Είναι εφικτός ο Σοσιαλισμός ;

Το ερώτημα, διατυπωμένο με διάφορους τρόπους, έρχεται και επανέρχεται τις τελευταίες μέρες, μετά κυρίως την ολοφάνερη διαπίστωση ότι δεν γίνεται κάτι το διαφορετικό επειδή αλλάζει ο «Διαχειριστής», επειδή αλλάζει η αστική κυβέρνηση στη χώρα μας (και όχι μόνον φυσικά).

Μπορεί το λοιπόν, να πραγματοποιηθεί ο Σοσιαλισμός στην Ελλάδα σήμερα;

Ποιοι απαντούν αρνητικά σ΄αυτό το ερώτημα;

(ότι δηλαδή σήμερα ή και με τον προσδιορισμό «άμεσα» δεν γίνεται αυτό)

Αγνοώντας βασικούς, νομοτελειακούς νόμους (σε ένα άρθρο σε μπλογκ, δεν μπορούμε να δώσουμε μια πλήρη ανάλυση αυτών), είναι φυσικό να απαντούν αρνητικά, όσοι ποτέ στην ουσία δεν πίστεψαν στη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, δεν πίστεψαν ποτέ σε μια δίκαιη κοινωνία, βολεμένοι ή έστω και μισοβολεμένοι και καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ τους περιμένουν οι … άλλοι να βγάλουν το … φίδι από την τρύπα.

Όμως, από την μεριά μας, επειδή δεν θέλουμε να επεκταθούμε και να γράψουμε κανένα … βιβλίο, ας πούμε μόνο κανά δυο τρία πραγματάκια.

Ο Σοσιαλισμός, θα πραγματοποιηθεί ΑΜΕΣΩΣ μόλις το αποφασίσει η πλειοψηφία ενός λαού, στην περίπτωσή μας, όταν το αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Επειδή :

1. Υπάρχουν όλες οι υλικές προϋποθέσεις για αυτό.
(πλουτοπαραγωγικές πηγές, εργατικό δυναμικό, επιστημονικό δυναμικό)

2. Υπάρχει το Κόμμα Νέου Τύπου, το ΚΚΕ, που μπορεί να μπει μπροστά, να οργανώσει έτσι τον λαό, ώστε να διαμορφωθούν όλες εκείνες οι συνθήκες (εργατικός έλεγχος, κεντρικός σχεδιασμός, σοσιαλιστικός καταμερισμός της εργασίας αλλά και του παραγόμενου προϊόντος), που θα δώσουν την δυνατότητα στο πέρασμα από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό.

Η τελευταία Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ, δίνει ένα σαφές περίγραμμα για τα παραπάνω, έτσι που όσοι μιλούν για το «ανέφικτο» ή το «απραγματοποιήσημο» του Σοσιαλισμού, μόνο εθελοτυφλούντες μπορούν να χαραχτηριστούν!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: