Τι θα γίνει την Κυριακή

Κατά πάσα πιθανότητα (ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη, γιατί τόσα που είδαμε, όλα πλέον μπορούν να γίνουν), την προσεχή Κυριακή, θα έχουμε την … περιβόητη … Συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει δύο … τεχνικά Μνημόνια.

Ο τίτλος (μέσες άκρες) θα είναι ή σίγουρα θα περιλαμβάνει, θα είναι:

1. «Reforms for the completion of the current program and beyond» – η ελληνική μετάφραση του οποίου, είναι: «Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού».

2. «Preliminary debt sustainability analysis» – η ελληνική μετάφραση του οποίου είναι: «Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητα χρέους».

Παρατήρηση Πρώτη: Το πρώτο Μνημόνιο, θα περιλαμβάνει μέτρα που κάποια που θα έχουν άμεση εφαρμογή, άλλα θα εφαρμοστούν σε βάθος τριετίας.

Παρατήρηση Δεύτερη: Το πιο πάνω Μνημόνιο, θα συνοδεύεται με Δανειακή Σύμβαση μερικών δεκάδων δις ευρώ, που θα τα πληρώσουν ακόμα και τα … τρισέγγονά μας!

Παρατήρηση Τρίτη: Όσον αφορά το δεύτερο Μνημόνιο (Συμφωνία θα το λένε ή … «Μεταρρυθμίσεις»), η συζήτηση θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη και φυσικά, θα έχει … βάθος όχι μόνο τριετίας αλλά πολύ περισσότερο!

Παρατήρηση Τέταρτη: Όποιον του θυμίζουν κάτι (από τα δύο Μνημόνια), σωστά του θυμίζουν. Έτσι είναι!

6 Responses to Τι θα γίνει την Κυριακή

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Παρατήρηση Πέμπτη: Η κυβέρνηση πήρε τα αποθεματικά των ταμείων με ΠνΠ για να βγουν τοκισμένα όπως έλεγε. Σήμερα το τραπεζικό σύστημα τρέχει με αυτά τα λεφτά. Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση είχε εξαρχής πρόθεση να πάει σε δημοψήφισμα, να κλείσει τις τράπεζες, να παράξει δεκάδες χιλιάδες ανέργων, να τρομοκρατήσει απίστευτα, να καταστρέψει το λαό αυτής της χώρας και όλα αυτά σε δυο βδομάδες. Με καπέλο στο τέλος μια απύθμενη φοροληστεία του χείριστου μνημονίου όλων. Σε άλλες εποχές θα μιλάγαμε για λαϊκά δικαστήρια. gorf

 2. Ο/Η faros λέει:

  gorf: Και, αν μου επιτρέπεις, να πείσει τους πάντες ότι το … «»αριστερό»» Μνημόνιο, είναι … μια χαρά !!!

  Γιατί, αυτό θα ψηφίσουν την Κυριακή …

 3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Απλά κρατώ το εξής: Τα πανελλαδικά συλλαλητήρια του ΚΚΕ μαζεύουν περί τα 150.000 σε εποχές μεγάλης οικονομικής δυσκολίας. Που σημαίνει μια άμεση δυνατότητα συσπείρωσης ~180.000 και από κει και έπειτα ό,τι μαζέψεις. Δεδομένου του πόσο καναπέδες είναι η πλειοψηφία αυτού του λαού ελπίζω και κάνω όνειρα για αμείλικτη απάντηση σε αυτό που έρχεται που θα είναι αμείλικτο. gorf

 4. Ο/Η faros λέει:

  gorf: Κρατάμε μικρό καλάθι – κατά πως λέει ο λαός μας – και παλεύουμε για το καλύτερο !

 5. Ο/Η VIL1917 λέει:

  Κου -Κου- Ε ισχυρό, η ελπίδα είναι εδώ !

 6. Ο/Η faros λέει:

  VIL1917: Σ Ω Σ Τ Ο Σ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: