Πόσος ήταν ο κόσμος …

Μάλιστα !
Η όλη ιστορία του χθεσινού συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, σήμερα, στα κανάλια, έχει να κάνει όχι με τον λόγο που έγινε αυτό, αλλά με πόσο κόσμο μάζεψε!

Αυτό είναι το κύριο …
Λες και έχει καμιά σημασία αυτό!

Και εξηγούμαι.
Στο δημοψήφισμα του 2015, μερικά εκατομμύρια – πολύ μακράν περισσότεροι από όσους μαζεύτηκαν χθες στο Σύνταγμα και τις γύρω περιοχής – Ελλήνων ψήφισαν ένα ΟΧΙ!

Τι έγινε τελικά ;
Λήφθηκε υπόψη αυτό ;

Τι δεν καταλαβαίνουν μερικοί;

 

 

11 Responses to Πόσος ήταν ο κόσμος …

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  1) Μετράει . Λίγο πάνω από 100.000 το πολύ 120.000. ΟΙ άλλοι 900.000 από το εκατομμύριο δεν ήρθαν

  Συνολικά 49.000 τ.μ. Με κάτι λίγο παραπάνω από 2 ανα τετραγωνικό μέτρο

  Το 2,8 (λιγότερο από 3) άτομα ανα τετραγωνικό μέτρο είναι στην κατάσταση ώμο με ώμο. Το 3, στο τιγκα λεωφορείο.

  Η πρωτοβάθμια / δευτεροβαθμια βαθμίδα της παιδείας ίσως να είναι για χρόνια κατώτερη του αναμενομένου. Αν κρίνω από τους υπολογισμούς με απλούς πολλαπλασιασμούς που έκαναν σε αρκετά κανάλια, οι ρεπόρτερ τους / σχολιαστές τους λογικά θα έπρεπε να είχαν μείνει στα Μαθηματικά από την 1η Γυμνασίου και για πολλά χρόνια. Να που ίσως τελικά να συμφωνώ σε κάποια από τα προβλήματα της παιδείας με τον..ΣΚΑΙ ! Μα ούτε έναν πολλαπλασιασμό να μην ξέρουν να κάνουν?;

  2) Για την επόμενη συγκέντρωση

  Τα τετραγωνικά μέτρα της γύρω από το Σύνταγμα δρόμους και πλατείες

  Πλατεία Συντάγματος ( 14.454 τ.Μ.)

  Αμαλίας (25.284 τ.μ.),

  Ομόνοια – Πανεπιστημίου – Σταδίου – Β. Σοφίας έως την αμερικάνικη πρεσβεία (112.324 τ.μ.),

  Προπύλαια και Πλατεία Κοραή (34.409 τ.μ.),

  Πατησίων από Ομόνοια έως Αλεξάνδρας (16.242 τ.μ.),

  Αλεξάνδρας από Πεδίον του Αρεως ως Αμπελόκηπους (59.220 τ.μ.),

  Πειραιώς από την Ομόνοια έως την Κουμουνδούρου (9.822 τ.μ.),

  Φιλελλήνων (6.039 τ.μ.),

  Ερμού (4.994 τ.μ.),

  Μεταξουργείο – Αγ. Κωνσταντίνου (15.080 τ.μ.),

  Μάρνη (10.650 τ.μ.), Ακαδημίας (19.565 τ.μ.).

  17-57

 2. Ο/Η faros λέει:

  Κοίτα …
  Επειδή το έψαξα κι εγώ λίγο το θέμα.
  Στην καλύτερη των περιπτώσεων είχε κόσμο σε περίπου 71.000 τ.μ.
  Αν δε βλέποντας το βίντεο από το ελικόπτερο υπολογίσεις τον κόσμο ανά 2 σε κάθε τ.μ. – και τούτο γιατί σε αρκετά σημεία ήταν τόσο αραιή η συγκέντρωση που θυμίζει παλιό … ΣΥΡΙΖΑ -, ήταν κάτι λίγο παραπάνω από 140.000 κόσμου ή το πολύ πολύ 201.000.

  Να ξαναεπισημάνω ότι αυτό δεν έχει την παραμικρή σημασία πέρα τις παρλαπίπες στα κανάλια της διαπλοκής και της υποστήριξης κάθε μισαλόδοξης εκδοχής …

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Ίσως για πρώτη φορά η αστυνομία να δίνει ελαφρώς μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που να προσεγγίζει την πραγματικότητα.
  Λίγο πάνω από 100.000 Υπολογίζω γύρω στις 120.000 maximum.
  Πανεπιστημίου – Σταδίου αδειανές.

  Και πέρα από τα 3 άτομα(για την ακρίβεια 2,8) ανά τετραγωνικό μέτρο στην κατάσταση ώμου-ώμου οι έμμεσες παραδοχές για αρκετά μικρότερο του ανεμενομένου είχαν αρχίσει από πολύ νωρίς την Κυριακή στα κάναλια.

  Την μία ο ήλιος τύφλωνε τους διαδηλωτές(έφταιγε ο καλός καιρός δηλαδή, φοβερό επειχείρημα), την άλλη οι 600 που ήταν με τα ζόρια 150(να μην πω 100 και πάλι μέσα θα είμαι) γιατί τόσους μέτρησα όταν άπλωσαν την σημαία στο λιμάνι,
  την παρα-άλλη θα έρθουν και άλλοι με αεροπλάνο,
  την τελευταία ας μην μετράνε τον αριθμό αφού πέτυχε το συλλαλητήριο. όλη την Κυριακή

  Υπάρχει το κόλπο με τις μεγάλες σημαίες που πιάνουν «χώρο». Διαχρονικό ever

  «.. Εντωμεταξύ σημείωσαν σχεδόν όλους τους δρόμους από Πλάκα μέχρι Μοναστηράκι, την Σταδίου μέχρι την Ομόνοια, την Πανεπιστημίου κλπ και τα έδωσαν λέει σε τοπογράφους που ακόμα μελετούν εαν είναι 250 ή 300 χιλιάδες ! Ο ΣΚΑΙ που όλοι αγαπάμε ..»

  Λιγότερα τετραγνικά
  Μάλλον θα μέτρησαν την μικρή αντισυγκέντρωση των αναρχικών στην Πανεπιστημίου ως γεμάτη από Συλλαλητηριούχους.

  Αναρωτιέμαι αν καταμετρήθηκαν ως μέρος της «λαοσύναξης» οι πελάτες / υπάλληλοι των καφέ εστιατορίων μίας αρκετά καλής χειμωνιάτικης Κυριακής από Μοναστηράκι – Πλάκα – Θησείο-Κέντρου.

  Επίσης αναρωτιέμαι αν μέτρησαν ως μέρος του Συλλαλητηρίου τους Κουλουράδες, Σαντουιτσάδες, Σαλεπιτζήδες, Καστανάδες.

  17-57

  Υ.Γ.
  O ΣΚΑΙ αρχίζει κάπως να τα γυρίζει με τον αριθμό.Πολλαπλασιασμό ξέρουμε όλοι, τα τεραγωνικά των γυρω απο την Πλατεία Συντάγματος πλέον όλοι

  Πολύ σημαντικό: Ποιοι το διοργάνωσαν, γιατί το διοργάνωσαν, με ποιον τροπο που το διοργάνωσαν, πότε το διοργάνωσαν και τι κόσμο(ιδεολογία, σε ποιες τάξεις – στρωματα) απευθύνθηκαν

  τα «αυθόρμητα» περι facebook μόνο γέλιο προκαλούν

 4. Ο/Η faros λέει:

  Γνωστοί είναι !

 5. Ο/Η faros λέει:

  Και να σκεφτεί κανείς ότι ο αριθμός του κόσμους που μαζεύτηκε ΔΕΝ έχει την παραμικρή σημασία …
  Μπορούν και οι Σκοπιανοί να κάνουν το ίδιο …

 6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Κάτι από το 2011

  Θα ξαναγράψω άρθρο από φιλοτροτσκιστικο αντιφασιστικό και με ουδέτερη ως αρνητική γνώμη για το ΚΚΕ χώρο που πολιτικά ήταν κοντά στον Σύριζα. Με τα λάθη τους, τις αντιΚΚΕ εμμονές τοyw

  Αυτό όμως που τους ξεχώρισε, ήταν η καταγράφή μέσω γεγονότων του πολιτικού κλίματος στις πλατείες
  Τους διαφοροποιούσε επίσης από την υπόλοιπη αριστερά ή «αριστερά» του εξωκοινοβουλίου, η διαφορετική στάση από όσους «αγκάλιαζαν» το «αυθόρμητο των πλατειών»

  15/06/2011 Ημέρα απεργίας

  Που ήταν χθες οι «αγανακτισμένοι»;
  16/06/2011 · by kseeath · in Εργαζόμενοι,Πολιτική. ·
  https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/που-ήταν-χθες-οι-αγανακτισμένοι

  «..Σε δελτίου τύπου (16.15) της real democracy κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης στο Σύνταγμα διαβάζουμε, ξανά για την «μεγαλύτερη διαδήλωση της μεταπολίτευσης«.

  Προφανώς αυτοί που περίμεναν το 1.000.000 ειρηνικούς «αγανακτισμένους» να περικυκλώνουν «ειρηνικά» το κοινοβούλιο, αντί να εξηγήσουν που πήγαν οι «αγανακτισμένοι» τους την πιο κρίσιμη μέρα, προτιμούν να συνεχίσουν τα παραμυθάκια τους, παρά να απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα.

  Ρωτάμε λοιπόν ξανά: Που ήταν το 1.000.000 αγανακτισμένοι που θα βούλιαζαν το σύνταγμα και θα έδιωχναν την κυβέρνηση με το ελικόπτερο.
  Η απάντηση είναι απλή: Δούλευαν.
  Γιατί οι «αγανακτισμένοι» δεν απεργούν.

  Ξέρουν μόνο να γλύφουν και να γκρινιάζουν και όχι να δίνουν πραγματικές μάχες.
  Ξέρουν μόνο να κατεβαίνουν στο δρόμο, όταν τους καλεί η τηλεόραση.
  Όταν η «κινητοποίηση είναι main stream.
  Όταν είναι λαοσύναξη, όταν είναι «για να σωθεί η πατρίδα».
  Όταν σε αυτήν την κινητοποίηση δεν υπάρχουν κόκκινες σημαίες, αριστεροί, «κόμματα» και συνδικάτα.

  Η χθεσινή διαδήλωση ήταν μια περίτρανη απόδειξη όχι μόνο για τη σύνθεση των αγανακτισμένων αλλά και για την πολιτική τους στάση. Γι’ αυτό φρόντισαν να εξαφανιστούν. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι αγανακτισμένοι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση όχι μόνο με την αριστερά, αλλά και με το ταξικό κίνημα.
  Γιατί χθες δεν ήταν εκεί οι επαγγελματίες «συνδικαλιστές», αλλά εργαζόμενοι που απεργούσαν αλλά και κόσμος που ταξικά αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τμήμα της ευρύτερης εργατικής τάξης.
  ..»

  «.. Παρά τα μεγαλεπήβολα σχέδια όσων αποφάσισαν να συγκεντρωθούν ως «πλήθος» και να διαχυθούν στις μυριάδες των αγανακτισμένων, η πραγματικότητα ήρθε να βάλει ένα τέλος στις φανατασιοπληξίες των τελευταίων 20 ημερών.

  Μέχρι τις 11 που έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα μπλοκ του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ η κατάσταση στο Σύνταγμα ήταν απελπιστική.

  Ακόμα και η ιστοσελίδα του real democracy παραδέχεται ότι στις 10.35 ο κόσμος στο σύνταγμα ίσα που φτάνει τις 3000.
  Όσο για τα μπλόκα στο Καλλιμάρμαρο και τον Ευαγγελισμό η κατάσταση ήταν για κλάματα. Το πολύ 50 με 70 άτομα ήταν αυτά που ανταποκρίθηκαν στο φαεινό σχέδιο για 24ωρο αποκλεισμό της Βουλής από τις 7 π.μ. Οι νέες «αμεσοδημοκρατικές μορφές αυτοοργάνωσης» αποδείχτηκε ότι λειτουργούν μόνο όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει και μόνο όταν η δράση είναι οκλαδόν.

  Για όλα αυτά τα κατορθώματα η «χιλιάδες» συνελευσιαζόμενοι του σιντριβανιού θα πρέπει να δώσουν έναν απολογισμό. Όχι για μας, αλλά για όσους μαζεύουν εκεί και παριστάνουν τους νεκροθάφτες όλων των ισμών.

  Όταν έφτασαν στις 11π. τα πρώτα μπλοκ του ΠΑΜΕ οι εξυπνάκηδες άρχισαν τις ειρωνείες. Περίμεναν ότι το ΚΚΕ θα ακολουθήσει την πεπατημένη, φεύγοντας άρον άρον από την πλατεία.
  Όταν είδαν ότι παραμένει γεμίζοντας την άδεια πλατεία, οι πατριώτες συνιδιοκτήτες της πλατείας άρχισαν να παραπονιούνται που δεν έχει ελληνικές σημαίες. Αντί να κοιτάνε τα χάλια τους, τους έφταιγε το ΚΚΕ. Για όλα είχαν έτοιμη την απάντηση. Άμα έφευγε, «ααα φεύγουν οι διασπαστές», αν έμενε «μένει για να τους καπελώσει». Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς απ’ αυτή τη λογική.
  Για την ιστορία το μπλοκ του ΠΑΜΕ είχε 20.000 κόσμο και εκτεινόταν σε ολόκληρη τη Σταδίου το κάτω Σύνταγμα και τη Φιλελλήνων. Έκανε περίπου 40 λεπτά να περάσει από την Κλαυθμώνος και με πυκνότητα 500 άτομα περίπου το λεπτό
  . ..»

  «.. Για πρώτη φορά η πλατεία Συντάγματος μετά από 20 μέρες εθνικοφροσύνης, βρέθηκε με κόκκινες και κοκκινόμαυρες σημαίες, ανθρώπους που δεν ήταν ποτέ γλείφτες της εξουσίας και ψηφοφόροι των κομμάτων, με ανθρώπους που δεν αναπολούν τις μέρες του 2004, ούτε τη χούντα του Παπαδόπουλου.

  Η πλατεία είχε γεμίσει με απεργούς και αγωνιστές που δεν ψάχνουν ούτε στρατηγούς, ούτε τεχνοκράτες. Αυτό μπορεί να εκνεύρισε τους τηλεοπτικούς σπόνσορες των αγανακτισμένων, που έχασαν την πρωτοκαθεδρία στην πλατεία, μπορεί να βάζει σε δοκιμασία την ειρηνική συνύπαρξη των πατριωτών με τους εναλλακτικούς της κάτω πλατείας, αλλά αυτό θα έπρεπε να το περιμένουν.

  Χθες ήταν η μέρα της εργατικής τάξης και όχι των απογοητευμένων ψηφοφόρων των κομμάτων εξουσίας. Χθες ήταν κάτω ο κόσμος που ψάχνει κοινωνική λύση και όχι νέους δυνάστες.

  Χθες ήταν κάτω ο κόσμος που σέβεται την κοινωνική και πολιτική του ταυτότητα και όχι αυτοί που θεωρούν ότι η λύση είναι μια μεγάλη Ελλάδα ή ένα μεγάλο Woodstock. Και δεν είναι τυχαίο ότι όσο ήταν αυτός ο κόσμος κάτω, η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να το βάλλει στα πόδια…» (*)

  17-57

  (*) Δεν το έβαλε ακριβώς στα πόδια αλλά ανάγκασε την τότε κυβέρνηση σε ελιγμό

 7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Σχόλιο 550 από έναν σχολιαστή που ισχυρίζεται πως κατέβηκε με το ΠΑΜΕ

  https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/που-ήταν-χθες-οι-αγανακτισμένοι/#comment-550

  Θα γράψεις Fare Μα γιατί τόσο πίσω στο 2011;

  Μα από τότε φυτεύτηκε ο σπόρος των «αυθόρμητων» «λαοσυνάξεων» «χωρίς κόμματα, χωρίς συνδικάτα», με μπόλικη απολιτικ κατάσταση μόνο «κάτω μόνο από την ελληνική σημαία». Η Καθημερινη πανηγύριζε πως μόνο οι γαλανόλευκες κυμάτιζαν στις πλατείες

  Κάποιοι πολιτικοί χώροι της συριζο και γυρω αριστερο αναρχίας ας μην δυσαρεστούνται όταν ανακαλύπτουν ακροδεξιους όταν τότε ήταν μαζί τους αλλά τους βάπτιζαν «αγανακτισμένους πατριώτες» και εκθείαζαν το «αυθόρμητο των πλατειών».
  .
  Και όχι τότε αλλά οι περισσότεροι κράτησαν κοινή στάση και στην επίθεση κατά του ΠΑΜΕ στις 20/10/2011, ήταν μαζί τους στα διάφορα τύπου «Δεν Πληρώνω», κουνούσαν μαζί τους τα κασκόλ για τον κύριο 70% μνημόνιο Γιάνη με ένα ν στις διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα και πανηγύριζαν το Μνημόνιο με 62% του ηγέτη

  Κάποιοι πολιτικοί χώροι στα 2011-2015 φαντασιωνόντουσαν ένα νέο ΕΑΜ τύπου «πλατειών» και ήθελαν να είναι ένα με το «ακομμάτιστο» «απολιτικο» πλήθος που έκρυβε την πολιτική του ταυτοτητα πίσω από το «αγανακτισμένος» «κατά της οικονομικής κατοχής» .

  Ας ζητήσουν μία συγγνώμη από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που τους τα έλεγε από τότε αλλά εκείνοι νόμιζαν πως «κανακεύοντας» το «ακομμάτιστο» πλήθος έβρισκαν «προνομιακό πεδίο ιδεολογικής ζύμωσης».
  Διαφορετικά ας μην κάνουν λοιπόν τους έκπληκτους και ας λουστούν λοιπόν και τις πολιτικές επιλογές του «ακομματιστου» πλήθους που πριν λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε «αυθόρμητα».

  17-57

 8. Ο/Η faros λέει:

  Έχω γράψει σχετικά από τότε …
  Δεν χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε !

 9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Η επανάληψη μητηρ μαθήσεως.Ειδικά για τους πολιτικούς χώρους που αγκάλιασαν το «αυθόρμητο των πλατειών» και τα νέου τύπου κινήματα στα 2011-2015 και τώρα μένουν έκπληκτοι με τις «λαοσυνάξεις»

  17-57

 10. Ο/Η faros λέει:

  Σ΄αυτό έχεις δίκιο !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: