Έλλειψη νερού εν έτη 2015 !

Εντάξει οι εκλογές …
Όμως, δυστυχώς, κάθε μέρα, ακόμα και τα απλά προβλήματα, αντί να επιλύονται, αυτά οξύνονται παραπέρα.
Όπως είναι αυτό της έλλειψης νερού στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα, του Δήμου Σουφλίου και κυρίως στον Οικοσμό της Ρούσας.

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ, σε Ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ συμμερίζεται την οργή και αγανάκτηση των κατοίκων της Δημοτικής ενότητας Ορφέα και ειδικά του Οικισμού Ρούσας και θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την απαίτησή τους να έχουν υγιεινό και επαρκές σε ποσότητα νερό».

«Η κατάσταση αυτή έχει επιβαρυνθεί με την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που συνεχώς περιορίζουν τους πόρους που προορίζονται για δημόσια έργα και τους Δήμους.
Το μόνο που περίσσεψε ήταν οι προεκλογικές υποσχέσεις και τα λόγια τα μεγάλα που έγιναν αέρας κοπανιστός από τα κόμματα που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται την Κυβερνητική εξουσία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά)».

«Επειδή το νερό αποτελεί, από την ίδια του τη φύση, κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για περισσότερα κέρδη στο κεφάλαιο, απαιτούνται να παρθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση ώστε:
-Να δοθεί, με κεντρικούς δημόσιους πόρους και κρατική ευθύνη, μόνιμη και οριστική λύση στην υδροδότηση των οικισμών της Δημοτικής ενότητας Ορφέα, του Δήμου Σουφλίου, με επαρκές και υγιεινό πόσιμο νερό χαμηλής τιμολόγησης.
-ΑΜΕΣΑ μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, να χορηγηθεί δωρεάν υγιεινό πόσιμο νερό στους κατοίκους με ευθύνη του Κράτους , της Περιφέρειας και του Δήμου (εμφιαλωμένα νερά και βυτιοφόρα)».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: