάχιστον 7 σταθμούς παραγωγής Ενέργειας στο νομό της Μασσαλίας.

  Αυτό είναι το μήνυμα που θέλαμε να σας μεταφέρουμε, σύντροφοι.

  Δεν είστε μόνοι.

  Από αύριο το πρωί, όταν επιστρέψουμε στη Μασσαλία, θα οργανώσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο ελληνικό προξενείο στη Μασσαλία, για να του ζητήσουμε εξηγήσεις για τη στάση της κυβέρνησης και τη στάση της «Cosco».

  Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Είμαστε διαθέσιμοι για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αγωνιστικές πρωτοβουλίες μέχρι τη νίκη. Δεν θα κάνετε βήμα πίσω, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Σας ευχόμαστε δύναμη και θάρρος, θα νικήσετε. Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη, ζήτω οι λιμενεργάτες του Πειραιά, ζήτω το ΠΑΜΕ». ..»

  Χαιρετισμούς στο ΠΑΜΕ και από την Γαλλία-Μασσαλια.
  Κανένα λόγο του Μακρόν στην Πνύκα για την Δημοκράτια, πότε θα ξανανακούσουμε;

 17. Ο/Η faros λέει:

  Απαραίτητη πλέον η Διεθνής Αλληλεγγύη !

 18. Ο/Η faros λέει:

  Γελοιότητες …

 19. Ο/Η faros λέει:

  Γελοιότητες κι αυτά !

 20. Ο/Η faros λέει:

  Και όμως, οι απεργίες ΜΠΟΡΟΥΝ να αλλάξουν τον κόσμο, στο χέρι μας είναι !

  Δεν συμφωνώ με την ατάκα …

 21. Ο/Η faros λέει:

  Έτσι …

 22. Ο/Η faros λέει:

  Γκλέτσος … ένας διαχρονικός τραμπούκος !

  Στον κινηματογράφο, στις τηλεοράσεις, παντού !

 23. Ο/Η faros λέει:

  Μπα …

 24. Ο/Η faros λέει:

  Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στους Κινέζους (ή μήπως και αμερικάνους;) επιχειρηματίες – εργοδότες της Κόσκο, είναι καρφί στο μάτι πολλών !

 25. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Και όμως, οι απεργίες ΜΠΟΡΟΥΝ να αλλάξουν τον κόσμο, στο χέρι μας είναι !

  Δεν συμφωνώ με την ατάκα …»

  Η ατάκα του ΛΑΙΚΟΥ ΣΤΡΩΜΑ (Ιουνίου 6, 2018 στο 2:43 μμ)
  είναι εμφανώς ειρωνική.
  Γιατί;

  Γιατί το 99% των απεργιών, όπως και στις προβλήτες της Cosco κηρύσσονται παράνομες (και καραχρηστικές για συμπλήρωμα)!

  Άρα απεργίες σαν και της Cosco(όπως και στην Ναυπηγοεπισκευαστική) αλλάζουν τον κόσμο

 26. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Μη εξακριβομένες – ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ.Γκλέτσος θα συμμετέχει στο πλατό εκπομπής μαγειρικής.

  Θα δείχνει πως
  «το ψάρι το ψήνουν και από τις δύο πλευρές»

 27. Ο/Η faros λέει:

  Χα χα, φοβερό, δεν παίζεσαι λέμε !

 28. Ο/Η faros λέει:

  Εύχομαι να είναι ειρωνική!
  Δεν την κατάλαβα έτσι …

  ΟΛΕΣ οι απεργίες αλλάζουν τον κόσμο. Το λιγότερο συνειδητοποιούν κάποιους με τέτοιο τρόπο που να είναι έτοιμοι για το μεγάλο άλμα!

 29. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ώρα για αξιολόγηση

  Εσύ Γιάννη, πώς αξιολογείς τον ΣΕΒ στα χρόνια της κρίσης;
  06-06-2018

  Ένα πρωτοποριακό βίντεο με θέμα την προσφορά του στον τόπο τα χρόνια της κρίσης γύρισε ο ΣΕΒ, όπου ανάμεσα σε πολλές παρεμβάσεις ξεχωρίζει εκείνη του Γιάννη Παναγόπουλου, προέδρου της ΓΣΕΕ, που μας διαβεβαιώνει για την κρυστάλλινη στάση της “σοβαρής και υπεύθυνης” οργάνωσης των βιομηχάνων.

  http://www.katiousa.gr/katiousa/esy-gianni-pos-aksiologeis-ton-sev-sta-chronia-tis-krisis/

  Να σε αξιολογεί ο ΣΕΒ ως πρόεδρα της ΓΣΕΕ;
  Αξία ανεκτίμητη

 30. Ο/Η faros λέει:

  ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

 31. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το αντίθετο έγινε,

  Ο Πρόεδρας αξιολογεί τον ΣΕΒ αλλά με τόσα κοινωνικά φορουμ και συναντήσεις κοινωνικών εταίρων μπερδευτήκαμε στο ποιος είναι ο εκπρόσωπος των εργοδοτών

  Από το 1¨30 και μετά

  «..Στις ανοικτές κοινωνίες ..» αρχίζει ο Πρόεδρας.

  Ούτε ο Σόρρος δεν θα έκανε τέτοια αρχή φαν των «ανοικτών κοινωνιών»

  https://www.komep.gr/2001-teyxos-6/kapitalismos-kai-anoixth-koinonia-opseis-mias-ideologikhs-antilhpshs

 32. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Δεν πείστηκες αλλά ναι είναι ειρωνική προς 18 χωριά «αριστεροαναρχοχώριανούς» και λοιπόυς του ευρύτερου ΠασοκοΣύριζα

  Οι ατάκες διάφορων «αριστεριστών» ουσιαστικά «δεξιιστών» για το ΚΚΕ είναι πως συμμετέχει σε εκλογές που για να είναι νόμιμες δεν αλλάζουν τον κόσμο.

  Ανταπαντάμε: Αφού οι απεργίες κηρύσονται παρανομες, άρα μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

  Αυτό είναι το σκεπτικό αν καταλαβαίνω καλά του Λαϊκού Στρώμα

 33. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Δεν είναι η δευτερη αλλά η τριτοτέταρτη

 34. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ούπς λάθος τουιτ
  σχολιάζω στο ( Ιουνίου 6, 2018 στο 9:27 μμ )
  Δεν είναι η δευτερη της Κίνας αλλά η τριτοτέταρτη Πρεσβεία
  Άλλη είναι η Δεύτερη

 35. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Η Πρεσβεία σκέτο είναι Μία.
  Χάνονται μία προς μία οι σταθερές που τόσα χρόνια το Πασοκ μας είχε ενφυσήσει

 36. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ο BrainStorming @CyberCrysa
  με αντιγράφει.. για τα σοκολατάκια

 37. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 38. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=6/6/2018&id=17217&pageNo=2

  «.. Τα νταούλια

  Μια ακόμα αγιογραφία της «17 Νοέμβρη» επιχειρεί η «Εφημερίδα των Συντακτών» στη σαββατοκυριακάτικη έκδοση, με τη συνέντευξη του Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος ερωτάται αν θα έκανε «δήλωση μετανοίας», σε περίπτωση που αυτό απαιτούσε ο νόμος για τις άδειες. Ο Κουφοντίνας απαντάει ότι «η χορήγηση άδειας δεν προϋποθέτει δήλωση μετάνοιας. Ακόμα όμως κι αν προϋπέθετε, δεν θα την έκανα. Πρώτα απ’ όλα επειδή σέβομαι την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τη στάση των χιλιάδων αγωνιστών που έμειναν όρθιοι απέναντι στη μετεμφυλιακή τρομοκρατία, τα Μακρονήσια και τις εκτελέσεις». Βέβαια, καμιά σχέση δεν έχει η δράση της «17 Νοέμβρη» και άλλων αντίστοιχων ομάδων με την Ιστορία και την αλύγιστη στάση των κομμουνιστών.

  Δεν είναι όμως πρώτη φορά που επιχειρούνται τέτοιες ταυτίσεις, με εφημερίδες και ΜΜΕ να δίνουν βήμα σε μια τέτοια προσπάθεια.
  Ομως, ο προβοκατόρικος ρόλος που αντικειμενικά έπαιξαν και παίζουν τέτοιες ομάδες στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος δεν «ξεπλένεται». Η σκοτεινή δράση ολιγομελών «οργανώσεων φαντασμάτων», εύκολα ελεγχόμενων από διάφορους μηχανισμούς, δεν είχε ούτε έχει καμία σχέση με τη δράση των κομμουνιστών, οι οποίοι, είτε σε συνθήκες παρανομίας είτε σε συνθήκες νομιμότητας είτε με την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα είτε με τη δράση σε κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης, συνέβαλαν στη μαζική οργάνωση εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων.

  Εχοντας σταθερά την πεποίθηση ότι η οργανωμένη μαζική πάλη είναι αυτή που μπορεί να φέρει ανατροπές προς όφελος του λαού και των εργαζομένων. Αλλά, όπως λέει και ο λαός, «εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια»…..»

 39. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ή όπως γράφει η Κατιουσα
  http://www.katiousa.gr/epikairotita/kathe-epochi-echei-tin-eleftherotypia-pou-tis-aksizei/

  Κάθε εποχή έχει την Ελευθεροτυπία που της αξίζει

 40. Ο/Η faros λέει:

  Ξεπουλημένος τύπος θα υπάρχει πάντα – στον καπιταλισμό!

 41. Ο/Η faros λέει:

  Μπερδεμένη ιστορία αυτή με την 17 Ν και ειδικά με τον Κουφοντίνα – σίγουρα εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες.

  Σίγουρα πάντως είναι άλλη μία πλευρά του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

 42. Ο/Η faros λέει:

  Α, άλλη μία απάντηση είναι ότι «ακούω βερεσέ τις μακακίες που λέει ο Κουφοντίνας» !

 43. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Αν και βασικά ο χρήστης του τουίτ BrainStorming @CyberCrysa δεν κατάλαβε

  Εμείς και ο Στάλιν κερνάμε σοκολατάκια Ferreo Rose τους Πρέσβεις
  Δεν έμαθε τι έπαθε ο άμοιρος Πρέσβης στην Μόσχα το 1936 με τα σοκολατάκια με «σταλινίνη»;

  Θεώρησε πως ο Στάλιν είναι μεγάλος ηγέτης και πως καλώς έγιναν οι ανοιχτές δίκες της μόσχας (1936-1938)!!

 44. Ο/Η faros λέει:

  Φυσικά …
  Μην ξεχνάτε ότι από κει πέρασε ο δημοσιογραφίσκος που τώρα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ !

 45. Ο/Η faros λέει:

  Έχει κάνει μεγάλη ζημιά το ΠΑΣΟΚ !

 46. Ο/Η faros λέει:

  Ας μην μπερδευόμαστε με την … αρίθμηση !!!

 47. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Τα γράφει ο «Ρ» Φάρε. Για να τα γράφει..

 48. Ο/Η faros λέει:

  Μην το λέτε …

 49. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 50. Ο/Η faros λέει:

  Δεν είναι θέμα να πειστώ εγώ …
  Το θέμα είναι ότι εφόσον είναι ειρωνική όλα καλά, αλλιώς …

  Το γιατί το ΚΚΕ παίρνει μέρος στις εκλογές που κάνει η αστική τάξη, το έχουμε απαντήσει χιλιάδες φορές!

  Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει όλα να τσουβαλιάζονται …

  Άλλο πράμα οι εκλογές, άλλο πράμα οι απεργίες ή οι κινητοποιήσεις – βέβαια όλα στοχεύουν να ξυπνήσουν τον κόσμο!

  Φυσικά στα διάφορα μετερίζια, υπεισέρχονται και άλλες παράμετροι.
  Ας μην κάνουμε τώρα ανάλυση για αυτό το θέμα – θα μας πάρει … μήνες!

 51. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  η μη συμμετοχή είναι «αριστερισμός της πλάκας» δλδη Πασοκισμός. Ο Λένιν συμμετείχε στις εκλογές για την Δούμα

 52. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Τσέκαρε κείμενο και σχόλια Φάρε.
  http://sfyrodrepano.blogspot.com/2018/04/blog-post.html

  Κάποια ίσως να τα βρεις ενδιαφέροντα

 53. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 54. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 55. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 56. Ο/Η faros λέει:

  Σωστό …

 57. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 58. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  To Facebook απολογείται – Οι ναζί της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτονται!

  http://www.imerodromos.gr/to-facebook-apologeitai-oi-nazi-tis-chrysis-aygis-apokalyptontai/

 59. Ο/Η faros λέει:

  Ναι … έκανα και ποστ σχετικά !

 60. Ο/Η faros λέει:

  Έκανα σχετικό ποστ !

 61. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  http://www.imerodromos.gr/to-facebook-apologeitai-oi-nazi-tis-chrysis-aygis-apokalyptontai/

  «.. Η πλήρης γελοιοποίηση της Χρυσής Αυγής!

  Η εξέλιξη υπήρξε διπλά θετική, διότι ταυτόχρονα με την υπαναχώρηση της Facebook ήρθε και η πλήρης αποκάλυψη των χρυσαυγιτών.

  Για κακή τύχη των ναζί, μια ώρα πριν το ίδιο το Facebook ομολογήσει τη λογοκρισία και ζητήσει συγγνώμη, είχε εμφανιστεί η Χρυσή Αυγή η οποία με την μέθοδο του γκαιμπελισμού επιχείρησε να αμφισβητήσει την λογοκρισία που, όμως, η ίδια η Facebook παραδέχτηκε μια ώρα αργότερα!

  Ετσι οι χρυσαυγίτες υπήρξαν οι μόνοι που υπερασπίστηκαν τη λογοκρισία. Ηταν οι μόνοι που δεν είδαν καμία λογοκρισία κατά του άρθρου για το Ολοκαύτωμα της Κανδάνου. Ηταν οι μόνοι που δεν τους ενόχλησε (γιατί άραγε;…) η λογοκρισία ενός άρθρου που παρουσίαζε την ναζιστική κτηνωδία και αντίθετα πάσχισαν να την παρουσιάσουν σαν… μη γενόμενη και να την εμφανίσουν σαν συνήθη διαδικασία…

  Συγκεκριμένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσή Αυγής αναρτήθηκε (στις 20.00) κείμενο στο οποίο – εν μέσω πολλών «καλολογικών» στοιχείων – γινόταν λόγος για «δήθεν λογοκρισία του Facebook στον Μπογιόπουλο». Ως υπερασπιστές, δε, της λογοκρισίας χαρακτήρισαν την καταγγελία «καταγέλαστη»…

  Η κακοτυχία, όμως, των καταγέλαστών ναζιστόμουτρων ήταν τέτοια που το κείμενο που ανέβασαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους ήρθε να το γελοιοποιήσει μια ώρα μετά το ίδιο το Facebook, το οποίο παραδέχτηκε όσα εκείνοι προσπάθησαν να βαφτίσουν σαν «ανύπαρκτο» γεγονός!

  Το δημοσίευμα τους (παρατίθεται παρακάτω), που όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ανέβηκε μια ώρα περίπου πριν την απολογία της εταιρείας που διαχειρίζεται το Facebook, είναι μια πρώτης τάξεως απόδειξη και για το ποιοι κρύβονται πίσω από την προσπάθεια να στοχοποιηθεί το κείμενο, αλλά και των μεθόδων που χρησιμοποίησαν.

  Και μόνο η ανάγνωση του κειμένου των ναζί της Χρυσής είναι αρκετή για να αποδείξει το μέγεθος του γκαιμπελισμού τους, αλλά και της αυτογελοιοποίησής τους.

  Το παραθέτουμε:

  «Χαλάει τον κόσμο τις τελευταίες μέρες το σταλινικό υπόλειμμα που ακούει στο όνομα Μπογιόπουλος, «καταγγέλλοντας» δήθεν λογοκρισία του από το Facebook.

  Σύμφωνα με την καταγέλαστη «καταγγελία» του, «το Facebook, μετά από αιτήματα που δέχτηκε, μπλόκαρε το προφίλ «Νίκος Μπογιόπουλος» εξαφανίζοντας ταυτόχρονα την ανάρτηση με τίτλο «Τι κάνατε στην Κάνδανο, Κασιδιάρη;» που είναι άρθρο δημοσιευμένο στον «Ημεροδρόμο».

  Στην πραγματικότητα, το Facebook (κατά πάγια τακτική του σε τέτοιες εικόνες…) «γκριζάρισε» όχι την ανάρτηση, αλλά μια φωτογραφία με εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς, με την σημείωση ότι «η φωτογραφία αυτή μπορεί να δείχνει βίαιο ή σκληρό περιεχόμενο».

  Όπως δε γνωρίζουν όλοι οι χρήστες (ακόμα και τα παιδιά του δημοτικού!), μπορούν να «πατήσουν» πάνω στην φωτογραφία και να την δουν κανονικά, «με δική τους ευθύνη», ενώ στην συνέχεια δίνονται οι επιλογές «Εμφάνιση φωτογραφίας» και «Να καλυφθεί η φωτογραφία».

  Δηλαδή, παραμύθι κυρά μου είναι η «λογοκρισία»…

  Αυτά ισχυρίστηκαν τα ναζίδια. Μόνο που ήρθε, μόλις μια ώρα αργότερα, η ίδια η Facebook, να τους διαψεύσει. Αυτό στη γλώσσα των κανονικών ανθρώπων λέγεται «ξεβράκωμα». Στη γλώσσα των «εγέρθουτου» δεν γνωρίζουμε πως λέγεται. ..»

 62. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Για «αναρχο» «αριστερούς» της ευρύτερης ΠασοκοΣύριζα μεριάς

 63. Ο/Η faros λέει:

  … στο κόμμα το σωστό !

  Χε χε !

 64. Ο/Η faros λέει:

  Από κόρακα κρα θα ακούσεις …

  Τι περίμενες δηλαδή;

 65. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: