Απάντηση στον Γιώργο Ρούση

Το παρακάτω, είναι τμήμα κειμένου που δημοσίευσε ο Γιώργος Ρούσης, στην ιστοσελίδα του iskra.gr, στις 23 του μήνα, με τίτλο «προβληματισμοί προς αναποφάσιστους αριστερούς».

(παρένθεση: Σημαντικός προβληματισμός του Γιώργου Ρούση, αποτελεί η αποστροφή του περί «ραγδαίες δεξιόστροφες μετακυλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πραγματοποιούνται σε παγκόσμια πρώτη», όμως εμένα θα μου επιτραπεί να ασχοληθώ με τους προβληματισμούς του, σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ)

«Από την άλλη μια ψήφος στο ΚΚΕ, στη βάση συναισθηματικών δεσμών που πολλοί αριστεροί έχουν με αυτό χάρη κυρίως στην ηρωική ιστορία του και της εκτίμησης ότι αυτό αντιστέκεται με συνέπεια, και δεν έχει εγκαταλείψει την επαναστατική, σοσιαλιστική προοπτική, θα πρέπει να συνδυαστεί και με μια σημαντική αρνητική επίπτωση της εκλογικής του ενίσχυσης .

Αυτή θα σημάνει για την ηγεσία του , επιδοκιμασία εκτός από την γραφειοκρατική δομή και λειτουργία του και την απαράδεκτη-έως και απάνθρωπη- στάση του απέναντι σε όσους του ασκούν αριστερή κριτική , και όλων των άλλων αρνητικών πτυχών της πολιτικής του.

Ειδικότερα θα σημάνει επιδοκιμασία του τραγικού σεχταρισμού του, της εκ μέρους του αποκήρυξης του προηγούμενου αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετωπικού του προγράμματος, της εκ μέρους του άρνησης μια μεταβατικής, μετωπικής, αντισυστημικής, προοπτικής με θεμέλια της τη λαϊκή πλειοψηφία και ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, η οποία ανταποκρινόμενη στο επίπεδο της λαϊκής συνειδητότητας θα δίνει λύση στα άμεσα προβλήματα, θα ανυψώνει αυτό το επίπεδο, και θα διευκολύνει την υλοποίηση του σοσιαλισμού, και τέλος σημαίνει επιδοκιμασία του εκ μέρους του εκθειασμού της πλέον μελανής περιόδου του υπαρκτού».»

Να μου επιτραπεί να επισημάνω τα παρακάτω :

α.α Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος συνειδητοποιημένη, πολιτική, ταξική και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους όποιους «συναισθηματισμούς» επικαλείται ο Γ.Ρ..

α.β Το ΚΚΕ δεν το ψηφίζουν (μόνο) οι όποιοι «θολοί αριστεροί» κατά τον Γ.Ρ., αλλά κομμουνιστές, σοσιαλιστές, κυρίως όμως άνθρωποι που ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ τους κομμουνιστές, το ΚΚΕ, ότι ΔΕΝ πρόκειται να τους κοροϊδέψει, να τους απογοητεύσει.

α.γ. Η αρνητική «επίπτωση» της εκλογικής του ενίσχυσης, δεν αφορά το ίδιο αυτό καθ΄εαυτό το ΚΚΕ, αλλά, φίλε Γ.Ρ., το ίδιο το λαϊκό κίνημα !
Φαίνεται αυτό είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβει όποιος «βλέπει» τα πράγματα με την στενή έννοια της αστικής εξουσίας (δηλαδή, βόλεμα, προσωπική προβολή, ίδιον όφελος).

β.α. Η στήριξη (εκλογική ή άλλη) του ΚΚΕ, δεν αφορά την όποια … ηγεσία του (αυτή η εμμονή να μιλάνε για «ηγεσία» του ΚΚΕ, διαχωρίζοντας την, από την Οργανωμένη Βάση του, αρχίζει να γίνεται από κουραστική έως ύποπτη), αλλά όπως είπαμε και λίγο παραπάνω το Λαϊκό Κίνημα, τον ίδιο τον Ελληνικό λαό.

β.β. Ο … χαραχτηρισμός του μόλις πριν λίγο καιρό ψηφισθέντος, από το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, Καταστατικού του ΚΚΕ, ως … «γραφειοκρατική δομή και λειτουργία», είναι τουλάχιστον ατυχής, κακεντρεχής, δείχνει παλαιοαντικομμουνιστικές εμμονές του πιο φαύλου και μαύρου παρελθόντος της χώρας μας.
Ο καθένας μπορεί να μην συμφωνεί με το Καταστατικό του Κόμματος, αλλά μέχρις εκεί !
Περισσότερος σεβασμός στο Καταστατικό ενός Κόμματος με την Ιστορία του ΚΚΕ, μάλλον θα ήταν ΤΟ ζητούμενο για διάφορους «αριστερούς» που έχουν βάλει ως σκοπό της ζωής τους (κατά πως φαίνεται) την κατασυκοφάντηση του ΚΚΕ – παριστάνοντας μάλιστα ότι κάνουν και … «αριστερή κριτική» !
Που βέβαια, όταν το Κόμμα, αναγκάζεται να απαντήσει αποστομωτικά, σε αυτήν την «κριτική», εισπράττει και την αήθη επίθεση περί … απαράδεκτης και … απάνθρωπης στάσης !!!
Αιδώς …

β.γ. Φυσικά, να ζητήσει κανείς από τον κ. Γ.Ρ., να μας πει ποιες ακριβώς εννοεί «αρνητικές πτυχές της πολιτικής του ΚΚΕ», μάλλον τζάμπα θα το κάνει !

γ.α. Τα περί «σεχταρισμού» ας μην τα σχολιάσω καν …

γ.β. Όμως, η εντελώς ανιστόρητη, άστοχη, απαράδεκτη, και πολιτικά χυδαία αναφορά του Γ.Ρ., για την ΔΗΘΕΝ … «αποκήρυξη» του ΑΑΔΜ (αν και εδώ που τα λέμε, ο Γ.Ρ., στην … πρεμούρα του να συκοφαντήσει το Κόμμα, «ξέχασε» την έννοια Δημοκρατικό) εκτός από μια αμετροέπεια, μια κοντόφθαλμη ας την πούμε κριτική, δείχνει και το ότι δεν διάβασε καθόλου μα καθόλου του Πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το 19ο Συνέδριο, δεν κατάλαβε λέξη από την Πρόταση του ΚΚΕ για την Λαϊκή Συμμαχία, δεν αντιλήφθηκε τις αναφορές για την Λαϊκή Εξουσία, για την Πολιτική Συμμαχιών του ΚΚΕ.
Γενικά, δεν κατάλαβε ΤΙΠΟΤΑ !

γ.γ. Θα τελειώσω με μια … ερώτηση.
Τι εννοείς Γιώργο Ρούση με την έκφραση «μελανής περιόδου του υπαρκτού» ;;;
Ε ;;;
Μην μας αναγκάζεις να σκεφτούμε ότι παίρνεις «γραμμή» από … μακρινούς … τόπους !!!
(και … μακρινές … υπηρεσίες)

υ.γ.: Σιγά μην πάρω απάντηση …

12 Responses to Απάντηση στον Γιώργο Ρούση

 1. Ο/Η Γιώργος Ρούσης λέει:

  «Μην μας αναγκάζεις [Ρούση] να σκεφτούμε ότι παίρνεις «γραμμή» από … μακρινούς … τόπους !!!
  (και … μακρινές … υπηρεσίες)»
  όταν με αυτό σου το σχόλειο κατηγορείς τον Ρούση για πράκτορα παει πολύ να έχεις την απαίτηση να σου απαντήσει πχ περί της ταύτισής σου ΚΚΕ και λαϊκού κινήματος.

 2. Ο/Η zoot horn rollo λέει:

  Καλή προσπάθεια αλλά δε του μοιάζεις…

 3. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος Ρούσης: Αυτό κατάλαβες εσύ ;

  Από ένα ολόκληρο άρθρο ;;;

  Τι να πω …

 4. Ο/Η faros λέει:

  zoot horn rollo: Σε ποιον πάει αυτή η απάντηση ;

 5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Όσοι μιλάνε για τη κακή γραφειοκρατεία, είναι απλά αυτοί που βαριούνται να κάνουν τη δουλειά όπως πρέπει, γιατί όσο απουσιάζει η γραφειοκρατεία τόσο στη θέση της μπαίνει η αναρχία του καπιταλισμού. Ηθελημένα δεν θέλουν τη γραφειοκρατεία, γιατί ουσιαστικά αποτελεί τον έλεγχο επί της κομματικής δουλειάς σε επίπεδο κόμματος και επι της παραγωγής στο επίπεδο κράτους, Και χωρίς έλεγχο επί της παραγωγής στο επίπεδο κράτους δε μπορείς να έχεις σοσιαλισμό. gorf

 6. Ο/Η faros λέει:

  gorf: Εγώ νομίζω, ότι θέλουν να αποφύγουν (όπως ο διάολος το λιβάνι) τις χρεώσεις …
  Τις δουλειές του κόμματος …

  Θέλουν οι άλλοι να βγάζουν το φίδι από την τρύπα, αλλά εκείνοι να καρπώνονται τις δάφνες των επιτυχιών !
  Θέλουν να κάνουν ότι δήθεν διαφωνούν και στην ουσία να βγάζουν την ουρά τους επ΄έξω !
  Ή, κάποιοι, θέλουν ντε και καλά, να περνάει το δικό τους !

 7. Ο/Η Γιώργος Ρούσης λέει:

  θα σας έκανε πολύ καλό να διαβάσετε τι έχει γράψει ο Λένιν για τους κομμουνιστές γραφειοκράτες. βλέπε σχετικά το βιβλίο του Γ. Ρούση (που παίρνει γραμμη από ξένες και μακρινές υπηρεσίες )»ο Λένιν για την γραφειοκρατία» πρακτόρικες εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή»

 8. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος Ρούσης: Ευχαριστούμε για την … συμβουλή σου !

 9. @ Ο/Η Γιώργος Ρούσης

  Δεν ξέρω αν είσαι όντως αυτός με του οποίου το όνομα υπογράφεις.
  Ξέρω όμως ότι ο Λένιν όταν αναφερόταν στη γραφειοκρατία, αναφερόταν σ’ εντελώς αντίθετες τακτικές απ’ αυτές που ακολουθεί το δημοκρατικότερο κόμμα σήμερα, που είναι το ΚΚΕ.
  Για παράδειγμα, τι πιο δημοκρατικό και αντιγραφειοκρατικό, απ΄το να εκλέγονται απ’ τη βάση οι αντιπρόσωποι του συνεδρίου, απ΄το να έχουν δημοσιευτεί υπέρέγκαιρα οι θέσεις τού συνεδρίου, απ’ το να υπάρχει ευρύς δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος κλπ.
  Άσε λοιπόν τις παρλαπίπες, όπως χαρακτηριστικά θα σου έλεγε και ο Λένιν,
  Στα υπόλοιπα δεν μπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω. Δεν αξίζεις τέτοιο κόπο,

 10. Ο/Η faros λέει:

  AΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ: Επειδή έχω ξανασχοληθεί (σε άλλο μπλογκ, όχι στο δικό μου) με τον Γ. Ρούση, να σου πω ότι ο σχολιαστής μου καμία σχέση δεν έχει με τον αρθρογράφο του ισκρα.

 11. Ο/Η Γιώργος Ρούσης λέει:

  Σε ποιο έργο του Λένιν αναφέρεσαι για να μάθουμε κι’ εμείς

 12. Ο/Η faros λέει:

  Γιώργος Ρούσης: Υπάρχει περίπτωση να ασχοληθείς με την ουσία του ποστ μου ;;;;

  Ή έχεις προβλήματα που θέλεις εδώ μέσα να λύσεις ;

  Δεν ξέρω γιατί πρέπει να είσαι εντελώς εκτός θέματος !

  υ.γ.: Εφ΄όσον αναρτήσω άρθρο για το Έργο του Λένιν, εκεί να περιμένεις παραπομπές !
  Κατάλαβες ;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: