Άθλια πολιτική εκμετάλλευση

Λίγο πολύ, η ιστορία του νεαρού Νίκου Ρωμανού, είναι γνωστή.

Με δυο λόγια, είναι ο φίλος του Γρηγορόπουλου (στα χέρια του ξεψύχησε ο εν ψυχρώ δολοφονημένος 16άρης τότε), που μετά από λίγα χρόνια, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλακής, για ληστεία.
Ο Ρωμανός, έχει περάσει στο Πανεπιστήμιο και με εδώ και είσκοσι μέρες απεργία πείνας, απαιτεί να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί με εκπαιδευτικές άδεις τη Σχολή του, δικαίωμα που μέχρις στιγμής, η Πολιτεία το αρνείται !

Φίλοι του, κάνουν τα πάντα για να δικαιωθεί ο νεαρός – πράγμα απόλυτα κατανοητό, θεμιτό, συντροφικό, έχει την υποστήριξή μας.

Εκείνο, που εμένα τουλάχιστον, με ξενίζει, είναι η επιχειρούμενη πολιτική εκμετάλλευση του αγώνα ενός νεαρού ανθρώπου, που κόντρα στο σύστημα που έχει κτιστεί γύρω του, εν αγνοία του και ενάντιά του, παλεύει για την δικαίωσή του.

– Να αναφέρω τι είπε το πρωί της Κυριακής σε μεγάλο κανάλι ο (δήθεν) υπουργός παιδείας Αν. Λοβέρδος, το θεωρώ από αστείο έως και πρόκληση !

Όμως, ας καταγράψω, μερικές … «αντιδράσεις» κάποιων κομμάτων :

– Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των βουλευτών Β.Κατριβάνου, Μ.Παπαδημητρίου και Α.Σταμπουλή, και του Δ.Παπαδάτου εκ μέρους του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος, επισκέφθηκε το Σάββατο το νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, για να «διασφαλιστεί ένα αυτονόητο δικαίωμα και να προστατευτούν η ζωή και η υγεία ενός νέου ανθρώπου».

– «Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος. Η δημοκρατία δεν εκδικείται ακόμη και αυτούς που δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί της» αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.

– «Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υγεία του νεαρού κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, μετά από πολυήμερη απεργία πείνας, επιβάλει την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η παροχή αδείας για λόγους σπουδών κατά τη διάρκεια της φυλάκισης που εκτίει προβλέπεται από τη νομοθεσία και ανταποκρίνεται στον νομικό μας πολιτισμό. Η Δικαιοσύνη δεν εκδικείται. Σωφρονίζει» αναφέρει επίσης ανακοίνωση του Τομέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΔΗΜΑΡ.

Αλήθεια, κύριοι της Κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, τι ακριβώς έχετε κάνει μέχρι σήμερα, ώστε νέοι άνθρωποι, νέοι Έλληνες, να μην φτάνουν σε παραβατικές συμπεριφορές ;

Μάλλον το αντίθετο έχετε κάνει …

Αλήθεια, κύριοι της Κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, τι ακριβώς έχετε κάνει μέχρι σήμερα, ώστε να μην στήνονται στο απόσπασμα οι Αγώνες, και οι Αγωνιστές, αλλά ΜΟΝΟ αυτοί που έχουν κάνει τη ζωή μας κόλαση ;

Όχι μόνο δεν κάνατε τίποτα, αλλά και κάνατε το αντίθετο …

Μην χύνεται λοιπόν, κροκοδείλια δάκρυα, εκ των υστέρων και μόνο για να δρέψετε δάφνες ή και κανένα ψηφαλάκι !

Καλύτερη είναι η σιωπή …

Η σιωπή και ο σεβασμός σε έναν Αγώνα που δίνει κάποιος συνάνθρωπός μας …
Έστω κι αν αυτός, σε κάποια στιγμή της ζωής του, ξέφυγε …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: