Συμφέρον …

Για το συμφέρον του τόπου !

Αυτό … διαλαλούν κάθε λίγο και λιγάκι, πολιτικοί – εκπρόσωποι της αστικής τάξης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου !

Το … συμφέρον του τόπου, προβάλλουν οι κάθε λογείς δημοσιογραφίσκοι – παπαγαλίσκοι του συστήματος !

(μεταξύ μας, το … συμφέρον, το ξεκίνησε η Εκκλησία, με το απίθανο εκείνο – που ακούγεται κάθε Κυριακή – «τα καλά και συμφέροντα, τες ψυχών ημών»)

Για να το «δούμε» το λοιπόν, αυτό το … συμφέρον του τόπου :

– Μείωση μισθών και συντάξεων έως και 70 % !

– Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνεργοι !

– Ξεπούλημα της χώρας !

– Να μας «τραβούν τα αφτιά» κάτι τσογλάνια – τεχνοκράτες (που κάποιοι επιμένουν να αποκαλούν … Τρόϊκα), χωρίς την παραμικρή αντίδραση !

– Να «παίζει» η ρημάδα η τηλεόραση κάθε λογείς πρόστυχα έργα, έργα βίας, έργα που ακυρώνουν κάθε λογική σκέψη !

– Τα ναρκωτικά οργιάζουν, η προστυχιά, η σαπίλα !

– Να έχουν αυξηθεί (παρά την δήθεν κρίση) οι μεγαλοεκατομμυριούχοι στη χώρα μας, κατά 11,3 % !

– Να έχει … εξαπλωθεί το «φακελλάκι» μέχρι και στα … Πανεπιστήμια !

– Πυροβολισμοί από όποιον … προλαβαίνει, όπου του … καπνίσει !

– Φίμωση όσων αγωνίζονται !

Έ, όχι, ρε ψευτόμαγκες !

Εμείς, αυτό το … «συμφέρον» δεν το γουστάρουμε !

Να το πάρετε και να το βάλετε εκεί που ξέρετε !

4 Responses to Συμφέρον …

 1. Ο/Η Theodore Red λέει:

  Ας κοιτάξει ο κάθε πολίτης το συμφέρον του και να το στηρίξει.Ο εφοπλιστής θα στηρίξει τη κυβέρνηση και μπράβο του. Ο μεγαλογιατρός θα στηρίξει την κυβέρνηση και καλά κάνει.Ο μεγαλοαστός της Εκάλης θα ψηφίσει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και καλά κάνει για την περιουσία του. Ο αρχιμανδρίτης θα ψηφίσει αυτόν που προστατεύει την περιουσία της Εκκλησίας και δεν κάνει τον διαχωρισμό Εκκλησίας Κράτους. Αυτό είναι το συμφέρον του. Ο καλοπληρωμένος διευθυντής της τάδε θυγατρικής μιας πολυεθνικής θα ψηφίσει τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο ή τον Τζήμερο που τον υπερασπίζονται. Η νοικοκυρά των πλούσιων αστικών κέντρων θέλει να βλέπει τα κουτσομπολιά των σταρ και να ξοδεύει στα πολυκαταστήματα τα λεφτά του άντρα της ακόμα και την Κυριακή.Και θα ψηφίσει τα κυβερνητικά κόμματα και καλά κάνει.Ο διορισμένος δημόσιος υπάλληλος από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που οφείλει την θεσούλα και το μισθό του στο κόμμα και τον βουλευτή που του έκανε το ρουσφέτι.

  Ο άνεργος, ο εργάτης, ο απλός εργαζόμενος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος του απομακρυσμένου χωριού, ο τραπεζικός υπάλληλος, ο καθαριστής του δήμου, ο ερασιτέχνης αθλητής, ο φοιτητής της επαρχίας, ο χαμηλοσυνταξιούχος, η καθαρίστρια, ο κακοπληρωμένος εκπαιδευτικός και για να μην πολυλογώ ένα 80 % τουλάχιστον των Ελλήνων, του ΤΟΠΟΥ, της Ελλάδας δηλαδή , δεν πρέπει να δουν επιτέλους το συμφέρον τους ;

  Ποιο είναι αυτό ; Το ποτάμι που προσπαθεί να καλύψει το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ; O ΣΥΡΙΖΑ με την δήθεν αριστερή προέλευση από το ΚΚΕ Εσωτερικού που στήριζε πάντα την ΕΟΚ και που στηρίζει κάθε καπιταλιστικό και ιμπεριαλιστικό θεσμό και τώρα, όπως το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και απλά θέλει να διαχειριστεί μια κρίση ;

  Ή μήπως το ΚΚΕ , το παλαιότερο Ελληνικό κόμμα, που ξεκάθαρα τάχτηκε κατά της ΕΟΚ, της συνθήκης του Μάαστριχτ, που έκανε κριτική στο Ανατολικό μπλοκ που έπεσε, αλλά κράτησε τα θετικά της πορείας ενός πειράματος οικοδόμησης του σοσιαλισμού ;

  Ποιον βλέπει το μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του, να προτείνει νόμους στη βουλή, να αγωνίζεται στο δρόμο, να απεργεί ; Το ΚΚΕ και τις ταξικές δυνάμεις που είναι κοντά του ή το ΣΥΡΙΖΑ και τις λοιπές εξωκοινοβουλευτικές Αριστερές που δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους και κατηγορούν το ΚΚΕ για σεχταρισμό ;

  Μόνο 6 % από αυτό το 80 % και βάλε, βλέπουν τι τους συμφέρει να πράξουν ;

  Λαέ σκέψου ώριμα και κρίνε με ποιον θα πας με τα συμφέροντα των λίγων βολεμένων και τις παρατάξεις τους ή με το κόμμα που θέλει να σου δώσει ότι αξίζεις ;

 2. Ο/Η faros λέει:

  Theodore Red: Να πω ότι έκανες μια πολύ καλή ανάλυση, συμφωνώ με όσα γράφεις, τα προσυπογάφω και θα πω με τη σειρά μου, ότι ήρθε ο καιρός να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα που πρέπει, να κάνει τις επιλογές που πρέπει, επιτέλους να ωριμάσει !

 3. Ο/Η Σεχτάρ ο Τρομερός λέει:

  Καλά τα λέτε κι οι δυό σας, αλλά όταν εγώ, πηγαίνοντας στη διαδήλωση, περνάω από τις καφετέριες έξω από το μετρό και τις βλέπω φίσκα από νεολαία, άνεργη, η άεργη, και αραχτή, σκέφτομαι ότι αυτός ο κόσμος, που ωστόσο έχει τα 10-15 € για να πληρώσει τα 2-3 ποτά, και όταν πας να του μιλήσεις η σε ειρωνεύεται η το γυρνάει στην πλάκα η, στην καλύτερη, παίζει την κασέτα του Μπάμπη του Σκάη («είσαστε ….εκτός τόπου και χρόνου, …ο σοσιαλισμός απέτυχε, …δε θα γίνουμε Αλβανία,….γιατί τρωγόσαστε μεταξύ σας οι αριστεροί, …υποστηρίζετε τους μετανάστες» κλπ. κλπ.), χρειάζεται πιο δυνατή σφαλιάρα για να …φασιστικοποιηθεί!
  Και με τα μυαλά, που έχει, δε θα την γλυτώσει την σφαλιάρα…
  Δυστυχώς, δεν θα ωριμάσουν τόσο γρήγορα και τόσοι πολλοί.
  Σε μια πόλη 5 εκατομμυρίων μαζευόμαστε στην καλύτερη ~50-100.000 για μια πορεία! Και να φανταστείς πως πολλοί από αυτούς, που κινητοποιούνται, έχουν τους λιγώτερους υλικούς λόγους γι αυτό. Υπάρχουν ~1 με 2 εκατομ. στο λεκανοπέδιο, που αντί νάναι μπροστά, περιμένουν….τι; Οταν τους ρωτάς δεν ξέρουν να σου απαντήσουν, τα μασάνε, αλλά από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνεις οτι σκέφτονται «μπόρα είναι θα περάσει….θα ξανάρθουνε οι παληές καλές μέρες, ποιός ξέρει…. μπορεί ο Σύριζας, …κλπ».). Και μερικοί το βρίσκουν πιο εύκολο να μεταναστεύσουν, η και να …αυτοκτονήσουν!
  Είναι κατάντια ενός Λαού, που το ’40-’49 έδειξε τέτοια ζωτικότητα.
  Ο Καπιταλισμός και το «όλον Πασόκ» (δηλαδή ΟΛΟΣ ο πολιτικός κόσμος πλην του μισού ΚΚΕ…) σαπίσανε την ελληνική κοινωνία.

  Τι μπορούμε να ελπίζουμε;
  Καλύτερη ιδεολογική δουλειά, σταθερή, «σκληρή» πολιτική γραμμή απέναντι στις μπανανόφλουδες της κυρίαρχης τάξης («Σύριζα», «αριστερά», αναρχομπάχαλο και «τρομοκράτες» της ΕΥΠ), και πολλή περίσκεψη στην επιλογή των όρων, συν προετοιμασία, των προκαταρκτικών μετωπικών συγκρούσεων – ισχύει πάντα ο γενικός κανόνας του ανταρτοπολέμου: Κάθε σύγκρουση να μας πηγαίνει μπροστά – να βγαίνουμε πιο δυνατοί.
  Προχτές, το συλλαλητήριο μας πήγε μπροστά. Η μεθαυριανή απεργία θα μας δόσει τουλάχιστον πολιτικούς πόντους, κι ας μην νεκρώσει όσους θα χρειαζόταν τόπους δουλειάς, ακριβώς γιατί παλεύεται δυνατά από τους κουκουέδες.
  Μέχρι να ανασυνταχτεί, οργανωτικά και ιδεολογικοπολιτικά, το κίνημα, να ξέρουμε πως:
  κάθε νέα επιτροπή αγώνα, που στήνουμε,
  κάθε μεμονωμένος εργαζόμενος, που κερδίζουμε,
  ακόμη και κάποιες ρωγμές στο τείχος της ιδεολογικής παραπλάνησης, που δημιουργούμε,
  είναι σπουδαίες νίκες.
  Επιμονή, καρτερικότητα, πείσμα και αντοχή!

 4. Ο/Η faros λέει:

  Σεχτάρ ο Τρομερός: Όχι φυσικά ως απάντηση στους προβληματισμούς που περιγράφεις, και που είναι και δικοί μου και άλλων νομίζω, αλλά με αφορμή αυτά, να καταγράψω μια σκέψη, μια άποψη.

  Εδώ και τέσσερα χρόνια, κάποιοι φίλοι, λέγανε: «Μα, τι περιμένει το ΚΚΕ, και δεν σαλπίζει επανάσταση; Τώρα δεν είναι η ευκαιρία;»

  Απαντώ: Όχι … Όπως περιγράφεις και εσύ, επανάσταση με 50 και εκατό χιλιάδες κόσμου σε μια πόλη των πέντε εκατομμυρίων ΔΕΝ γίνεται !

  Αυτό, βέβααι, δεν σημαίνει ότι θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά !

  Παλεύουμε συνεχώς, αγωνιζόμαστε, το Συλλαλητήριο της 1ης του μηνού σ΄αυτή τη λογική ήταν, που θα πάει, θα καταφέρουμε να έχουμε κάποια στιγμή εκατομμύρια κόσμου στους δρόμους !
  Λάου λάου …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: