Μερικές Αλήθειες

α. Διάφοροι … κονδυλοφόροι (φυσικά σε διατεταγμένη υπηρεσία) χρόνια τώρα, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο, ότι τα συμφέροντα μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών, ολιγαρχών, πλουτοκρατών, ταυτίζονται με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού!
Ένα τεράστιο ψέμα, που όμως καταφέρνουν και το «περνάνε» έχοντας τα μέσα «ενημέρωσης» στα χέρια τους …

β. Όποιος ακόμα πιστεύει ότι ο Ελ. Βενιζέλος (ο … παλιός, γιατί ο καινούργιος είναι ακόμα χειρότερος), ήταν κάτι σαν … εθνάρχης, ας πάρει υπόψη του ότι δεν ήταν παρά ένας ακόμα υπηρέτης της αστικής τάξης, ένας ακόμα κομμουνιστοφάγος – γνωστό το λεγόμενο Βενιζέλειο «ιδιώνυμο», με το οποίο φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν χιλιάδες κομμουνιστές.

γ. Στην έναρξη του ελληνο-ιταλικού πολέμου τα περισσότερα στελέχη του ΚΚΕ, ήταν στις φυλακές και παρέμειναν εκεί παρά το γεγονός ότι ζήτησαν να σταλούν στο Μέτωπο!

δ. Η αστική τάξη της χώρας μας, τα αστικά πολιτικά κόμματα, δεν είναι αυτά που ακόμα και σήμερα, αποδέχονται ξένα (αμερικάνικα ή ΝΑΤΟικά) στρατεύματα στη χώρα;
Δεν ήταν οι Εγγλέζοι, δεν ήταν οι Αμερικάνοι, που έχουν παρέμβει στη χώρα μας ΚΑΙ στρατιωτικά;
Αν δε, σκεφτούμε ότι με παρότρυνση του ΝΑΤΟ, ελληνικά στρατεύματα, πολέμησαν π.χ. στην Κορέα, η χώρα μας στην ουσία βοήθησε τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, έλληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν στην Βοσνία και αλλού, δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιοι είναι αυτοί που είτε άθελά τους είτε και θέλοντας, συμβάλουν στην χάραξη συνόρων, στον διαμελισμό της χώρας, στην υπηρέτηση Ξένων Μεγάλων Δυνάμεων!

ε. Τον Μάη του 1936, η στυγνή δολοφονική δικτατορία Μεταξά, δεν δίστασε να αιματοκυλίσει το λαϊκό κίνημα στη Θεσσαλονίκη.
Η σφαγή των εργατών, θα μείνει στίγμα, ως επιλογή της τότε αστικής τάξης.
Δεν θα ξεχαστεί …

στ. Όταν η ναζιστική Γερμανία κατέλαβε την Ελλάδα, το 1941, η δικτατορία Μεταξά και οι Μανιαδάκηδες, παρέδωσαν τους κατακτητές τους φυλακισμένους κομμουνιστές!

ζ. Οι Βούλγαροι, την περίοδο 1940-1944, ήταν μια φασιστική χώρα, που συνεργάστηκε με τον Χίτλερ στην τριπλή κατοχή της Ελλάδας.

η. Το να προσπαθεί κάποιος, να δικαιολογήσει τις σφαγές των ναζί γερμανών, σε βάρος του ελληνικού λαού, λέγοντας ότι έφταιγε το … ΚΚΕ, η ΕΑΜική και ΕΛΑΣίτικη αντίσταση, δεν είναι απλά χυδαίο, δεν είναι απλά ανιστόρητο, εξόφθαλμα προσπαθεί να ξεπλύνει τον ναζισμό και τον φασισμό.

θ. Η Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του Άρη Βελουχιώτη, του Στέφανου Σαράφη και χιλιάδων άλλων, εναντίον της τριπλής κατοχής (Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία), ο Απελευθερωτικός Αγώνας που διεξήγαγε ο Ελληνικός Λαός, έχοντας προμετωπίδα του το Ηρωικό ΚΚΕ, με κορωνίδα του τον Γοργοπόταμο, δεν μπορεί να λερωθεί ούτε χιλιοστό του χιλιοστού από κανέναν χυδαίο, ανιστόρητο, αντικομμουνιστή, εν κατακλείδι φασίστα λιβελογράφο!

ι. Τη θέση των ναζί γερμανών, που αποχώρησαν ηττημένοι από τη χώρα μας (αφού ήδη είχε κατακτηθεί η πρωτεύουσά τους από τον Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ), ανέλαβαν … επάξια οι Εγγλέζοι (εγγλέζικα ήταν τα τανκς που αιματοκύλισαν το λαό στο Σύνταγμα τον Δεκέμβρη του ’44) που με τη σειρά τους μας παρέδωσαν στους Αμερικάνους!

 

13 Responses to Μερικές Αλήθειες

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ο Gossweiler τα έχει λύσει εδώ και χρόνια Φάρε.

  Είναι δυνατόν, στην εποχή του Ιμπεριαλισμο,
  μία χώρα της οποίας η αστική τάξη, η οποία έχει περάσει το κατώφλι του Μονοπωλιακού Σταδίου να μη έχει φασιστικά ή φιλοφασιστικά ή αντικομμουνιστικά ιδέες, κόμμα ή κόμματα;

  Η συγκέντρωση ενάντια στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ τους «πόνεσε» αρκετά.

  Καμία συγκέντρωση κατά του ΝΑΤΟ το οποίο αυτό που κυρίως πιέζει το όνομα για την Fyrom άραγε γιατί δεν έγινε;
  Αυτό θα περίμενα από τους «ΜακεδονοΣυλλαλητηριούχους» αλλά η ερώτηση είναι μάλλον ρητορικής φύσεως. Ως γνωστό μπροστά στα αφεντικά οι περισσότεροι κάνουν «γαργάρες».

  17-57

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

 4. Ο/Η faros λέει:

  Παντού ο καπιταλισμός ίδιος είναι …
  Τουλάχιστον απάνθρωπος …

 5. Ο/Η faros λέει:

  Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή αντικομμουνιστικό λιβελογράφημα ενός τύπου (Μέρτζος ή κάπως έτσι) που … πλάσαρε εφημερίδα!

 6. Το επιγραμματικό άρθρο σου φίλε Fare – απάντηση στους παραχαράκτες της ιστορικής μνήμης.

 7. Ο/Η faros λέει:

  Πράγματι Ιχνηλάτη, αυτό ακριβώς προσπάθησαν να κάνω …

  Μια απάντηση όχι μόνο στους παραχαράκτες της ιστορικής μνήμης, αλλά και της ίδιας της Ιστορίας!

 8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή αντικομμουνιστικό λιβελογράφημα ενός τύπου (Μέρτζος ή κάπως έτσι) που … πλάσαρε εφημερίδα!»

  Η απάντηση

  http://www.katiousa.gr/apopseis/ta-thanasima-amartimata-ton-kommouniston/

  17-57

 9. Ο/Η faros λέει:

  Νομίζω ότι το δικό μου άρθρο είναι καλύτερο από αυτό της ΚΑΤΙΟΥΣΑ !

  Χε χε …

 10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  «Θα είμασταν Μονακό αν δεν υπήρχε το ΕΑΜ»

  Ελληνοφρένεια

  Τόσα χρόνια εκτός νόμου το ΚΚΕ και ήττα του ΔΣΕ όμως γιατί δεν τα κατάφεραν; Μόνο σκάνδαλα σχεδόν αμέσως μετά την απελευθερωση που ανάγκασαν ακόμα και τον Πιουριφόι να τραβήξει μια γυρστή σφαλιάρα σε πολιτικό της εποχής: Ποια να πιάσεις και ποια να αφήσεις; Της χούντας τα σκάνδαλα π.χ.:

  17-57

 11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  ο ΠιουριΦόι δεν το έκανε από καϋμό για τα σκάνδαλα και την διαφθορά αλλά για να μην εξεγερθεί κατά των αστικών κυβερνήσεων ο φτωχός κόσμος μέσα στις πόλεις, με τον ΔΣΕ στα βουνά.

  ήταν για τον προκλητικό τρόπο ζωής των αστών που άρπαζαν τα λεφτά από τα διάφορα σχέδια τύπου Μάρσαλ, Με τον τρόπο τους οι έλληνες αστοί «τροφοδοτούσαν» την αγανάκτηση του κόσμου και την επιπλέον πιθανότητα για στράτευση ενός μέρους του με τον ΔΣΕ.

  Αντί κατά την λογική τους να γίνουν περισσότερες «επενδύσεις» να προσληφθεί κάπως περισσότερος κόσμος και κάπως να περιοριστεί η φτώχια, εκείνοι έκαναν «τα δικά τους»

  Με δύο λόγα, ο Πιουριφόι το είδε τότε σαν αυτοϋπονόμευση στην προσπάθεια για νίκη κατά του ΔΣΕ

  17-57

  Υ.Γ.
  Αργότερα, για μία άλλη χώρα, για έναν άλλο επικεφαλή κράτους ένας Αμερικανός Πρόεδρος είχε πει αγανακτισμένος
  «Είναι πουτάνας γιός αλλά είναι δικός μας πουτάνας γιος»

 12. Ο/Η faros λέει:

  Καλό …

 13. Ο/Η faros λέει:

  Έτσι είναι …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: