Αού γκιγκί, αού γκιγκί …

Ερώτηση :

– Μπορεί επιτέλους, μετά από τόσες επιστημονικές επιτυχίες και τόσο παραγόμενο πλούτο, ο Άνθρωπος να ζήσει όπως του αρμόζει; Και αν ναι, πως θα γίνει αυτό, πως εσείς θα συμβάλετε σ΄αυτό ;

Απαντήσεις :

Κριστίν Λαγκάρντ: «Αλλά, επίσης, πιστεύουμε πως για να προχωρήσει μπροστά η χώρα και προκειμένου να αποδίδει διαρκώς ένα θετικό αποτέλεσμα, θα ήταν κατά την άποψή μας, σε καλύτερη θέση εάν είχε προληπτική στήριξη. Μιλάμε για μια εξέλιξη στη σχέση , αλλά πιστεύουμε πως η σχέση αυτή μπορεί να είναι πολύ βοηθητική για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και να καταφέρει τελικά να βαδίσει μόνη της, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει με αποτελεσματικό τρόπο».

Νικήτας Κακλαμάνης: «Βλέποντας την ανταπόκριση όλων των ιστορικών στελεχών της ΝΔ στο προσκλητήριο ενότητας του κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά, κατάλαβα ότι δεν δικαιούμαι να είμαι απών».

Γκίκας Χαρδούβελης: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι το πολιτικό κλίμα. Δεν είναι η ώρα των εύκολων και των μη κοστολογημένων παροχών».

Θάνος Μωραΐτης: «Δεν έχω δώσει και δε δίνω καμία καμία λευκή επιταγή σε κανέναν Σαμαρά και δεν πρόκειται να κλείσω το μάτι σε κανέναν Τσίπρα».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Φέτος δεν θα υπάρχει μόνο πρωτογενές πλεόνασμα 2,9 δισ. ευρώ, ως διαρθρωτικό πλεόνασμα, αλλά και πολύ χαμηλό δημοσιονομικό έλλειμμα μόλις 1% όταν άλλες αγωνίζονται για το 3%, όπως η Γαλλία».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι απομακρύνσεων από το Δημόσιο για το 2015. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο».

Νίκος Χουντής: «Θυμίζω ότι έχουμε ζητήσει πανευρωπαϊκή διάσκεψη για την αντιμετώπιση του χρέους. Στην ατζέντα μιας τέτοιας διάσκεψης αλλά και στις διαπραγματεύσεις για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, είναι προφανώς θέματα όπως – ποιο είναι τελικά το χρέος, που οφείλεται, ποιες είναι οι αιτίες του και εν τέλει πως και γιατί το θέμα του χρέους αποτελεί μοχλό άσκησης πιέσεων κι επιβολής πολιτικών λιτότητας κι εξαθλίωσης των κοινωνιών».

Με … άλλα λόγια, σύμφωνα με τον … μεταφραστή Χάρι Κλυνν, οι παραπάνω απαντήσεις στο ερώτημα που έκανα, θα μπορούσαν (όλες μαζί) να … συμπυκνωθούν στο παρακάτω:

– Ου γκάγκα μπουμ μπουμ χι, γκάπα γκουμ μπιρλί γκαγκά, αού γκιγκί αού γκιγκί μπάγκαλα γκάουγκα γκα !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: