Σε εξέλιξη είναι η δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποιούν οι φοιτητές, ως απάντηση στην απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ που έγινε το πρωί σε φοιτητές που θέλησαν να μπουν στη Νομική Σχολή. Η πρόταση για κινητοποίηση κατατέθηκε από τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στα ΔΣ των Συλλόγων και ανταποκρίθηκε θετικά η συντριπτική πλειοψηφία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 5 μ.μ. με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία προς το Σύνταγμα, μέσω της πλατείας Ομονοίας.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί φοιτητές θέλησαν να μπουν στη Νομική Σχολή για τα μαθήματά τους και τις δραστηριότητές τους, όπως Γενικές Συνελεύσεις.
Ωστόσο, η Νομική όμως, όπως και η ΑΣΟΕΕ, ήταν κυκλωμένη από τα ΜΑΤ, λόγω της προκλητικής απόφασης των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να αναστείλουν τη λειτουργία τους με το πρόσχημα της «πρόκλησης επεισοδίων», μπροστά στην επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου.
Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλείσει τις σχολές, επιστράτευσε τα ΜΑΤ, τα οποία επιτέθηκαν στους φοιτητές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο φοιτητών.