Δημοκρατία, είναι …

1. Δημοκρατία είναι, να μπορείς να μιλάς … να μιλάς … να μιλάς … (εδώ ή στο εξωτερικό), άσχετα αν ο συνομιλητής σου (π.χ. Μέρκελ απέναντι στον Σαμαρά) δεν σου δίνει την παραμικρή σημασία !

2. Δημοκρατία είναι, να μπορείς να βλέπεις γεμάτες βιτρίνες … βιτρίνες … βιτρίνες (ρούχα, παπούτσια, διάφορα είδη), άσχετα αν δεν μπορείς (λόγω μισθού ή σύνταξης πείνας ή ανεργίας) να αγοράσεις το παραμικρό !

3. Δημοκρατία είναι, να είναι … βράδυ και οι δημοσιογραφίσκοι να πασχίζουν να το παρουσιάσουν ως … μέρα !

4. Δημοκρατία είναι, άλλα να λες προεκλογικά και άλλα να κάνεις όταν γίνεσαι κυβέρνηση !

5. Δημοκρατία είναι, να γίνεται ένας χαμός από κοινωνικοπολιτικοπολιτισμικά γεγονότα (π.χ. Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα) και όλοι αντί να δώσουν την ανάλογη προβολή, αυτοί να ασχολούνται με μια … Γκάγκα !

6. Δημοκρατία είναι, να βομβαρδίζονται διάφορα μέρη ανά τον κόσμο(π.χ. πρόσφατα στην Συρία), όμως αυτό όχι μόνο να μην καταδικάζεται, αλλά να … δικαιολογείται κιόλας !

7. Δημοκρατία είναι, να παλεύουν μήνες και μήνες απολυμένοι εργαζόμενοι (π.χ. καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ), όμως την … μερίδα του λέοντος στα κανάλια, να την έχουν κάτι … χώματα στην Αμφίπολη !

8. Δημοκρατία είναι, να γίνονται κινητοποιήσεις (όπως αυτή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Μεταφορών για τα ακριβά εισιτήρια) και αυτό να περνάει στο … ντούκου !

9. Δημοκρατία είναι, να είναι από σπάνια έως ανύπαρκτη η εκδοχή να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που να … δικαιώνουν αγωνιζόμενους εργαζόμενους !

10. Δημοκρατία είναι, άλλα κόμματα να ψηφίζει ο λαός (π.χ. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) και άλλα να κυβερνάνε (π.χ. ΠΑΣΟΚ) ! Σε αυτήν την κατηγορία, … ανήκει και το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις, στην ουσία, είναι μειοψηφίες στις εκλογές, αλλά κυβερνάνε εξ αιτίας καλπονοθευτικών νόμων όπως ένα κάποιο … μπόνους 50 εδρών !

11. Δημοκρατία είναι, να υπάρχει μια Βουλή, που ΔΕΝ παίρνει καμία μα καμία απόφαση, αν αυτή δεν είναι σύμφωνη με τις ορέξεις μιας χούφτας πλουσίων ελλήνων ή ξένων !

12. Δημοκρατία είναι, να έχεις έναν Πρόεδρο (αυτής της Δημοκρατίας) που να μην λέει ΠΟΤΕ ένα όχι !

Απαραίτητη Επισήμανση:

Αυτή είναι η λεγόμενη Αστική Δημοκρατία, η Δημοκρατία της ΕΕ, η Δημοκρατία που αλλιώς λέγεται και καπιταλισμός !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: