Βενεζουέλα

α. Είναι γεγονός ότι οι παρεμβάσεις των ΕΠΑ, άλλων χωρών όπως η Κολομβία, εξωαμερικάνικων χωρών, εδώ και πολλά χρόνια, βάζουν τεράστια εμπόδια στην όποια ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών έχει επιχειρηθεί στην Βενεζουέλα.

β. Είναι γεγονός ότι οι καπιταλιστές της Βενεζουέλας, με την απλόχερη συνδρομή εκπροσώπων του διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου, έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους – σαμποτάζ, τεχνική έλειψη ειδών διατροφής, ανοιχτές προβοκάτσιες κλπ. – να ρίξουν τις κυβερνήσεις Τσάβες – Μαδούρου, αδιαφορώντας για την διόγκωση των λαϊκών προβλημάτων.

γ. Η πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου, διόγκωσε τα προβλήματα στη Βενεζουέλα – όπως αυτό συμβαίνει και στην Ρωσσία.

δ. Οι πολιτικές των Τσάβες – Μαδούρου, οι οποίες προσανατολίστηκαν (και ακόμα το κάνουν) στην άμβλυση της φτώχειας στη χώρα, το ξεπέρασμα των λαϊκών προβλημάτων που σωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια,  χωρίς όμως να έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τα ντόπια και ξένα μονοπώλια το μόνο που κάναν, ήταν και είναι απλά να μετατεθούν τα προβλήματα ή να μπουν κάτω από το … χαλί.

ε. Και το παράδειγμα της  Βενεζουέλας, είναι μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη – ας σκεφτούμε λίγο και τα … έργα και τις … ημέρες της δικής μας … «»αριστερής»» κυβέρνησης – ότι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στόχος για τους λαούς  ΠΡΕΠΕΙ να είναι η σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο, η σύγκρουση με τους καπιταλιστές, ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.

 

2 Responses to Βενεζουέλα

 1. Ο/Η K. λέει:

  Πολύς εύστοχες παρατηρήσεις! Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση σκεπτόμουν και εγώ, αλλά εσύ επέτυχες τη σύνοψη.
  Βάσει αυτών το σύνολο των στελεχών, μελών και φίλων του ΚΚΕ οφείλουμε να αποκαλύπτουμε τον αληθή χαρακτήρα των εκεί εξελίξεων!

 2. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Οι συγκεκριμένες απόψεις, δεν είναι δικές μου, εγώ απλά, όπως το λες, τις κατέγραψα σε περίληψη.

  Να πω ότι είναι θέσεις του Κόμματος από παλιά, από τις πρώτες μέρες της Μπολιβαριανής Επανάστασης, τις κυβερνήσεις Τσάβες, όπου στην αρχή γεννήθηκαν ελπίδες … που όμως σιγά σιγά από τη στιγμή που δεν πραγματοποιούνταν οι απαραίτητες αλλαγές με προοπτική τον σοσιαλισμό, το ΚΚΕ τις έβλεπε κριτικά …

  Όπως ακριβώς έκανε και κάνει και το ΚΚ Βενεζουέλας άσχετα αν ακόμα στηρίζει την σημερινή κυβέρνηση Μαδούρου, καλεί τα λαϊκά στρώματα, για δραστικές αλλαγές … άλλη μία απόδειξη ότι αν ο κόσμος δεν θέλει τι να κάνει και το ΚΚ.

  Όπως εδώ στην Ελλάδα, όταν το ΚΚΕ καλεί σε Συλλαλητήρια και βγαίνουν λίγοι … ας μην περιμένουν κάποιοι ότι το Κόμμα μας, θα κάνει από μόνο του καμιά … επανάσταση !

  Τις επαναστάσεις τις κάνουν οι λαοί …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: