Πρωτομαγιά – Πάσχα

Στις 1 του Μάη, φέτος, έχουμε διπλή γιορτή.

Γιορτάζεται η Εργατική, Κόκκινη, Πρωτομαγιά από την μία,

και

Το λεγόμενο Ορθόδοξο Πάσχα, από την άλλη.

Μπορεί να γιορτασθούν μαζί αυτές οι δύο γιορτές;

Εγώ, λέω ΝΑΙ !

Μπορεί να συνταιριάξουν οι Εργατικοί Αγώνες με τον Χριστό;

Εγώ, λέω ΝΑΙ !

Κατά τη γνώμη μου, «κυκλοφορούν» δύο απόψεις:

1. Ότι ο Χριστός είναι ένα όμορφο παραμυθάκι, που απλά γιάτρευε κάποιους ασθενείς, όμως τελικά χρησιμοποιήθηκε από την κάθε φορά πλουτοκρατία έτσι ώστε να καθυποτάσσονται οι μάζες στις ορέξεις της.

2. Ότι ο Χριστός, ήταν ο Πρώτος Κομμουνιστής, ένας Άνθρωπος, που ύψωσε τη φωνή του και τη δράση του για να διώξει την αθλιότητα και τα βάσανα των φτωχών, να βοηθηθούν οι άποροι, οι άρρωστοι (τηρουμένης της ιστορικής χρονικής περιόδου πριν δυο χιλιάδες χρόνια), να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής οι κατατρεγμένοι. Δίδαξε την αλήθεια, έκανε την Πρώτη Οργάνωση Αλληλεγγύης, καθυπόταξε την Ατομικότητα στο Συνολικό Καλό. Τα έβαλε με την τότε άρχουσα τάξη και εξουσία, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον των απατεώνων, των εμπόρων, της λαμογιάς, των τότε μηχανισμών ενάντια στον λαό. Η άποψη, τελικά, ότι αν ο Χριστός γεννιόταν στην εποχή μας, θα ήταν από μέλος μέχρι και στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος, ακούγεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και αλλού!

Είναι στο χέρι του καθένα, να διαλέξει άποψη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, νομίζω ότι η Πρωτομαγιά, θα γιορταστεί την Πρώτη του Μάη, έστω και αν τυπικά η ημερομηνία μετατεθεί για πιο μετά …

Μέσα μας, τουλάχιστον …

 

Σχολιάστε