Ερώτηση προς κάθε συριζαίο

Αγαπητέ Φίλε συριζαίε, αγαπητή Φίλη συριζαία,

Τι (ακριβώς) έχετε να πείτε για το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι το κόμμα σας, η κυβέρνησή σας, ο αρχηγός σας, ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ να φέρει ΟΣΟΝΟΥΠΩ το ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;;

Ε ;;;

Περιμένω απαντήσεις …

 

Advertisements

20 Responses to Ερώτηση προς κάθε συριζαίο

 1. Ο/Η proti2015 λέει:

  Καλημέρα !

  Δεν πρόκειται να αποδεχτεί κανείς λογικός συριζαίος-α (ψηφοφόροι εννοώ όχι στελέχη) νέα μέτρα, νέο μνημόνιο, νέες υποχωρήσεις από δω και πέρα.

  Το έχω γράψει ξανά, τρίτη ευκαιρία δεν θα υπάρξει.

  Το 2016 είναι καθοριστικό έτος για τον ΣΥΡΙΖΑ, ή θα συνθλίψει την διαπλοκή και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τα μικρούς μικρομεσαίους ή θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.

  Από την άλλη να είναι ξεκάθαρο σε όσους έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ την κρίσιμη ώρα (ΛΑΕ-Λαφαζάνης) να μην περιμένουν ότι και να γίνει, καμιά υποστήριξη τους στο μέλλον, είναι υποκριτές και λαϊκιστές.

 2. Ο/Η K. λέει:

  @proti2015

  Καλημέρα και από εμένα.

  Δύο παρατηρήσεις – οι οποίες απορρέουν από το σχόλιό σου – προκειμένου να δειχθεί ότι εκφέρεις, επί της ουσίας, έναν αντιδραστικό »λόγο».
  Κατά πρώτον, το μέρος του λαού το οποίο επικαλείσαι έχει, ήδη, αποδεχθεί ή, τουλάχιστον, καλείται να αποδεχθεί ακραιφνώς ταξικά – αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία καταλήγουν σε σοβαρή επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου ακόμη και κοινωνικών ομάδων οι οποίες έως τώρα διατηρούσαν ένα σχετικό επίπεδο. Συν το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής την οποία εφαρμόζει η παρούσα συγκυβέρνηση αθροίζονται με αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεων της »Δεξιάς» (ή Δεξιάς, εάν θέλεις). Συνεπώς ποιο ή ποια θα είναι εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα συμβάλλουν στη μεταβολή αυτής της στάσης; Διότι, κακώς, το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών ή και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε και επιδεικνύει πολιτική συμπεριφορά όμοια με αυτήν των »συντηρητικών» οπαδών.

  Ακόμη, όμως, πιο αρνητική εντύπωση μου προκαλεί η απόδοση του χαρακτηρισμού »λαϊκιστές». Προφανώς, ούτε έχω διάθεση να υπερασπιστώ ούτε συμφωνώ με τη στρατηγική της ΛΑ. Ε., αλλά εκτιμώ πως το χαρακτηρισμό αυτόν τον αποδίδεις σε κάθε μόρφωμα, κίνημα, φορέα γενικώς ο οποίος επιχειρεί να αρθρώσει και να διαμορφώσει μία στρατηγική εκτός ευρωενωσιακού ή »μνημονιακού» πλαισίου.

 3. Ο/Η Ntina λέει:

  Ελα φάρε εκεί θα κολήσουν. Τέταρτο και μετά και το πέμπτο για να μην χάνονται στο μέτρημα. Θα ανοίγουν ολόκληρη την παλάμη και θα την κοιτούν κατάματα.

 4. Ο/Η black bedlam λέει:

  Άντε να κάνω και εγώ μία ερώτηση. Ξέρει κανείς να μου πει αν υπάρχει άνθρωπος που συνειδητά πηγαίνει ενάντια στα συμφέροντά του;
  Μια προσεγμένη απάντηση θα δώσει με τη σειρά της απαντήσεις σε βασικά ζητήματα. Θα το επιχειρήσουμε τι λέτε;

 5. Ο/Η proti2015 λέει:

  K.

  Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Μιλάμε για τον ίδιο πάνω κάτω κόσμο (με την προσθήκη νέων ψηφοφόρων σε ηλικία) που επί 4 δεκαετίες (να μην πάω πιο πίσω) ψήφιζε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Το Μάη 2012 με ψήφο διαμαρτυρίας που όμοια της δεν έχει ξανά υπάρξει τι έκανε ;

  Έστειλε ΝΔ στο 19% κ ΠΑΣΟΚ στο 13%, στα τάρταρα τον πανίσχυρο δικομματισμό. Και μη μου πει κάποιος πως το περίμενε, όλοι έλεγαν για 50% και πάνω

  Έστειλε στη 2η θέση το ΣΥΡΙΖΑ με 17% ,τους ΑΝΕΛ ένα δεξιό μόρφωμα του ίντερνετ στο 10,5% το ΚΚΕ στο σημαντικό 8,5% τους ναζί στο 7% το Κουβέλη στο 6% μια τρομερή πολυδιάσπαση.

  Όλοι αυτοί το 55% που έχασε ο δικομματισμός μοιράστηκε σε όλα αυτά τα κόμματα νέα και παλιά, μια τρομερή διαμαρτυρία σε κάλπες εθνικών εκλογών.Τη συνέχεια την ξέρουμε.

  Το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής ενίσχυσε τους 2 πρώτους πόλους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ήρθαν στο ΣΥΡΙΖΑ, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επίσης. Δεν ασπάστηκαν όλοι αυτοί τον ευρωκομμουνισμό ή την αριστερά, αλλά τουλάχιστον ξέφυγαν από την παγίδα του παλιού συστήματος.

  Προφανώς γι’αυτό ο λαός συνεχίζει να αποδέχεται αντιλαϊκά μέτρα όπως έγραψες, προτιμά την ευρωζώνη από την πορεία στο άγνωστο και άλλα πολλά.Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ όμως να ξέρεις λειτουργεί το αντι-παλιοκομματικό σύνδρομο όπως παλιά υπήρχε το αντιδεξιό. Και αυτό φάνηκε στις τελευταίες εκλογές.

  ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ » Συνεπώς ποιο ή ποια θα είναι εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα συμβάλλουν στη μεταβολή αυτής της στάσης; »

  ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι τα μέλη του ,οι φίλοι του ,οι απλοί ψηφοφόροι, έχουν συμφέροντα ,βολεύονται , είναι πλούσια κλπ.Σ

  Επειδή γνωρίζω πάρα πολύ κόσμο του λέω ότι οι περισσότεροι είμαστε άνεργοι, ή κακοπληρωμένοι όπως ο υπόλοιπος λαός. Πονάμε το ίδιο με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση όπως πονάει και ο λαός που βγαίνει στους δρόμους. Δεν υπάρχουν πια τα ρουσφέτια που υπήρχαν επί 40 χρόνια που έφτιαχναν πιστούς κομματικούς στρατούς.

  Το μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και στο υπογράφω έχει δώσει μια μικρή διορία στην κυβέρνηση να πολεμήσει την διαπλοκή , να χτυπήσει τους πλούσιους απατεώνες.

  Όπως πήγαμε στο ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ, από το ΠΑΣΟΚ, από τη ΝΔ κλπ έτσι εύκολα θα φύγουμε.Δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο.Τρίτη ευκαιρία δεν θα υπάρξει αν δούμε νέα υποχωρητικότητα προς την ΕΕ και τους δανειστές. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο, οποιαδήποτε ΝΕΑ υποχώρηση στους ΕΞΩ θα είναι αιτία μαζικής φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλα ποσοστά.

  Στο δεύτερο για την ΛΑ.Ε., την ξεχωρίζω από το ΚΚΕ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν είναι λαϊκιστές.Αυτά τα λέει ο Άδωνις και ο Κυριάκος.

  Η ΛΑ.Ε. μας πρόδωσε την κρίσιμη στιγμή, λες και τα στελέχη της δεν ήταν στην ίδια κυβέρνηση, λες και δεν έβλεπαν ότι αποτυγχάνουν οι διαπραγματεύσεις, λες και ο Τσίπρας έγινε προδότης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα βράδυ. Προσπαθούσαν ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ όσο η κυβέρνηση διαπραγματευόταν να αλώσουν το κόμμα και τις οργανώσεις ενώ στις δηλώσεις που έκαναν έξω στήριζαν την κυβέρνηση ! Και τα κατάφεραν σε επίπεδο ΚΕ,Νομαρχιακών επιτροπών και λιγότερα στις οργανώσει μελών να πάρουν κόσμο.

  Αλλά έμεινα με αυτούς μόνο και στις εκλογές δεν πέρασαν το 3%

  Αυτοί που διαδηλώνουν του ΠΑΜΕ,ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι λαϊκιστές λοπόν λένε αυτά που έλεγαν πάντα και δεν μιλώ για τους Χρυσαυγίτες που έκαψαν σημαίες και μας έσπασαν τα γραφεία στις Σέρρες. Και ο Τσίπρας το είπε αυτό σήμερα, ότι δεν είμαστε απέναντι στο κόσμο που διαδηλώνει.

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία των απόψεων μου Φάρε, ξέρω πως διαφωνείς κάθετα και σε ευχαριστώ που μου επιτρέπεις να απαντήσω που και που σε κάποια θέματα.

 6. Ο/Η Κ. λέει:

  @proti2015

  Χαίρομαι για την αναλυτική απάντησή σου, καθώς με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι περισσότερο κατανοητός.
  Αποδίδεις ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της διαμόρφωσης των εκλογικών συσχετισμών. Όχι, βέβαια, ότι δεν αποτελούν κριτήριο.

  Κατά την εκτίμησή μου – και αυτή είναι και η προσέγγιση του ΚΚΕ αλλά και διαπιστώσιμη πραγματικότητα για όσους διατηρούν επαφή με το κίνημα – η περίοδος εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης από το 2009 – 2010 και εντεύθεν διακρίνεται, σχηματικά, σε δύο »περιόδους» όσον αφορά τη δράση και οργάνωση των λαϊκών αντιδράσεων. Αυτήν μέχρι και τις εκλογές του 2012. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών υπήρξαν, όντως, σημαντικές ζυμώσεις. Ο σοσιαλιστικός – κομμουνιστικός στόχος απέκτησε ευρύτερη δυνητική επιρροή. Οι κινητοποιήσεις διέθεταν σχετική μαζικότητα.

  Αντιθέτως, κατά το επόμενο διάστημα έως και σήμερα, η υποχώρηση του κινήματος είναι εμφανέστατη. Σε αυτό οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαμφισβήτητες και ιστορικές. Μάλιστα, η παρούσα συγκυβέρνηση και με την ασκούμενη διαχείριση έχει παράσχει το κατάλληλο έδαφος στο κάθε τελευταίο και χυδαίο υποκείμενο (ζητώ συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς αλλά η κατάσταση είναι απερίγραπτη) να λοιδωρεί τους αγώνες, την »Αριστερά» (εντός ή εκτός εισαγωγικών), την περίοδο της Σοσιαλιστικής Οικοδόμησης και να αναπολεί, ακόμη, την προηγούμενη διακυβέρνηση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

  Δεν αμφισβητώ την εξέλιξη που αναφέρεις, περί μεγάλων απωλειών στην επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα, ωστόσο, έγκειται στο »πού» θα κατευθυνθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. Και ομολογώ πως δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.

  Όσον αφορά την περίτπωση της ΛΑ.Ε., αντέδρασα διότι ο όρος »λαϊκιστές» αξιοποιείται από τα πλέον αντιδραστικά στοιχεία. Εξάλλου, εάν αναφέρεσαι σε ανεδαφικές εξαγγελίες, το αυτό ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ κτλ.

  Όσον αφορά την ουσία. Καταλαβαίνω ότι εξακολουθείς να πιστεύεις στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς είναι δυνατόν – ειδικά εάν προέρχεσαι από λαϊκά στρώματα, εάν κατάλαβα σωστά. Με συγχωρείς, δεν πρόκειται για υπόδειξη ή διαφώτιση. Αυτά δεν επιτυγχάνονται »ηλεκτρονικά». Αλλά η παρούσα συγκυβέρνηση εφαρμόζει ταυτόσημη πολιτική, υιθετώντας και ταυτόσημες πρακτικές σε κάθε επίπεδο.

  Επομένως, δε διακρίνεις »άλλη εναλλακτική λύση».
  Συνεπώς, σ. Φάρε, ο φίλος μας έδωσε, ήδη, την απάντηση, έστω και άρρητα. »Υπομονή και υποταγή». Και ανήκει – εάν και πάλι κατάλαβα ορθά – στην ομάδα των παλιών οπαδών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

 7. Ο/Η faros λέει:

  proti2015: Ευχαριστώ πολύ και για την απάντηση και για αυτά που γράφεις, περίμενα μια τέτοια απάντηση …

  Θα ήθελα όμως και τη γνώμη σου για το ΚΚΕ.

 8. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Ας μην μπω στο δικό σας διάλογο …

 9. Ο/Η faros λέει:

  Ntina: Ένας κόσμος που είνα αγωνιστές και παρασύρθηκαν ΠΡΕΠΕΙ να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το πήραν ανάποδα και καιρός είναι να ξαναγυρίσουν εκεί που πραγματικά ανήκουν.

  ΣΤΟ ΚΚΕ !

 10. Ο/Η faros λέει:

  black bedlam: Κατ΄αρχή να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά για το ότι είσαι ακόμα ενεργή στο διαδίκτυο!

  Να απαντήσω …
  Ή μάλλον να επικαλεστώ τον … Σόϊμπλε: Οι ανόητοι …

 11. Ο/Η faros λέει:

  proti2015: Μια μόνο μικρή παρατήρηση, αν μου επιτρέπεις: Καιρός δεν είναι να καταλάβουμε ποιο είναι το ταξικό μας μετερίζι και να μην περιμένουμε … σωτήρες;;;

  Εγώ λέω ναι !

 12. Ο/Η faros λέει:

  Κ.: Να πω μόνο το εξής: Δεν ξέρω τι είναι ο καθένας που γράφει εδώ. Εκείνο που ξέρω είναι ότι πρέπει σε όλους να δίνουμε την ευκαιρία να … ξαναστρίψουν το τιμόνι !

  «Πήρανε τη ζωή τους λάθος …» καιρός να το ξαναδούνε.

 13. Ο/Η black bedlam λέει:

  Μόνον η άγνοια μπορεί να κάνει τον άνθρωπο να λειτουργήσει σε βάρος των ίδιων των συμφερόντων του. Οι ανόητοι, όπως είπε και, όπως λες.
  Τι θα πει ανόητος; Αυτός που δεν έχει νου, που δεν έχει καλλιεργήσει το νου του, δεν τον έχει πλουτίσει με γνώσεις τέτοιες που θα τον βοηθήσουν να δώσει τις σωστές ερμηνείες, που θα αναπτύξει συνείδηση και μάλιστα ταξική συνείδηση, αφού ζούμε σε κόσμο ταξικό.
  Και μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει μιας και η κεντρική εξουσία διαθέτει τους μηχανισμούς διαπαιδαγώγησης, ελέγχου της συνείδησης, τους μηχανισμούς καταστολής.
  Έτσι ένας ολόκληρος κόσμος αποπροσανατολισμένος, παραπληροφορημένος, με φοβίες, με ιδεοληψίες, με αυταπάτες, πολιτικά ανώριμος, βρέθηκε ξαφνικά μέσα στη λαίλαπα της κρίσης, αμήχανος, απροετοίμαστος και κυρίως, διαχειρίσιμος.
  Είναι ένας κόσμος που ναι μεν ζει την εξοντωτική καθημερινότητα, αλλά δεν μπορεί να ερμηνεύσει τους λόγους που την προκάλεσαν.
  Δεν ξέρει και δεν έχει ακούσει για την βασική αντίθεση του καπιταλιστικού συστήματος, για την υπερπαραγωγή, για την συσσώρευση κεφαλαίων, δεν γνωρίζει τις ιστορικές εξελίξεις, τις νομοτέλειες.
  Είναι υπεύθυνος ο ίδιος για αυτό μέσα στο καπιταλιστικό
  σύστημα;
  “Κάποιοι” πρέπει να μιλήσουν για όλα αυτά και αυτοί οι κάποιοι δεν γίνεται να είναι το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, δεν μπορεί να είναι οι εκφραστές του οπορτουνισμού, δεν μπορεί να είναι τα παρακλάδια και τα λογής λογής μορφώματα και αναχώματα της αστικής τάξης, του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.
  Αυτοί οι “κάποιοι” δεν μπορεί να είναι άλλοι από την πρωτοπορία της εργατικής τάξης. Είναι οι μόνοι που έχουν τον ιστορικό ρόλο της ανάπτυξης της ταξικής συνείδησης, της συσπείρωσης, της ανάπτυξης του λαϊκού-εργατικού κινήματος, την οργάνωση της πάλης, της ανατροπής και της εγκαθίδρυσης της εργατικής λαϊκής εξουσίας .
  Μια δύσκολη μάχη, μια επώδυνη και γεμάτη θυσίες πορεία, που σαν προϋπόθεση έχει τη βαθιά γνώση του ιστορικού και διαλεκτικού υλισμού, σε συνδυασμό με την καθημερινή πάλη ενάντια στον ταξικό εχθρό .
  Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές όχι μόνο για την χώρα μας.
  Η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία σειέται εκ θεμελίων και κατά πώς λέει, το θεριό καθώς ξεψυχά σφαδάζει και σκορπά ολούθε τον όλεθρο. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, υπάρχουν θύματα και θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα από τον ανελέητο πόλεμο που έχει εξαπολύσει το διεθνές κεφάλαιο.
  Θα αφήσουμε να παραδοθεί ο λαός μας βουτηγμένος στην άγνοια και την απογοήτευση ; Μόνοι μας δεν μπορούμε, χρειάζεται να πορευτούμε μαζί με τον κόσμο του μόχθου που παράγει τον πλούτο και αυτό εξαρτάται μόνο από την πρωτοπορία της εργατικής τάξης από το Επαναστατικό Μαρξιστικό Κομμουνιστικό της κόμμα .

 14. Ο/Η thersitis λέει:

  ΔΥΝΑΜΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

  ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 4 ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΙΣΕΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ. ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ.

  ΕΛΑΤΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΑΝΟ. Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ ΕΚ ΤΩ ΕΣΩ.

  ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΤΕΩΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΕ ΕΡΤ 3 ΠΛΕΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ .ΤΟ ΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΕΙ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

  ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΕ. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΚΟΝΗ.

  ΠΑΣΟΚΑΡΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

 15. Ο/Η faros λέει:

  black bedlam: Γεια και χαρά σου !
  Θα συμφωνήσω στο εξής:΄Οτι, ο περισσότερος κόσμος σήμερα, είναι πολιτικά – το τονίζω αυτό – αγράμματος !

  Έτσι, πολύ εύκολα, πέφτει θύμα των λαοπλάνων (όρα Παπανδρέου), των ψευταράδων (δες Τσίπρα), καθώς και των δημοσιογραφίσκων – παπαγαλίσκων, όργανα των μεγαλοκεφαλαιοκρατών ιδιοκτητών των καναλιών και των εφημερίδων.

  Άσε που είναι στη φύση του ανθρώπου, να πιστεύει τον εύκολο δρόμο και δεν θέλει να ακολουθήσει τον δύσκολο.
  Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι ο ραγιαδισμός έχει αφήσει πολλά σημάδια …

  Εμείς, το ΚΚΕ, έχει αναλάβει τον πολύ δύσκολο ρόλο, να ξυπνήσει αυτόν τον κόσμο.
  Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό, αλλά σίγουρα θα τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

 16. Ο/Η faros λέει:

  thersitis: Γεια και χαρά σου Φίλε μου !

  Επειδή εγώ είμαι και μιας κάποιας ηλικίας, αυτό το «πόλεμος εκ των έσω», το ακούω – από τον χώρο των οπορτουνιστών δήθεν «επαναστατών» και άλλων στην ουσία καλοβολεμένων μικροαστών – από τα χρόνια του Παπανδρέου ακόμα!

  Οπότε, μην νομίζεις, έτσι σκέφτονται αυτοί …
  Μη σου πω ότι το έχουν και … σημαία !!!

 17. Ο/Η proti2015 λέει:

  Συγνώμη για την καθυστέρηση στις απαντήσεις, τώρα είδα στην ενημέρωση του wordpress ότι έχω απάντηση.

  Θα απαντήσω στον Φάρο καταρχήν. Η γνώμη μου για το ΚΚΕ απόλυτα προσωπική που δεν εκφράζει τον Σύριζα φαντάζομαι.

  Πρόκειται για ένα ιστορικό κομμουνιστικό κόμμα 100 χρόνων που παρόλο που λένε ότι είναι δογματικό θεωρώ πως δεν είναι. Αλλάζει κατά καιρούς θέσεις στα συνέδρια κάτι που δεν είναι κακό,αφού προσαρμόζεται στα διδάγματα του παρελθόντος.

  Η δικιά μου διαφωνία με το ΚΚΕ έγκειται στο γεγονός ότι αν ποτέ πάρει την εξουσία, φοβάμαι ότι θα περιορίσει κάποια πολιτικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες στο όνομα της οικοδόμησης του σοσιαλισμού.

  Δεν κρύβω πως προτιμώ να ψηφίσω ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές αν με απογοητεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ παρά κάποιο άλλο κόμμα, αλλά παράλληλα θα αποχωρήσω από τα κοινά…

 18. Ο/Η proti2015 λέει:

  Θα ήθελα να απαντήσω και στο άλλο ζήτημα, ναι υπάρχουν παραδείγματα που άνθρωποι πάνε ενάντια στα συμφέροντα τους. Η Λιάνα Κανέλλη για να δώσω ένα παράδειγμα από το ΚΚΕ θα μπορούσε άνετα να συνεχίζει να βγάζει χρήματα κάνοντας την Στάη ή την Τρέμη.Όσο για τους φτωχούς το πιο εύκολο είναι να πάρουμε τον εύκολο δρόμο, υπηρετώντας αφεντικά να έχουμε ένα κομμάτι ψωμί.

  Σωτήρες δεν περιμένουμε. Ρωτήστε και άλλους συριζαιους θα σας πουν οι περισσότεροι πως έχουμε ρίξει νερό στο κρασί μας αρκετές φορές το 2015. Αλλά θυμηθείτε και εσείς οι του ΚΚΕ τότε με την περεστροικα , χαμπάρι δεν είχατε πάρει ότι οδηγεί στην πτώση της ΕΣΣΔ.Και πράγματι εκείνη την περίοδο φαινόταν ως ελιγμός του ΚΚΣΕ στην επιθετική πολιτική του Ρέηγκαν. Αν ο Τσίπρας μας προδώσει όπως ο Γκόρμπι διέλυσε την ΕΣΣΔ θα πάρει και αυτός αυτό που του αξίζει. Εσείς από τη μεριά σας έχετε βέβαιο το 4ο μνημόνιο, εμείς έχουμε ακόμη ελπίδες ( για σας αυταπάτες), ότι καλό θα έρθει και για το λαό.

  Και για να χρησιμοποιήσω εκφράσεις που διάβασα, πιθανόν να είμαστε ανόητοι και πολιτικά αγράμματοι για να επιμένουμε, δυστυχώς αυτή είναι η Ελληνική κοινωνία μας και οι πολίτες της καλώς ή κακώς. Όπως εγώ βλέπω τους οπαδούς του Βορίδη και του Μητσοτάκη ως ανόητους έτσι μας βλέπετε ίσως και εσείς εμάς κ εσάς κάποιοι άλλοι που σας αποκαλούν σεχταριστές

 19. Ο/Η faros λέει:

  proti2015: Θα μου επιτρέψεις το εξής ως απάντηση …

  Έχεις δίκιο κατά το … ήμισυ !

  (με την παρατήρηση ότι το ΚΚΕ ΔΕΝ θα πάρει ποτέ την εξουσία, αλλά θα ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ σε μια Εργατική Εξουσία)

  Το ΚΚΕ θα κάνει ότι μπορεί όχι μόνο να περιορίσει πολιτικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες, αλλά και ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΊΣΕΙ !

  Όσον αφορά ΦΥΣΙΚΑ αυτά της αστικής τάξης !
  Τα «δικαιώματα» και τις «ατομικές ελευθερίες» των ολιγαρχών !

  ΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ !

  Τώρα, αν εσύ Φίλε μου, θέλεις ακόμα και στον σοσιαλισμό να κάνει κουμάντο η αστική τάξη, οι ΒαρδινογιαννοΛατσηδωΑγγελόπουλοι, έ, τότε, διαφωνούμε κάθετα!

 20. Ο/Η faros λέει:

  proti2015: Μην λες ότι δεν είχαμε πάρει χαμπάρι …
  Δεν είναι σωστό …

  Εμείς θεωρούμε ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει από τον θάνατο του Στάλιν !

  Τώρα, θα μου επιτρέψεις να σου πω, ότι δεν θέλει και πολύ σκέψη για το 4ο μνημόνιο ή και το 5ο το 6ο … και πάει λέγοντας.
  Απλή οικονομκή λογική είναι.
  Λίγα οικονομικά να ξέρεις ή να έχεις ασχοληθεί – εγώ ήμου λογιστή σε ΔΕΚΟ – , θα καταλάβεις ότι όσο κάνεις πολιτική με δανεικά δεν έχεις καμία τύχη.
  Αναγκαστικά θα πας σε νέους δανεισμού – δηλαδή σε νέα μνημόνια!
  Γιατί, να μην ξεχνάμε, ότι Μνημόνιο = Δάνειο !
  Ό,τι άλλο είναι «να ΄χαμε να λέμε» !
  Συγνώμη για το … μάθημα, δεν είναι αυτό ο σκοπός μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: